Postat 29 January 2012 - 09:00 PM
Citind ultimele pagini ale topicului, am vazut ca si voi ati avut probleme cu partea de rasina de la prora.
Asa este, e prea mare, dar eu am solutionat problema cu mult smirghel si chit.
In ce priveste ordinea operatiilor, intai am chituit, apoi am inceput sa smirgheluiesc, am ales asta pentru ca lemnul in urma lacuirii devine mai lucios ( sticlos ) si m-am gandit ca e foarte posibil sa am probleme cu aderarea chitului la lemn.
Am inceput sa lucrez la Bismarck de la prora spre pupa, acum sunt la jumatatea operatiunilor si mi se pare ca arata foarte bine, partea dificila va fi la pupa, pentru ca trebuie sa gasesc o solutie pentru arbori, adica la iesirea arborilor din corp ma gandesc sa fac un mic suport.
Ca si chit folosesc ROST - chit reparatii pentru lemn si zidarie, e ok, se slefuieste usor doar daca slefuiesti partea acoperita la o ora dupa aplicare, daca nu ajungi sa iti "rogi moartea" :D
Ca si lac folosesc Yacht Villa Wood Protection de la Policolor ( pentru barci si suprafete din lemn )
Nu intentionez sa dau cu grund, doar chit slefuire si lac, pentru ca lacul e foarte bun si umple micile erori.
Principalul lucru care ma intereseaza este care sunt culorile ( codurile ) care trebuiesc folosite ?
Stiu ca ne trebuie gri si rosu, dar ce nuante ?
Nu intreb de negru si de alb ;)
La momentul cand termin de finisat corpul navei, vreau sa il vopsesc ( macar nuanta de gri , pentru ca intentionez sa il bag la apa prin luna mai.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, si precizez ca nu sfatuiesc pe nimeni sa faca ca si mine, prezint doar ce am facut eu. :wub:
keep it simple stupid