renatoa, la Aug 7 2010, 11:26 AM, a spus:
Sigur ca da... ineficiente... si pe asta tot ineficiente or fi
http://www.rokemodell.de/produkte/gr/gr4546.jpg
XPS...50x... adic 50 de la 5cm grosime ?
Pai in asta e de scobit cu nichelina. Vizuina mea era cu o baza din ala de 10-15mm grosime peste care sa vii cu lonjeroane, bord de atac, etc., ca sa scapi de taiere cu nichelina, mai ales a interiorului.
Am citit pe ici si colo ca eficienta eleroanelor scade pe masura ce creste unghiul diedru. Nu e mult de modificat, nici complicat, greutatea sau centrul de greutate se vor modifica nesemnificativ... mintea mea zicea in gandu ei ca daca inca eleroanele fac treaba buna in acel unghi sa le pun totusi, nu s-au inventat degeaba si abia ce am invatat sa le folosesc si eu :)
Mike povesteste pe undeva ca acele gauri rotunde in fuselaj le da (sau se pot da - deoarece el isi face jucariile in serie in alta parte) cu o teava metalica, subtire si ascutita pe polizor. Un fel de preducea cu diametrul respectiv. Adica omu nu e masochist sa se joace cu nichelina in asemenea hal ;)
ionutcelgroaznic, la Aug 7 2010, 09:50 PM, a spus:
Avionul zboara foarte precis,fara tendinte de dezechilibrare si zboara foarte incet.E intradevar un avion interesant.Dar....sunt curios cum se comporta in cerul liber cand bate vantul putin :) ca asa pe stadion bate un elicoper ca platforma de filmare
Am vazut filmulete cu avioanele semnate Power si pe vant. Se zbat mai tare, ce-i drept, dar raman o varianta excelenta. Poate ca acele gauri ajuta si la diminuarea influentei vantului lateral. Nici un copter clasa 700 nu ramane indiferent la vant si mai si costa de ...20x mai mult!
In alta ordine de idei am facut primele teste cu nichelina (de fapt otel - coarda de chitara). Cadrul este identic cu imaginea de mai sus, gen fierastrau. In loc de arc am folosit o cordelina elastica cu care prind bagajele pe motocicleta si care se intinde si trage de coarda f bine. Am legat 2 fire la transformatorul meu PIKO (care merge pana al aprox 17V ). Coarda de otel are 85cm utili cand e bine intinsa si taie polistiren incetisor incepand pe la 6-7V, iar dupa 12V merge ca in branza, perfect. Am o singura dilema in acest moment: Aripa are 3 parti iar partea centrala are 100cm. Coarda de chitara e de numai 85cm... e clar ca plec iar la cumparaturi!! Desi as putea sa fac partea centrala de 80cm iar lateralele de 50 sau chiar 60... dar nu stiu insa ce influenta ar avea, ceva idei?
Am gasit si lipici. Am cumparat 2 tuburi de BISON UNIVERSAL HOBBY (200mlx2), la 12 lei tubul. Am mai luat si 2 tuburi de BISON PROFESSIONAL KONSTRUKTIELIJM COLLE BOIS POLYURETHANE, (75gx2), la 11 Lei tubul