Domnilor,
FAI nu impune respectarea regulamentelor lor decat in competitiile europene sau mondiale, unde acestea sunt litera de lege.
In campionatele nationale acestea pot fi respectate integral sau pot fi un ghid director in elaborarea propriului regulament de concurs.
Responsabilitatea elaborarii regulamentului de campionat national apartine organizatorului prin comisiile de specialitate.
La regulamentele FAI se pot aduce amendamente,se pot da derogari,etc fara ca FAI sa poata avea un cuvant de spus.Este ciorba noastra proprie ,campionatul nostru nicdecum al FAI.
Asa ca Victore poti sa scrii cate scrisori vrei la FAI,o sa-ti raspunda sec ca nu ei au organizat deci nu este problema lor.
Autoritatea finala in concursurile nationale o are ORGANIZATORUL.Am scris special concursuri si nu campionate,intrucat exista si concursuri private.
La fiecare din cele 28 de concursuri pe care le-am arbitrat pana acum (incluzand multe private organizate de RED-SKY la Alba,sau Aeropower la Chiajna) primul lucru pe care l-am intrebat pe organizator a fost CE REGULAMENT FOLOSIM.
Ca doar e organizator,daca el vrea ca concurentii sa taie cu elicea hartia imputita de muste agatata de tavan fix la 1/3 din lungimea ei,asta arbitram,nu ce scrie FAI in nu stiu ce document oficial.
Citeaza
Iar cei care sunt implicati acum in arbitrare trebuie sa nu-si pateze reputatia cu o isprava de marca, in anul de cotitura 2012.
Daca ati fost la FAI la seminar, asta nu inseamna ca aveti obligatia sa comiteti vreo porcarie in numele FAI sau federatiei.
Vedeti ca la 9 ani de la acel CN din 2003, inca sunt discutii.
Sunteti pregatiti sa aveti asemenea discutii pentru inca nu stium cati ani?
Merita?
Iti dau raspunsul antologic:am fost la seminar pe banii mei,din pura pasiune ,si mai ales ca sa invat de la greii machetismului mondial,si chiar am avut de invatat.
Vad ca inca sunt discutii,cu o parte sunt de acord cu o parte nu.Si daca te referi la Jimmy&Mugurel este vorba de campionatul din 2005,nu 2003.
Cat despre problema lui Gicos cu constructia situatia sta in felul urmator:
-concurentul vine si semneaza o fisa in care declara pe proprie raspundere ce si cat a construit din model;
-eu ca arbitru pe cine cred? pe concurent sau pe un eventual contestatar care a scris (la furie evident,tocmai fiind dat afara din club) pe nu stiu ce forum faptul ca concurentul nu si-a construit in totalitate singur macheta,fiind sustinut pe acelasi forum de un coleg care a vazut la nene cum ca freza niste nervuri,care in mod sigur erau pentru modelul in cauza.
Se poate face contestatie in concurs (desi dupa cate stiu eu concurentul are voie sa-si conteste doar propriile note,nu pe ale altuia),dar probabil ca este nevoie de dovezi solide ca sa scoti un concurent din concurs.
Eu personal nu am vazut nici un nene frezand nimic,nu l-am vazut nici pe altul lucrand la macheta nu stiu cui,in final nu am vazut nici macar un singur concurent lucrand la o macheta de concurs.
Personal nu pot decat sa-l stimez pe Andrei ca se duce pe banii lui la un campionat mondial,intrucat FRMD nu are fondurile necesare.
Oare cati dintre aeromodelisti ar face asta?
flying is my life...