valeriuciprian, la 10 July 2011 - 11:49 AM, a spus:
Salut!
Piesa de rasina, (etamboul navei) trebuie neaparat sa fie peste nivelul primului strat de bordaj cu circa 0.6 - 0.8mm (dupa slefuire). Atunci cand se va pune al doilea strat de bordaj (1mm) va trebui sa smirgheluim cam 0.2 - 0.4mm pentru a veni la nivel cu piesa. Este posibil sa fie nevoie de adaosuri puse sub piesa astfel incat sa o ridicam putin la nivelul filelor. In nici un caz piesa de rasina nu trebiue sa fie peste nivelul celui de al doile-a strat de file.
pricinosus, la 10 July 2011 - 01:45 AM, a spus:
@Emil aka FullMetalJacket
Imi place la nebunie coltul tau de "atelier"! Soarele ala e demential, te inspira. Mi-as dori si eu un loc si timp pentru sportul asta. Sunt ceva ani de cand nu am mai facut nimic legat de navomodelism. Am trecut pe la subsolul "Palatului Pionierilor", acum vreun an, cu gandul sa gasesc atelierul de navo la care ma duceam cand eram in generala. Nu mai e ... acum e crasma....
most_wanted_racer_alive, la 10 July 2011 - 10:24 AM, a spus:
Ma bucur ca va place locul amenajat de mine pe balcon, dar o sa va dezamagesc cand o sa va spun ca are doar 80x50 cm. Stau foarte prost cu spatiul in apartamentul meu de 48mp, asa ca lucrul la modelele mele se face tot "pe genunchi" :)
Se zice deseori despre un lucru ca "arata de parca e facut pe genunchi". Sincer cele mai reusite lucruri facute de mine au fost facute... pe genunchi!
Cu stima!
Emil