Se gasesc piese in Romania pentru conserva asta?
Cum am ajuns la o conserva? Imi este rusine ca am asa ceva in camera dar multi ma inteleg. Dupa cum multi stiu asta este o boala care nu se vindeca. Dupa o lunga perioada de "somn" eram pe drum ( 5 zile de mers prin desert, 3 mii km) si am ajuns la un oras la granita cu Emiratele. In acest oras care consta in doo benzinari si un magazin am gasit cateva elicoptere de jucarie. In clipa aia nu am mai vazut nimic decat cel mai mare elicopter care exista in acel magazin. Creierul spunea este o chinezarie proasta iar microbul pe cealalta parte spunea nu conteaza macar vezi o elice care se invarte. M-am gandit ca macar il folosesc pe post de ventilator.
Dupa inca 3 zile respectiv noaptea trecuta sa racorit putin cam 25 grade si nu a mai batut vintul. Pe la 1:30 noaptea nu am mai rezistat si am iesit cu jucaria la un zbor de test. Am ramas surprins sa vad chinezaria in aer si mai ales ca se controla destul de frumos. Eram extrem de fericit si dupa cateva decolari si aterizari am facut marele zbor. Am vrut sa-l dic deasupra dunelor undeva la vreo 40 de metri iar cand l-am inaltat pe la vreo 20-30 metri a venit un curent de aer care a trimis minunatia de elicopter direct spre sol. Abea pe la vro 2 metri de pamint am reusit sa il indrept putin si sa-i dau "blana". Unpic cam tirziu si lipsa de experienta cu elicopterele iar nepretuitul elicopter se infige in tera. Cand ma indreptam spre locul cu pricina am spus ca a meritat chiar si atat de putin mai ales ca momentul prabusiri a fost cel mai frumos si plin de emotie :))
Sper surprinderea mea elicopterul nu avea nimic in afara de o crapatura care nu e o mare problema. Marele noroc a fost ca aici e numai nisip foarte fin si probabil asta l-a salvat. Azi a mai urmat un zbor foarte scurt de test cu vant puternic sa vad daca totul functioneaza cun trebuie. Acum astept sa ma intorc in baza sa pot zbura in voie ca aici fiind pe granita cu Oman se cam uita urat politia de frontiera daca vad ceva zburand.
Cat de mult influenteaza temperatura aerului zborul elicopterelor? Acum sunt cam 30-35 grade iar peste cateva luni o sa ajunga pe la 60 grade. Se poate zbura in siguranta? Intreb nu ca ar fi un mare model dar aici nu exista magazine de modelism si nu am de unde sa cumpar piese. Probabil data viitoare cand o sa mai gasesc modele asemanatoare cu ce am io o sa mai cumpar vreo 3-4 elicoptere sa ramana de piese cand faram vreunul.
Pot sa ai pun o radiocomanda cu receptor pe 2,4 ghz? Ca o iau pe aia din romanica cu tot cu accesorii cand vin in vacanta.
Doresc odihna placuta bolnavilor si nu fiti tristi ca vine si la voi caldura :-p
Pagina 1 din 1
Gyro Z718 O chinezarie oarecum "reusita"
Postat 07 February 2012 - 02:56 PM
Frumos pe la "voi".
Microbul asta ii urat :D)).
In tara nu gasesti piese pentru el, am vazut prin UK si pe ebay o droaie.
Microbul asta ii urat :D)).
In tara nu gasesti piese pentru el, am vazut prin UK si pe ebay o droaie.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163
Tel: 0741-931.767
FPV is not a crime!
Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul