Discutii pe tema concursului F3A Discutii pe tema concursului F3A
Postat 26 August 2010 - 10:32 AM
Flypol multumeste ca ma lasati sa zbor dupa manse si sponsorizeaza festivitatile de inchidere cu 2 x Jack Daniels ca sa nu se mai faca de ras fata de"asii "de la Bucuresti.Banzai!......si trebuie sa fim iubiti.
Postat 01 September 2010 - 01:19 PM
Postat 01 September 2010 - 02:54 PM
Am ramas uimit sa vad ca tari ca Bulgaria, Ungaria, Turcia etc au echipe la acest campionat - eu credeam ca este o chestie exclusivista pentru cei bazati ( Italia, Franta, Anglia etc )
Noi de ce nu avem echipa ??! Sunt conditii grele de a te califica cumva acolo sau alta este procedura de participare si aici apare gradul de implicare al Federatiei ......
Postat 01 September 2010 - 03:15 PM
in special ma intereseza ziua exact cand au mansele nelegitimatii (ce aiurea suna), ca sa stiu cand imi iau liber.
lasand la o parte ce se intampla prin tarile vecine, sunt curios, ca si Adyc, cum va fi programul si organizarea AD-Hoc... cand se stia despre acest concurs de f multa vreme.
cat despre cazare, asta e, facem naveta, care cum putem, pana la locul faptei.
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 01 September 2010 - 03:43 PM
ALLEN, la Sep 1 2010, 04:15 PM, a spus:
Cum adica "asta e" ??? :unsure:
Postat 01 September 2010 - 03:47 PM
florin100%, la Sep 1 2010, 04:43 PM, a spus:
pai ASTA E! simplu, daca FRMD nu poate asigura cazare, macar voua celor afiliati la cluburi, afiliate Federatiei, ce pot sa mai zic? ;)
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
Postat 01 September 2010 - 06:58 PM
REAL DESIGN, la Sep 1 2010, 03:54 PM, a spus:
Am ramas uimit sa vad ca tari ca Bulgaria, Ungaria, Turcia etc au echipe la acest campionat - eu credeam ca este o chestie exclusivista pentru cei bazati ( Italia, Franta, Anglia etc )
Noi de ce nu avem echipa ??! Sunt conditii grele de a te califica cumva acolo sau alta este procedura de participare si aici apare gradul de implicare al Federatiei ......
Cu totii ne-am uitat pe respectivul site si cu totii am ramas uimiti de ceea ce se intampla acolo. Aclamam ce fac altii dar nu ne deranjam sa vedem 2 europene si un mondial de aeromodele care tocmai s-au desfasurat in Romania......
De ce nu avem noi echipa?....asta depinde EXCLUSIV de cei care practica F3A la noi. FRMd nu poate da ordin nimanui sa se duca la o astfel de competitie. Conditia necesara este ca cei 3 prezumtivi membri ai echipei sa existe de facto, sa aiba cu ce sa zboare si sa poata zbura asa cum se cere la F3A FAI,...nu la nationalele la care majoritatea se plang ca programul este prea complicat.....
Atunci cand vor exista acesti 3 despre care ne intrebam de ce nu sunt acolo, atunci FRMd va sprijini deplasarea lor la o astfel de competitie.
Tocmai s-au intors din Austria Catalin Bilbie, Dragos si Vlad Marinescu. Intrebati-i pe ei care este parerea lor.
Tot la un astfel de campionat a fost si John, in Elvetia. Cum stiti, el este cel mai "rasarit" la F3A-ul de la noi.....prin urmare, il puteti intreba si pe el de ce nu avem echipa de F3A...raspunsul lui ar fi mult mai interesant decat ceea ce am raspuns eu mai sus.
Postat 01 September 2010 - 07:11 PM
ALLEN, la Sep 1 2010, 04:47 PM, a spus:
Degeaba te superi: FRMd nu asigura cazarea niciunui club care-si trimite echipa la vreun national. Asta este treaba EXCLUSIV a cluburilor.
In cazul unei competitii internationale care are loc in Romania, FRMd ASIGURA cazare+masa+transport pentru lotul national, plus indemnizatie de lot.
Este foarte simplu sa iei contact cu federatia si sa intrebi direct (si nu retoric pe forum) si ai sa ramai uimit cat de usor te poti informa, simplu si la obiect.
Pentru ceilalti: anul trecut, S-A putut la Strejnic, 5 zile cu aerodromul la dispozitia noastra. Anul asta, asa cum ati vazut.
Referitor la inscrierile celor nelegitimati: cati sunt?...cati participa cu adevarat?....CATI au catadicsit sa trimita optiunea de participare la organizator?.......prin mail sau fax, la adresa si numarul pe care il puteti gasi cu usurinta pe siteul federatiei.
Orice federatie nationala nu pregateste un concurs informandu-se asupra numarului concurentilor navigand pe net in speranta ca doar-doar va gasi doritori. Fara suparare, stiti unde sa ne gasiti.
Postat 01 September 2010 - 07:15 PM
Vom discuta fata in fata; sunt sigur ca va veti pastra aplombul de pe realitatea virtuala.
Eu raman disponibil la dialog....ceea ce va doresc si voua B)
Aceasta postare a fost editata de pitts: 01 September 2010 - 07:16 PM
Postat 01 September 2010 - 07:22 PM
Optiune de participare ??? ce e aia si cine a spus ca trebe facuta ?
Live to fly
Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
Postat 01 September 2010 - 07:36 PM
REAL DESIGN, la Sep 1 2010, 03:54 PM, a spus:
Nu este nici o conditie grea de a te califica!
Trebuie sa zbori programul FAI curent(2010-2011) adica F-11 si nu tot feluri de programe intocmite aiurea!
Trebuie sa ai model corespunzator categoriei.
Trebuie sa fie arbitrii calificati in urma unor cursuri teoretice si practice-cel putin 5 persoane-care pot nota si puncta nu in mod dilettant ci corect figurile executate.
Sa se organizeze 4-5 concursuri de calificare anual,in urma carora se formeaza echipa nationala.
Sa participe cit mai multi la competitii organizate de tarile vecine mai apropiate.
In locul si timpul desfasurarii competitiei sa nu inpuna nimeni orariul de intrare pe aeroport,sau loc de zbor,in acest fel nu se poate organiza un concurs.Nu este absolut nevoie de pista betonata,pista ierbata tunsa este perfecta!!
Cititi regulamentul FAI ptr.categoria F3A.
Urmariti Camp.European de F3A care se desfasoara in aceste zile,si uitati-va mai ales la punctajele obtinute de concurenti.
Gradul de implicare a Federatiei trebuie sa fie mult mai serioasa.
Iata citeva cerinte-minime- fara de care nimeni sa nu viseze la o echipa care ar putea participa la o competitie continentala sau mondiala.
Postat 01 September 2010 - 07:37 PM
Postat 01 September 2010 - 07:46 PM
in alta ordine de idei, noi, nelegitimatii, venim de dragul participarii, fara obligatii, fara sa ne zica cineva ca trebuie sa participam. venim pentru ca ASA DORIM NOI, si pentru ca ni se ofera aceasta sansa. cati venim? pai cam toti cei care ne-am anuntat.
Optiune de participare pe mail? sa nu uitam ce scrie in primul post. am crezut ca este suficient pentru inceput, restul datelor se putea obtine de la participanti asa cum s-a procedat si la INDOOR, la fata locului. cat despre nemultumire, FRMD doreste participanti nu? atunci, ar trebui umblat un pic la acest aspect, pentru ca doritori sunt, numai ca unii vin de la mare distanta, si daca Federatia nu face ABSOLUT NIMIC, ei stau cuminti in banca lor. vedeti cum a procedat RedSky: negociere pt cazare la una din pensiunile din zona. deci s-a putut. nu vreau sa supar pe nimeni, sau daca am facut-o, inseamna ca nu bat campii degeaba, dar politica Federatiei fata de asemenea evenimente lasa un pic de dorit.
vreti calitate la un asemenea eveniment? profesionalism? de la Federatie ar trebui sa apara primele semnale, federatia sa fie un bun exemplu de urmat pentru ceilalti sportivi, fie ei legitimati, fie nu. pentru ca eu vad Federatia ca pe un for superior (sa zicem managerul) a acestei ramuri sportive (o fi sau nu?), iar daca managerul nu este unul potrivit, intreaga piramida din spate se darama. este exact ca intr-o companie.
o seara buna tuturor.
Postat 01 September 2010 - 08:16 PM
pitts, la Sep 1 2010, 07:58 PM, a spus:
Vorbim de F3A! Nu heli, nu zbor liber sau ce-o mai fi fost.
pitts, la Sep 1 2010, 07:58 PM, a spus:
Cand onor feremede cheama la nationalele F3A, cluburile care trebuie doar sa bifeze participari contra buget, contra voturi, cum o fi?
Cand, pana si amarata asta de federatie care ar trebui sa fie un arbitru impartial la miscarea de lipit si zburat betisoare, se simte, ca si statul rromales, IMPOTRIVA cetateanului, ce pretentii sa mai avem?
Sunt curios, anul asta ce reguli noi mai inventati (vezi indoorul multidiscutat, i-a crapat obrazul unuia dintre organizatori pentru marlania cu nu's ce taxa; modica, dar dusmanoasa, inventata peste noapte, ca si acea intentie de participare...mi-ar fi rusine sa mai deschid gura cu chesii de astea...) ca sa sicanati cluburile private si neafiliate voua, unde oamenii au bagat bani si au muncit, spre deosebire de cluburile de stat, unde acum se scot bani personali...sau se cheltuie aiurea..."ca sa nu se piarda..."
De ce, Pitts, nu ai curajul sa spui lucrurilor pe nume, ca anul trecut pe barba ta ai aranjat cazarea, dar datorita mizeriei lasate de participanti, anul asta nu mai poti sa insisti, ca sa nu te mai faci inca odata de rahat?
Cand nu-ti convine adopti un ton oficial si ne bati la cur cu litera legii. Ca militienii.
Pana cand n-o exista acea emulatie care sa ne faca sa credem ca intr-adevar e cineva chiar se preocupa, (ca tot e pe bani publici...), n-o sa va iubeasca lumea, pentru ca nici voi nu sunteti in stare. Si sa va asteptati mereu la reactii de astea!
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 01 September 2010 - 09:31 PM
Obligatia organizatorului era sa asigure saci de gunoi, pubele etc. Nu ai cum sa ceri daca nu oferi iar daca va amintiti anul trecut la locul desfasurarii concursului nu a existat nimic de acest gen iar lumea, fie gura casca sau concurenti au procedat tipic romaneste. Domnilor, uitati-va la vecini si luati exemplu de ceea ce inseamna organizare. Nu ma dau destept, nici nu vreau sa fac polemica insa asa cum am mai spus , daca FRDM nu este in stare, atunci sa se abtina .
Postat 01 September 2010 - 09:51 PM
adyc, la Sep 1 2010, 08:37 PM, a spus:
Perfect!....considera locul meu ramas liber.....te bagi?.....e un fleac: nu trebuie decat sa te ocupi de 3 sporturi modelistice care nu au nimic unul cu celalalt (aero+racheto, auto, navo)...sa faci ~30 de nationale la clasele enumerate (cu buget ZERO de la stat), adica cam 200 zile/an+zilele adiacente de hartzogaraie, sa trimiti cateva loturi afara care sa-ti aduca rezultate, in asa fel incat MTS sa te mai tina in ograda (a-propos, lotul de rachete care tocmai s-a intors din Serbia a costat cam 10.000 EURO, NU de la stat......), sa "faci" 15-20.000 de EUR anual ca sa trimiti loturile afara.....chestii din astea....
Si sa-ti mai spun secretul lui Polichinelle: din ianuarie se face cel ptin un post liber la FRMd, din cele 2........hai ca e nevoie de oameni tineri!
Aceasta postare a fost editata de pitts: 01 September 2010 - 09:52 PM
Postat 01 September 2010 - 09:55 PM
Vo
Cand onor feremede cheama la nationalele F3A,
"onor feremede" NU cheama la nationale de niciun fel; nationalele astea sunt stabilite de comisiile de specialitate; participarea este la latitudinea cluburilor.
Postat 01 September 2010 - 10:00 PM
BogdanStancu, la Sep 1 2010, 09:16 PM, a spus:
ca sa sicanati cluburile private si neafiliate voua,
Bogdane, ce club "neafiliat noua" am sicanat?.....
Astea nu sunt vorbele tale!
In fine, pentru toti: in locul vostru, ca semn de protest la adresa feremedeului si a ticalosilor aflati la conducere (temporar, ce-i drept!), as boicota orice manifestare sub egida de trista faima, inclusiv prin neparticipare!....sa o las pe ea, pe federatie, sa moara!
Iar la viitoarele alegeri, as candida sa iau locul celor invechiti in "functii", ca sa-mi aduc aportul la propasirea modelismului in Romania!
Postat 01 September 2010 - 10:58 PM
Ce nuinteleg eu: din martie FRDM a anuntat ca concursul va avea loc la Strejnic, in conditiile de anul trecut, iar pe ultima suta de metrii se schimba toata treaba. Mai ramane sa se schimbe si data concursului ca sa fie tacamul complet.
Aceasta postare a fost editata de MLGore: 01 September 2010 - 11:02 PM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 01 September 2010 - 10:59 PM
pitts, la Sep 1 2010, 11:00 PM, a spus:
Iar la viitoarele alegeri, as candida sa iau locul celor invechiti in "functii", ca sa-mi aduc aportul la propasirea modelismului in Romania!
Pai mai devreme spuneati ca imi cedati mie locul, acum o dati la intors, cum ca trebuie sa imi depun candidatura... nu sunteti coerent ..sa fie din cauza oboselii ca doar in aceasta perioada alergati mult de colo pana colo sa organizati un concurs in stil european cu fonduri romanesti ...sau o fi din cauza batranetii ?
Haideti sa incheiem aceasta discutie care e total aiurea si sa ne concentram pe acest concurs pe care aveti obligatia sa il organizati ( pana in ianuarie la viitoarele alegeri asta e, trebuie sa va indepliniti indatoririle).
Puteti oare sa imi raspundeti la nenorocita asta de intrebare : In ce zi se va desfasura concursul pentru nelegitimati ?
Postat 02 September 2010 - 01:07 AM
MLGore, la Sep 1 2010, 11:58 PM, a spus:
Stati sa vedeti cat rad cand o sa va prezentati la concurs si o sa aveti o pista de tre sa ridicati mainile in sus sa va vedeti de iarba.Ultima oara cand am zburat acolo (acum 2 saptamani) era o iarba imensa,nimeni nu s-a ocupat de tunderea ei chiar daca zona aia e considerata pista secundara a aerodromului.Asta este si una din cauzele pt care am renuntat sa mai zburam acolo,chiar daca stau la 3 minute de Strejnic.Accesul cu masini era interzis,nu aveam voie macar sa ducem modelele pana la pista,pt cei care cunosc zona aveam de mers aproximativ 500m de la parcare pana la pista cu oratanile in carca (modele de 2,2m).Am trimis acum vreo 5 luni de zile niste cereri la Bucuresti,prin Dl.Baican,comandantul de acolo,cereri pt. intemeierea unui club de modelism (si aici vreau sa spun ca am facut asta NU NUMAI PT. CA NOI AM VRUT,dar si la rugamintea domnului Berceanu,fost modelist) de care s-a ales praful.
Asa ca dragi colegi,taaaaaaaare sunt curios cum o sa se desfasoare lucrurile la minunatele concursuri ce o sa urmeze la minunatul AERODROM COMERCIAL Strejnic.
Aceasta postare a fost editata de shogi: 02 September 2010 - 01:09 AM
Postat 02 September 2010 - 06:20 AM
asa ca repet intrebarea: pana in final, care este programul oficial al maretului concurs? poate cineva sa rapunda punctual la aceasta intrebare?
multumesc frumos
Postat 02 September 2010 - 07:03 AM
ALLEN, la Sep 2 2010, 07:20 AM, a spus:
multumesc frumos
Nu poate nimeni pt. ca, pun pariu, nu se stie unde se va tine concursul. Strejnic pica pt. ca timpul alocat nu ajunge iar lipsa accesului in cladirea aerodromului nu poate sa ridice decat o intrebare: unde dracu ne cacam?, ca eu nu am vazut nici un lan de porumb pe acolo.
Postat 02 September 2010 - 07:31 AM
Postat 02 September 2010 - 07:41 AM
adyc, la Sep 2 2010, 08:31 AM, a spus:
Sincer, nu stiu daca problema cu cazarea si accesul in cladire e din cauza ca vin studentii din vacanta sau datorita faptului ca anul trecut au fost ceva "ïndieni" prezenti la concurs care au lasat in urma lor diverse chestii gen coji de pepene si pungi de McDonald's (s-a adus problema in discutie de catre Pitts, anul trecut, aici pe forum, dar nu gasesc postul).
Postat 02 September 2010 - 07:45 AM
Postul #47
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 02 September 2010 - 07:45 AM
Postat 02 September 2010 - 07:50 AM
Pitts:
"In mare, se pare ca totul a fost bine pana la urma, DAR.....
Am fost sunat marti de catre administratoarea aerodromului Strejnic.
Dupa plecarea noastra de acolo, au strans la greu (din spatiile de parcare si cele adiacente acestuia, inierbate, ):
(gunoaie de alte "sorto-tipo-dimensiuni" au fost stranse de pe linia noastra de zbor)
- ambalaje de bere Becks;
- ambalaje de mancare de la McDonalds;
- coji de pepene;
- mucuri de tigari;
Toate astea, in ciuda faptului ca:
- s-a pus accentul, de la inceput pe pastrarea curateniei;
- s-au indicat locurile unde se puteau arunca chistoacele de tigari;
- pubele de gunoi se aflau mai la tot pasul, iar in zona parcarii (unde s-au gasit coji de pepene) era chiar o ghena de gunoi, ramasa nefolosita;
Prin urmare, toti cei vizati (si se stiu ei insisi cei care au baut Becks, au mancat la McDonalds sau si-au cumparat pepeni-pe unii i-am vazut chiar eu, mancand la coltul cladirii...), merita sa le fie aratat degetul batand obrazul!!!....Multi dintre ei oameni cu pretentii; TOTI, oameni cu educatie!....Pacat "domnilor" ca v-ati dat cu mucii'n fasole ! Imi pare rau, dar fata de rusinea pe care am simtit-o auzind toate astea, nu pot folosi decat aceasta remarca titip romaneasca. Pe masura comportamentului unora dintre "dumneavoastra"! "
Postat 02 September 2010 - 09:05 AM
Astept sa vad ce se intampla dar daca e sa se adune mai multe chestii urate nare nici un rost sa vin in plm de la baia mare pentru un mic concurs organizat adhoc . Am vazut cum e afara si am si eu totusi ceva pretentii...
Sunt dezamagit total...
Live to fly
Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
Postat 02 September 2010 - 09:17 AM
Nu incercati sa gasiti diverse motive dupa care sa va ascundeti neputinta si dezinteresul. Repet. intrebarea pe care am pus-o era foarte clara cu privire la desfasurarea concursului, intrebare care a ramas fara raspuns , probabil din acelasi dezinteres .
Domnul Pitts spune ca are un program foarte incarcat si organizeaza anual cam 30 de concursuri ...toate sunt organizate in acest mod? Hm...atunci clar, cereti-va afara ca ocupati locurile degeaba !
Aceasta postare a fost editata de adyc: 02 September 2010 - 09:28 AM
Postat 02 September 2010 - 09:23 AM
BIGfoot, la Sep 2 2010, 10:05 AM, a spus:
Astept sa vad ce se intampla dar daca e sa se adune mai multe chestii urate nare nici un rost sa vin in plm de la baia mare pentru un mic concurs organizat adhoc . Am vazut cum e afara si am si eu totusi ceva pretentii...
Sunt dezamagit total...
Dezamagiti suntem toti iar de pretentii nu cred ca e cazul sa vorbim. Ideea e ca locatia nu trebuia sa fie batuta in cuie. Daca nu se poate la Strejnic, foarte simplu se putea gasi o alta locatie ... sunt sigur ca Red Sky sau Mihai Apostol ne-ar fi primit si ar fi fost bucurosi sa gazduiasca un asemenea concurs. Asa cum am mai spus, e vorba de comunicare caci solutii se gasesc intotdeauna.
Aceasta postare a fost editata de adyc: 02 September 2010 - 09:25 AM