Modelism - RHC Forum: Alerta ! Echipament FPV cumparat cu un card clonat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Alerta ! Echipament FPV cumparat cu un card clonat Adresa de livrare Romania

#1 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 23 July 2010 - 05:48 PM

Tocmai am primit urmatorul mesaj de la proprietarul principalului site FPV din Anglia:

Hi Renato,

I've just been informed by the credit card company that we've had our first fraudulent purchase :-(

An Advanced Flight Kit which we sent to Bucuresti, Romania on 28/07/2010 was purchased using a stolen credit card.

I wonder if you might have seen it for sale on eBay or in Romania perhaps? I know you live in Craiova which isn't a million miles away - its a very very long shot I know but worth a try! :-)

The crappy thing is that this time last month, about the time we sent the parcel, I was driving through Romania myself. I could have knocked on the guy's door! (Although thats probably not advisable!)

The guy's name and address are as follows:

Manh Nguyen
Masina de Paine nr. 20
Bl.0D37 Ap.204 S.2
Bucuresti, 021135
Bucuresti, Romania

The item stolen is this one: http://www.firstpersonview.co.uk/flight-ki...1400-goggles-rx

The amount of money we lost on that item wipes out all our profit for this month so its a pretty serious blow for us as a micro-business. I guess from now on we won't be able to ship to Romania, which is a shame because we have had many genuine sales to Romania before this one.

Many thanks Renato

Simon

Rugamintea ar fi ca oricine vede asa ceva la vanzare, sper sa anunte imediat pe Simon sau pe mine pentru a vedea cum procedam.
Este cineva care locuieste in zona destinatarului, sa ii faca o vizita, impreuna cu Politia ?

Va multumesc si eu din partea lui Simon
... cu picioarele pe pamant ...
0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 23 July 2010 - 05:54 PM

cel mai simplu anuntata politia. intreaba-l pe simon daca acel colet A AJUNS la destinatie, si daca da hotul a fost prost sa-si dea adresa reala. Politia in orice caz trebuie anuntata, ori ca reprezentant ori direct de shop-ul pagubit.
Instruieste-l pe Simon sa nu blocheze vanzarile catre romania ce sa verifice cine a emis cardurile. Daca-s banci romanesti merge, daca iei din romania cu card din Tanganica ar trebui sa fie un red flag pe undeva...

Penibil ca avem asa oameni si printre modelisti.

0

#3 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995

Postat 23 July 2010 - 06:05 PM

Prima greseala,zic eu,nu trebuia facut public pe RHC.Cred ca exista posibilitatea,este drept,infima,ca produsele sa fie scoase la vanzare sau sa fie la vedere printre modelisti.
Este doar o parere...cred ca totusi ar fi iesit la iveala.Acum,persoana respectiva isi va vedea de ale lui,in nici un caz nu va mai prezenta pe forum sau in alta parte achizitiile sale.

Pacat.

Vezi postareaCalin, la Jul 23 2010, 06:54 PM, a spus:

cel mai simplu anuntata politia. intreaba-l pe simon daca acel colet A AJUNS la destinatie, si daca da hotul a fost prost sa-si dea adresa reala. Politia in orice caz trebuie anuntata, ori ca reprezentant ori direct de shop-ul pagubit.
Instruieste-l pe Simon sa nu blocheze vanzarile catre romania ce sa verifice cine a emis cardurile. Daca-s banci romanesti merge, daca iei din romania cu card din Tanganica ar trebui sa fie un red flag pe undeva...

Penibil ca avem asa oameni si printre modelisti.

Este si aceasta o varianta buna de luat in calcul.
0

#4 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 July 2010 - 06:07 PM

Daca mai sunt si altii de aceasi parere ca nu trebuia facut tam tam... un admin il poate sterge imediat, dar totusi, care ar fi calea cea mai sigura de urmat ?
Comunitatea FPV e infima, asa ceva scos la vanzare nu trece neobservat...

Compania de carduri deja investigheaza si va implica si Politia:
"The payment provider is NoChex and they've been very good to date. They are investigating this chargeback and will get the Police involved, etc. - "

Dupa cum stiu din surse de prima mana ca sunt in Craiova politisti cu scoala de IT inalta chititi pe carderi... cred ca sunt sanse sa il inhate... sper...
Creeti ca e o idee buna ca pentru comenzi viitoare (nici una pe luna) din Romania, sa ceara referinte aici, avand in vedere ca vinde exclusiv FPV ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 23 July 2010 - 06:15 PM

0

#5 Useril este offline   raoul_bvand 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 23 July 2010 - 06:12 PM

Este cam greu de crezut ca cel ce se foloseste de un card clonat isi va da adresa reala.Ar fi cea mai mare timpenie pe care o aud(asemanatoare hotilor care au fost prinsi dormind la locul faptei).
Dupa mine,cred ca este vorba de un angajat al unuia dintre serviciile prin care trece coletul pina sa ajunga la destinatie,acesta (coletul) disparind pe traseu.Cite colete nu s-au evaporat din sedii de posta sau curierat?Cite s-au mai gasit?Institutiile platesc(asta in cazul in care au valoarea trecuta in acte si asigurate) iar individul ramine cu coletul.
Asta este parerea mea.
Stima.
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

#6 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468

Postat 23 July 2010 - 06:17 PM

nu, trebuie tamtam sa stie altii "interesati" de asa manarii ca nu oferim piata pentru furaciuni. Trebuie anuntata politia. Renato fa-te reprezentantul acelui shop, cere-le dovada si mergi cu ea la politie. Mai mult nu ai ce face...

Aceasta postare a fost editata de Calin: 23 July 2010 - 06:18 PM

0

#7 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 23 July 2010 - 06:26 PM

Trebuie vazut cine locuieste la adresa respectiva. Cred ca nu va fi o surpriza sa descoperi ca este cineva care nu are treaba cu modelismul.....vreo femeie amarata a carei card este clonat sub noul nume.
Se poate merge la adresa respectiva si vazut care este numele persoanei care locuieste la acea adresa. Acea persoana trebuie informata ca s-a facut o frauda de pe cardul ei.

Sunt cateva treburi ce pot fi verificate.

E cineva care sta in colentina? Sa merga sa vada pe tabelul de intretinere cine locuieste la adresa aia?
0

#8 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995

Postat 23 July 2010 - 06:34 PM

Cand am zis sa nu facem tam-tam,sper ca ati inteles exact ce am vrut sa spun.Ma gandeam ca ar fi scos la vanzare sau sar fi "laudat" cu ceea ce a cumparat.
In aceasta idee am scris ceea ce am scris.
Este foarte ok si ceea ce ati spus voi.
0

#9 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1013
  • Inregistrat: 02-April 08
  • Interests:UAV/F3A/JET/3D/1:1

Postat 23 July 2010 - 06:38 PM

Atasez un link cu locatia exacta a celuia care a cumparat.
Poate il ajuta pe cel care urmeaza sa mearga in acel tip.
Nu sa intamplat prima data si nu va fi nici ultima oara, dar e prima data cand se cumpara ceva de modelism in acest mod.
Eu personal nu imi las nici o data mai mult de 200 lei pe card mai mult de vreo 2 ore sa nu ma trezesc fara bani.
Sa speram ca se rezolva problema.
Bafta renatoa!
Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#10 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 23 July 2010 - 08:09 PM

Cred ca sunt mai multe ipoteze:

1.Hotul este un modelist (implicit cunoscator) .
Sa intram in mintea lui. Daca as vrea sa fac bani,nu as alege tocmai un sistem FPV pentru ca ar exista produse (mult) mai scumpe pe care as putea sa le iau cu acelasi efort. Deci, dupa parerea mea scoaterea la vanzare nu ar avea sens ci doar uzul personal.

2.Hotul nu este un modelist(implicit nu a auzit de RHC ? ;) ) In acest caz doar scoaterea la vanzare ramane posibila. De ce a ales totusi acest articol? Acesta ramane un mister.

Cele doua variante sunt valabile totusi doar daca individul este partial sanatos la cap (pentru ca sanatos de tot nu poate fi)...
It's difficult to make things simple!
0

#11 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 23 July 2010 - 08:50 PM

Vezi postarearenatoa, la Jul 23 2010, 06:48 PM, a spus:

Tocmai am primit urmatorul mesaj de la proprietarul principalului site FPV din Anglia:

Hi Renato,

I've just been informed by the credit card company that we've had our first fraudulent purchase :-(

An Advanced Flight Kit which we sent to Bucuresti, Romania on 28/07/2010 was purchased using a stolen credit card.

Manh Nguyen
Masina de Paine nr. 20
Bl.0D37 Ap.204 S.2
Bucuresti, 021135
Bucuresti, Romania

The item stolen is this one: http://www.firstpersonview.co.uk/flight-ki...1400-goggles-rx

The amount of money we lost on that item wipes out all our profit for this month so its a pretty serious blow for us as a micro-business. I guess from now on we won't be able to ship to Romania, which is a shame because we have had many genuine sales to Romania before this one.

Many thanks Renato

Simon

Rugamintea ar fi ca oricine vede asa ceva la vanzare, sper sa anunte imediat pe Simon sau pe mine pentru a vedea cum procedam.
Este cineva care locuieste in zona destinatarului, sa ii faca o vizita, impreuna cu Politia ?

Va multumesc si eu din partea lui Simon

Comentarii:
-daca ai dat copy/paste la mail,inseamna ca o sa trimita produsul peste 5 zile.Suntem in 23.07.2010.Deci inca nu au pierdut nimic,ceva este in neregula.
- o sa incerc sa te ajut .....
flying is my life...
0

#12 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 23 July 2010 - 08:58 PM

Un vietnamez cu chirie in Colentina care experimenteaza pt o viitoare tzeapa mai mare?
0

#13 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 23 July 2010 - 09:22 PM

Mie imi miroase mai mult a publicitate pe aici . http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/dry.gif
ADOR VITEZA!!!
0

#14 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 23 July 2010 - 09:35 PM

Eu zic ca este un pustiulica care este as in PC (astea cu ochelari care stau toata ziua la calulator) si are habar de modelism, de aici deriva 2 ipoteze:
-ori o sa le scoata la vazare in Romania sau pe EBAY:
-ori o sa le foloseasca in scop personal.

Proprietarul site-ului nu poate cere amanarea livrari la destinatie si intaoarcerea produsului in Anglia din motivul "X"?
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#15 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 23 July 2010 - 09:40 PM

Posibila prima varianta putin modificata: sa scoata Romania la vanzare pe EBAY. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#16 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 23 July 2010 - 10:00 PM

Vezi postarearenatoa, la Jul 23 2010, 06:48 PM, a spus:

The amount of money we lost on that item wipes out all our profit for this month
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/dry.gif

Asta e tot profitul lor lunar ? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#17 Useril este offline   dramida 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 599
  • Inregistrat: 05-November 08
  • Interests:filmari si fotografie aeriana, fpv

Postat 23 July 2010 - 11:12 PM

Ce membrii noi noutzi au intrat in fpv de curand?

Aceasta postare a fost editata de dramida: 23 July 2010 - 11:12 PM

0

#18 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 24 July 2010 - 10:02 AM

Exista si d'astia intre modelisti. Stiu caz in care cineva de pe forum , cineva destul de activ , povestea cum fura acumulatori din supermaket si mai stiu cazuri in care au disparut produse de modelism si de pe camp si din magazin direct.

Asta e.. suntem la cat de multi suntem acum apar si domni care fura.. mai e cineva aici de ex.. care minte.
DT
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 July 2010 - 04:54 PM

Ultimele noutati ar fi ca:
- data din mesajul initial a fost gresita, este 27/06/2010
- cel de la adresa, proprietarul cardului clonat este cetatean american, origine vietnameza, si nu stia nimic.
- nu a semnat inca nimeni de ridicarea pachetului, dar asta este pur informativ, asa raporteaza Royal Mail, expeditorii.

Ca sa ceara pachetul inapoi de la posta romana trebuie sa treaca 30 zile, adica peste cateva zile. Nu pricep de ce in cazuri din astea nu se blocheaza imediat pachetul acolo unde o fi, daca mai este... incep sa cred ca Rhaoul are dreptate si pachetul s-a pierdut prin vre-un oficiu postal. Nu neaparat romanesc, mie mi-au pierdut unul in tranzit de la Viena la Frankfurt...
0

#20 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 24 July 2010 - 07:24 PM

Cel mai probabil acel sistem a fost cumparat de infractori,nu de un modelist,probabil ca au auzit/vazut ce poate face acel sistem si cum il pot folosi ei(exact la tipul de infractiune in cauza),este doar o ipoteza,dar daca este asa si vor fi prinsi(sper sa se intample cat mai repede)sa nu apuce sa se extinda printre ei(infractorii)folosirea acestui sistem deoarece acest lucru va dauna mult modelismului.Oricum,merg sa ma spal din nou pe dinti,iar am un gust amar.................... :(

FOREVER YOUNG.......
0

#21 Useril este offline   Al3xandru239 

• Membru somnambul
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1877
  • Inregistrat: 11-August 08

Postat 25 July 2010 - 03:46 AM

In legatura cu semnarea de primire,o mai exista coletul?pe adresa respectiva o fi primit cupon?astea doua lucruri nu se stiu, in cazul in care nu s-au intamplat coletul a fost furat de la posta romana sau din alta parte sau fost ridicat cu manari.Daca zici ca e cetatean vietnamez sigur s-a dus la posta si a bagat o vrajeala "sta cu chirie acolo si chestia cu nu stiam ca trebuie pus pe posta restanta" asa a putut fi ridicat coletul sau mai smecher a avut pe cineva de la inceput si cu siguranta a mai cumparat si alte lucruri asa.A rezolvat el cumva si a ajuns coletu la el,daca nu a ajuns si inca nu la ridicat exista o sansa sa fie prins,dar sunt sanse de 5% dupa mine,avand in vedere ca nu e cetatean roman.
Inca ceva,sigur nu e membru rhc,sau daca e,sigur e inscris decat de 1 luna maxim si nu posteaza doar citeste, trebuie sa fi putin slab sa te lauzi/spui/sau sa ceri sfaturi, sau sa faci unele prosti fara sa gandesti ca poate se afla si pe la noi ce ai facut tu in alta parte cat timp e legat de acelasi sport,deci e cam grea misiunea.Pana nu se duce nimeni al adresa respectiva ,degeaba postam noi aici.
Din partea mea ,bravo lui daca a putut face asa ceva,asta arata incompetenta romanilor si in acelasi timp si inteligenta altora ca au putut face o asemenea tranzactie.Acum realizez de ce cand intreb un vanzator pe ebay "trimit in romania?" si el zice "sorry,uk only" stiu ei ce stiu.S-au mai intamplat sute de cazuri de genul acesta,intr-un final le vor da pace deoarece numai gasesc de colet,deoarece SIGUR a disparut.Ciudat e ca nu se stie cine locuieste acolo ,cineva ar trebui sa mearga sa intrebe un vecin ceva de cine sta etc doar de curios,numai sa puteti afla mai multe lucruri.Produsul a fost comandat de cineva care stie ce inseamna acel lucru, nu de oricine deoarece e o chestie ingenioasa(stiu si eu ca doar vad asta in fiecare zi la Kempo).
Chestiile furate ies mai greu la lumina,mai ales cele cumparate cu carti de credit si prin curier/posta,ma refer sa vina pe adresa.
Cu siguranta va urma o teapa mult mai mare.In concluzie decat atata pot zice,bravo celui care i-a reusit manaria,daca eram destepti nu se intampla,ma refer la posta,la banca,la magazinul respectiv.Acesti omani fac tara de ras(nu ca nu ar fi) si arata incompetenta noastra de ai nu-i oprim.Cunosc tot felu de oameni si stiu ca orice e posibil.

Ceva interesant care poate fi realizat ,are si legatura cu ce sa intamplat mai sus:cunosc pe cineva care si-a cumparat un Bmw 335 cu cardul unei bunicute din Canada,plateste circa 25 de ani la ea bunicuta.

Asetpt pareri la ce am postat!!!

ps:sus am avut numeroase greseli,am mai corecta dar nu cred ca tot,rog pe cineva sa il stearga.

Aceasta postare a fost editata de Al3xandru239: 25 July 2010 - 03:55 AM

Associated SC8E on 4S
Hpi E-firestorm Novak on 2s MaxAmps
Membru retras!
0

#22 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 25 July 2010 - 12:47 PM

O observatie:
Romanul nu e prost sau incompetent, ci e necivilizat, ignorant, corupt si are instinctul de a fura(mai mult sau mai putin) ori de cate ori are ocazia.
It's difficult to make things simple!
0

#23 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 26 July 2010 - 12:44 PM

Respectiva persoana are cont pe mai multe magazine de modelism din tara si EU.
Si la Moldova avea cont.

In urma acestui post, mi-am permis sa-i pun in garda pe cei cu care am colaborat sau colaborez. Cativa din UK mi-au spus ca au mai incercat sa plateasca cu card furat, dar si-au dat seama si nu au expediat nimic. Personal cred ca e o mica retea care se ocupa de treaba asta.

Am sunat pe numarul de telefon, prima data am vorbit cu un domn care nu intelegea o noima. M-a sunat inapoi o doamna care stia romana, si am avertizat ca trebuie sa plateasca pentru ce a cumparat sau sa returneze produsul. In caz contrar va fi anuntata Politia.

In jumatate de ora am fost sunat inapoi si mi s-a spus ca produsele vor fi returnate.
Sper sa se incheie cu bine. Ma enerveaza ca numele Romania e tavalit pe jos din cauza unor chinezi muritori de foame ( in acest caz ) care vin aici sa faca phishing cu carduri furate.

Keep in touch.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 26 July 2010 - 12:47 PM

0

#24 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 26 July 2010 - 12:49 PM

Citeaza

In concluzie decat atata pot zice,bravo celui care i-a reusit manaria,daca eram destepti nu se intampla

Patetic ! :blink: O sa ramanem astfel in mizeria care inconjoara, daca o sa continuam sa gandim in felul asta.

Scuzati de off.

Aceasta postare a fost editata de Primus: 26 July 2010 - 12:49 PM

0

#25 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 26 July 2010 - 02:07 PM

Is foarte curios daca cei care au facut aceasta "jmecherie" au ceva habar de modelism sai iau ce gasesc si pe ce pot pune mana.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1