Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#1321 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 27 July 2011 - 05:46 AM

most_wanted_racer_alive...m-am uitat la boldurile tale numarul 5...mi se pare ca ale mele sunt o idee mai subtiri...si ce e mai important zic eu ...sunt mai scurte si au bumbul mai mare. :clapping:

Fisiere atasate

0

#1322 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 27 July 2011 - 02:12 PM

Pentru acei care au probleme cu bordarea: cumparati nr 26 din "mari corabii"

Aceasta postare a fost editata de ciucanu: 27 July 2011 - 02:13 PM

0

#1323 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 03-February 11

Postat 27 July 2011 - 02:13 PM

Eu sunt unul dintre cei care, pe langa Bismarck, mai fac si galionul de la Mari Corabii si astazi am avut surpriza sa primesc ceea ce vedeti in poze. Scriu aceste randuri pentru cei care au probleme cu filele de bordaj la cuirasat. Am incercat sa folosesc dispozitivul si sa infig cuie, si vreau sa va spun ca intra ca in branza. Cel putin la mine merge. Si inca ceva: nu crapa filele de bordaj. Dar cuiele sunt foarte subtiri, cred ca sunt de 0,8. Asadar, pentru cei care aveti o caruta de probleme cu filele, nu disperati, solutii exista.

Fisiere atasate

0

#1324 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 03-February 11

Postat 27 July 2011 - 02:14 PM

Ciucanule, esti tare, chiar cand scriam postarea de mai sus, ai intervenit tu, asa e, solutia o gasiti in Mari Corabii.
0

#1325 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 27 July 2011 - 02:38 PM

Vezi postareaciucanu, la 27 July 2011 - 02:12 PM, a spus:

Pentru acei care au probleme cu bordarea: cumparati nr 26 din "mari corabii"

Vezi postareaPauluno, la 27 July 2011 - 02:13 PM, a spus:

Eu sunt unul dintre cei care, pe langa Bismarck, mai fac si galionul de la Mari Corabii si astazi am avut surpriza sa primesc ceea ce vedeti in poze. Scriu aceste randuri pentru cei care au probleme cu filele de bordaj la cuirasat. Am incercat sa folosesc dispozitivul si sa infig cuie, si vreau sa va spun ca intra ca in branza. Cel putin la mine merge. Si inca ceva: nu crapa filele de bordaj. Dar cuiele sunt foarte subtiri, cred ca sunt de 0,8. Asadar, pentru cei care aveti o caruta de probleme cu filele, nu disperati, solutii exista.

Vezi postareaPauluno, la 27 July 2011 - 02:14 PM, a spus:

Ciucanule, esti tare, chiar cand scriam postarea de mai sus, ai intervenit tu, asa e, solutia o gasiti in Mari Corabii.

"Usurel cu pianul pe scari"!!!

Solutia cu cuisoare si Pin Pusher-ul de la corabie este buna! Dar... ca in totdeauna exista si un dar... sa nu creada lumea ca asta e un soi de panaceu pentru problema fixarii filelor. Unu la mana - cuisoarele raman infipte in nava si vor trebui smirgheluite odata cu nava; iar al doilea ar fi faptul ca nu prea merge la stratul doi de bordaj. Nu vrem sa ramana urme de capete de cuie care se vad prin vopsea. Solutii ar exista - cum ar fi aplicarea unui strat de grund si smirgheluirea temeinica.

Filele tot vor trebui lipite de coaste si intre ele; de asemenea este bine sa fie curbate (aduse la forma) in prealabil. Metoda de fixare cu boldurile acelea subtirele mi se pare mai potrivita mai ales ca acestea se pot scoate dupa intarirea adezivului. Ca sa nu ne zdrelim mainile cu ele se pot bate cu un ciocan mic.

Cu stima!

Emil
0

#1326 Useril este offline   ciucanu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 27 July 2011 - 04:19 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 27 July 2011 - 02:38 PM, a spus:

"Usurel cu pianul pe scari"!!!

Solutia cu cuisoare si Pin Pusher-ul de la corabie este buna! Dar... ca in totdeauna exista si un dar... sa nu creada lumea ca asta e un soi de panaceu pentru problema fixarii filelor. Unu la mana - cuisoarele raman infipte in nava si vor trebui smirgheluite odata cu nava; iar al doilea ar fi faptul ca nu prea merge la stratul doi de bordaj. Nu vrem sa ramana urme de capete de cuie care se vad prin vopsea. Solutii ar exista - cum ar fi aplicarea unui strat de grund si smirgheluirea temeinica.

Filele tot vor trebui lipite de coaste si intre ele; de asemenea este bine sa fie curbate (aduse la forma) in prealabil. Metoda de fixare cu boldurile acelea subtirele mi se pare mai potrivita mai ales ca acestea se pot scoate dupa intarirea adezivului. Ca sa nu ne zdrelim mainile cu ele se pot bate cu un ciocan mic.

Cu stima!

Emil

De baza raman tot rabdarea si indemanarea, eu nu am terminat de lipit tot bordajul, mai am de terminat 1/2 din prora. Am folosit doar elastice si adeziv poliuretanic Bison, ceea ce a implicat si multa rabdare...in unele zone lipeam fila doar de 1-2 coaste...asteptam o ora..apoi de coastele urmatoare. Astfel puteam sa torsionez fila oricat era necesar. E drept, au fost zile in care am lipit doar 4-5 file, dar rezultatul ma multumeste.
Succes tuturor!
0

#1327 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 July 2011 - 04:28 PM

Vezi postareaciucanu, la 27 July 2011 - 04:19 PM, a spus:

...in unele zone lipeam fila doar de 1-2 coaste...asteptam o ora..apoi de coastele urmatoare. Astfel puteam sa torsionez fila oricat era necesar. E drept, au fost zile in care am lipit doar 4-5 file, dar rezultatul ma multumeste.

Pai asa! Lipesti o fila mai stai o ora doua sa bagi o bere (sau 2-3). Asta e viata de modelist: 1% inspiratie; 99% bere!!! :good:

Hai noroc!

Emil
0

#1328 Useril este offline   gabibaghera 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 27 July 2011 - 05:55 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 27 July 2011 - 04:28 PM, a spus:

Pai asa! Lipesti o fila mai stai o ora doua sa bagi o bere (sau 2-3). Asta e viata de modelist: 1% inspiratie; 99% bere!!! :good:

Hai noroc!

Emil

Ma tata sa sti ca si eu am bagat multe beri de cand am inceput constructia dar oricum cred ca al doilea strat de bordaj va fi mult mai usor de aplicat datorita faptului ca priza de lipire a filelor e totala pe cand la primul se lipea doar de coaste.Probabil ca va trebui sa folosim din nou diversele tipuri de bolduri sau pioneze dar va merge mult mai repede.Partea nasoala e ca nu are timp berea sa se raceasca de la o fila la alta!
Gabitu
0

#1329 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2011 - 07:44 PM

Vezi postareaPauluno, la 27 July 2011 - 02:13 PM, a spus:

Sau...pentru ca mereu exista un sau :D va cumparati bolduri cu biluta si va construiti singur undealta pe care o vedeti in pozele de mai jos...eu am facut-o dintr-o coada de surubelnita...coada de surubelnita care a stat cam mault la soare si a devenit casanta...oricum e facuta in graba acum 5 minute...si vad ca functioneaza...pentru scos boldurile trebuie patent...am tras de biluta si s-a rupt.
S da...sunt de acord ca la al doilea strat de file va fi mult mai usor...dar trebuie puse la mare fix...pentru ca e stratul final...cel care se va vedea din exterior.

Vad ca sunt "probleme" cu racirea bericii...e nasola treaba si trebuie studiata. :drinks:

Fisiere atasate

0

#1330 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 July 2011 - 08:11 PM

Vezi postareavaleriuciprian, la 27 July 2011 - 07:44 PM, a spus:

Sau...pentru ca mereu exista un sau :drinks: va cumparati bolduri cu biluta si va construiti singur undealta pe care o vedeti in pozele de mai jos...eu am facut-o dintr-o coada de surubelnita...coada de surubelnita care a stat cam mault la soare si a devenit casanta...oricum e facuta in graba acum 5 minute...si vad ca functioneaza...pentru scos boldurile trebuie patent...am tras de biluta si s-a rupt.
S da...sunt de acord ca la al doilea strat de file va fi mult mai usor...dar trebuie puse la mare fix...pentru ca e stratul final...cel care se va vedea din exterior.

Vad ca sunt "probleme" cu racirea bericii...e nasola treaba si trebuie studiata. :drinks:

Faina unealta ai mai facut. Foarte interesant. Bravo tata ! Esti un minitehnicus! :D

Nu cred ca e nici o problema cu racirea berii. Destupi 2: din una bei iar pe ailalta o ti in frigider. Din cand in cand le schimbi intre ele.

Pana la sfarsitul lucrarii ori devenim artisti in ale modelatului, ori alcoolici convinsi! :D

Cu ...hic... stima!

Emil
0

#1331 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 July 2011 - 09:03 PM

Merci de apreciere :D
De la inceput am scris ca vreau sa folosesc unelte home made...si asa macheta costa multut...asa mai economisim din banuti.
Sper sa va fie de folos.
0

#1332 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 27 July 2011 - 09:50 PM

@valeriuciprian - De unde ai cumparat acele bolduri cu cap rotund, pe la ce magazin sa caut? Vreau sa imi iau sa am de rezerva ca am avut vreo 40 si am ramas cu vreo 15 dupa acoperirea completa..

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 27 July 2011 - 09:50 PM

0

#1333 Useril este offline   shefanu 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 27-July 11

Postat 28 July 2011 - 09:08 AM

stie careva cand apare motorizarea? sau daca apare la noi?
a sunat cineva la ei sa intrebe?
0

#1334 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 28 July 2011 - 09:46 AM

Vezi postareaKorbu, la 27 July 2011 - 09:50 PM, a spus:

@valeriuciprian - De unde ai cumparat acele bolduri cu cap rotund, pe la ce magazin sa caut? Vreau sa imi iau sa am de rezerva ca am avut vreo 40 si am ramas cu vreo 15 dupa acoperirea completa..

acelasi tip de bolduri cu cap rotund am folosit si eu si le-am cumparat de la Real de la raionul de papetarie si costa 2-3 lei.

Aceasta postare a fost editata de vali123: 28 July 2011 - 09:48 AM

0

#1335 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 10:14 AM

Eu le-am cumparata de la o librarie de cartier...dar mai poti gasi ace de gamalie cu bila in cap si pe la mercerii.

Vezi postareashefanu, la 28 July 2011 - 09:08 AM, a spus:

stie careva cand apare motorizarea? sau daca apare la noi?
a sunat cineva la ei sa intrebe?

A vorbit cineva cu cei de la redactie ...vezi ca e raspunsul in paginile anterioare.

Vezi postareavali123, la 28 July 2011 - 09:46 AM, a spus:

acelasi tip de bolduri cu cap rotund am folosit si eu si le-am cumparat de la Real de la raionul de papetarie si costa 2-3 lei.

Tot asa scurte sunt ca ale mele?Sau sunt normale?
0

#1336 Useril este offline   dorianyates 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 20-October 10

Postat 28 July 2011 - 11:54 AM

Am si eu o problema, daca ma poate ajuta careva. Am terminat in sfarsit cu bordajul corpului navei si in timpul asta am tinut-o invers pe masa.Acuma am intors-o si am observat ca are o forma concava cu punctele de sprijin pe varful prorei si unul la pupa chiar inainte de locul unde o sa fie piesa D. Trebuie sa o slefuiesc pana sa fie iara plan fundul navei ?
0

#1337 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 12:02 PM

Vezi postareadorianyates, la 28 July 2011 - 11:54 AM, a spus:

Am si eu o problema, daca ma poate ajuta careva. Am terminat in sfarsit cu bordajul corpului navei si in timpul asta am tinut-o invers pe masa.Acuma am intors-o si am observat ca are o forma concava cu punctele de sprijin pe varful prorei si unul la pupa chiar inainte de locul unde o sa fie piesa D. Trebuie sa o slefuiesc pana sa fie iara plan fundul navei ?

Depinde cat de mare este aceasta arcuire. Daca arcul pe care il face linia prova-pupa de-a lungul chilei nu este mai mare de 1mm, poate merge slefuit. Daca arcuirea este mai pronuntata incearca sa prinzi chila pe o suprafata plana si sa incerci sa o fortezi usor in sens contrar, dar cu grija.
Greseala asta cu tinutul fix al structurii cu fundul in sus pe suprafete plane in timpul bordarii putea fi evitata de multi daca onor editura ar fi publicat si niste planuri. Astfel ar fi vazut lumea ca de fapt puntea nu este plana.

Bafta!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 28 July 2011 - 12:04 PM

0

#1338 Useril este offline   dorianyates 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 July 2011 - 12:21 PM

Aproape 4 mm are arcuirea si am incercat sa pun si greutati inauntru dar nu se indreapta nici daca ma apas usor pe ea.Cand am tinut-o intoarsa am pus mai multe bucati de carton chiar pe mijlocul navei dar vad ca nu a avut efect.Poate o sa reusesc sa o redresez cu al 2-lea strat de bordaj sau prin chituire
0

#1339 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 28 July 2011 - 12:27 PM

Vezi postareadorianyates, la 28 July 2011 - 12:21 PM, a spus:

Aproape 4 mm are arcuirea si am incercat sa pun si greutati inauntru dar nu se indreapta nici daca ma apas usor pe ea.Cand am tinut-o intoarsa am pus mai multe bucati de carton chiar pe mijlocul navei dar vad ca nu a avut efect.Poate o sa reusesc sa o redresez cu al 2-lea strat de bordaj sau prin chituire

4 mm e mult! Nu stiu ce sa zic cu al doilea strat de bordaj. La 4 mm nici cu chit nu vad cum. O data incheiat primul strat de bordaj cam asta e forma finala. Poate e mai bine sa il lasi asa decat sa il strici.
Sorry!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 28 July 2011 - 12:28 PM

0

#1340 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 14-June 11

Postat 28 July 2011 - 01:07 PM

salut,

dorianyates stai linistit...ca asa e la toata lumea. nu e neaparat o greseala, prova si prora sunt putin mai mari dupa bordare decat chila. bine acum la tine e putin mai mult decat la restul. sincer si la mine este aceasta arcuire dar am cam 1 max2 mil. mi am dat seama ca misca pe latime, de la babord la tribord.
ce ti recomand eu...trebuia sa ti dai seama inainte sa termini bordajul de la prora si prova, asa puteai sa mai smilgheruiesti din coaste si suporti. acum las o asa, NU mai incerca sa o fortezi.
daca tot si tot insisti si vrei sa mai indrepti din ea nu o mai apasa tu nu o supune la socuri, ca o sa ai surpriza sa o auzi facand poc:D ce recomand sa o lasi in pozitie normala si sa pui greutati treptat, adica sa nu arunci in ea in prima o gantera de 10 kg:)) am dat si eu ex ca sa intelegi. e ceva ce tine de la mecanica...se numeste viteza de incarcare...adica pe scurt: sa pui greutati din ce in ce mai mari.sa le asezi treptat si sa o lasi cateva zile o sapt. vezi daca isi mai revine. dar iti recomand sa o lasi asa. ca oricum o sa ramana pe suport
0

#1341 Useril este offline   Magellan 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 17-June 11

Postat 28 July 2011 - 03:51 PM

Vezi postareadorianyates, la 28 July 2011 - 11:54 AM, a spus:

Dorian,

In niciun caz, nu dispera!
Aceeasi problema am avut-o si eu. Sincer, nu am masurat cat de mare era arcuirea, dar acum pot sa estimez ("ochiometric", din ce tin minte) ca era vorba de cel putin 4 mm.
Sincer, eram mai mult decat ingrijorat.

Intr-o prima faza, am pus nava pe o suprafata plana, in pozitie normala, cu puntea in sus si fundul navei pe suprafata respectiva. Am amplasat apoi greutati in interior (circa 4-4.5 kg, dispuse doar pe zona centrala, circa 30-40 cm).
Nu am avut ceva mai bun (o bara metalica sau o gantera), asa ca am pus ce am gasit: o cutie cu vopsea, si diverse recipiente de plastic cu solutii de curatat prin casa (de curatat gresia si faianta, parchetul, etc).
Rezultatul a fost bun, dar pentru moment: in primele minute parea OK, dar cam la 10-30 de minute dupa ce scoteam greutattile din interior, structura se dovedea foarte elastica si isi revenea la "curbura" initiala.

Apoi, dupa cateva zile de framantari, am trecut la "nivelul" urmator: am amplasat nava pe o suprafata plana, dar sub prora si pupa am introdus niste carti, cu o inaltime de circa 15-20 mm. Pentru ca mi-am zis: daca structura isi revine, trebuie sa o curbez mai mult in sens opus. Asa incat, dupa ce elasticitatea structurii lucreaza si isi face de cap...voi obtine un rezultat mai bun decat cu prima metoda. Si am obtinut!

Chiar inainte sa incep aceasta postare, pentru a-ti raspunde in deplina cunostinta de cauza, am verificat inca o data situatia: s-au facut cam 24 de ore dupa ce am scos greutatile din nava, aplicate conform metodei 2 (carti sub prora si pupa).
Si, desi ieri, imediat ce am scos greutatile, am observat acea curbura inversa (pe care mizam), acum e OK (chila e plana, nu mai exista niciun ruliu).
De fapt, cam la 3-4 ore, curbura inversa a disparut complet, si cam de 20 de ore nava isi mentine "tinuta" normala: chila e lipita de suprafata plana pe care e asezata (poate e doar senzatia mea, sau e posibil sa exagerez: ar putea fi o curbura de 0.3-0.5 mm, dar s-ar putea sa fiu prea exigent acum).

A, inca un detaliu: metoda castigatoare am aplicat-o pentru circa o saptamana!
Pentru a fi in echilibru, babordul navei(sau tribordul, nu conteaza care din ele) a stat usor sprijinit de o suprafata verticala (fereastra).

Asadar se poate! Si trebuie sa-ti spun ca nu am auzit niciun "trosc" sau "poc". Structura este foarte elastica, si nu mi se pare slabita deloc (am analizat-o cu mare atentie).
Recomand tuturor aceasta procedura.
Pentru a evita orice incertitudine, puteti combina metoda mea cu cea explicata de theodore: aplicati greutatile treptat.

Succes!
0

#1342 Useril este offline   dorianyates 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 July 2011 - 06:15 PM

Multumesc pentru raspunsuri.Ma pun sa incerc metodele si sper sa isi revina .Daca ar fi sa mai pun file inca 4 straturi de bordaj ar mai trebui pe mijlocul navei sa fie perfect dreapta pe plan orizontal.Si mai am o intrebare : ce fel de lipici folosti pentru calafatuire ?
0

#1343 Useril este offline   theodore_008 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 14-June 11

Postat 28 July 2011 - 06:20 PM

Vezi postareadorianyates, la 28 July 2011 - 06:15 PM, a spus:

Multumesc pentru raspunsuri.Ma pun sa incerc metodele si sper sa isi revina .Daca ar fi sa mai pun file inca 4 straturi de bordaj ar mai trebui pe mijlocul navei sa fie perfect dreapta pe plan orizontal.Si mai am o intrebare : ce fel de lipici folosti pentru calafatuire ?

salut,
pt calafatuire poti sa incerci sa dai cu tifon sau plasa de fibra de sticla si cu aracet...eu unul dau cu fibra de sticla...se intareste beton si stiu sigur ca nu am probleme cu cuirasatul. si au cam la toate magazinele de piese auto. intrebi ce cea mai mica cutie care costa 15-17 lei.
asta valabil si pt ceilalalti. e cea mai buna solutie:D
0

#1344 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 28 July 2011 - 06:40 PM

Asi avea si eu o intrebare...unde asi putea gasi si eu Loctite Power Gel intr-un orasel mai mic ca Zalau-ul?
0

#1345 Useril este offline   Paul93 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 28 July 2011 - 07:13 PM

GORDON poti gasi la aproape orice ABC , daca nu incearca la supermarket , magazin de gresie si faianta , REAL etc
0

#1346 Useril este offline   lucas2 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 28-July 11

Postat 28 July 2011 - 09:00 PM

Salut
de azi am devenit si eu membru al acestui superb forum
am ajuns si eu la numarul 18 si am folosit ca adeziv moment parket&laminates care are cateva atuuri relevante e rezistent la apa ,se usuca relativ repede aprox 15 min iar la final devine transparent ca si sticla
Eu am folosit cu succes banda de harie cu care am reusit sa strang toate vergelele (ace am folosit doar la prova)
am sa revin cu imagini
urmeaza calafatuirea dar nu sunt decis ce sa folosesc desi as merge pe banda de fibra de sticla nu plasa.mersi
spor
0

#1347 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 28 July 2011 - 10:50 PM

Gasesti mai multe modele la Auchan, astazi am vazut diverse modele si pretul unei cutii variaza intre 2 si 3 lei. Bineinteles difera numarul de ace in functie de dimensiunea bilei 40, 50 100 bucati

Aceasta postare a fost editata de MR-JW: 28 July 2011 - 10:51 PM

0

#1348 Useril este offline   shefanu 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 27-July 11

Postat 29 July 2011 - 12:49 AM

junior, eu am intrebat de rc, pt ca sunt aici pe forum 50 de pagini, si nu vreau sa le citesc pe toate :)
daca se poate sami zici tu direct, ce ziceau baietii
ms frumos:D
0

#1349 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 29 July 2011 - 05:48 AM

Vezi postareashefanu, la 29 July 2011 - 12:49 AM, a spus:

junior, eu am intrebat de rc, pt ca sunt aici pe forum 50 de pagini, si nu vreau sa le citesc pe toate :)
daca se poate sami zici tu direct, ce ziceau baietii
ms frumos:D

SEFU,

Daca vrei sa intelegi ceva cauta in cele 50 de pagini. Nimic nu se poate obtine fara munca... si in modelism nu este putina
0

#1350 Useril este offline   vali123 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 29 July 2011 - 07:45 AM

Vezi postareavaleriuciprian, la 28 July 2011 - 10:14 AM, a spus:

Eu le-am cumparata de la o librarie de cartier...dar mai poti gasi ace de gamalie cu bila in cap si pe la mercerii.

A vorbit cineva cu cei de la redactie ...vezi ca e raspunsul in paginile anterioare.

Tot asa scurte sunt ca ale mele?Sau sunt normale?

tot asa scurte,oricum daca ar fi mai lungi cred ca ar fi probleme pt ca se indoaie.
0

Arata acest topic

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic