Intalniri F4C Lunare
Postat 09 October 2010 - 02:29 PM
MLGore, la Oct 9 2010, 02:40 PM, a spus:
Am fost cam chiaun, vazand ce asistenta avem-sincer nu ma asteptam; s-a desfasurat totul un pic bramburit, dar era normal sa fie asa.
Pentru viitoarea intalnire as sugera sa avem un timp de atentie pentru fiecare participant, timp in care fiecare isi va prezenta proiectul, ce a facut pana atunci, ce greutati are, ce nelamuriri, etc-etc;bineinteles la asta ma gandesc eu; orice sugestie este binevenita.......deci: ceva idei?......
Aceasta postare a fost editata de pitts: 09 October 2010 - 02:29 PM
Postat 09 October 2010 - 06:38 PM
pitts, la Oct 9 2010, 03:29 PM, a spus:
Pentru viitoarea intalnire as sugera sa avem un timp de atentie pentru fiecare participant, timp in care fiecare isi va prezenta proiectul, ce a facut pana atunci, ce greutati are, ce nelamuriri, etc-etc;bineinteles la asta ma gandesc eu; orice sugestie este binevenita.......deci: ceva idei?......
Ma, eu nu cred ca a fost brambureala astazi. Pe masura ce intrebi, iti dai seama ca nu intrebi ce trebuie pt. ca nu stii ce sa intrebi, s.a.m.d.
Propunerea mea este ca de data viitoare fiecare participant sa vina cu ce a reusit sa faca rost ca si documentatie pana la momentul respectiv si sa discutam fiecare caz in parte despre documentatie( daca e corecta, daca si ce mai trebuie sa fie un dosar aproape beton, culori, chestii d'astea) Asta ar fi un pct. de plecare solid, zic eu. Pe baza acestui lucru fiecare stie ce are de facut practic.
Insist ca e mai bine sa discutam despre documentatia fiecaruia pt. ca in opinia mea cam asta ar fi lucrul important intr-o discutie face to face. Ce a mai reusit sa construiasca fiecare la proiect si ce nu, putem discuta ca fapt divers ca oricum nu vine nimeni cu modelul ca sa analizam cum a construit.
Postat 10 October 2010 - 06:02 PM
Deci pentru data viitoare, propun sa venim fiecare cu ce avem pentru documentatie.
Postat 10 October 2010 - 08:29 PM
Postat 01 November 2010 - 08:31 AM
Poate imi vin pina atunci si blue-print-urile de la Sopwith Pup.
Postat 01 November 2010 - 11:08 AM
Un alt exemplu ar fi: la Pup pe lateralele de dupa capota motor sunt doua guri rotunde stanga-dreapta care nu stiu ce sunt alea caci nu scrie pe plan si de exemplu daca vreau sa ies pe acolo cu gazele de la esapament trebuie sa stiu exact la ce foloseau ca sa nu fac vreo prostie.
Si exemplele pot continua .....
Cam la astea sunt bune blue-print-urile acelea.
Postat 01 November 2010 - 11:50 AM
Conteaza doar ceea ce avea modelul pe care il reproduci tu si doar daca ai poza cu bordul acestuia. Daca nu ai poti sa faci cate detalii vrei pentru ca nu ti le ia nimeni in seama in cazul unui concurs.
Mai mult decat atat, nu stiu ce cd ai cumparat dar stiu ca MR pune la dispozitie documentatia pentru un model care a zburat candva, exact cum in cazul Camel-ului furnizeaza pozele exemplarului expus la Hendon. Pentru Pup chiar avea specificat pe site-ul lui ca are documentatie beton ("Sopwith Scout (Pup) perspective sketches. £10. This slim book shows shows all the structure of the Pup, and is a great help to any builders of any Sopwith. It makes the plans much easier to follow. I recomend it.')
Gurile alea rotunde sunt niste tevi de evacuare tesite la capete. La Camel nu au tesitura dar iarasi planurile explica clar ce e cu ele si mai ales din ce sa le realizezei. Poti sa vezi toate detaliile astea si pe rcscalebuilder; cea mai elaborata macheta este realizata de Don Coe dupa un Pup care zboara si acum in UK si in mod cert te poate ajuta cu orice fel de detaliu, recomandare sau poza.
Postat 01 November 2010 - 01:07 PM
Postat 01 November 2010 - 01:23 PM
Postat 08 November 2010 - 09:21 AM
Sala Polivalenta et.2 cam. 210.
Ar fi interesant sa veniti cu documentatiile, ca sa putem schita "dosarul" de static.
Propun ca toti constructorii sa prezinte documentatia pe rand.
Ordinea in care veti prezentao vom stabili la locul faptei.
Idei?...propuneri?...
Postat 10 November 2010 - 02:08 PM
Teo-Costin, la Nov 10 2010, 09:45 AM, a spus:
Spatiul este destul de limitat...s-a vazut din pozele primei intalniri....de acolo mai lipseau doar modelele ;)