pccdtk, la Aug 11 2010, 07:28 AM, a spus:
Cred ca nu va trebui sa faci si partea centrala din 2 bucati . Cu atat mai mult cu cat la lungimi mai mari de taiere pot apare diferente de temperatura intre mijlocul si extremitatile firului - de unde si "burta" nedorita.
AM FACUT BURTAAAAA.... HEEEELPP!!!!!!!!!!! Dar stai sa vezi:
M-am obisnuit cu taiatul si am descoperit si cateva practici bune, asa ca rezultatul este unul BUN, linia e perfect dreapta si unghiul taiat intre planuri este de 90 cu siguranta (am desenat schita pe ambele parti cat mai precis posibil si apoi am folosit rigle metalice pe ambele parti ca sa ghidez coarda de nichelina). Am gasit la piata in sfarsit niste rezistente de resou, de 2000 si 2500W si acum am sarma de lungime mare. (Asa cum spunea IlieF1A, este un arc din care am taiat cam am avut nevoie si am intins pe lemn).
Am fixat profilele pe aripa
Cam asa arata taietorul meu. Se poate vedea cum am fixat de banc bucata de aripa, precum si interesul deosebit al Andreei pentru hobiul lui tati :rolleyes:
Si am taiat! A mers minunat, profilele din lemn sunt f bune, polistirenul mi s-a parut bun...
DAR...
A facut burta. INEXPLICABIL!!! Nu pricep, sa fi fost prea incins firul? Sau cum spune pccdk sa fie temperatura diferita la capete fata de mijloc???
Urata treaba! Poate e polistirenul de vina... Se transforma in paranteza daca simte caldura pe o fata. Arata ca o aripa taiata perfect, aceeasi grosime peste tot, insa curbata. Oare pot corecta curbura din lonjeron si intarituri?? Mi se pare dura placa, cred ca va curba orice lonjeron (daca nu folosesc o bara de otel de 15mm - 28kg) :D
Intre timp m-am apucat de ampenaje dar de atata tristete nici nu am vazut ca am desenat ampenajul orizontal de 2 ori
Si fiindca e destul de flexibil o sa-l fac dublu
Dar nu ma lasati asa ca sunt oarecum in pana de idei. Poate de vina e nichelina, fiind groasa si lucrand la temperaturi mari curbeaza placa de polistiren. Poate ar fi bine sa incerc si cu sarma de 0.3 de otel sa vad daca produce paranteza. O sa incerc sa cumpar o placa de XPS de alt tip sa vad daca (poate) asta este explicatia. E atat de prost incat cand bag cuiul in el se strange, adaca nu-l strapunge totdeauna. Am ascutit cuiele si parca e mai bine, dar tot mi-a mai facut o gauroaie d'aia...
Alte solutii?
Aceasta postare a fost editata de Biciclistu: 14 August 2010 - 07:10 PM