mantraro, la 07 June 2012 - 09:24 PM, a spus:
In ceea ce priveste arbitrajul, la concursurile anterioare la care am participat pot spune ca, la mine cel putin, toate criticile primite au fost pertinente, chiar daca initial nu am vrut sa recunosc.
Este greu sa faci un campionat de machete cand sunt doar 4-5 concurenti, cu avioane departe de orice nivel international ca executie si care fac primul zbor in concurs (cazul meu).
Pentru a deschide gustul pentru machete eu propun sa poata participa o gama cat mai larga de modele,(inclusiv ARF sau KIT imbunatatite de bun simt) cu un amendament adus regulamentului FAI: punctajul la zbor sa fie inmultit cu procentajul punctelor obtinute la stand. Daca la stand macheta a obtinut 15% din punctajul maxim posibil, atunci punctajul obtinut la zbor se va inmulti cu 15%. De exemplu un ARF care seamana doar 5% cu prototipul, chiar daca face un zbor de punctaj maxim (pilotul nu risca ,modelul este usor ,etc..), va primi doar 5% din acest punctaj si nu se va putea clasa inaintea unei machete cu 90% punctaj la stand dar care zboara doar in linie dreapta, obtine nota 3 la evolutii dar aceste note vor fi inmultite cu 90%.
Stima
Subscriu in totalitate la cele de mai sus . Dincolo ca ma simt flatat de alegerea lui Gicosu - eu nu ma pricep cu adevarat decat la 3D. Chiar daca as avea idee de arbitraj nu as participa in aceasta postura pana ce nu am facut cu 'mana' mea un model scale. Aceste pareri sunt pur personale - asta nu inseamna ca subestimez ,in vreun fel sau altul ,orice arbitru acceptat.