Salutari si.... multumiri, Bogdane - pentru aprecieri. Ledurile folosite sunt de 3 volti, iar daca nu atasam rezistente ..... se ardeau. Intreaga instalatie de iluminat este alimentata de un accu de 3.7 v si 1300 mA . initial ma gandisem si la leduri smd, dar........ dupa ce m-am chinuit cu ledurile astea....... parca.......... Un alt inconvenient al ledurilor de 3 volti este faptul ca nu vor in ruptul capului sa functioneze legate in paralel, ci numai in serie, asa ca............
Un alt inconvenient aparut , si care imi da de ceva timp batai de cap, este faptul ca dupa ce am renuntat la motorizarea initiala propusa, aceea fiind gigantica si monstruoasa din toate punctele de vedere, actuala echipare...... este de-a dreptul....... Dupa o perioada de functionare de 5 minute a motorului chiar si in gol, acesta se supraincalzeste , ajungand la o temperatura de 50-60 grade , ultima temperatura masurata, si care detine recordul.... este de 68 grade ( de-a dreptul .... ) Intregul ansamblu , receptie- servo- motor este alimentat dintr-un pak de 3,7 volti si 1300 mA , identic cu cel folosit pentru iluminat.
Pentru a elucida misterul supraincalzirii motorului, am incercat fel si chip de modificari, care mai de care , de la scimbul elicei de propulsie cu o elice cu un pas mai mic, pana la un reductor, si chiar atasarea unui cooler de racire (chiar daca acesta nu mai are loc in interior, si ghiar daca toate acestea duceau cu mult peste limita deplasamentul navei ), dar....... ineficiente pana in prezent. ideea este ca modelul este unul exrtem de mic ca dimensiuni, adica are 45 cm lungime , cu 11 cm latime, iar compartimentul dedicat electonicii, care cuprinde servo pentru directie, motor propulsie, regulator, receptor, si 2 acuu , unul pentru propulsie si unul pentru iluminat , are dimensiunea de 15 cm lungime, 8 cm latime, si 4 cm inaltime, asa ca.........
Initial m-am gandit la un sistem de racire spiralat pe baza de apa, dar...... trebuie sa improvizez unul, asa ca......... ori si ce sugestie, parere, sfat.... sunt mai mult decat bine venite.
Deci ....pana una alta ..... help me......... S.O.S........ S.O.S.
Aceasta postare a fost editata de tom cat: 30 October 2010 - 11:28 AM