Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#421 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât ÅŸi că viaÅ£a-i scurtă.

Postat 10 April 2011 - 12:41 PM

Vezi postareabanderas23, la 10 April 2011 - 11:17 AM, a spus:

Mi-am achizitionat si eu urmatoarele:
- 2 menghine tip F (50x100mm) - 7lei/buc;
- set 2 menghine tip pistol (100mm) - 10lei;
- un set de 24 buc de clestisori (18 buc mici + 6 mai mari) - 20lei;
- 1 x cutit wolfcraft (made in germany) tip penita, cu sistem de prindere de metal - 12 lei
- 1 x set 5 lame pt cutit - 18 lei;
- un bidon Moment Wood express 250g - 12 lei

Ceva sfaturi/sugestii?

Numai ca Moment-ul este fabricat in luna august 2010 si are termen de valabilitate 1 an de zile ... deci in 4 luni imi expira si de aceea o sa ma duc sa il dau inapoi si imi voi lua altceva. Ce ma sfatuiti?

Spor la asamblat! :)

De unde le-ai cumparat exact??
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#422 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 08-April 11

Postat 10 April 2011 - 02:19 PM

Salut
Am gasit pe undefa prin casa un set de radiocomanda Jaguar TRD de 2 canale mai am trebue sa fac rost de 2 motoare si sistemul de dirijate :)
0

#423 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 29-March 11
  • Interests:fotografia

Postat 10 April 2011 - 04:21 PM

@Zamolxis: cutitul si lamele de rezerva le-am luat de la Hornbach din Balotesti. Menghinele, clestisorii si Moment-ul le-am luat de la Bricostore.
0

#424 Useril este offline   Mioriticul 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 04-March 11

Postat 10 April 2011 - 04:37 PM

Am gasit la Bricostore Pantelimon menghine-pistol, clesti diverse dimensiuni, adeziv Moment Wood si chiar un sistem lupa+clestisori pentru cand vom face trage sforile.

Insa in OBI Pallady am avut surpriza sa remarc o si mai mare diversitate (poate nu am cautat insa foarte bine in Bricostore). Aici se gasesc toate aceste tipuri de menghine, seturi de fierastraie cu suportul necesar pentru a taia in unghi 45 grade, sublere, pile, smirghele de diverse granulatii, dispozitive (sisteme de prindere) ptr smirgheluit, vincluri cu baza. Tot aici am gasit o baza buna de lemn pentru Bismarck (120cm x 20cm x 1,8 cm), dar si lemn de balsa, pin, fag in diverse profile (inclusiv bare de 10mm pentru cei care vor sa verifice linearitatea catargelor intre puntile Galeonului SIB).

Sa nu uit, tot aici am gasit ulei de in, tot pentru punti (ca sa se evite aspectul de kitsch inerent utilizarii lacului).

Bani sa fie :)
0

#425 Useril este offline   Robertel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 06-April 11

Postat 10 April 2011 - 04:38 PM

Vezi postareaZamolxis, la 10 April 2011 - 12:41 PM, a spus:

De unde le-ai cumparat exact??

Care e cel mai bun lipici pt lipt lemn?
0

#426 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 10 April 2011 - 04:51 PM

Vezi postareaRobertel, la 10 April 2011 - 04:38 PM, a spus:

Care e cel mai bun lipici pt lipt lemn?

eu sunt f. multumit de Moment Wood Express. Ca baza eu as lua 1200x30x28. 18 e prea subtire si lucreaza
0

#427 Useril este offline   Robertel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 April 2011 - 04:53 PM

Vezi postareaPaul_L, la 10 April 2011 - 04:51 PM, a spus:

eu sunt f. multumit de Moment Wood Express. Ca baza eu as lua 1200x30x28. 18 e prea subtire si lucreaza

Multumesc

Multumesc
0

#428 Useril este offline   Mioriticul 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 04-March 11

Postat 10 April 2011 - 04:58 PM

Latime de 30 nu aveau... a trebuit sa ma multumesc cu 20 cm. Pana acum remarc insa ca se incadreaza bine lucrarea pe ea. Nici grosimea nu vad sa fie inca o problema. Am posibilitatea sa ancorez prin suruburi laterale intreaga baza, plus ca este foarte uscat, nu cred sa mai lucreze lemnul. Oricum, important este sa nu lucreze in urmatoarele 7 saptamani, pana terminam structura de baza :)
0

#429 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât ÅŸi că viaÅ£a-i scurtă.

Postat 10 April 2011 - 05:39 PM

Vezi postareabanderas23, la 10 April 2011 - 04:21 PM, a spus:

@Zamolxis: cutitul si lamele de rezerva le-am luat de la Hornbach din Balotesti. Menghinele, clestisorii si Moment-ul le-am luat de la Bricostore.

Multumesc
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#430 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 06:40 PM

eu am vazut de 1200x400x28 parca la Obi Ploiesti. Eu ma gindeam la aceasta ca sa o folosesc mai apoi ca baza de " acvariu " pentru tinut Bismark dar e prea scurta la 1200 . Parca era 39 lei. Nu te baza pe faptul ca e uscata lemnul tot mai lucreza desi e panel . Am avut aceasta experienta:

plansa deformata
0

#431 Useril este offline   Caprioara 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 10 April 2011 - 10:13 PM

Noroc bun la toata lumea in primul rand.
Este pentru prima oara cand incerc sa realizez un proiect in modelism si vroiam sa stiu daca exista planuri in format .dwg pentru Cuirasatul Bismarck. Vreau sa imi tai singur piesele iar pentru aceasta mi-ar trebui un proiect in care sa vad dimensiunile fiecarei piese.

Va multumesc
0

#432 Useril este offline   booggy 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 429
  • Inregistrat: 21-October 09
  • Interests:114223

Postat 11 April 2011 - 07:51 AM

Vezi postareaCaprioara, la 10 April 2011 - 10:13 PM, a spus:

Noroc bun la toata lumea in primul rand.
Este pentru prima oara cand incerc sa realizez un proiect in modelism si vroiam sa stiu daca exista planuri in format .dwg pentru Cuirasatul Bismarck. Vreau sa imi tai singur piesele iar pentru aceasta mi-ar trebui un proiect in care sa vad dimensiunile fiecarei piese.

Va multumesc

http://www.rhcforum....200-de-la-zero/

Aici gasesti ceva planuri si cum poti construi singur .
0

#433 Useril este offline   Robertel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 April 2011 - 12:22 PM

Cam de cati clestisori e nevoie?
0

#434 Useril este offline   Shadowss 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 04-June 09

Postat 11 April 2011 - 12:51 PM

Nu am avut niciodata probleme cu piesele au fost ok
if (!$CURUSER){
require_once('main.php');
exit;

stderr("Error", "Singura modalitate sigura de a nu gresi este sa nu ai idei noi.");
header("Location: $BASEURL/");
die};
else

stderr("Error", "In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.");
0

#435 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 22-September 08
  • Interests:A ramas doar pescuitul

Postat 11 April 2011 - 03:09 PM

Am revenit dupa o lenevire de cateva zile, dar totusi am realizat ceva asa la relanty :)
achizitii noi, iar la Bismarck inca lucrez.

Fisiere atasate

• Fisier atasat  60e9.jpg (68.63K)
    Number of downloads: 317
  • Fisier atasat  70fd.jpg (49.47K)
    Number of downloads: 324
  • Fisier atasat  db9f.jpg (52.56K)
    Number of downloads: 333

0

#436 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 11 April 2011 - 03:29 PM

Salutare tuturor!

Sincer sa fiu atunci cand am vazut reclama la TV am zis "Alta prostie de macheta dupa cea de la De Agostini", apoi am cautat pe net informatii despre produsul celor de la Hachette si sincer sa fiu, am fost impresionat.
Calitatea modelului de la Amati pare sa fie deosebita, complexitatea si maiestria cu care sunt imbinate componentele te impresioneaza in cele din urma, iar piesele fotoetch arata foarte bine conferind detalii machetei.
Asa ca... am inceput sa cumpar si eu primele numere.

Pana acum piesele din palacaj sunt excelent decupate si se potrivesc ca la un joc de lego, singura obiectie este ca a trebuit sa aleg cu grija la chioscul de ziare, unele numere continand placi de placaj pretaiate deformate din cauza umezelii.
Nu stiu daca acest lucru se datoreaza manufacturarii (putin de crezut deoarece un placaj stramb e greu de taiat la laser), a depozitarii necorespunzatoare in umezeala la distribuitor sau chiar la chioscul de ziare.
In fine cred ca pentru inceput alegerea unor piese care sa fie cat mai drepte este esentiala, asta daca vrem sa avem un model cat mai bine facut (Daca cineva cunoaste ceva metode practice pentru indreptarea pieselor din placaj care s-au indoit datorita umezelii, apreciem daca ne va impartasi si noua). La corabioara de la DeAgostini am avut parte de destule repere strambe (coaste, punti etc).

"Lipiciul" cel mai indicat pentru asamblare este batranul "Aracet", care se gaseste astazi sub diverse etichete; Bison Moment etc, avand destule variante : cu uscare rapida, rezistent la apa ... doar sa alegi. Un alt adeziv bun ar fi cel poliuretanic monocomponent care lipeste chiar mai bine decat aracetul si este impermeabil dupa uscare, dar are si partile lui "slabute", cum ar fi faptul ca se usuca mai greu, iar daca incaperea unde tinem la uscat are ceva mai multa umezeala are tendinta de a face "spuma".

Numarul de clestisori cleme sau menghine de prindere "necesar" este discutabil. No poti spune ca ai nevoie de 10 bucati pentru ca te vei trezi atunci can lucrezi ca ai nevoie de al unsprezecele-a si de al doisprezecele-a s.a.m.d. Cat mai multi cu atat mai bine. Clesti de rufe pot suplinii cu brio in unele cazuri (asta daca nu se prinde nevasta intre timp).

Vopsirea machetei poate fi privita din doua puncte de vedere:
- Unul ar fi daca vrei sa faci doar macheta statica. Asta simplifica lucrurile, asa ca vom putea folosi vopsele acrilice destul de rezistente si mai facil de aplicat. De asemenea trebuie sa mentionez ca acrilicele pot fi gasite destul de usor, inclusiv la magazinele de pictura (vezi Hanul Cu Tei din Bucuresti) intr-o paleta destul de variata, dar cu toate acestea va fi mai dificil poate de ales culori corespunzatoare celor folosite de Kriegsmarine. Altfel putem opta pentru nuantele consacrate de la Modelmaster, Tamya sau Valejo.
- Al doile-a: daca vrei ca macheta sa pluteasca trebuie sa ti cont de faptul ca coca navomodelului trebuie sa fie impermeabilizata prin acoperire cu lac si acoperita cu vopsele rezistente la apa. Aici optiunile sunt diverse, destule tipuri de lacuri alchidice emailice sau uretanice putand fi folosite cu succes.

Una peste alta macheta m-a cucerit, asa ca acum abia astept sambata sa apara numarul urmator.

Va mai spun doar ca va urez sa aveti "rabdare si tutun" (ptr nefumatori recomand berea) si sa va distrati construind aceasta superba macheta! Eu stiu ca asa voi face! :)

Cu stima si respect!

Emil
0

#437 Useril este offline   deku 

• Nou venit
  • Pip
  • Interests:cant la petreceri si pescuitul

Postat 11 April 2011 - 05:53 PM

salutare tuturor modelistilor ... sunt nou in modelism si m-am apucat odata cu aparitia acestui gigant marin BISMARCK . Am citit cu foarte multa atentie forumul dedicat bismarck-ului dar am si eu o rugaminte ... cum se va proceda la vopsirea cocii aici ma refer la chituire finisare vopsire etc si eventuale sugestii de chit vopsea sau lac .
multa bafta tuturor
va multumesc mult
0

#438 Useril este offline   3lBandolero 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 08-April 11

Postat 11 April 2011 - 08:43 PM

[quote name='FullMetalJacket' timestamp='1302528541' post='475292']
Salutare tuturor!

Pana acum piesele din palacaj sunt excelent decupate si se potrivesc ca la un joc de lego, singura obiectie este ca a trebuit sa aleg cu grija la chioscul de ziare, unele numere continand placi de placaj pretaiate deformate din cauza umezelii.
Nu stiu daca acest lucru se datoreaza manufacturarii (putin de crezut deoarece un placaj stramb e greu de taiat la laser), a depozitarii necorespunzatoare in umezeala la distribuitor sau chiar la chioscul de ziare.
In fine cred ca pentru inceput alegerea unor piese care sa fie cat mai drepte este esentiala, asta daca vrem sa avem un model cat mai bine facut (Daca cineva cunoaste ceva metode practice pentru indreptarea pieselor din placaj care s-au indoit datorita umezelii, apreciem daca ne va impartasi si noua). La corabioara de la DeAgostini am avut parte de destule repere strambe (coaste, punti etc).

Eu folosesc o metoda destul de simpla dar eficienta: ud paca de placaj intreaga (fara a desprinde partile caretrebue asamblate) su o pun la presat timp de 2-3 zile untre 2 suprafetze perfect drepta (eu folosesc 2 placi de pal de 30 x 30 cu niste greutati deasupra)

Era bine daca cei de la editura dadeau si nistesfaturi ptactice, cum ar fi acesta de ex dar din pacate nu o fac
0

#439 Useril este offline   Caprioara 

• Nou venit
  • Pip

Postat 11 April 2011 - 09:17 PM

Multumesc pentru raspuns Booggy dar acolo am gasit planuri doar pentru macheta din carton pe mine ma interesa sa gasesc ceva in format dwg sau pdf ca sa pot plota acele desene si sa le pot taia pe placi de lemn. Am gasit ceva de genu asta la aceasta adresa http://www.cgexperie...ry-ships-german dar nu sunt sigur ca este ceea ce imi trebuie. .

Intrebarea ramane ... daca cineva stie/detine inforamatii cu privire la aceste planuri care sa te ajute sa construiesti Cuirasatul Bismarck (din lemn) va multumesc anticipat
0

#440 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 09:51 PM

Vezi postarea3lBandolero, la 11 April 2011 - 08:43 PM, a spus:

Eu folosesc o metoda destul de simpla dar eficienta: ud paca de placaj intreaga (fara a desprinde partile caretrebue asamblate) su o pun la presat timp de 2-3 zile untre 2 suprafetze perfect drepta (eu folosesc 2 placi de pal de 30 x 30 cu niste greutati deasupra)

Era bine daca cei de la editura dadeau si nistesfaturi ptactice, cum ar fi acesta de ex dar din pacate nu o fac

Eu am incercat sa ud placajul dar l-am pus la presa intre 2 placi foarte plane si grele de granit. Dupa vreu 2-3 zile aratau destul de bine dar dupa o saptamana erau chiar mai strambe ca la inceput.
Se vede ca metoda nu permitea eliminarea umezelii si uscarea placajului.
Probabil metoda ta este mai buna avand in vedere ca placile de pal absorb umezeala din placaj. Am sa incerc si eu.
Multumesc de idee!

Emil

P.S. In nadejdea celor de la editura... uite de asta sunt bune forumurile!!!

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 11 April 2011 - 09:53 PM

0

#441 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 10:04 PM

Vezi postareaCaprioara, la 11 April 2011 - 09:17 PM, a spus:

Multumesc pentru raspuns Booggy dar acolo am gasit planuri doar pentru macheta din carton pe mine ma interesa sa gasesc ceva in format dwg sau pdf ca sa pot plota acele desene si sa le pot taia pe placi de lemn. Am gasit ceva de genu asta la aceasta adresa http://www.cgexperie...ry-ships-german dar nu sunt sigur ca este ceea ce imi trebuie. .

Intrebarea ramane ... daca cineva stie/detine inforamatii cu privire la aceste planuri care sa te ajute sa construiesti Cuirasatul Bismarck (din lemn) va multumesc anticipat

Am gasit pe net (de vanzare pe Amazon) o monografie intitulata "Bismark - Anatomy of the Ship" (de fapt este o serie intreaga de monografii despre nave celebre).
Contine istoricul navei, date tehnice, fotografii de epoca si ... planuri complete si de detaliu la scara de 1:400 daca nu ma insel.
Sunt schite de ansamblu pe un plan impaturit atasat cartii, planul de forme, precum si schite la scara mai mare (ex 1:40) ale elementelor suprastructurii.
Ce sa mai... este o completare binevenita pentru constructia navei. La pretul de 21 British Pounds (cam 120Ron cred; nu am facut socoteala) ar merita. Depinde cat costa transportul.

Cele bune!

Emil
0

#442 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 12 April 2011 - 07:23 AM

[quote name='FullMetalJacket' timestamp='1302552264' post='475404']
Am gasit pe net (de vanzare pe Amazon) o monografie intitulata "Bismark - Anatomy of the Ship" (de fapt este o serie intreaga de monografii despre nave celebre).
Contine istoricul navei, date tehnice, fotografii de epoca si ... planuri complete si de detaliu la scara de 1:400 daca nu ma insel.
Sunt schite de ansamblu pe un plan impaturit atasat cartii, planul de forme, precum si schite la scara mai mare (ex 1:40) ale elementelor suprastructurii.
Ce sa mai... este o completare binevenita pentru constructia navei. La pretul de 21 British Pounds (cam 120Ron cred; nu am facut socoteala) ar merita. Depinde cat costa transportul.

Cele bune!

Emil

dar poti sal descarci si mai ieftin ... numai ca trebuie cautat putin:)

[quote name='FullMetalJacket' timestamp='1302552264' post='475404']

Cele bune!

Emil

Incerc sa realizez cea mai mare nave de lupta lansata vreodata la scara 1:144.
Pana acuma japonezii au fost mai rapizi la 1:1
0

#443 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 09:16 AM

Vezi postareaProwler, la 12 April 2011 - 07:23 AM, a spus:

Multam! Stiu dar rezolutia e cam slabuta (cel putin la vederile de ansamblu). :pardon:
Emil
0

#444 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 12 April 2011 - 09:19 AM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 12 April 2011 - 09:16 AM, a spus:

Multam! Stiu dar rezolutia e cam slabuta (cel putin la vederile de ansamblu). :pardon:
Emil

poi ce vrei la pretul ala:)))
Incerc sa realizez cea mai mare nave de lupta lansata vreodata la scara 1:144.
Pana acuma japonezii au fost mai rapizi la 1:1
0

#445 Useril este offline   fanero 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 12-January 07

Postat 12 April 2011 - 11:59 AM

Fisier atasat  coperta.jpg (98.07K)
Number of downloads: 195

Fisier atasat  062.jpg (250.89K)
Number of downloads: 219 planul de sectiuni are rezolutia de 240 dpi
0

#446 Useril este offline   Snatch 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 12-April 11

Postat 12 April 2011 - 12:38 PM

Bine v-am gasit baieti! Vazand Bismark in documentare acum mult timp, m-a atras aceasta nava iar acum avand ocazia sa o construiesc, m-am hotarat sa iau si eu aceasta revista. Va fi primul meu model construit vreodata si in primul rand m-ar interesa ceva unelte ca cele postate de colegul nostru mai sus, doar ca nu locuiesc in Bucuresti ci in Iasi. Iar din magazinele online, cam toate sunt fara stoc si nu stiu de unde as putea sa achizitionez si eu; asadar, daca aveti informatii de unde as putea cumpara din Iasi (imprejurimi) v-as fi recunoscator. Spor la asamblat si sper sa ne ajutam cu tehnici si sfaturi intr-ale modelismului.
Semper fidelis!
0

#447 Useril este offline   banderas23 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 29-March 11
  • Interests:fotografia

Postat 12 April 2011 - 01:39 PM

Asa cum s-a mai zis: Hornbach (daca ai pe langa tine), Bricostore, Obi, Baumax, Practiker ... ai de ales.
0

#448 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 04:47 PM

Unul norocos care a avut rabdarea dar si norocul sa vada treaba terminata!!!

http://www.betasom.i...showtopic=22829
0

#449 Useril este offline   Marco Polo 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 25-March 11

Postat 12 April 2011 - 06:24 PM

Stiu ca e cam devreme pentru asta, dar as avea si yo o intrebare pentru cei mai experimentati, ce lipici imi recomandati pentru lipirea pieselor din alama pe alta tabla de alama ?
0

#450 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 April 2011 - 08:40 PM

Vezi postareaMarco Polo, la 12 April 2011 - 06:24 PM, a spus:

Stiu ca e cam devreme pentru asta, dar as avea si yo o intrebare pentru cei mai experimentati, ce lipici imi recomandati pentru lipirea pieselor din alama pe alta tabla de alama ?

Cositor
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou