Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#301 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 613
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 03 April 2011 - 06:33 PM

acum sa ne spui unde ai montat piesa "8", unde am marcat eu sau pe umarul coastei

http://i61.servimg.com/u/f61/14/61/88/54/img00823.jpg
...
0

#302 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât şi că viaţa-i scurtă.

Postat 03 April 2011 - 06:42 PM

Vezi postareaFlorin NAE, la 03 April 2011 - 06:33 PM, a spus:

acum sa ne spui unde ai montat piesa "8", unde am marcat eu sau pe umarul coastei

:good:
Nu. Am pus-o unde trebuia. Îmi pare rău că nu am posibilitatea să fac nişte poze să le postez.
Fii atent că poate reuşesc să mă exprim bine: dacă pui un plan drept de la coasta 5/A la 7/A, care să treacă exact pe deasupra "vârfurilor" coastelor, îţi rămâne un spaţiu de cca 2 mm între plan şi vârfurile coastele 1/A, 4/A şi 6/A?
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#303 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 22-September 08
  • Interests:A ramas doar pescuitul

Postat 03 April 2011 - 06:48 PM

si la mine este o diferenta de aproape 1mm, si asta doar pe o singura parte, adica toate cele 3 coaste cuprinse intre 5A SI 7A nu ating suprafeta mesei daca o pun cu coastele in jos.
cred ca problema se datoreaza faptului ca au imperfectiuni de debitare, infirme ce este drept dar adunate pot crea probleme. pana acum eu no consider o problema, diferenta pe care o are este aproape insesizabila.
0

#304 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2011 - 06:50 PM

eu am probat asa si sunt egale toate coastele

http://i61.servimg.com/u/f61/14/61/88/54/img00824.jpg
...
0

#305 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2011 - 06:53 PM

Vezi postareaCobra, la 03 April 2011 - 06:48 PM, a spus:

si la mine este o diferenta de aproape 1mm, si asta doar pe o singura parte, adica toate cele 3 coaste cuprinse intre 5A SI 7A nu ating suprafeta mesei daca o pun cu coastele in jos.
cred ca problema se datoreaza faptului ca au imperfectiuni de debitare, infirme ce este drept dar adunate pot crea probleme. pana acum eu no consider o problema, diferenta pe care o are este aproape insesizabila.

La mine este de cc2 şi este simetrică, pe ambele părţi :good:

@Domnule Florin... Felicitări de lucrare, se vede că sunteţi "profesor" :yahoo:
0

#306 Useril este offline   Bugatti 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2011 - 06:54 PM

se pot ajusta dupa fixarea tuturor coastelor, este posibil sa fie si ceva erori de debitare, imbinarea lor pe chila, etc
...
0

#307 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2011 - 06:56 PM

Vezi postareaCobra, la 03 April 2011 - 04:47 PM, a spus:

Am procurat o freza, o aveti in imagini
cred ca ma ajuta mult la operatiile de ajustare si de sanfrenare a coastelor.

Am achizitionat freza din trusa sotiei de pus unghii false, o foloseste pentru a pune unghii false. :good:
http://www.unghii-fa...kategid=8&szid=
asta este link`ul de unde a cumparat freza, sunt mai multe modele.
0

#308 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2011 - 07:20 PM

Pentru a sanfrena placajul din imagine am folosit freza. timpul afost de cateva secunde pentru o portiune de 5 / 6 cm
inainte Fisier atasat  092a.jpg (24.32K)
Number of downloads: 314
dupa Fisier atasat  d389.jpg (26.59K)
Number of downloads: 320
0

#309 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2011 - 07:23 PM

Vezi postareaCobra, la 03 April 2011 - 06:56 PM, a spus:

Am achizitionat freza din trusa sotiei de pus unghii false, o foloseste pentru a pune unghii false. :rofl:
http://www.unghii-fa...kategid=8&szid=
asta este link`ul de unde a cumparat freza, sunt mai multe modele.

:rofl:
Stai liniştit că îţi va fi recunoscătoare mai târziu. Unghiile false dăunează grav sănătăţii :D
P.S. Îţi ofer un loc de cazare la mine :D

Cât despre problema mea, am luat-o pe toate părţile, am întors-o şi cu susul în jos şi am ajuns la concluzia că este o greşeală de producţie. Nu am lufturi la prindere, nu le-am montat aiurea ci numai după schemă, păstrând chiar şi orientarea "feţelor" pieselor către pupă. Plus de asta, prea "greşeam perfect" simetric în ambele părţi. :)
Părerea mea.
0

#310 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2011 - 08:19 PM

Florin si la tine am observat o doferenta la dublura coastei asta
Fisier atasat  img00812.jpg (141.35K)
Number of downloads: 403
si cu ocazia asta atasez si eu cateva poze cu lucrarea mea

Fisiere atasate

• Fisier atasat  9330.jpg (31.25K)
    Number of downloads: 371
  • Fisier atasat  b84b.jpg (26.22K)
    Number of downloads: 331
  • Fisier atasat  ce4d.jpg (30.44K)
    Number of downloads: 321
  • Fisier atasat  e0a3.jpg (30.52K)
    Number of downloads: 405

0

#311 Useril este offline   kickeru 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 02-April 11
  • Interests:alternative sports

Postat 03 April 2011 - 08:27 PM

nu cred ca poate fi perfect totul,dar cu putine ajustari cred ca se rezolva,mai e o problema lemnu-i lemn si mereu lucreaza:)))
succes!
0

#312 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 03 April 2011 - 09:17 PM

Vezi postareaCobra, la 03 April 2011 - 08:19 PM, a spus:

...

si cu ocazia asta atasez si eu cateva poze cu lucrarea mea

Foarte frumos până acum. Felicitări şi îţi doresc să o ţii tot aşa. :)
0

#313 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 04 April 2011 - 08:24 AM

felicitari tuturor. va miscati bine. si eu am intampinat unele dificultati. imaginati-va ca nu toate piesele sunt perfecte 100 %. de aceea verificati bine piesele din toate unghiurile innainte sa le lipiti. va recomand sa folositi multe greutati. eu spre exemplu in lipsa clestilor cum foloseste florin, am pus greutati care sa apese pe toate coastele. momentan inlocuiesc clestii foarte bine... sa va spun si ce greutati folosesc? ei bine: sticle de 0.5l pline cu nisip ;). asta a fost prima idee pentru ceva mic la volum dar destul de greu.
spor in continuare
Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#314 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 April 2011 - 09:15 AM

Mda.
Vorba lui ţaţa Leana "Există o explicaţie!" ;)
Din discuţiile purtate cu un coleg, care se pare că are ceva cunoştinţe în domeniul de marketing, a reieşit că unele piese care ajung pe la noi sunt piese rămase de la ediţii din alte ţări. De exemplu, întreg lotul de nr. 2 să zicem, are 10.000 de exemplare. Dar aceste 10.000 de exemplare nu sunt toate făcute odată ci provin (repet, ca exemplu) 3.000 rămase din ediţia pentru Germania, 3.000 de la cea din Anglia, 2.000 de la cea din ţara lui zgârci şi restul făcute special pentru RO. Problema este că nu se foloseşte aceeaşi matriţă pentru toate piesele. De aici apar diferenţele. Fiecare cu bafta lui. Eu unul nu am avut-o ci am întâmpinat dificultăţi chiar de la nr. 2 :(
Dar acestea sunt riscurile omului sărac, care nu-şi permite să dea o sumă considerabilă pe kit. Ata ete.
0

#315 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 April 2011 - 09:36 AM

Samba inainte de a monta nr.3 ma duc la Practiker vitan barzesti sa-mi iau scule. am fost ieri sa vad ce gasesc si au aproape tot, 3 tipuri de clestisori, clesti paraleli sau tip F. cum l-e mai spune au si clesti mai mari decat cei negri ai lui Florin si sunt foarte puternici, in schimb nu am vazut mengine si nici dispozitiv pentru smilgher (ceva micut) poate pana atunci primesc si astea.
0

#316 Useril este offline   Prowler 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 04 April 2011 - 11:40 AM

Pt detalii va sfatuiesc sa va uitati in publicatia "anatomy of the ship".

Ca adeziv eu folosesc de mai multi ani acel adeziv rezistent la apa care se foloseste pt podele laminate. Cred ca Bison este.
E ca si o combinatie intre aracet si silicon. Se usca complet in 24 ore, si devine transparent. Excesul se poate inlatura dupa 10 - 15 minute cu un cutter, fiind deja semirigid.
Incerc sa realizez cea mai mare nave de lupta lansata vreodata la scara 1:144.
Pana acuma japonezii au fost mai rapizi la 1:1
0

#317 Useril este offline   Mioriticul 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 04-March 11

Postat 04 April 2011 - 04:48 PM

Vezi postareaCobra, la 04 April 2011 - 09:36 AM, a spus:

Samba inainte de a monta nr.3 ma duc la Practiker vitan barzesti sa-mi iau scule. am fost ieri sa vad ce gasesc si au aproape tot, 3 tipuri de clestisori, clesti paraleli sau tip F. cum l-e mai spune au si clesti mai mari decat cei negri ai lui Florin si sunt foarte puternici, in schimb nu am vazut mengine si nici dispozitiv pentru smilgher (ceva micut) poate pana atunci primesc si astea.

Pentru suport de smirgher mergi la OBI Pallady - la scule, cum intri pe dreapta. Tot acolo gasesti clesti, menghine, vincluri, smirghele de diferite granulatii, truse de cutite (cu prindere metalica), seturi de dalti. Am pus ochii si pe o scandura debitata la 120 cm cu 20 cm - este numai buna ca suport de lucru, o voi lua sambata viitoare.

Bafta
0

#318 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 04 April 2011 - 08:08 PM

Vezi postareaMioriticul, la 04 April 2011 - 04:48 PM, a spus:

. Am pus ochii si pe o scandura debitata la 120 cm cu 20 cm - este numai buna ca suport de lucru, o voi lua sambata viitoare.

Parerea mea este ca e prea ingusta. Ce grosime are ? Daca are 18 mm nu o lua pentru ca oricit de dreapta e in magazin dupa ce o scoti din ambalajul de plastic se va torsiona. Ia una de cel putin 30 mm grosime si panel nu scindura
0

#319 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 11:55 AM

Cobra, Florin... Vă rog să faceţi un efort şi să măsuraţi înălţimea coastelor, pentru a le aduce şi eu la numitor comun, având în vedere ghinionul ce m-a năpăstuit :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Zamolxis: 05 April 2011 - 11:56 AM

0

#320 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 12:23 PM

Pe mine m-ai pris pe picior de plecare la serviciu si nu mai am timp, dar eu sunt de parere sa nu intervii deocamdata mai ai rabdare trebuie verificat din mai multe puncte de vedere. ai verificat daca o asezi in pozitie normala pe o suprefata dreapta (plana) sa nu ai luft, ezista posibilitatea sa fi lucrat lemnul daorita lipiciului (lemn uscat, lipici ud) s-au contorsionat, uscanduse lipiciul nu au mai revenit la loc. mai vb cand ajung la serv.
0

#321 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 April 2011 - 01:24 PM

Vezi postareaLAURENTZYU, la 04 April 2011 - 08:24 AM, a spus:

... sa va spun si ce greutati folosesc? ei bine: sticle de 0.5l pline cu nisip :drinks:. asta a fost prima idee pentru ceva mic la volum dar destul de greu.

Si mai buni sunt saculeti plini cu nisip. Drept sac se pot utiliza si pungi din plastic sudate la cald. Sau ciorapi inodati. Avantajul saculetilor este ca se muleaza pe obiect si distribuie greutatea pe o suprafata mai mare.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 April 2011 - 01:24 PM

0

#322 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 07:12 PM

Vezi postareaZamolxis, la 03 April 2011 - 06:42 PM, a spus:

:D
Nu. Am pus-o unde trebuia. Îmi pare rău că nu am posibilitatea să fac nişte poze să le postez.
Fii atent că poate reuşesc să mă exprim bine: dacă pui un plan drept de la coasta 5/A la 7/A, care să treacă exact pe deasupra "vârfurilor" coastelor, îţi rămâne un spaţiu de cca 2 mm între plan şi vârfurile coastele 1/A, 4/A şi 6/A?

Zici ca este simetric pe ambele parti ? Asta inseamna clar ca coastele 5 si 7 care au fost incluse in numarul 2 al revistei sunt din alt lot, sunt taiate mai mari. Am sa te rog sa mai faci o verificare, fiecare coasta are pe exterior o degajare care este plasata de la partea superioara a coastei aproximativ 6 mm in jos, pune o rigla unde incepe degajarea coastei 5 si 7 si verifica daca celelalte degajari ale coastelor 1, 4, si 6 sunt perfect aliniate cu rigla. daca sut inseamna ca doar varfurile de la 5 si 7 sunt mai mari si poti sa ajustezi fara probleme, daca nu sunt inseamna ca 5 si 7 sunt total gresite si vor fi probleme la montarea filelor de capitonaj, posibil si a puntii.
Astept un raspuns dupa ced faci verificarile.
0

#323 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 08:32 PM

Ti-am exemplificat in poza de la Florin degajarea de care vorbeam.

Fisiere atasate

0

#324 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 10:51 PM

Vezi postareaCobra, la 05 April 2011 - 08:32 PM, a spus:

Ti-am exemplificat in poza de la Florin degajarea de care vorbeam.

Coastele din nr. 2 sunt greşite. Dar se pot ajusta. Asta este. Bine că nu sunt celelalte 3 mai scurte că atunci chiar că era mai greu un pic. Mulţumesc Cobra. Văd eu ce le fac. Dar aştept încă vreo două numere, să văd cum vin şi următoarele coaste, la rece şi atunci mă apuc de retuşuri.
LE/ Oricum, trebuie să ajustez şi degajarea, să o mai cobor puţin. Culmea este (şi îi pot spune şi noroc)că fantele pentru piesele nr 8 sunt corect tăiate, la înălţimea celorlalte.

Aceasta postare a fost editata de Zamolxis: 05 April 2011 - 10:55 PM

0

#325 Useril este offline   Piranha89 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-April 11

Postat 05 April 2011 - 10:59 PM

Salutare tuturor! Mi-am cumparat si eu primele doua numere ale cuirasatului! Sunt nou intrale modelismului...e prima data in viatza mea cand fac asa ceva....singurul contact cu modelismul l-am avut anul trecut cand um coleg a adus la facultate un T-rex( elicopter electric imens)si sa jucat cu el, am fost impresionat de el dar mi-a trecut rapid cand am vazut cat costa o astfel de jucarie! Recent am vazut reclama cu Bismarkul la televizor....asa ca pasionat fiind de al doilea razboi mondial si de nave si masinarii de razboi am zis e un must have....acuma problema e urmatoarea......am si eu aceeasi problema ca uni dintre voi...adica....dupa ce am ansamblat primele doua numere ca la carte...( dupa carte..) am observat o diferenta intre coaste....ideea e ca nici nu am unelte gen clesti si altele deoarece stau in camin de studenti...si n-am nici macar clame de rufe..( asa ca am facut lipiturile stand vre-o 5-10 minute cu degetele apasate pe macheta si macheta asezata pe biroul perfect plat....si o sa vin curand (probabil maine) cu niste poze sa va arat problemele mele..poate ma ajutati! asta daca se mai poate face ceva!
0

#326 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 11:02 PM

Vezi postareaPiranha89, la 05 April 2011 - 10:59 PM, a spus:

Salutare tuturor! Mi-am cumparat si eu primele doua numere ale cuirasatului! Sunt nou intrale modelismului...e prima data in viatza mea cand fac asa ceva....singurul contact cu modelismul l-am avut anul trecut cand um coleg a adus la facultate un T-rex( elicopter electric imens)si sa jucat cu el, am fost impresionat de el dar mi-a trecut rapid cand am vazut cat costa o astfel de jucarie! Recent am vazut reclama cu Bismarkul la televizor....asa ca pasionat fiind de al doilea razboi mondial si de nave si masinarii de razboi am zis e un must have....acuma problema e urmatoarea......am si eu aceeasi problema ca uni dintre voi...adica....dupa ce am ansamblat primele doua numere ca la carte...( dupa carte..) am observat o diferenta intre coaste....ideea e ca nici nu am unelte gen clesti si altele deoarece stau in camin de studenti...si n-am nici macar clame de rufe..( asa ca am facut lipiturile stand vre-o 5-10 minute cu degetele apasate pe macheta si macheta asezata pe biroul perfect plat....si o sa vin curand (probabil maine) cu niste poze sa va arat problemele mele..poate ma ajutati! asta daca se mai poate face ceva!

Salutare şi bine ai venit.
În ce constau diferenţele sesizate de tine? Tot ceva de genul că unele sunt mai înalte?
0

#327 Useril este offline   Piranha89 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-April 11

Postat 05 April 2011 - 11:05 PM

Vezi postareaZamolxis, la 05 April 2011 - 11:02 PM, a spus:

Salutare şi bine ai venit.
În ce constau diferenţele sesizate de tine? Tot ceva de genul că unele sunt mai înalte?

DA doua dintre ele sunt mult mai inalte si un mult mai mica cu vre-o 3mm !
0

#328 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 11:06 PM

Vezi postareaPiranha89, la 05 April 2011 - 11:05 PM, a spus:

DA doua dintre ele sunt mult mai inalte si un mult mai mica cu vre-o 3mm !

Să pariez că tot coastele 5 şi 7 sunt mai înalte? :pardon:
0

#329 Useril este offline   Cobra 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 11:11 PM

Salutare Piranha si bine ai venit !
Zamolxis, este de al tau :pardon:
imi doresc sa nu mai apara si in viitor ca sa nu o patesc si eu.
0

#330 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 05 April 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaCobra, la 05 April 2011 - 11:11 PM, a spus:

Salutare Piranha si bine ai venit !
Zamolxis, este de al tau :)
imi doresc sa nu mai apara si in viitor ca sa nu o patesc si eu.

Mda. Din păcate nu sunt singurul. Ideea este că astfel de erori pot fi corectate uşor dar tare-mi este să nu întâlnim altele care, decât să le retuşăm, mai bine ne mai încercăm norocul cu un alt număr cumpărat, din altă zonă.
Noroc că nu mai avem multe numere de cumpărat până la sfârşit :pardon:
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic