Modelism - RHC Forum: Cuirasatul Bismarck - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 92 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck Macheta statica din lemn scara 1:200

#1051 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 16 June 2011 - 01:06 PM

razvan.niculae, la 16 June 2011 - 12:57 PM, a spus:

Buna idee !

Ma gandesc, oare solutia asta nu o fi buna si pentru exterior ?

Adica plasa lipita cu lac, slefuire, un strat, doua de vopsea emaur la pensula, slefuire, chituire cu chit auto, slefuire si vopsirea finala :)

LOL!!! :rofl: :rofl: :rofl:

Un strat de tencuiala nu vrei sa pui !!! Asta ca sa nu declanseri minele magnetice pe care dusmani modelistilor le pun pe fundul baltilor unde iesim noi cu barcuta la plutit.

EXAGEREZI MULT! Modelismul e o chestie de finete, nu de "forta"!

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 16 June 2011 - 01:07 PM

0

#1052 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 16 June 2011 - 01:11 PM

acelasi lucru si pentru punte. sunt foarte sigur ca dupa acest proces nu va mai fi nevoie de nimic...
cu siguranta va mai mult decat suficient. eu ma voi limita doar la aceasta banda, doar pe interior.

Fisiere atasate

Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#1053 Useril este offline   razvan.niculae 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 16 June 2011 - 01:47 PM

FullMetalJacket, la 16 June 2011 - 01:06 PM, a spus:

LOL!!! :rofl: :rofl: :rofl:

Un strat de tencuiala nu vrei sa pui !!! Asta ca sa nu declanseri minele magnetice pe care dusmani modelistilor le pun pe fundul baltilor unde iesim noi cu barcuta la plutit.

EXAGEREZI MULT! Modelismul e o chestie de finete, nu de "forta"!

Cu stima!

Emil

Poate am exagerat dar metoda asta o foloseam cand eram elev si unele barcute chiar pluteau :)
Bine in loc de panza puneam ciorap de dama.
Apropo, tu ce metoda vei folosi ? :rofl:
0

#1054 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 04:50 PM

razvan.niculae, la 16 June 2011 - 01:47 PM, a spus:

Poate am exagerat dar metoda asta o foloseam cand eram elev si unele barcute chiar pluteau :(
Bine in loc de panza puneam ciorap de dama.
Apropo, tu ce metoda vei folosi ? :drinks:

Simplu!

Eu construiesc Bismark-ul ca macheta de vitrina dar am sa fac coca ca si cand ar fi pentru varianta plutitoare.

Deci: dupa lipirea celui de al doilea strat de bordaj urmeaza slefuirea lui. Apoi chituirea zonelor cu gauri sau denivelari pe care le smirgheluiesc dupa aceea. O sa folosesc un chit de lemn cu uscare rapida care adera bine le suprafata lemnului se se slefuieste bine. Am gasit la Mr Bricolaj - Pate de Boix dar cam scumput la astia ('rati ai dracu' de francofoni!!! :D ).

Apoi un strat subtire de lac (probabil nitrocelulozic - am la indemana dar un lac de lemn alchidic e f bun); - subtire, pentru ca vreau sa impregneze bine lemnul. Urmeaza dupa uscare si intarirea completa a lacului o noua tura de slefuire cu smirghel din ce in ce mai fin.

Next: lacuirea finala. Daca il fac navigabil o sa apelez la un lac poliuretanic sau la un bicomponent (genul lacului de parchet - Palux). Ma bazez pe acest strat de lac pentru impermeabilizare fiind un lac destul de dur si rezistent. Dupa acesta se va usca ar mai merge o finisare cu smirghel si mai fin asa pentru a marii aderenta stratului de grund.

Ideea este sa obtin o suprafata cat mai neteda si sa nu folosesc ciorap de dama sau alte adaosuri textile externe.

Dupa lacuire suprafata ve deveni dura iar lemnul nu se va mai zgaria usor.

Next: o sa pulverizez cu un arograf un grund Tamiya care are calitatea de a facilita vopsirea. Folosesc aerograful pentru ca cu el poti obtine o pulverizare mult mai fina decat o poate face un spray. Am auzit pareri ca vopsirea se poate face si cu spray-ul ... ce sa zic in loc de pensula o sa folosim acuma bidineaua de la bunica pentru ca o avem deja mostenire si e mai ieftin :crazy:.

Un aerograf bunicel, chinezesc, copie dupa Ivatta, gasesti la 150-200 Ron si este indispensabil pentru vopsirea unei machete. Sursa de aer poate fi un compresor sau daca vrei butelie de aer comprimat ptr aerografe, care ar fi mai ieftina dar la cate butelii o sa folosesti - mai bine iti iei un compresor.

Dupa vopsirea finala merita dat un strat subtire de lac mat ca sa protejam opera noastra de arta.

... dar asta e doar parerea mea!!! :D

Cu stima, tuturor!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 16 June 2011 - 04:54 PM

0

#1055 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 06:16 PM

LAURENTZYU, la 16 June 2011 - 09:08 AM, a spus:

... am o intrebare la care nu gasesc raspuns: puntea va fi detasabila? ma gandesc ca va fi nevoie de unele lucrari pe acolo pentru modelul RC. intrebarea se refera in special la detaliile din revista, adica trebuie sa facem noi improvizatii sa putem umbla sub punte?

Salut!

Daca construiesti in varianta RC puntea trebuie sa fie detasabila pentru a putea schimba acumulatorul si a face intretinere la motoare, ESC-uri si Rx.

Pentru macheta de vitrina nu prea vad dece ai vrea sa umbli inauntru. Personal am sa fac puntea detasabila doar daca aceasta nu afecteaza deloc aspectul exterior (ex: capete de suruburi; linie de imbinare), deci ramane de vazut.

Daca nu am sa lipesc definitiv puntea.

Este o chestiune la care voi reflecta pe parcurs.

Cu stima!

Emil
0

#1056 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 16 June 2011 - 09:28 PM

@FullMetalJacket - Fara nici un fel de suparare, vreau si eu sa vad doua sau trei poze ale Bismarck-ului tau deoarece vad ca esti destul de acid in comentarii si le cam stii pe toate.. Se poate? Sau vrei sa iti creasca rangul pe forum? Eu cam asa cred..

Daca am deranjat cu ceva rog adminii sa aplice legea si sa imi stearga acest reply.

O seara buna.
0

#1057 Useril este offline   kata 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 18-September 10

Postat 16 June 2011 - 09:57 PM

Salut
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva sfaturi. Am ratat nr 11 al revistei si nu stiu exact cate sipculite contine. Ma gandeam sa cumpar nr 13 de doua ori. Voi ce ziceti?
0

#1058 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 09:58 PM

kata - 40, da ai putea, vezi mai intai cate sunt in nr 13 :D.

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 16 June 2011 - 09:59 PM

0

#1059 Useril este offline   kata 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 June 2011 - 10:05 PM

Multumesc korbu, saptamana viitoare cumpar nr 13 si am sa vad.Dimensiunea lor pare sa fie aceeasi.
0

#1060 Useril este offline   kata 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 June 2011 - 10:25 PM

kata, la 16 June 2011 - 10:05 PM, a spus:

Multumesc korbu, saptamana viitoare cumpar nr 13 si am sa vad.Dimensiunea lor pare sa fie aceeasi.

Fisier atasat  Optimized-L1040526.JPG (100.97K)
Number of downloads: 142
0

#1061 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 11:02 PM

Korbu, la 16 June 2011 - 09:28 PM, a spus:

@FullMetalJacket - Fara nici un fel de suparare, vreau si eu sa vad doua sau trei poze ale Bismarck-ului tau deoarece vad ca esti destul de acid in comentarii si le cam stii pe toate.. Se poate? Sau vrei sa iti creasca rangul pe forum? Eu cam asa cred..

Daca am deranjat cu ceva rog adminii sa aplice legea si sa imi stearga acest reply.

O seara buna.

Fara suparare! Iata:

Fisier atasat  DSC_0001.JPG (319.64K)
Number of downloads: 327

Multumit? Mai vrei sa vezi si altele? Spune doar si s-a facut!

Da comentariile mele sunt pe alocuri ironice si sunt sigur ca au deranjat ceva orgolii. Unele afirmatii despre procedurile tehnicile si materialele folosite facute pe acest topic de catre colegi mai putin experimentati mi se par cel putin eronate.

Folosesc umorul si ironia ca sa arat ca unele din ele sunt exagerate. Nu ma dau in laturi sa impartasesc din experienta mea si altora caci doar asa se invata. Si eu invat de la altii si apreciez tehnici folosite de colegi de forum si nu ma dau in laturi sa recunosc acest lucru. Nu sunt atotostiutor si nici tot ce fac nu este perfect. Dar ma straduiesc sa fiu mai bun. Daca eu stiu ceva ce altul nu stie ma bucur sa pot impartasi si altora. Fiecare este liber sa aleaga si sa treaca prin filtrul gandirii proprii si sa foloseasca de la altii cea ce crede de cuviinta.

Tu ce faci in acest sens?

Iar in legatura cu "rangul meu in crestere" pe forum sincer putin in pasa daca in dreptul meu scrie GigaMembru sau Nou Venit.

Chiar fac un apel la admini siteului sa imi atribuie - onorific, desigur- titlul de "Facut Gramada" :D!!!

Eu sa sti ca nu iau postul tau in nume de rau si nici nu ma simt ofensat intr-un fel de cele scrise de tine. Sper ca tu sa nu te simti ofensat de cele scrise de mine ...sau ghinion!

Cu sincera stima!

Emil Irimia

(40 ani, insurat, Modelist amator daca ma lasa nevasta!) :D
0

#1062 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 June 2011 - 11:37 PM

@FullMetalJacket - Preventiv am spus "fara suparare" ca sa nu inceapa o cearta din nimic si nu, nu ma simt ofensat deloc. Referitor la cele spuse de tine cu cateva reply-uri in urma.. sa sti ca sunt multi care isi incep "viata de navomodelist" pe bismarck, normal ca nu stiu multe, nici eu nu stiu multe, sunt incepator.

Citeaza

Tu ce faci in acest sens?
Cel putin o persoana a inceput constructia acestei nave dupa schitele copiate dupa matritele ramase, se gasesc in semnatura iar printre altele citesc, rafoiesc multe forumuri, iar cand aflu ceva sau a intrebat cineva ceva despre bismarck am pus la dispozitie acea informatie si ca sa mai zic inca ceva, sunt membru a acestui forum din noiembrie 2010 si pot sa spun ca am citit, citit si iar citit pana am dat un prim reply..
Poate am exagerat cand am spus "Sau vrei sa iti creasca rangul pe forum?", nici pe mine nu prea ma intereseaza rangul, am trecut de mult de acest stadiu..
Multumesc pentru imagine, arata foarte bine :D, bafta in continuare si sa ne auzim (scriem pe forum) cu bine :D

Alex B.
0

#1063 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 12:23 AM

Korbu, la 16 June 2011 - 11:37 PM, a spus:

@FullMetalJacket - Preventiv am spus "fara suparare" ca sa nu inceapa o cearta din nimic si nu, nu ma simt ofensat deloc. Referitor la cele spuse de tine cu cateva reply-uri in urma.. sa sti ca sunt multi care isi incep "viata de navomodelist" pe bismarck, normal ca nu stiu multe, nici eu nu stiu multe, sunt incepator.
Cel putin o persoana a inceput constructia acestei nave dupa schitele copiate dupa matritele ramase, se gasesc in semnatura iar printre altele citesc, rafoiesc multe forumuri, iar cand aflu ceva sau a intrebat cineva ceva despre bismarck am pus la dispozitie acea informatie si ca sa mai zic inca ceva, sunt membru a acestui forum din noiembrie 2010 si pot sa spun ca am citit, citit si iar citit pana am dat un prim reply..
Poate am exagerat cand am spus "Sau vrei sa iti creasca rangul pe forum?", nici pe mine nu prea ma intereseaza rangul, am trecut de mult de acest stadiu..
Multumesc pentru imagine, arata foarte bine ;), bafta in continuare si sa ne auzim (scriem pe forum) cu bine :D

Alex B.

Salut!

Cand am spus "tu ce faci in acest sens" nu ma refeream la initiativele tale de pe forum. Apreciez initiativa ta de a ajuta colegii cu planuri scanate. Cunosc topicurile initiate de tine si le gasesc utile.

Ma refeream la exagerarile unor colegi care isi fac debutul in modelism cu aceasta macheta. Totusi ei trebuie sa inteleaga ca aici nu poti folosi tehnici si metode care au mai degraba legatura cu "Industria Grea".

Si eu gandeam la inceput ca tot ce fac eu la un model trebuie sa fie "cel mai tare cel mai bun si cel mai al naibi". Greseam. Mai binele este dusmanul binelui. Iar in modelism se aplica acest lucru.

De asta intrebam (mai mult retoric) - "how about you".

Bismark-ul nu prea este un model pe care sa iti incepi viata de modelist si sa ai satisfactii imediate . Sunt momente in care constructia devine dificila iar uni vor fi dezamagiti de rezultatul muncii lor. Dar este o buna metoda de a capata experienta.

Intr-un fel sau altul cu totii suntem incepatori, depinde doar de cat de deschisi la minte suntem si cum acceptam idei noi.

Precum se vede din poza am avansat mai mult in cea ce priveste pupa dar partea mai "chalenge" mi se pare prora navei. Sincer inca dezbat unde si cum o sa pun prima fila de bordaj. In functie de aceasta se vor aseza toate. Vad cum sunt planurile de la ei dar inca am dubii.

Astept idei de la voi domnilor, fara sa va jenati, oricat de "cretze" vor fi ele, vom rade cu totii de cele intr-adevar stupide si ne vom inspira din cele bune. :D

Sa aveti o seara faina!

Emil

PS. Ptr. Korbu: Daca m-as supara pe tine as fi mai prost decat prevederile legale. Nu! :D

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 17 June 2011 - 12:25 AM

0

#1064 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 12:53 AM

@FullMetalJacket - Da ai dreptate, nu este un model pe care sa incepi, dar totusi o facem, inclusiv eu. Dar chiar si asa, eu zic ca trebuie sa avem rabdare cu el fiind si incepatori, pana la urma nu ne grabeste nimeni sa il terminam exact cand apare nr. 140.. depinde de rabdarea fiecaruia..

Calm, rabdare si multa atentie si zic ca va iesi bine la toti :D
0

#1065 Useril este offline   LAURENTZYU 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 17 June 2011 - 08:30 AM

si eu fac parte din categoria incepatorilor. dar ce am realizat pana acum ma face sa nu regred ca m-am apucat de aceast proiect. multa rabdare, atentie si mare precizie in lucru vor face sa realizam o nava care nu va arata ca una facuta de niste amatori. eu cel putin sunt foarte optimist in aceasta privinta.

iar acest forum ma ajuta foarte mult. dupa cum vedeti din pozele din paginile anterioare sunt in urma putin cu lucrarea, asta pentru ca nu prea dispun de timp, si profit de postarile si pozele voastre sa vad ce sa fac si cum sa fac sa iasa cat mai bine.

numai bine. Laurentiu
Există două feluri de persoane, visătorii care aruncă monede în fântâni arteziene şi realiştii, adică cei care le pescuiesc de-acolo.
0

#1066 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 11:00 AM

Va salut!

La sectiunea de mijloc a Bismarkului cu cat te apropii cu montatul filelor de chila apare o mica problema din cauza curburii diferite a coastelor, fapt care te forteaza sa indoi baghetele pe latimea lor.

Pe siteul http://www.buildtheb.../modelframe.htm la paginile 12-14 autorul acelui model a ales solutia de a ajuta baghetele la capete precum si de a le face o sectiune trapezoidala astfel incat filele bordajului sa se aseze mai bine. Ca niste doage de butoi.

Eu am adoptat solutia propusa de revista si am reusit acest lucru udand baghetele cu apa inainte de a le indoi si monta.

Am sa exemplific cu poze acest procedeu pentru cei interesati, dar abia maine cand o sa iau nr 13 caci nu mai am material!

Cu stima!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 17 June 2011 - 11:02 AM

0

#1067 Useril este offline   costin1 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 14-June 11

Postat 17 June 2011 - 11:58 AM

undeva in topic am vazut ca uleiul de in sicativat nu e chiar indicat in modelism.
are vreun efect asupra lemnului? de ce nu e bun?
0

#1068 Useril este offline   razvan.niculae 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 20-March 11

Postat 17 June 2011 - 01:13 PM

FullMetalJacket, la 16 June 2011 - 04:50 PM, a spus:

Deci: dupa lipirea celui de al doilea strat de bordaj urmeaza slefuirea lui. Apoi chituirea zonelor cu gauri sau denivelari pe care le smirgheluiesc dupa aceea. O sa folosesc un chit de lemn cu uscare rapida care adera bine le suprafata lemnului se se slefuieste bine. Am gasit la Mr Bricolaj - Pate de Boix dar cam scumput la astia ('rati ai dracu' de francofoni!!! :D ).

Apoi un strat subtire de lac (probabil nitrocelulozic - am la indemana dar un lac de lemn alchidic e f bun); - subtire, pentru ca vreau sa impregneze bine lemnul. Urmeaza dupa uscare si intarirea completa a lacului o noua tura de slefuire cu smirghel din ce in ce mai fin.

Next: lacuirea finala. Daca il fac navigabil o sa apelez la un lac poliuretanic sau la un bicomponent (genul lacului de parchet - Palux). Ma bazez pe acest strat de lac pentru impermeabilizare fiind un lac destul de dur si rezistent. Dupa acesta se va usca ar mai merge o finisare cu smirghel si mai fin asa pentru a marii aderenta stratului de grund.

Ideea este sa obtin o suprafata cat mai neteda si sa nu folosesc ciorap de dama sau alte adaosuri textile externe.

Dupa lacuire suprafata ve deveni dura iar lemnul nu se va mai zgaria usor.

Next: o sa pulverizez cu un arograf un grund Tamiya care are calitatea de a facilita vopsirea. Folosesc aerograful pentru ca cu el poti obtine o pulverizare mult mai fina decat o poate face un spray. Am auzit pareri ca vopsirea se poate face si cu spray-ul ... ce sa zic in loc de pensula o sa folosim acuma bidineaua de la bunica pentru ca o avem deja mostenire si e mai ieftin :crazy:.

Un aerograf bunicel, chinezesc, copie dupa Ivatta, gasesti la 150-200 Ron si este indispensabil pentru vopsirea unei machete. Sursa de aer poate fi un compresor sau daca vrei butelie de aer comprimat ptr aerografe, care ar fi mai ieftina dar la cate butelii o sa folosesti - mai bine iti iei un compresor.

Dupa vopsirea finala merita dat un strat subtire de lac mat ca sa protejam opera noastra de arta.

Mda, nu e rea deloc procedura ta si este mult mai usor de realizat decat varianta mea. In plus de asta nu se ingreuneaza asa mult caiacu'
Totusi am ceva rezerve in ceea ce priveste rezistenta lemnului la apa dar macar sa ajungem pana acolo si mai discutam :rofl:

Spor la modelit !
0

#1069 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 07:29 PM

Salutare!

La sectiunea de mijloc a Bismarkului cu cat te apropii cu montatul filelor de chila apare o mica problema din cauza curburii diferite a coastelor, fapt care te forteaza sa indoi baghetele pe latimea lor.

Pe siteul http://www.buildtheb.../modelframe.htm la paginile 12-14 autorul acelui model a ales solutia de a ajuta baghetele la capete precum si de a le face o sectiune trapezoidala astfel incat filele bordajului sa se aseze mai bine. Ca niste doage de butoi.

Eu am adoptat solutia propusa de revista si am reusit acest lucru udand baghetele cu apa inainte de a le indoi si monta.

Asa cum am promis revin cu imagini. (am mai gasit o bagheta ratacita care s-a oferit imediat voluntara) .

Fisier atasat  DSC_0001.JPG (77.82K)
Number of downloads: 309 Fisier atasat  DSC_0005.JPG (80.85K)
Number of downloads: 262 Fisier atasat  DSC_0010.JPG (97.25K)
Number of downloads: 259 Fisier atasat  DSC_0011.JPG (122.6K)
Number of downloads: 252 Fisier atasat  DSC_0013.JPG (117.22K)
Number of downloads: 252

Din pacate nu intra decat 5 imagini pe post. Revin si cu restul...

...

Fisier atasat  DSC_0021.JPG (100.63K)
Number of downloads: 249 Fisier atasat  DSC_0022.JPG (105.11K)
Number of downloads: 256 Fisier atasat  DSC_0024.JPG (78.97K)
Number of downloads: 247 Fisier atasat  DSC_0026.JPG (79.56K)
Number of downloads: 263 Fisier atasat  DSC_0027.JPG (82.41K)
Number of downloads: 268

Fisier atasat  DSC_0028.JPG (85.04K)
Number of downloads: 251 Fisier atasat  DSC_0029.JPG (80.22K)
Number of downloads: 234 Fisier atasat  DSC_0031.JPG (94.78K)
Number of downloads: 236 Fisier atasat  DSC_0033.JPG (86.73K)
Number of downloads: 264 Fisier atasat  DSC_0035.JPG (74.73K)
Number of downloads: 291

Fisier atasat  DSC_0037.JPG (83.4K)
Number of downloads: 280

Daca bagheta nu este udata bine se pot intampla si accidente

Fisier atasat  DSC_0036.JPG (116.48K)
Number of downloads: 340

:huh: The End!

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 17 June 2011 - 07:32 PM

0

#1070 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 17 June 2011 - 08:57 PM

Deci ai udat fila si ce ai facut cu ea?...ai indoit-o si ai lasat-o sa se usuce?(cum ai dat forma acelei baghete?) sau ai lipit-o uda?(adezivul adera pe ud?) vad ca folosesti altfel de adeziv decat "celebrul" Moment Wood. :huh:
0

#1071 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 10:11 PM

Am udat bageta in apa calda cam 20-30 sec dupa care am lasat-o cam 5-10 minute asa uda sa se imbibe bine. Daca mi se pare ca lemnul nu este suficient de maleabil repet udarea.

Pe o suprafata plana incerc sa indoi bagheta pe latime incet cu grija sa nu fortez prea tare si sa se rupa. Tot acest timp incerc sa mentin bagheta cat mai plan cu putinta. O indoi pe zone mici si repet procedeul pana ii dau forma dorita.

Daca bagheta mai are apa in exces o sterg cu un servetel. Se poate lasa bagheta sa se usuce dar atentie caci ea isi mai revine putin la uscare. Eu le-am lipit umede si am folosit aracet (Bison sau moment wood, etc). Crede-ma se lipeste foarte bine si umeda.

Atentie daca folositi lipici poliuretanic, lasati bagheta sa se usuce complet caci poliuretanul spumeaza la contactul cu umezeala. Eu nu recomand sa folositi metoda daca vreti sa lipiti cu poliuretanic monocomponent.

Sfatul meu este sa incercati mai intai cu o bagheta "de sacrificiu". Daca bagheta nu este destul de bine impregnata cu apa sau are noduri se rupe atunci cand fortezi arcuirea. Precum vedeti in ultima poza, am patit si eu accidente.

@valeriuciprian - nu, nu folosesc altfel de lipici. In tub este Aracet dintr-ul borcan mai mare (echivalentul lui Moment Wood dar facut de UHU - e absolut acelasi lucru) . Tubul mi l-am facut eu dintr-o mina de pix Parker si un tubulet de plastic. Ajuta atunci cand am de pus adeziv in locuri mai greu accesibile.

La lipire pe partile curbate am folosit elastice dupa metoda ta dar pe chila, pentru ca e plata am folosit doar ace de birou ca sa imi tina fila lipita de precedenta.

Spor la lucru tuturor!

Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 17 June 2011 - 10:15 PM

0

#1072 Useril este offline   Pauluno 

• Incepator
  • PipPip
  • Inregistrat: 03-February 11

Postat 17 June 2011 - 10:42 PM

Full Metal am o intrebare la tine: ceva mai sus ai postat un site unde cineva arata pas cu pas montajul navei. Acolo am vazut ca filele de bordaj sunt lipite drept pe fundul navei. Vad ca tu le curbezi. De ce faci asta? E un avantaj ceva?
0

#1073 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 June 2011 - 10:51 PM

Pauluno, la 17 June 2011 - 10:42 PM, a spus:

Full Metal am o intrebare la tine: ceva mai sus ai postat un site unde cineva arata pas cu pas montajul navei. Acolo am vazut ca filele de bordaj sunt lipite drept pe fundul navei. Vad ca tu le curbezi. De ce faci asta? E un avantaj ceva?

Salut!

Aceea este metoda "Inglezului" ala. Probabil ca omul nu a vrut sa se complice cu indoitul baghetelor. In revista , daca te uiti in arhiva editiei germane, baghetele sunt curbate. Eu am exemplificat cum se face.

Ambele metode sunt bune de folosit. Conteaza doar rezultatul final.

Cu stima!

Emil

PS. Sincer mi-a fost lene sa slefuiesc atata baghetele, asa ca Inglezu'.
0

#1074 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât şi că viaţa-i scurtă.

Postat 18 June 2011 - 11:36 AM

Wow. Cât s-a mai scris!!!
Bine v-am regăsit domnilor şi bine v-am găsit (pentru cei cu care nu am mai avut onoarea sa vb până acum).
Am fost plecat o lungă perioadă timp în care construcţia mea a stagnat cu brio. Adică... am numerele 1 şi 2 doar asamblate :)
Ce este bine pentru pentru mine... cellalte, de la 3-11 mă aşteaptă cumintele, intacte (mi le-a cumpărat un prieten între timp). Putoarea de mine nu s-a trezit de dimineaţă să ia şi nr. 12 dar din câte am înţeles nu va fi o problemă să-l găsesc.
Înainte să mă apuc de asmblare voi citi threadul de unde am rămas, fiind sigur că am muuuuuuuuulte de învăţat pentru a nu face erori imense. Sper să nu mi se fi uscat lipiciul :) Glumesc.
So... cu o bere in faţă şi nişte cronţănele... trec la citit.
Să aveţi un weekend plăcut!
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#1075 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 18 June 2011 - 12:08 PM

Salut!
Deoarece acest topic este numai despre constructia navei am deschis un nou topic pentru cei care doresc sa faca nava radiocomandata.

http://www.rhcforum....793#entry492793

Numai bine si un weekend placut!
Sorry de post-ul de mai sus.

Aceasta postare a fost editata de andoman: 18 June 2011 - 12:12 PM

0

#1076 Useril este offline   valy120396 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 90
  • Inregistrat: 27-December 09

Postat 18 June 2011 - 02:29 PM

Zamolxis, la 18 June 2011 - 11:36 AM, a spus:

Wow. Cât s-a mai scris!!!
Bine v-am regăsit domnilor şi bine v-am găsit (pentru cei cu care nu am mai avut onoarea sa vb până acum).
Am fost plecat o lungă perioadă timp în care construcţia mea a stagnat cu brio. Adică... am numerele 1 şi 2 doar asamblate :good:
Ce este bine pentru pentru mine... cellalte, de la 3-11 mă aşteaptă cumintele, intacte (mi le-a cumpărat un prieten între timp). Putoarea de mine nu s-a trezit de dimineaţă să ia şi nr. 12 dar din câte am înţeles nu va fi o problemă să-l găsesc.
Înainte să mă apuc de asmblare voi citi threadul de unde am rămas, fiind sigur că am muuuuuuuuulte de învăţat pentru a nu face erori imense. Sper să nu mi se fi uscat lipiciul :D Glumesc.
So... cu o bere in faţă şi nişte cronţănele... trec la citit.
Să aveţi un weekend plăcut!

Bine ati revenit!! astazi a aparut numarul 13 , nu 12... sper ca nu ati pierdut nr 12...
0

#1077 Useril este offline   D3100 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 13-May 11

Postat 18 June 2011 - 03:42 PM

Pauluno, la 28 May 2011 - 10:57 AM, a spus:

Red Scorpio, hai sa-ti stric eu ziua: revista nu ofera nici o motorizare. Si mai mult decat atat, nu mai ofera nimic, in afara de piesele componente necesare asamblarii. Nici scule, nici lipici, nimic, nimic.

Salut!
am cateva informatii in legatura cu kitul radiocomandat pentru bismarck cel produs de graupner. am trimis urmatorul mail celor de la editura pe data de 10.06.:
From:
Costin Mesca

To: Modelism International <bismarck@modelism.ro>
buna ziua!
as dorii sa stiu daca pentru Romania, editura Hachette va pune la dispozitia cititorilor kitul RC pentru nava! sau va trebui sa cumpar dispozitivele de la magazinele de specialitate!

va multumesc mult!

am primit urmatorul raspuns de la cei de la editura: pe data de 18 06.:
From:
Modelism International <bismarck@modelism.ro>
Add to Contacts
To: Costin Mesca
Stimate Domn

Ve-ti avea optiunea sa comandati kitul rc de la editura. Mai multe detalii vor aparea in numerele viitoare

O zi buna!
din cele 2 mesaje se pare ca si noi vom beneficia de kit . pentru cei care vor sa-l faca cu motor. si sunt incepatori. Spor la lipit bordaje si curent in baterii atunci cand il veti lansa la apa.
0

#1078 Useril este offline   Zamolxis 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 23-March 11
  • Interests:Prea multe să le fac faţă, atât financiar cât şi că viaţa-i scurtă.

Postat 18 June 2011 - 03:52 PM

valy120396, la 18 June 2011 - 02:29 PM, a spus:

Bine ati revenit!! astazi a aparut numarul 13 , nu 12... sper ca nu ati pierdut nr 12...

Merci. Am greşit io. Este şi 12
Pe 13 nu l-am luat. Dar se găseşte sigur
Luni il iau
Oricum am asamblat acum şi 3 şi 4
Sunt la uscat, stau planton la ele că cei doi motani ai mei tare interesaţi sunt de lucrare. :good:
Există două cuvinte care-ţi deschid multe, multe uşi: TRAGE şi ÎMPINGE!
0

#1079 Useril este offline   valeriuciprian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 221
  • Inregistrat: 14-March 10

Postat 18 June 2011 - 05:48 PM

Ufff...greul deabea incepe...de fapt migaleala...am facut o pauza si am studiat putin forumul.
Zamolxis re-wlcome :good:

Lipirea filelor din mijloc am facut-o dupa cum vedeti in pozele de mai jos...am lipit prima data o parte...am lasat sa se usuce si apoi am continuat...la fel am facut si la coastele de la pupa si prova.:D

Fisiere atasate

• Fisier atasat  4.JPG (85.25K)
    Number of downloads: 217
  • Fisier atasat  2.JPG (72.88K)
    Number of downloads: 212
  • Fisier atasat  1.JPG (94.14K)
    Number of downloads: 217
  • Fisier atasat  3.JPG (81.95K)
    Number of downloads: 246

Aceasta postare a fost editata de valeriuciprian: 18 June 2011 - 05:48 PM

0

#1080 Useril este offline   valeriuciprian