Modelism - RHC Forum: Periculos hobby avem... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Periculos hobby avem... accident fatal la un meeting aero RC

#1 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 01 August 2010 - 09:32 PM

Ieri, in Elvetia...

"At the model air show at the airport in Samedan Engadin on Sunday just before noon, a 45-year-old man from the Canton of Zurich by a model plane crashing was fatally injured on the head. Die Flugschau wurde sofort abgebrochen. The air show was immediately canceled.

(Sda) as the canton Graubünden police said, the pilot of the propeller aircraft had presented different figures. For still unknown reasons, the unit came with a maneuver into a tailspin and crashed into the grandstand.

The doctor of the disengaged Rescue could find only the death of 45-year-olds taken. The people present were cared for by the care team Grischun.

The model air show took place for the 21st Mal in Samedan statt. Time in Samedan instead. It is due on 1 August by the organized Modellfluggruppe Upper Engadine. In many model aircraft are exhibited and demonstrated. The aircraft have a wingspan of up to 3 meters and a weight of up to 30 kilograms. "

http://translate.google.com/translate?js=y...sl=de&tl=en
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2 Useril este offline   dragos243 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 08-September 08

Postat 01 August 2010 - 10:35 PM

Vezi postarearenatoa, la Aug 1 2010, 10:32 PM, a spus:

Ieri, in Elvetia...

"At the model air show at the airport in Samedan Engadin on Sunday just before noon, a 45-year-old man from the Canton of Zurich by a model plane crashing was fatally injured on the head. Die Flugschau wurde sofort abgebrochen. The air show was immediately canceled.

(Sda) as the canton Graubünden police said, the pilot of the propeller aircraft had presented different figures. For still unknown reasons, the unit came with a maneuver into a tailspin and crashed into the grandstand.

The doctor of the disengaged Rescue could find only the death of 45-year-olds taken. The people present were cared for by the care team Grischun.

The model air show took place for the 21st Mal in Samedan statt. Time in Samedan instead. It is due on 1 August by the organized Modellfluggruppe Upper Engadine. In many model aircraft are exhibited and demonstrated. The aircraft have a wingspan of up to 3 meters and a weight of up to 30 kilograms. "

http://translate.google.com/translate?js=y...sl=de&tl=en

nasoala treaba asta...ramaneti la "spume" sub 1kg pentru sigurnata.LOL :rolleyes:
0

#3 Useril este offline   RAPTOR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Interests:heli,aero......

Postat 01 August 2010 - 11:42 PM

Nu stiu ce ti de pare amuzant la treaba asta,la noi daca fi ceva de genu' asta chiar si organizat de federatie....rezultatul ar fi mai tragic decat la ei....cu ocazia asta poate se simte cineva fiindca discutia este de cel putin 10 ani ce stiu eu din auzite si chiar cunosc modelisti apreciati si cu multa vechime in campu' munci care nu se duc la concursuri sau intalniri organizate tocmai din cauza acestor incidente care se pot intampla si din cauza regulamentelor sunt asa cum sunt.....NO COMENT.Deja deranjam multa lume care oricum nu se deranjaza de fel.

Sa imi spuna cineva cine raspunde de treaba asta daca se intampla in cadrul unui concurs organizat sa fie un spectator bubuit....pe cine da spectatorul in judecata si cine raspunde de pagube?cum va reactiona politia?federatia va proteja pe cineva?Intrebari stupide puse de ani de zile la care se stie raspunsul si in cazul asta,pe noi cine ne ajuta?de ce sa ma duc la un concurs daca legislatia nu ma ajuta cu nimic.

Va dau un exemplu concret,astazi am bubuit raptorul pt ca mi sa dezlipit un fir de la alimentarea becului......acesta fiind JETi deci cu pretenti,nu sa intamplat nimic grav insa se putea intampla caci un heli fara control daca mai e si termic poate face MAXIM.Daca eram cine stie pe unde si se intampla acelasi lucru.....cu ce eram eu vinovat ca heli ranea pe cineva?ma credea cineva ca eu am ramas fara receptie si heli defapt era scapat de sub control?
Discutia si polemica legata de acest subiect este pierdere de timp si nervi,pana una alta o sa ne dam cu barcute ca sa fim mai in siguranta

Ps.Sunt multe subiecte pe forum cu aceasi tema...cel mai marcant pt mine cred ca a fost RR unde am vazut cu ochi mei splendoarea.
0

#4 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 01 August 2010 - 11:49 PM

Din aceste cauze nu de organizeaza la noi asa ceva.
Mai bine zburam si noi pe unde putem pe campiile patriei unde nu ranim pe nimeni.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#5 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 02 August 2010 - 01:28 PM

Chiar ca nu-i nimic de ras.

La noi sunt 100% sigur ca raspunderea ar fi strict individuala. Cu alte cuvinte directia bulau, pentru omor prin imprudenta (cazul cel mai fericit). Plus daune la greu in civil etc.
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#6 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 03 August 2010 - 08:56 PM

Vezi postareaRAPTOR, la Aug 2 2010, 12:42 AM, a spus:

Nu stiu ce ti de pare amuzant la treaba asta,la noi daca fi ceva de genu' asta chiar si organizat de federatie....rezultatul ar fi mai tragic decat la ei....cu ocazia asta poate se simte cineva fiindca discutia este de cel putin 10 ani ce stiu eu din auzite si chiar cunosc modelisti apreciati si cu multa vechime in campu' munci care nu se duc la concursuri sau intalniri organizate tocmai din cauza acestor incidente care se pot intampla si din cauza regulamentelor sunt asa cum sunt.....NO COMENT.Deja deranjam multa lume care oricum nu se deranjaza de fel.

Sa imi spuna cineva cine raspunde de treaba asta daca se intampla in cadrul unui concurs organizat sa fie un spectator bubuit....pe cine da spectatorul in judecata si cine raspunde de pagube?cum va reactiona politia?federatia va proteja pe cineva?Intrebari stupide puse de ani de zile la care se stie raspunsul si in cazul asta,pe noi cine ne ajuta?de ce sa ma duc la un concurs daca legislatia nu ma ajuta cu nimic.

Va dau un exemplu concret,astazi am bubuit raptorul pt ca mi sa dezlipit un fir de la alimentarea becului......acesta fiind JETi deci cu pretenti,nu sa intamplat nimic grav insa se putea intampla caci un heli fara control daca mai e si termic poate face MAXIM.Daca eram cine stie pe unde si se intampla acelasi lucru.....cu ce eram eu vinovat ca heli ranea pe cineva?ma credea cineva ca eu am ramas fara receptie si heli defapt era scapat de sub control?
Discutia si polemica legata de acest subiect este pierdere de timp si nervi,pana una alta o sa ne dam cu barcute ca sa fim mai in siguranta

Ps.Sunt multe subiecte pe forum cu aceasi tema...cel mai marcant pt mine cred ca a fost RR unde am vazut cu ochi mei splendoarea.

.................................
hmmm...! acum vrei patru ani si ceva-februarie 2006- scriam cam asa...:

"...
au trecut aproape trei ani de cind observ/particip la rc-ul de p-aci, intr-un fel de "second edition", cronologic vorbind, asta dupa o prima perioada ('91-'98), cind am mai fost "inside", atunci chiar si sub aspectul competitiilor oficiale de gen...
au fost trei mari factori importanti care au determinat, in ceea ce ma priveste, acest "come back", anume: numarul destul de mare de noi entuziasti rc din acea perioada(sfirsit de sezon 2002 si inceput de sezon 2003), prefigurarea unui nucleu de "galactici" la cimp, la zbor, si, poate cel mai important, disponibilitatea pentru acelasi tip de "come back" , la auto, a unui alt OM de rc.
atentie, NU despre implicarea personala in rc-ul actual vreau sa vorbesc, NU asta cred ca e important, am facut referire la acest lucru DOAR pentru a putea introduce in cauza subiectul din titlul mesajului.
acestea fiind zise/scrise, si trecind un pic la subiect, nu putem sa nu avem, pe ansamblu, un profund sentiment de dezgust/dezamagire/lehamite?, din punct de vedere al imaginii macro, vis-a-vis de ce vedem/auzim/simtim ca se intimpla:
-au fost la auto multi entuziasti? au fost! s-au retras rapid, de parca i-ai picat cu smoala?(cele mai elocvente exemple care-mi vin in minte acum sint urk si flop, scuze pentru cei pe care nu-i mai pomenesc acum si aici, dar altceva vreau, in fond, sa subliniez!);
-la navo, sint deja clasice eternele probleme legate de organizarea concursurilor(incepind de la combustibili si terminind cu arbitrajele, bashca "buselile" intre concurenti, din motive clare de pilotaj meltenistico-habarnistic...);
-la aero, e chiar clasica prapastia intre cei care chiar FAC rc (..."galacticii"...), si au crescut extrem de mult ca si nivel general, si acei "bighinarei", care se trezesc, uneori chiar sub obladuirea unor asa zisi formatori de opinie(carpenteriana, ma rog!) , sa lipeasca doo lemne cu un servetel intre ele, avind pretentii de zburatoare rc!...????
intrebarea pe care o pun, printre altele, ar fi de : ...pina cind? vor mai continua astfel de erori, in conditiile in care, datorita acestor prostii, nu cred ca sintem neaparat "pe drumul cel bun"...???
bunaoara, chiar zilele trecute discutam cu cdjc, cu florian si cu john, despre gradul extrem de ridicat de periculozitate pe care-l prezinta simpla inconstienta a celor care aduc in rc tot felul de tiriplicisti, fara a-i instrui in prealabil "la singe" despre reguli rc legate de venitul la zbor...
de ce am adus acest aspect in discutie? simplu! pentru ca la ora actuala, s-au investit foarte multi bani in ditamai "cataragele", numai eu stiu in bucuresti vreo sase de la 2m in sus, si sa te tii, nene, bine, daca doamne fereste, ne trezim ca, in momentul in care zboara un galactic d-asta, vine un meltenas si-si da si el drumu' la statie, fara sa stie in ce canal/frecventa e, sau, mai grav, afirmind ca e in cu totul si cu totul alta frecventa, cind, de fapt, el emite si in consecinta chiar pune in PERICOL EXTREM atit zburatoarea uriasa a galacticului, cit si asistenta prezenta la cimp in momentul ala...???mai ales ca legislatia lipseste in proportie de 80%, in ceea ce priveste modelismul, si n-o s-o emitem noi!
si asta nu e tot...mai sint foarte multe probleme, atit la aero, cit si la navo, iar la auto, ce sa mai vorbim...
poate ca e o abordare prea "ctp-ista", sau "andreigheorghiana", sau "catavenciana", uneori, dar consider ca modelismul rc ar trebui, in primul rind, sa ne ajute sa mergem inainte, nu sa ne enervam superflu, cind ne trezim inoportunati de tot felul de "gresiti" , "pansati", "impachetati", etc., vorba lui ion(aia cu "sint facut de-asa natura"...)
...oare DE CE?...
chiar nu putem sa depasim aceste circuri? chiar trebuie sa ne umplem de ridicol, incercind neaparat, "de amorul artei", sa inventam apa calda, cind e mai simplu sa ne spalam linistiti la robinet?...
cred ca e mai important ca cei care vor sa faca rc, FARA teribilisme inutile, si FARA abordari de genul"stai sa vezi cine sint io si ce cupe/premii cistig!", sa poate face lucrurile ok,simplu, iar cei care vor sa vina in rc, sa stea la inceput frumusel linga, sa observe, sa ia notite eventual, sa incerce sa priceapa, sa evalueze cit de cit CUM, CINE, UNDE, etc., sa evite intrebari si interventii penibile sau, mai grav, chiar deranjante flagrant.
incerc sa inchei aci, nu fara a invoca o replica celebra:"...unde mergem noi, ba, niculae?..."
inchid subiectul, dorind sa fie doar un simplu articol de opinie.
bafta si minuni!

..."

mi-am adus, inevitabil, aminte acum...la vremea respectiva, un moderator dastept s-a trezit sa mute si sa transforme magareste subiectul intitulat <<eseu rc>>, inglobind sf-uri fara nici o legatura, asa, "la misto"...
au trecut anii, si belele celebre si mai ales GRAVE s-au intimplat nenumarate si p-aci...nu le mai enunt, sint arhicunoscute, incepind de la al doilea grav accident la fsr-uri, la valcea, pina la "singe pe chitila"...exemplele sint prea multe...
s-a discuta, mult, si despre nevoia imperioasa de a supraveghea frecventele/canalele rc, si despre disciplina de start, ma rog, despre aproape tot...
cind m-am intors in rc-ul de p-aci, in 2003, credeam ca o sa se schimbe in bine lucrurile si aici, macar prin prisma regulilor elementare de siguranta...de corectitudine si minima tinuta in organizare competitionala rc nici nu mai zic...
acum nu mai cred! nici eu, si nici multi alti OAMENI care, atunci cind fac rc, o fac CORECT...
daca te uiti doar un pic atent in jur, la reuniunile rc contemporane, este imposibil sa nu descoperi, daca esti atent si mai ales daca stii "sa vezi", o groaza de mici amanunte si erori sau " scapari ", care pot avea urmari groaznice, in anumite contexte
daca le spui, esti catalogat drept " gica-contra ", sau "vesnic nemultumit"...
asa, nu-ti ramine decit sa casti ochii in patru cind te duci chiar si ca simplu spectator la reuniunile rc, nici ca spectator nu mai poti fii in siguranta, mai ales LA NOI...
ce e de facut?
mult. multe. enorm.
dar e asa simplu...
daca nu s-ar mai trece cu vederea, fortat, si de dragul unei asa-zise participari cit mai largi/consistente la concursuri, acele erori flagrante din ansamblul desfasurarii unei reuniuni rc, poate ca riscul unor accidente s-ar diminua ceva-ceva...siguranta suta la suta nu poate fi...dar macar o atitudine mai constienta vis-a-vis de conceptul de a RESPECTA REGULI, in primul rind din partea ORGANIZATORILOR, poate ca ar diminua riscurile de accidente...dar, in conditiile contemporane/autohtone...
d-aia e nevoie de REGULI CLARE, dar mai ales FUNDAMENTATE TEHNIC, in reuniunile rc...
pina nu apar d-astea(reguli rc RESPECTATE si FUNDAMENTATE), tineti-va macar copiii departe de astfel de pericole...(desi, paradoxal, ei ar trebui sa fie cei mai fericiti spectatori...!!!)

...tiii...cite ar mai fi de spus/scris...!
si?
cui ar folosi?

bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#7 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 09 August 2010 - 01:15 PM

Si asta nu putea fi spusa decat in 1130 de cuvinte.
DT
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro