atasez si o fotografie a remorcherului
remorcher cu zbaturi "Hercules" DDSG remorcher de pe dunarea de jos
Postat 16 October 2007 - 11:41 AM
La sfatul unor prieteni voi deschide aici un subiect nou de discutie referitor la constructia unui remorcher cu zbaturi de pe dunarea de jos....discutii anterioare au mai avut loc pe un subiect asemanator "remorquer cetatea"...dar cred ca e mai bine sa incep un subiect nou unde sa atasez si pozele din timpul constructiei.
Postat 16 October 2007 - 12:16 PM
si aici voi incepe sa detaliez etapele constructiei ...pana la ora actuala
modelul pe care mi l-am propus sa-l construiesc e unul nu prea complicat, cred eu, cu propulsie electrica si cu telecomanda...
Precizez ca e primul model navigabil construit de mine....deci experienta in RC, nu am dar compensez cu pasiune si rabdare...sau sa citez pe altcineva "rabdare si tutun"...
Avand in vedere ca am avut niste planuri primite, (scanuri) corpul navei l-am facut dupa planurile unui alt remorcher (asemanator) Zoltan...care dupa cate am vazut duce turisti prin budapesta...iar cosurile navei, cabinele, casele zbaturilor le voi face dupa planurile scanate ale lui NR Decebal, alt remorcher celebru.
modelul pe care mi l-am propus sa-l construiesc e unul nu prea complicat, cred eu, cu propulsie electrica si cu telecomanda...
Precizez ca e primul model navigabil construit de mine....deci experienta in RC, nu am dar compensez cu pasiune si rabdare...sau sa citez pe altcineva "rabdare si tutun"...
Avand in vedere ca am avut niste planuri primite, (scanuri) corpul navei l-am facut dupa planurile unui alt remorcher (asemanator) Zoltan...care dupa cate am vazut duce turisti prin budapesta...iar cosurile navei, cabinele, casele zbaturilor le voi face dupa planurile scanate ale lui NR Decebal, alt remorcher celebru.
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne: 16 October 2007 - 12:56 PM
Postat 16 October 2007 - 12:31 PM
...dupa lipirea bordajelor, si a intariturilor de lemn (lemn de tei)...am intins de-a lungul puntii o bagheta pe interior, asezata pe laterala, si una in exterior (asezata pe verticala) pentru a da o rezistenta corpului navei
Ulterior la partea de sub apa am lipit o "carena"...in forma de "V"...pentru stabilitate....cu alte cuvinte "fundul" navei nu l-am lasat plat .
Ulterior la partea de sub apa am lipit o "carena"...in forma de "V"...pentru stabilitate....cu alte cuvinte "fundul" navei nu l-am lasat plat .
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de claudiu_ne: 16 October 2007 - 12:37 PM
Postat 16 October 2007 - 12:46 PM
ulterior am prelungit chila ca sa acopere golul lasat intre carma si corpul navei, totodata am vopsit corpul navei in albastru "nemetalizat", pentru a vedea imperfectiunile din chituire...ulterior corpul navei va fi negru (opera moarta) iar partea de sub apa (opera vie) rosie caramiziu
Imagini atasate
Postat 16 October 2007 - 01:23 PM
Claudiule, imi place ce ai facut pana acum. Probleme am doar la culoare, nu se prea potriveste albastrul metalic...
Ai inceput si zbaturile?
Ai inceput si zbaturile?
Postat 19 October 2007 - 08:37 AM
...ma gandeam sa-i pun niste neoane la linia de plutire si niste boxe, woffere, si subwoffere mici...iar in fata 2 amplif. tari....sa se auda bine maneaua.............hehehehehehehehehehe
Azi ma duc sa cumpar vopsea neagra mata, si rosie caramizie...plus galben pentru cabine si verde pentru punti...si maine sper sa ma apuc si de zbaturi
PS...am reusit sa montez netul acasa...asa ca nu voi mai fi buruiat de nevasta....hohohohohohoho
Azi ma duc sa cumpar vopsea neagra mata, si rosie caramizie...plus galben pentru cabine si verde pentru punti...si maine sper sa ma apuc si de zbaturi
PS...am reusit sa montez netul acasa...asa ca nu voi mai fi buruiat de nevasta....hohohohohohoho