Modelism - RHC Forum: Profil aripa Extra300 depron - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Profil aripa Extra300 depron

#1 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 26-July 10
  • Interests:radioamatorismul

Postat 05 September 2010 - 08:56 AM

Salutare tuturor,

Asa cum spune si titlul topicului ma intereseaza daca stie cineva un profil de aripa pentru un Extra300 din depron cu anvergura de 900mm. Am construit un asemenea model iar aripa tip "scandura", cum se exprima cineva pe forum, nu mi se pare prea potrivita.

jetix
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#2 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 05 September 2010 - 02:22 PM

Merge foarte bine cu scandurica, dar daca vrei neaparat altceva, incearca unul din profilele Kfm :

Subiectul unde s-a discutat despre el, aici.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#3 Useril este offline   johnnel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 23-August 09

Postat 05 September 2010 - 09:29 PM

Vezi postareajetix, la Sep 5 2010, 09:56 AM, a spus:

Salutare tuturor,

Asa cum spune si titlul topicului ma intereseaza daca stie cineva un profil de aripa pentru un Extra300 din depron cu anvergura de 900mm. Am construit un asemenea model iar aripa tip "scandura", cum se exprima cineva pe forum, nu mi se pare prea potrivita.

jetix

Vorbeste cu dululutu!
0

#4 Useril este offline   johnnel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2010 - 09:42 PM

Vezi postareajohnnel, la Sep 5 2010, 10:29 PM, a spus:

Vorbeste cu dululutu!

asta este de la el...are 1 metru!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 10042010907.jpg

0

#5 Useril este offline   johnnel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2010 - 09:47 PM

Vezi postareajohnnel, la Sep 5 2010, 10:42 PM, a spus:

asta este de la el...are 1 metru!

este din scart...taiata cu fir cald....
ps...aici este fara eleroane..
0

#6 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 September 2010 - 10:23 PM

Multumesc de raspunsuri, m-am edificat.

@protheus
am gasit ce ma interesa in linkul dat de tine

@johnnel
ei, nu vreau sa-l fac chiar asa de pretentios cu aripa taiata "la cald" (am vazut ofertele lui dululutu iar cand voi simti nevoia nu voi ezita sa apelez la amabilitatea lui), modelul este un experiment pana la urma urmei...

toate bune!
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#7 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 05 September 2010 - 11:03 PM

Vezi postareajetix, la Sep 5 2010, 11:23 PM, a spus:

Multumesc de raspunsuri, m-am edificat.

@protheus
am gasit ce ma interesa in linkul dat de tine

@johnnel
ei, nu vreau sa-l fac chiar asa de pretentios cu aripa taiata "la cald" (am vazut ofertele lui dululutu iar cand voi simti nevoia nu voi ezita sa apelez la amabilitatea lui), modelul este un experiment pana la urma urmei...

toate bune!

In afara de profilul KFM care e bun, dar cu limitari, mai poti copia si aripa ULTROn-ului din link-ul de mai jos - aceeasi anvergura, aripa profilata foarte usoara si rezistenta

Sau poti face tot modelul, care ii da clasa Extrei.. :)

http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php...mp;d=1200490632

Parerea mea ...

Succes
0

#8 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 08:10 AM

@motzu
Da multumesc, voi lua in calcul si aceasta varianta.
Trebuie sa recunosc ca ma gandisem la o aemenea varianta, simetrica, dar nu aveam o baza de inspiratie ca sa spun asa. Pe de alta parte ma atrage profilul kfm3 care, cred, ca este mai simplu de realizat.
Ma gandesc ca profilul sa-l realizez din suprapuneri de placi de depron de 6mm si apoi sa-l aduc prin "cioplire"/smirgheluire la forma finala sau sa lipesc placi gata "cioplite" si sa fac doar finisarea pe model.
Cum am mai spus nu nu-l fac pentru expozitie ci se vrea un model de test.

jetix
0

#9 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 06 September 2010 - 09:08 AM

Eu am incercat toate tipurile de profile KFm ( pentru trainere cu aripa parasol ) si tot profilele clasice mi se par mai eficiente . Marele avantaj al aripilor KFm este ca se realizeaza usor. Eu cel putin , aleg sa construiesc numai aripi cu profil ( nervuri din depron de 6 mm - acoperite cu depron de 3 mm si intarite cu lonjeron de balsa sau pin ) . Ultron-ul recomandat de motzu e foarte potrivit ( n-am construit inca unul , dar am vazut mai multe evoluand la Chitila ) .

Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 06 September 2010 - 09:10 AM

0

#10 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 09:25 AM

Vezi postareapccdtk, la Sep 6 2010, 10:08 AM, a spus:

Eu am incercat toate tipurile de profile KFm ( pentru trainere cu aripa parasol ) si tot profilele clasice mi se par mai eficiente . Marele avantaj al aripilor KFm este ca se realizeaza usor. Eu cel putin , aleg sa construiesc numai aripi cu profil ( nervuri din depron de 6 mm - acoperite cu depron de 3 mm si intarite cu lonjeron de balsa sau pin ) . Ultron-ul recomandat de motzu e foarte potrivit ( n-am construit inca unul , dar am vazut mai multe evoluand la Chitila ) .

Marele avantaj cu aripa propusa de moa'este acela ca nu ai nevoie de super intarituri cum ai nevoie la un KFM sau depron scandurica

Aripa are un lonjeron central facut din depron de 6 pe care ei recomanda fie o platdbanda de carbon lata de 5 mm si subtire de 0-.7-1mm sau in cazul meu 2 tesituri semirotunde in care am lipit/incastrat bambus de 4 diametru

Iese o aripa rigida si foarte usoara

Avionul zboara demential cu un motor de 9 grame , 3 servo micro si baterie de 800-1000 mAh

Succes

P.S aia cu mai multe placi lipite de smirgheluite e hindusism in sensul ca muncesti de-ti sar ochii si iese si aripa grea...forget it !

Aceasta postare a fost editata de motzu: 06 September 2010 - 09:28 AM

0

#11 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 06 September 2010 - 09:28 AM

Subscriu si eu la varianta propusa de @pccdtk, cu mentiunea ca eu pun si bord de atac din pin profilat la semirotund, profil pe care il mai slefuiesc putin pe extrados, pentru a-l racorda la curbura profilului.
Bafta
0

#12 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 12:14 PM

Profilul il fac pe ambele suprafete ale aripii sau numai pe cea superioara? Din ce am vazut la Ultron este pe ambele suprafete, ca nu degeaba ii zice simetric :rolleyes:

Cred ca am sa imbratisez varianta cu lonjeron central din depron de 6mm acoperit cu depron de 3mm. Tija de carbon o am deja incastrata in aripa pe partea inferioara.
Oricum, mi-ati dat idei interesante care pot fi folosite si la alte proiecte drept pentru care va multumesc.
0

#13 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 12:22 PM

Vezi postareajetix, la Sep 6 2010, 01:14 PM, a spus:

Profilul il fac pe ambele suprafete ale aripii sau numai pe cea superioara? Din ce am vazut la Ultron este pe ambele suprafete, ca nu degeaba ii zice simetric :rolleyes:

Cred ca am sa imbratisez varianta cu lonjeron central din depron de 6mm acoperit cu depron de 3mm. Tija de carbon o am deja incastrata in aripa pe partea inferioara.
Oricum, mi-ati dat idei interesante care pot fi folosite si la alte proiecte drept pentru care va multumesc.

Pe ambele

Pune-te si fa aripa de Ultron - nu vei regreta

Si citeste si topicul - e dificil putin cu indoitul ei dar in 10 minute te specializezi

Succes
0

#14 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 02:55 PM

Stiam ca am vazut undeva tehnica asta de realizare a aripii dar nu mai tineam minte unde. Sper sa-mi reuseasca. O si pun la bookmarks!
0

#15 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 06 September 2010 - 04:24 PM

Eu unul am realizat o aripa ULTRON si sunt incepator adica a facut cateva deproane dar cum zboara Ultronul..... nu se compara cu nici unul. Acu, am reproiectat astfel incat sa am aripa de 1200mm. E aproape finalizat. Abia astept sa vad diferenta. Sa stiti ca merita. Zboara si forte usor si incet si foarte voinic depinde ce vrei de la el. Merita. Nota 10.

P.S. inca nu am zburat aveoane din balsa, sau altceva. Mam limitat inca la deproane.
Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#16 Useril este offline   johnnel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2010 - 07:50 PM

Deci....nu am cuvinte....!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 11042010917.jpg
  • Imagine atasata: 11042010919.jpg

0

#17 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 September 2010 - 05:42 PM

Tocmai am terminat de construit un ULTRON modificat cu aripa de 1200mm. La prima impresie ce sa spun? nu sunt f. multumit. Aveonul ete mai mare decat cel original, a fost echipat tot cu motorul BL FC2830-12T, Kv 980, acelasi motor ce a fost pe un ultron la dimensiunile date in proiect adica 900 si ceva mm, dar de data asta a fot alimentat cu un acc. 3s/2650mA - 200g fata de un acc 2s/1300mA/64g.
Datorita dimensiunilor mai mari, si cutiei rezonatoare de dupa motor, acesta scoate un sunet nu prea placut. De zburat, zboara dar fiind mai greoi, .... ma abtin. Plus ca fiind mai greu, la aterizare cade tt timpul pe partea aceea din fata si se indoaie depronul sau in cel mai rau caz... rupe.
Voi reface totusi varianta originala care zboara, suna si se misca foartel diferit fata de acesta.

P.S. Primul mi l-a infipt juniorul intr-o casa a unei vecine :lol: dar aceasta nu s-a suparat UPS! asta e cand cei mici vor si ei jucaria oamenilor mari.

Aceasta postare a fost editata de p_cipri: 08 September 2010 - 05:43 PM

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#18 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 08 September 2010 - 07:47 PM

Am incercat sa fac aripa conform "tehnicii" ultron dar nu mi-a iesit de la operatia cu indoirea depronului de 3mm, si asta nu din lipsa indemanarii ci pur si simplu depronul care-l am eu este foarte casant. Ce vad din imaginile voastre, ca de altfel si din cele originale materialul din care este executata aripa materialul este mai elastic si mai poros. Ramane sa caut alt tip de material si sa reiau operatiunile.

@p_cipri
pacat, asta ma va face, in caz ca ma voi decide sa construiesc si eu Ultronul, sa pastrez dimensiunile originale prezentate de autor.

Aceasta postare a fost editata de jetix: 08 September 2010 - 07:48 PM

0

#19 Useril este offline   johnnel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 September 2010 - 08:05 PM

Vezi postareajetix, la Sep 8 2010, 08:47 PM, a spus:

Am incercat sa fac aripa conform "tehnicii" ultron dar nu mi-a iesit de la operatia cu indoirea depronului de 3mm, si asta nu din lipsa indemanarii ci pur si simplu depronul care-l am eu este foarte casant. Ce vad din imaginile voastre, ca de altfel si din cele originale materialul din care este executata aripa materialul este mai elastic si mai poros. Ramane sa caut alt tip de material si sa reiau operatiunile.

@p_cipri
pacat, asta ma va face, in caz ca ma voi decide sa construiesc si eu Ultronul, sa pastrez dimensiunile originale prezentate de autor.

Deci...depron verde de 3, cu striatii pe o parte..si foloseste skoci pentru indoire!
0

#20 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 05:36 AM

Daca vrei sa fi sigur ca nu ti se rupe coala de depron la indoire, creare profil aripa, poti face ca si mine: Eu iau un uscator de par, il dau la temp aproape la maxim, si il trec treptat de-alungul aripii in timp ce o indoi. La caldura, depronul devin unpic mai elastic iar in felul asta nu se rupe coala.
A doua varianta este:
- dupa ce decupez depronul, pe partea opusa pun o fasie de scotch. In felul acesta in zona taiata depronul se indoaie la aprox. 90 grade din propria greutate. De aici in colo mai trebuie doar sa il fortezi putin.

Bafta!

P.S. Daca te hotarasti sa faci ultronul - ceea ce iti si recomand - nu-i aduce imbunatatiri. Realizeza-l conform planului original.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN3192.jpg

Aceasta postare a fost editata de p_cipri: 09 September 2010 - 05:38 AM

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#21 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 06:08 AM

Referitor la Ultron, mi m-a fascinat videoclipul urmator. As vrea sa ajung si eu la fel ca domnul sa il pot pilota atat de relaxat.

http://www.youtube.c...h?v=R01lss780IA

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#22 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 10:46 AM

@p_cipri

Poate aripa ai incercat sa o faci dintr-o bucata - intradosul si extradosul le tai separat le tesesti nitel muchia sa nu fie la 90 grade perfect - le lipesti cu scoci de buna calitate si apoi faci indoirea

Dintr-o bucata nu mi-a iesit nici mie...

Succes
0

#23 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 09 September 2010 - 06:02 PM

Vezi postareamotzu, la Sep 9 2010, 11:46 AM, a spus:

Dintr-o bucata nu mi-a iesit nici mie...

Cum nu iti iese mah? e foarte simplu... Cand mi-am facut si io o spuma dasta mi-a iesit din prima aripa.

Dupa ce decupezi aripa din placa de depron pui scoci normal pe partea unde o sa fie BA-ul, pe toata lungimea. Nu pe interior, pe exterior. Iar pe interior cu o rigla mai lunga apesi (nu patrunzi ) depronu pe BA . Si apoi poti indoi fara probleme. O sa se indoaie fix pe linia aia si nu o sa se rupa depronu datorita scociului.
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#24 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 September 2010 - 09:28 PM

Vezi postareaflorin100%, la Sep 9 2010, 07:02 PM, a spus:

Cum nu iti iese mah? e foarte simplu... Cand mi-am facut si io o spuma dasta mi-a iesit din prima aripa.

Dupa ce decupezi aripa din placa de depron pui scoci normal pe partea unde o sa fie BA-ul, pe toata lungimea. Nu pe interior, pe exterior. Iar pe interior cu o rigla mai lunga apesi (nu patrunzi ) depronu pe BA . Si apoi poti indoi fara probleme. O sa se indoaie fix pe linia aia si nu o sa se rupa depronu datorita scociului.

Bah fara scoci dintr-o bucata, ca cu guma nu mi-se indoaie nici mie !!! :blush:
0

#25 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 September 2010 - 07:39 AM

@florin100%
daca-ti dau materialul care-l am eu sigur nu vei reusi dintr-o bucata, asa cum am spus este cu striatii pe o parte si casant, cred ca a fost "copt".

@motu
da, asa mai venim de acasa, din doua bucati cred ca se face fara probleme.

Aceasta postare a fost editata de jetix: 10 September 2010 - 07:40 AM

0

#26 Useril este offline   johnnel 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 September 2010 - 06:31 PM

@p_cipri

eu am taiat la fir cald ....si a iesit super!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro