Aceasta postare a fost editata de Sergiu94: 13 September 2008 - 09:41 PM
Pagina 1 din 1
Avion dar mai mult planor
Postat 13 September 2008 - 09:46 PM
bine ai venit pe forum. Vrei sa-l construiesti personal sau ti-e bun si ceva cumparat? Mai demult erau niste avioane -jucarii- cu motor de cauciuc prin selgros la jucarii... vezi poate iti insamanteaza samburul modelismului ceva de genul ala... pe mine asa m-a imbolnavit :)
Calin
Calin
Postat 14 September 2008 - 07:00 AM
Exista si variante mai serioase, care permit exact abordarea incrementala descrisa de Sergiu, cum ar fi Graupner Kleine UHU.
Argumentele ar fi multe:
- este planor standard de scoala in Germania, din anii '50 toate aerocluburile incep cu asa ceva
- este lemn integral si numai construindu-l deja esti atins de microb fara scapare
- se poate folosi ca planor simplu, apoi se poate adauga RC fara nici un efort, fiind special conceput pentru asta,
- in final se poate adauga si motorul, este modular plug and play, tip pilon. Ulterior, in orice moment poate fi zburat cu si fara motor, CG pastrandu-se.
Argumentele ar fi multe:
- este planor standard de scoala in Germania, din anii '50 toate aerocluburile incep cu asa ceva
- este lemn integral si numai construindu-l deja esti atins de microb fara scapare
- se poate folosi ca planor simplu, apoi se poate adauga RC fara nici un efort, fiind special conceput pentru asta,
- in final se poate adauga si motorul, este modular plug and play, tip pilon. Ulterior, in orice moment poate fi zburat cu si fara motor, CG pastrandu-se.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 22 September 2008 - 07:11 AM
Daca te referi la ce ti-am recomandat eu, pot scana planurile si sa ti le trimit.
Numai rabdare sa ai...
Se gaseste si de vanzare si ar fi recomandabil sa incepi cu ceva prefabricat, lonjeronul principal al aripii presupune o mana destul de fina si un nivel peste incepator in ale modeismului daca vrei sa il faci de la zero.
Numai rabdare sa ai...
Se gaseste si de vanzare si ar fi recomandabil sa incepi cu ceva prefabricat, lonjeronul principal al aripii presupune o mana destul de fina si un nivel peste incepator in ale modeismului daca vrei sa il faci de la zero.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 23 September 2008 - 08:43 AM
Sergiu94, la Sep 22 2008, 09:28 PM, a spus:
cred, ca am sal construiesc eu singur. am sa astept dar cu planurile
Te tenteaza sa construiesti doar un planor - motoplanor , sau ai vrea mai intai sa incerci sa-ti faci un trainer ( pana capeti ceva experienta ) ...?!!!
My videos
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 23 September 2008 - 11:54 AM
Primul meu model de balsa a fost un kit (robbe disco). Nu e un planor extraordinar, dar zboara binisor la panta, si constructia (experienta capatata) face fiecare banut.
Acum am terminat un model scratchbuilt, azi sper sa ies sa-l initiez :) o sa dau poze daca zboara.
Ideea e ca la construirea unui model montajul este foarte important, pe cand decuparea pieselor mananca foarte mult timp. Evident, fara niste piese corect executate nu poti sa vorbesti despre un avion reusit, insa cu putina rabdare se rezolva. Dar altceva e sa ai toate piesele ca la lego, si tu sa faci doar efortul (la inceput, foarte mare) de a-ti da seama care cum vine.
Un planor e bun la inceput, pentru ca e mai stabil, nu ai un motor care sa-ti dea cuplul elicii care poate sa-ti dea batai de cap. Disco este si destul de robust, crede-ma :(
Oricum, daca nu-l lansezi foarte in forta nici nu cade foarte de sus :rolleyes:
Acum am terminat un model scratchbuilt, azi sper sa ies sa-l initiez :) o sa dau poze daca zboara.
Ideea e ca la construirea unui model montajul este foarte important, pe cand decuparea pieselor mananca foarte mult timp. Evident, fara niste piese corect executate nu poti sa vorbesti despre un avion reusit, insa cu putina rabdare se rezolva. Dar altceva e sa ai toate piesele ca la lego, si tu sa faci doar efortul (la inceput, foarte mare) de a-ti da seama care cum vine.
Un planor e bun la inceput, pentru ca e mai stabil, nu ai un motor care sa-ti dea cuplul elicii care poate sa-ti dea batai de cap. Disco este si destul de robust, crede-ma :(
Oricum, daca nu-l lansezi foarte in forta nici nu cade foarte de sus :rolleyes:
Postat 02 February 2011 - 07:37 PM
renatoa, la Sep 14 2008, 07:00 AM, a spus:
Exista si variante mai serioase, care permit exact abordarea incrementala descrisa de Sergiu, cum ar fi Graupner Kleine UHU.
Argumentele ar fi multe:
Argumentele ar fi multe:
sal renatoa...vreau sa imi construesc si eu un Graupner Kleine UHU sunt incepator si as vrea sa ma ajuti pas cu pas ..daca dorestiD...te rog sa imi dai si mie planuriile
Postat 10 February 2011 - 10:09 PM
Renatoa! ma inscriu si eu pe lista dornicilor de a construi un astfel de planor. Daca se poate ..... p_cipri@rdslink.ro
multumesc anticipat
multumesc anticipat
Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s
Quad S500 cu Naza V2
EasyGlider Pro
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s
Quad S500 cu Naza V2
EasyGlider Pro
Arata acest topic
Pagina 1 din 1