Modelism - RHC Forum: Intalniri F4C - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Intalniri F4C Lunare

#151 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 17 June 2012 - 06:32 AM

Vezi postareaadyc, la 17 June 2012 - 06:18 AM, a spus:

nu cred ca am toate cunostintele pentru a putea scrie o carte insa ...ia d-aici prima reteta : http://www.youtube.c...ZvTYLmShjg&NR=1

:D :clapping: :clapping: :drinks: :drinks: :drinks: MISTO ! Merci !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#152 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 17 June 2012 - 07:43 AM

Vezi postareamvpricop, la 16 June 2012 - 08:19 AM, a spus:

Dl. Andrei vine cu acel Fokker la concursuri si e campionul de anul trecut, chestie care, aparent il califica la Campionatul Mondial.
Stim cu totii ca macheta este construita de dl. Bujor.
Dl. Bujor a fost practic, arbitru la stand anul trecut, alaturi de dl. Conu.
Deci dl. Razvan Bujor si-a arbitrat macheta, care macheta a iesit campioana.

Citeaza

Stati asa ca am gresit.

Dl. Bujor cica n-ar fi jurizat la stand, efectiv.
Sursele de informare s-au mai gandit, si-au reamintit.
Dar a fost mai aproape decat credem, fiind acolo, in zona, pe felie.

Da,se cheama helper....nu s-a apropiat de arbitrii,sau de zona de jurizare.

Citeaza

de mentionat ca Alex Sapoi a castigat pe superbune cu un ARF - fara pile, fara nimic.

Ce imi place de cei care comenteaza dar nu au calcat pe acolo....arf-ul nu era arf,arbitrul nu si-a arbitrat macheta,sursele s-au incurcat,radio schantz
da faliment.
:D
flying is my life...
0

#153 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 June 2012 - 09:38 AM

Salut Silviu,

pana la urma ce a fost a fost, dar nimic nu va ok pana nu va aparea pe site la FRMd regulamentul F4C (sau o scurta precizare- se aplica regulamentul F4C editia...).
Dece la zbor liber se poate? E ceva ce trebuie sa fie ascuns sau sa se poata manipula la viitoarele concursuri?
http://www.frmd.ro/A...petitionale.htm

Chiar crezi ca nu avem altceva de facut decat sa polemizam pe RHC despre F4C? Dece atata incrancenare intr-un sport unde nu se castiga bani? Noi in afara de a cheltui nu castigam nici un venit. Nu dorim decat FAIRPLAY.
Eu nu doresc decat sa concurez corect. Nu conteaza rezultatul daca e corect. Daca pierdut inseamna ca mai am de lucru.

Pana la urma la asta se reduce aceasta polemica. La F4C vedeta trebuie sa fie modelul si pe urma omul din spatele lui.
Iar noi si asa suntem putini, ar trebui sa fim prieteni si sa ne dorim lucruri frumoase sa se intample in aceast hobby.
Am vazut ca esti in comisie, sta si in puterea ta sa schimbi ceva privind F4C. Se poate face ceva?
Daca mai sus am scris ceva gresit atunci promit ca nu o sa mai auziti de mine in modelism.

Silviu astept un raspuns.

Mersi
Mugurel
0

#154 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 09:54 AM

Daca se publica regulamentul ( adevarat ca e pacat daca dupa atatia ani de modelism inca nu se cunoaste ) dar la concurs se prezinta iar doar EXTRA lui Alex , Galbiorul domnului Manac si renegatul de Fokker ....
... se schimba cu ceva situatia ?

Veniti fratilor cu zecile sau cati sunt, ca maiestrie, pricepere, talent am vazut ca exista cu carul ..... si pe urma putem sa comparam, sa comentam, sa contestam daca chiar e jale cu abuzurile ..... eu as veni chiar si in afara de concurs ... cum veneau vedetele la Cerbul de Aur ( o sa spuneti ca alea veneau pe bani grei .... )
0

#155 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 17 June 2012 - 10:55 AM

Corectez si io ultimele doua mesaje proprii, dupa mai multe intrebari puse pe camp, ieri dimineata, la Iasi.

In 2010 tandemul Conu/Bujor arbitreaza, cand Fokker-ul construit de Bujor concureaza prima data. E adevarat, a zburat cum a zburat - sunt filme si nu a itrat in primii trei. Moralitate zero.

In 2011 Fokkerul a zburat foarte bine, dar Bujor nu a mai arbitrat (cum afirmasem gresit). Nu pot sa spun ca a crescut moralitatea, ci numai frica de discutii si lansarea tandemului de arbitri Silviu/Petre si la F4C.

In 2012 Fokkerul nici nu trebuie sa mai concureze, ca cica merge mai departe oricum, ca federatia nu are nici o legatura cu subiectul!
Dar noi continuam discutiile. :D

Revenind la lucruri mai de viitor, chiar apropiat:
-Federatia poate face o competitie ARF 4C, orientata mai mult pe zbor si spectacol. Pot fi acceptate dosare mai slabute, sau poate deloc.
Ar fi buna sonorizare pentru prezentat publicului macar minimal macheta, avionul si pilotul/echipa.
Sunt destul de multi oameni cu ARF-uri frumoase si care mai si zboara. Jurizarea zborului poate sa fie ca la FAI.
Ar fi fain sa se intalneasca intre ei, sa-i vada si lumea cat de cat.
Afiliati, "liberi", nu are importanta: taxa de concurs standard, titlu de campion national.
Nu stiu cum e cu maestria in sport, dar probabil ar trebui ca titlul obtinut sa nu conteze in acordarea "gradului" de MS, Emerit, Emerit+ sau Emerit++.

F4C - cu miza deplasarea la CM sau CE + argument la dosarul pentru titlul/gradul de MS.
F4G, H .... - alea mai grele, sunt foarte putini oameni si atunci cine iese campion national (la lipsa a trei concurenti din trei cluburi distincte sau cum o fi...), automat nu are un argument in dosarul de MS.

Toate clasele ar trebui grupate la zbor intr-o singura zi, ca sa fie un spectacol amplu, coerent si toata lumea multumita. Adica sa iasa bre reconcilierea istorica a lui iliescu.

Ar fi o problema cu acrobatele ARF - Extre, Katane, Iak-uri, Giles-uri, MX-uri, Suhoaie... Bre, alea sunt clar la alta categorie - le face federatia F6AM sau cum se numeste, in alt film, cu alte staruri.

>Ce imi place de cei care comenteaza dar nu au calcat pe acolo....arf-ul nu era arf,arbitrul nu si-a arbitrat macheta,sursele s-au >incurcat,radio schantz
> da faliment.

Radio sant, dar tu mi-ai confirmat ca Bujor a arbitrat in 2010. Deci, io cred ca e mai mult radio guerilla.

Si uitasem, instalatia de sonorizare trebuie folosita la inchiderea si deschiderea competitiei si pentru a se cere scuze pentru anii de probleme in F4C. Dar sa si le ceara cine trebuie, nu arbitrii noi, ca sa si credem.

Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 17 June 2012 - 11:00 AM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#156 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 11:10 AM

Priviti ARF-ul EXTRA de campion national: http://www.frmd.ro/A...0Ploiesti/3.htm
Ce poate fi mai TARE?

Silviu, dupa aia cu radio sant, cred ca ai putea pana la urma sa-ti ceri tu scuze in locul FRMd pentru faptele de arme de mai sus.
La microfon wireless ca la Iasi, sau la portavoce. :D

Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 17 June 2012 - 11:12 AM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#157 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 17 June 2012 - 11:39 AM

Vezi postareamvpricop, la 17 June 2012 - 10:55 AM, a spus:

Radio sant, dar tu mi-ai confirmat ca Bujor a arbitrat in 2010. Deci, io cred ca e mai mult radio guerilla.

Si uitasem, instalatia de sonorizare trebuie folosita la inchiderea si deschiderea competitiei si pentru a se cere scuze pentru anii de probleme in F4C. Dar sa si le ceara cine trebuie, nu arbitrii noi, ca sa si credem.

Ti-am confirmat este adevarat,singurul lucru pe care Bujor nu l-a arbitrat a fost macheta lui Andrei.In momentul in care i-a venit randul la stand D-nul Bujor a fost trimis la distanta si am arbitrat eu cu Andrei Petre.Proba de zbor din 2010 a fost arbitrata tot de mine si de Andrei Petre.

@Mugurel
Eu nu am considerat nicidecum o cearta polemicile de aici.Suntem putini si ar trebuii sa fim prieteni cum bine spui.
Incet incet o sa schimbam in bine lucrurile,o sa anuntam pe pagina federatiei si regulamentele in vigoare inainte de concurs.
E greu sa incepi sa misti ceva(incepand chiar cu concurentii),a fost destul de greu la si la F3A,dar uite ca dupa 2-3 ani deja se stie foarte clar ca intai se evaluaza modelele cf FAI si daca nu corespund nu intra in concurs.Incet incet mergem spre normal si la F4C.
flying is my life...
0

#158 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 11:47 AM

Vezi postareamvpricop, la 17 June 2012 - 11:10 AM, a spus:

Priviti ARF-ul EXTRA de campion national: http://www.frmd.ro/A...0Ploiesti/3.htm
Ce poate fi mai TARE?

Silviu, dupa aia cu radio sant, cred ca ai putea pana la urma sa-ti ceri tu scuze in locul FRMd pentru faptele de arme de mai sus.
La microfon wireless ca la Iasi, sau la portavoce. :D

Misto ARF-ul ! .... dar daca langa el ar fi fost prezente si alte modele chiar si doar 50% grad de realizare fata de cele din poza atasata situatia s-ar fi schimbat sau tot aia .... ?

ca o iau si eu ca ala de a ziz Invatati, Invatati si iar Invatati si spun .....

veniti veniti si zburati
peste nas Extrei sa dati
ca doar privind printre uluci
o sa ne-o dam cu toti la bu.i !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MACHETE.jpg

0

#159 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 17 June 2012 - 03:06 PM

Vin si eu cu o intrebare legata de regulamentul concursului F4C, acesta nu exista deja?
Cum adica "o sa anuntam pe pagina federatiei si regulamentele in vigoare inainte de concurs"?
Nu vreau sa "dau cu pietre" sau sa fiu inteles gresit dar nu inteleg cum regulamentele in vigoare vor fi anuntate inainte de concurs?
Ca si constructor de macheta F4C ar trebui sa stiu care sunt regulamentele inainte de a ma apuca si de a finaliza macheta, nu?

Nu se poate pune aici regulamentul sau regulamentele si regulile referitoare la concursul F4C cu tot ce tine de acesta?

Si cum spunea Tudorica la "Romanii au talent" - Sa trecem la treaba .....
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#160 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 06:32 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 17 June 2012 - 09:54 AM, a spus:

Daca se publica regulamentul ( adevarat ca e pacat daca dupa atatia ani de modelism inca nu se cunoaste ) dar la concurs se prezinta iar doar EXTRA lui Alex , Galbiorul domnului Manac si renegatul de Fokker ....
... se schimba cu ceva situatia ?

Veniti fratilor cu zecile sau cati sunt, ca maiestrie, pricepere, talent am vazut ca exista cu carul ..... si pe urma putem sa comparam, sa comentam, sa contestam daca chiar e jale cu abuzurile ..... eu as veni chiar si in afara de concurs ... cum veneau vedetele la Cerbul de Aur ( o sa spuneti ca alea veneau pe bani grei .... )

Imi pare rau dar nu mai sunt nebun sa muncesc 2 ani sa pun mii de nituri si sa vina un ARF cesna cu geamuri negre (de altfel a zburat prin spatele juriului) sa iasa inaintea FW meu chiar daca modelul meu nu a zburat. Pana nu apare regulamentul nu mai fac machete. In general acum lucrez minim 10ore pe zi la serviciu si pe urma fac modelism. Dece sa pierd noptile cand stiu ca oricum cineva va fi favorizat. Daca vrei sa vezi modelul care l-am avut in 2005 e la pagina F4C. Nu a fost ok, dar din greseli invatam, acum pot sa fac unul mai bun, am mai evoluat putin.

Cat despre bani, am mai scris, din modelism nu vreau sa fac bani, devine serviciu si nu imi place, imi ajunge unul.

Mugurel

Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 17 June 2012 - 06:33 PM

0

#161 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 06:38 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 17 June 2012 - 11:47 AM, a spus:

Misto ARF-ul ! .... dar daca langa el ar fi fost prezente si alte modele chiar si doar 50% grad de realizare fata de cele din poza atasata situatia s-ar fi schimbat sau tot aia .... ?

ca o iau si eu ca ala de a ziz Invatati, Invatati si iar Invatati si spun .....

veniti veniti si zburati
peste nas Extrei sa dati
ca doar privind printre uluci
o sa ne-o dam cu toti la bu.i !

Din pacate am fost si ne-a dat Extra peste nas cu sprijinul FRMd.

Aici e spilul ca in 2005 a fost un Me-109G6 care a si zburat, nu chiar ok dar a terminat 2 zboruri si cu standul trebuia sa fie CN-2005. AM MAI SPUS ACEST LUCRU. Si eu am fost cu FW dar din pacate nu am reusit sa il zbor. Dar oricum nu era ARF.
Acesta a fost: http://www.rcunivers...e_1/key_/tm.htm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Bz76995.jpg

Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 17 June 2012 - 06:41 PM

0

#162 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 06:46 PM

Vezi postareaSILVIU66, la 17 June 2012 - 11:39 AM, a spus:

@Mugurel
Incet incet o sa schimbam in bine lucrurile,o sa anuntam pe pagina federatiei si regulamentele in vigoare inainte de concurs.
E greu sa incepi sa misti ceva(incepand chiar cu concurentii),a fost destul de greu la si la F3A,dar uite ca dupa 2-3 ani deja se stie foarte clar ca intai se evaluaza modelele cf FAI si daca nu corespund nu intra in concurs.Incet incet mergem spre normal si la F4C.

Silviu, incet incet cat inseamna, de 7 ani astept schimbari??? :wub:
SA pui un link inseamna doua mouse klicks- sa schimbi mentalitati poate decenii.... vad nume noi ar trebui sa fie si mentalitati noi nu?
Mai repede fratilor ! CA NE BOSOROGIM DE TOT SI O SA POVESTIM LA NEPOTI: "vai ce ARF-uri zburau la F4C, apropo nepoate ce e aia F4C"? :yahoo:
0

#163 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 17 June 2012 - 08:01 PM

Ma gandeam , de fapt visam cu ochii deschisi , cum ar fi fost sa pot participa si eu la Campionatul Mondial din Spania cu Stuka la categoria F4G . Nici acum nu ar fi prea tarziu . Andrei participa la F4C si eu la F4G . Ar fi fost tare de tot sa vada si un Stuka in culori romanesti . Tot se facea transportul pentru o macheta , poate mai era loc si de inca una .

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: stuka 1.jpg
  • Imagine atasata: stuka 2.jpg
  • Imagine atasata: stuka 3.jpg

0

#164 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 764
  • Inregistrat: 02-November 08

Postat 17 June 2012 - 08:56 PM

Mai baieti, ce dracu va cramponati atat si incercati sa aruncati pisica moarta in ograda arbitrilor cand voi singuri ati recunoscut ca ati fost de vina... sa incerc eu sa vi le spun mai pe sleau ca poate veti intelege.
Mugurel, zici ca avionul tau in 2005 nu a zburat....ok, deci la aceasta proba ai luat ZERO puncte si astfel cel care la stand a acumulat mai putine puncte decat tine, te-a depasit la proba de zbor.
Gicos, nu te tine nimeni sa pleci in Spania la CM, pe banii tai te poti duce oriunde iar noi ceilalti iti dorim concediu placut!
In mod sigur ar mai fi fost loc si de Stuka ta daca tinei si tu jumate la transport.

Daca nu poti face un model sa zboare sau care depaseste limita de greutate, inseamna ca ai muncit degeaba si vina iti apartine in totalitate.

mvpricop, ce-ti mai place shaorma ....

Aceasta postare a fost editata de adyc: 17 June 2012 - 08:59 PM

0

#165 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 09:12 PM

Vezi postareaadyc, la 17 June 2012 - 08:56 PM, a spus:

Mugurel, zici ca avionul tau in 2005 nu a zburat....ok, deci la aceasta proba ai luat ZERO puncte si astfel cel care la stand a acumulat mai putine puncte decat tine, te-a depasit la proba de zbor.

0

#166 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 09:22 PM

Pentru Adyc

Nu ai inteles nimic, zborul haotic si in spatele juriului inseamna descalificare. Scuze dar mai cititi regulamentul ala care e la FAI.
Dar ce zici de Extra si Me-109 din 2005? Nu zici nimic pentru ca trebuie sa sustii o anumita tabara? Ai ceva de castigat? Probabil ca da. Altfel nu inteleg ce problema ai la F4C?
Nu vreau decat sa fie regulamentul FAI pe site la FRMd si sa se spuna ca este valabil in concursurile din Ro.
Tu de fapt ce doresti? Sa demonstrezi ca eu cer ceva aiurea. Nu te inteleg.
Sau cu Gicos ce problema ai. Construieste si tu un Stukas si pe urma comenteaza.
0

#167 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 June 2012 - 10:43 PM

Nu sustine nimeni nici o tabara asta ca sa iesim din sfera conspiratiei mondiale .
Eu la un moment dat m-am apucat sa pictez fara sa am vre-o pregatire in materie ci pur si simplu asa din curiozitate la inceput pe urma din placere si totodata mai mult sa umplu un timp pe care altii si-l petreceau in carciuma ( eram stagiar la Portile de Fier 2 pe insula Ostrovu Mare si nu prea aveam nici Biblioteca Nationala nici Clubul Bamboo sau Centru Vechi in zona- adunai la greu insa casti de protectie, sube cu blana etc in fiecare zi de duminica la prima ora de pe langa cele doua carciumi din zona - ii lua cu calduri rau de tot ).

Dupa ce terminam aratam colegilor ce isprava facusem eu iar ei de buna credinta isi spuneau punctul de vedere fie de bine fie de rau.
Eu stiind ca ai mei colegi nici tocaria de la usa nu erau in stare sa o vopseasca fara scursuri saream ca disperatul la gatul lor daca "critica " nu era pe gustul meu desi cu tocarie sau fara cam aveau dreptate ...... si de multe ori ma juram ori ca nu mai fac ori ca nu le mai arat nici un tablou.

Ce inseamna asta ... ca " noi " si voi artistii in ale modelismului suntem nitel cam mandrii rau, orgoliosi si greu acceptam critici .

Se doreste sa nu se mai accepte ARF-uri in concurs .. O.K. faceti scrisoare oficiala din partea cluburilor in care activati si solicitati asta in bloc federatiei - mergeti in audiente , la semminarii , la negocieri, asteptati-i cu bata seara dupa colt ... orice se poate rezolva - atentie insa sa nu ajunga in ziua competitiei 5 oficiali, 20 spectatori si 1,25 concurenti in lipsa mult disputatelor ARF-uri.

Solicitati introducerea unei clase de Miss sau Mister Modelul anului unde sa nu existe proba de zbor ca vad ca acii e buba ... am ajuns la nitul 2 milioane trei sute optzeci si cinci jde mii si nu mai am timp sa ies la camp sa si zbor si inca o proba de TAXI 2 - rulare frumoasa la sol ca manechinele pe podium pana la terminarea carburantului si poate asa toata lumea o sa fie multumita .

Si daca se vor accepta numai modele scale garantati ca nu or sa fie dispute pentru ca modelul meu e facut de mine de la zero, iar al altui coleg e kit de la Yellow Aircraft si ce mare branza a facut ... a taiat si el niste eleroane acolo a pus nitica fibra si gata ( desii se stie ca nu e chiar asa )

Acu .. suntem suparati si Nu mai facem modele in veci ... O.K. ( desi credeam ca o facem din pasiune nu neaparat ca sa fim laudati in concursuri ) totul e sa nu ajungem sa ne taiem cate o ureche precum vestitul Vincent van Gogh artisti fiind si noi!

P.S.

Sunt multi Critici Literari de marca sau nu si care nu au scris in viata lor o poezie ... si cu toate astea "critica" in draci operele lui Eminescu sa zicem asa ca si noi chiar daca nu avem treaba cu F4C si nu suntem nici de marca ( doar no name-uri ) permiteti-ne sa ne dam si noi cu parerea pe marginea santului.

P.S. la P.S.

Gicos ... Stuka ta zboara ?! sau faci maiden-ul direct in concurs in Spania ? - sa nu te superi ca intreb dar pe langa superba inmatriculare pe care am admirat-o deja tare mult mi-am dorit sa o vad si in aer zburand .

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 17 June 2012 - 10:46 PM

0

#168 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 08:36 AM

...ehe, carnea de porc si zburatul "e grele" pentru artisti..
Nea Gigi a zis foarte bine in postul de mai sus, faceti frate concurs de miss macheta taxi daca la altceva nu va pricepeti . Nu am incercat sa apar pe nimeni, nici pe arbitri, nici pe cei din federatie insa consider eu ca inainte sa faci acuzatii ar fi corect sa vezi daca nu cumva ai si tu o oarecare vina. Chestia cu regulamentul mi se pare corecta si masurile pe care le-a propus Mugurel par foarte ok in incercarea de a se pune ordine in F4C dar nu mai dati vina pe nimeni pentru incompetentele voastre. Munciti cate un an sau doi la cate o macheta pe care va e mila sau frica sa o scoateti la zbor pana in ziua concursului, in concurs dati cu ele de pamant sau nu sunteti in stare sa le ridicati de la sol din diferite motive iar acea minunata munca a voastra se transforma in concurs de crashuri si dupa toate astea mai vreti sa va fie recunoscuta si munca de dinainte...ca totusi ati muncit ce dracu.
Daca voi artistii astia machetisti nu sunteti in stare sa terminati o opera pana la capat, atunci sa intre ARF-urile, astfel incat spectatorii sa vada si ei ceva de doi lei acolo sau mai simplu, introduceti un articol in actualul regulament care sa admita ca macheta poata fi pilotata de un pilot altul decat constructorul acesteia. Pun pariu ca nici asta nu v-ar fi pe plac deoarece e greu sa iti incredintezi bebelusul pe mana altcuiva.
In concluzie, continuati cat vreti cu discutii interminabile pe marginea acestui subiect, poate ca veti reusi intr-un final sa schimati ceva dupa bunul vostru plac.

Aceasta postare a fost editata de adyc: 18 June 2012 - 08:37 AM

0

#169 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 01:22 PM

Hai sa mai mananc niste shaorma, daca-i ordin.

Schimbarile de regulament le face FAI la propunerea federatiilor afiliate, cu vot in sedinte plenare, pe comisii, etc.
Daca la noi federatia lasa sa curga ARF-uri si face maestri in sport sau pune pe podium ARF-uri de sase sau mai multi ani si nu a facut nici un demers la FAI in care sa ceara modificari la regulament in sensul apropierii de ARF, sau aia cu constructorul-pilot (ca asa vrea poporul la urma-urmei), sau adoptarea unei clase noi, atunci...

Mancam shaorma.

Sau federatia o fi facut ma saraca de ea, zeci de demersuri la FAI pro ARF, pro pilot-neconstructor, da' nu stim noi... Mama ce au suferit cei de la federatie ca FAI nu i-a bagat in seama si nu a dat curs cererilor repetate, impuse de vointa populara...

Pana la urma au fost prezentate chestii complet nesportive din modelismul de la stat, in ideea de a se corecta ceva.
E pacat ca voi (Adi si nenea Gigi) care nu faceti parte din acest sistem (din cate stiu) ii ironizati cu cinism pe cei care se straduie sa se miste in acest domeniu. Voi sunteti exact publicul specialist al competiilor de stat(asa cum sunt ele) si in mod normal noi, cei care concuram la stat(in diverse), am avea asteptari mai mari de la voi decat de la altii, straini de subiect.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#170 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 01:41 PM

Nu a ironizat nimeni pe nimeni ... eu cel putin asa comunic ... mai pastelat .... ca sa fiu si inteles mai bine .
Si Florin Calinescu cand avea emisiuni TV folosea un limbaj care era usor de inteles si accesibil publicului larg.
Nu ma simt in pielea mea sa folosesc cuvinte tinand dex-ul in poala si sa imi dau ochii peste cap falfaind din gene ...

INTREBARE ( desi am pus multe si nu am vazut nici un raspuns ) :

1- In alte tari se primesc ARF-uri la CN-urile lor ?
2- Daca ma-as duce cu tupeu la CM cu un ARF ce s-ar intampla ( in afara ca nu o sa iau puncte ) as fi acceptat sau dat afara
cu suturi in dos - asta vis a vis de regulamente ?
3- Daca in calitate de spectator ( gura casca ) astepti un an ( urmarind tot felul de topic-uri cu machete pe diverse forumuri)si sculat de la 5 dimineata pleci in graba sa ajungi primul la terenul unde se desfasoara concursul si il mai si cari cu tine pe nepot fiu fica nevasta sau ce mai gasesti prin ograda , dar constati ca la ora inceperii la linia de start nu sunt decat ... ARF-uri si ceva nu foarte spectaculos .... eeeeee ... cine e mai ironizat ? si atunci ... mancam un mic bem o bere ca la Vanghelie si plecam .... satui acasa ( de mici nu de machete )!

Sa ne fie de bine atunci !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 18 June 2012 - 01:42 PM

0

#171 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 06:08 PM

Vezi postareamvpricop, la 18 June 2012 - 01:22 PM, a spus:

...
E pacat ca voi (Adi si nenea Gigi) care nu faceti parte din acest sistem (din cate stiu) ii ironizati cu cinism pe cei care se straduie sa se miste in acest domeniu. Voi sunteti exact publicul specialist al competiilor de stat(asa cum sunt ele) si in mod normal noi, cei care concuram la stat(in diverse), am avea asteptari mai mari de la voi decat de la altii, straini de subiect.

Pacat ca nu ai inteles nimic, sa-ti fac un desen poate reusesc sa ma fac inteles mai bine.
Ceea ce eu am vrut sa scot in evident e faptul ca nici constructorii de machete nu sunt fara de pacat si cu toate astea nu vor nici in ruptul capului sa isi recunoasca vina.
In cele din urma altceva ma intriga , de ce v-ati trezit tocmai acum dupa atatia ani de "blaturi", incalcari ale regulamentelor si arbitraje partinitoare ? Pana acum unde ati fost domnilor? nu cumva ati acceptat de la bun inceput unele compromisuri?
Spui ca nu facem parte din sistem...ok, dar asta nu ma impiedica sa vad realitatea la rece asa cum e ea. Daca nu se vaita Gicosu nimeni nu avea nimic de comentat... cu cine vrei tu Victore sa schimbi regulamentul, cu cei care nu reusesc sa ajunga la concurs deoarece le-a dat cu virgula la cantar sau cu ceilalti care au invatat sa faca foarte bine taxi pe pista( daca nu cumva li se opreste motorul)? Hai sa fim seriosi... daca se doreste sustinerea unei cauze, atunci aceasta trebuie sa fie corecta iar cei care vor beneficia de ea sa fie la fel de corecti.
Vor concurs de machete arbitrat dupa reguli stricte? Ok, uitati ce propun, in toamna sa organizam un concurs de machete care sa nu aiba nici o legatura cu federatia iar regulamentul dupa care se va face arbitrajul sa fie strict propus si admis de catre participanti. Hai sa vedem cati imbratiseaza propunerea mea... asta asa ca sa vezi ca nu sunt nebun.
0

#172 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 06:31 PM

Vezi postareaadyc, la 18 June 2012 - 06:08 PM, a spus:

In cele din urma altceva ma intriga , de ce v-ati trezit tocmai acum dupa atatia ani de "blaturi", incalcari ale regulamentelor si arbitraje partinitoare ? Pana acum unde ati fost domnilor? nu cumva ati acceptat de la bun inceput unele compromisuri?
Spui ca nu facem parte din sistem...ok, dar asta nu ma impiedica sa vad realitatea la rece asa cum e ea. Daca nu se vaita Gicosu nimeni nu avea nimic de comentat... cu cine vrei tu Victore sa schimbi regulamentul, cu cei care nu reusesc sa ajunga la concurs deoarece le-a dat cu virgula la cantar sau cu ceilalti care au invatat sa faca foarte bine taxi pe pista( daca nu cumva li se opreste motorul)? Hai sa fim seriosi... daca se doreste sustinerea unei cauze, atunci aceasta trebuie sa fie corecta iar cei care vor beneficia de ea sa fie la fel de corecti.
Vor concurs de machete arbitrat dupa reguli stricte? Ok, uitati ce propun, in toamna sa organizam un concurs de machete care sa nu aiba nici o legatura cu federatia iar regulamentul dupa care se va face arbitrajul sa fie strict propus si admis de catre participanti. Hai sa vedem cati imbratiseaza propunerea mea... asta asa ca sa vezi ca nu sunt nebun.

De 7 ani cerem acest lucru dar tu te ocupai cu altceva, ti-am mai spus.
Ce propui tu nu are nici un sens, poti sa mergi sa concurezi si in baie pana la urma.
Noi vrem concurs organizat de FRMd, cu regulament clar- FAI s-au care o fie el. Ce e gresit aici?
O institutie fara regulamente, proseduri, standarde, etc e ca si inexistenta.
Cand ti se prezinta lucruri clare, o iei pe ocolite, probabil ca sa nu superi pe cei care te dirijeaza?!

Cat despre Gicosu si ceilalti sunt cei stiu si fac machete, lucru de care tu esti un strain.

Ei si era sa uit vad ca stii sa ataci, sa blamezi! Esti doctore in asta.

Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 18 June 2012 - 06:35 PM

0

#173 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 18 June 2012 - 06:49 PM

E normal sa castige compromisuri de genul ARF sau semi ARF pe la F4C atata timp cat machetistii aia buni zboara ca mine acum 4 ani, iar pilotii buni se duc pe la F3A dar nu prea au timp si chef de machete.
Problema e ca suntem prea putini aeromodelisti RC dispusi sa investim in modele cu care sa ne prezentam la concursuri (indiferent de clasa, F4C, F3A, etc) pt a se tine cont foarte strict de regulamente. Pana cand numarul participantilor nu va creste astfel incat sa se ajunga la calificari, nu cred ca se impune o respectare atat de stricta a regulamentului.
Ce sa mai, suntem, cu rc-ul, la nivel de miuta interscolara - etapa pe sector.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 18 June 2012 - 06:50 PM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#174 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 18 June 2012 - 06:54 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 18 June 2012 - 06:31 PM, a spus:

Cat despre Gicosu si ceilalti sunt cei stiu si fac machete, lucru de care tu esti un strain.

ai sa fii uimit, Mugurel, dar o poate face bine, si pe deasupra zboara mult mai bine decat multi machetisti de pe aici. si asta conteaza. pana la urma urmei, pe langa faptul ca faci o super macheta, mai tre sa o si zbori, nu?

si nu cred ca a atacat pe nimeni , fiind dirijat de cineva. a spus lucrurile pe nume. daca nu o facea el, o faceam eu.

repet, vreti si aia, si aia, si aia, dar nu faceti decat sa va lamentati aici pe forum. atat. Adi a propus ceva, si brusc vad ca se da inapoi. de ce? mie imi pare ceva suspect. bine a punctat si Gigi, in felul lui, dar bine de tot.

in concluzie (si alta postare pe acest subiect nu mai fac), eu personal cred ca invidiile, orgoliile si alte sentimente care nu fac cinstei deloc ramurii asteia de modelism, nu au ce sa caute. recunosc ca urmaresc cu mare interes ce se posteaza la machete, raman uneori mut de uimire si va apreciez sincer pt munca voastra, dar cand vad acest topic si ce se dezbate in el...
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#175 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 07:21 PM

Vezi postareaALLEN, la 18 June 2012 - 06:54 PM, a spus:

ai sa fii uimit, Mugurel, dar o poate face bine, si pe deasupra zboara mult mai bine decat multi machetisti de pe aici. si asta conteaza. pana la urma urmei, pe langa faptul ca faci o super macheta, mai tre sa o si zbori, nu?

si nu cred ca a atacat pe nimeni , fiind dirijat de cineva. a spus lucrurile pe nume. daca nu o facea el, o faceam eu.

repet, vreti si aia, si aia, si aia, dar nu faceti decat sa va lamentati aici pe forum. atat. Adi a propus ceva, si brusc vad ca se da inapoi. de ce? mie imi pare ceva suspect. bine a punctat si Gigi, in felul lui, dar bine de tot.

in concluzie (si alta postare pe acest subiect nu mai fac), eu personal cred ca invidiile, orgoliile si alte sentimente care nu fac cinstei deloc ramurii asteia de modelism, nu au ce sa caute. recunosc ca urmaresc cu mare interes ce se posteaza la machete, raman uneori mut de uimire si va apreciez sincer pt munca voastra, dar cand vad acest topic si ce se dezbate in el...

Ma bucur ca o poate face, ma bucur ca zboara bine, sa faca si sa zboare dumnezeieste, nu il opreste nimeni.
Nu a spus nimic.
Voi find avocatii celor care nu vor F4C in Ro.
Nu e vorba de invidie (nu sunt invidios pe unul care a castigat prin incalcarea regulilor).
Ce se dezbate aici? Ca vrem regulament F4C la federatie, e ceva aiurea? A poate pentru unii e!
Ce a propus Adi? Un concurs privat? Dece privat cand avem FRMd? E de datoria federatiei sa organizeze concursuri. A daca vrem sa ne intalnim noi o putem face si cu machete dar acela nu va fi concurs. Nu dau inapoi, nu am de la ce sa dau inapoi.
Si pentru ARF a aparut F4H, dece nu se organizeaza si aici concursuri? Pentru ca nu se vrea.
Allen chiar nu intelegi ca nu e nimic intre mine si voi sau Gicosu si voi, sau Jimmy si voi, si etc. Problema noastra e
FRMd si regulamentul FAI F4C.

Restul e chiar numai can-can.
0

#176 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 07:31 PM

Eu doar atat mai spun .... si Maestrul Gica Petrescu a primit titlul de Artist Emerit , si inegalabila Maria Tanase a primit titlul de Artist Emerit ca vad ca " ... e foame de titluri baieti e foame de titluri " .. dar ce credeti voi .. ca ei artistii emeriti de i-am amintit si nu numai au incantat sufletul multor generatii prin cantul lor DOAR pentru titlurile ce le primeau sau din alt motiv mult mai nobil ?? nu acceptau sa cante decat in studiourile TVR de STAT sau in cele ale Electrecord-ului sau o "ardeau" si in "concursuri " private gen baruri, restaurante, nunti , botezuri , cumetrii .....

P.S.

Dar cum nu mi-ati raspuns macar daca in alte CN de machete se accepta ARF nici acum nu ma astept la vre-un raspuns .... fie de capul vostru si al nostru ca ne bagam in chestii la care nu ne pricepem frateeee, nu suntem din sistem frateee .... noi suntem egali cu aia de nu stiu sa vopseasca tocul la usa neamuleeee daramite sa ne apucam de machete asa ca ciocu mic buey astia de nu sunteti in sistem - s-a intelesssss !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 18 June 2012 - 07:35 PM

0

#177 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 08:09 PM

Traiasca bascalia !

de asta suntem unde suntem ca ne intereseaza mereu ce e pe la altii. Nu dorim sa schimbam la noi.

Catelusii nu vor muri niciodata lupi!

Sa auzim de bine.

Aceasta postare a fost editata de MUGUREL.: 18 June 2012 - 08:11 PM

0

#178 Useril este offline   adyc 

• Fly-Free DreamTeam
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2012 - 09:03 PM

Vezi postareaMUGUREL., la 18 June 2012 - 06:31 PM, a spus:

De 7 ani cerem acest lucru dar tu te ocupai cu altceva, ti-am mai spus.
Ce propui tu nu are nici un sens, poti sa mergi sa concurezi si in baie pana la urma.
Noi vrem concurs organizat de FRMd, cu regulament clar- FAI s-au care o fie el. Ce e gresit aici?
O institutie fara regulamente, proseduri, standarde, etc e ca si inexistenta.
Cand ti se prezinta lucruri clare, o iei pe ocolite, probabil ca sa nu superi pe cei care te dirijeaza?!

Ei si era sa uit vad ca stii sa ataci, sa blamezi! Esti doctore in asta.

E foarte adevarat, acum 7 ani aveam alte preocupari...probabil daca as avea experienta ta as stii ca pe forumuri sunt doar discutii principiale iar rezolvarile se gasesc la forurile competente , cu alte cuvinte, mai pe intelesul tau , degeaba ai tocat tastatura timp de 7 ani daca nu ai facut si o oarecare petitie la FRDM astfel incat sa iti sustii si sa te bati pentru cauza ta ... sau poate nu ati stiut sa puneti problema sau poate ca ceea ce cereti voi e aberant.

Ceea ce propuneam eu probabil nu va satisface pentru ca noi nu putem acorda titlurile dupa care voi alergati insa de ce nu vezi altfel propunerea mea, ca pe un antrenament inainte de marele concurs?

De dirijat nu ma dirijeaza nimeni si daca punctul meu de vedere a deranjat, va rog sa ma scuzati.

Chiar daca eu sunt strain de machete, cu siguranta am inteles din povestirile tale ca tu esti strain de zbor..

Da, stiu sa atac si sa blamez pe cei care se vaicaresc aiurea asteptand sa vina dracu sa mute drobul de sare...
0

#179 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 June 2012 - 10:41 PM

Mesaj de la Albena; bai voi v-ati prostit la cap ? Cei care posteaza aici sunt de aceasi parte a baricadei. Asta e un forum si asta e o dezbatere (off-topic de altfel ca cica aici e vorba de intalniri F4C).

Intrebarea care apare constant e: de ce acum (intr-o frumoasa luna de iunie 2012) lumea se imflameaza pentru chestii vechi de 7 ani ?

Pentru ca asa merg lucrurile in viata, la un moment dat oamenii se revolta si revolta lor prinde. Mugurel in mod special a fost revoltat si acum 7 ani dar atunci nimeni nu a rezonat.

Nu or sa se refaca editiile vechi dar poate ca la cele ce or sa vina o sa fie bine.

La F3A lucrurile merg foarte bine, arbitrii pot sa greseasca dar nu fac manarii. La F4C cred ca o sa fie la fel, adica bine.

De altfel clasamentele ultimilor 3 ani (pe care le-am postat) asta si arata.
0

#180 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 June 2012 - 03:28 AM

Va rog sa nu dati cu pietre, dar este chiar atat de greu sa se puna pe site-ul federatiei regulamentul?
Multa, multa bafta.
0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi