Salutare!
Vreau sa folosesc BEC extern HiModel 3A pentru alimentarea Rx Futaba 6 canale 2.4G, 3 x Servo S3003 Standard, 1 x Servo MG946R Standard. Intrebarea este daca BEC-ul este cumva subdimensionat sau este ok asa?
Multumesc!
Pagina 1 din 1
BEC extern 3A Face fata?
Postat 03 September 2010 - 02:39 PM
Acele servo ar trebui sa aiba in specificatii curentul maxim, de stall. Sunt servo-uri de firma doar.
Daca nu au, le gasesti in baza de date franceza.
Insumezi toate cele 5 consumuri si vezi ce iese. Acesta este cazul cel mai pesimistic, greu de crezut sa apara vreo situatie reala sa ai toate cele 5 servo blocate.
Daca nu au, le gasesti in baza de date franceza.
Insumezi toate cele 5 consumuri si vezi ce iese. Acesta este cazul cel mai pesimistic, greu de crezut sa apara vreo situatie reala sa ai toate cele 5 servo blocate.
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 03 September 2010 - 03:58 PM
Multumesc!
O sa mai caut acea baza, sau in alta parte. Pe site-urle unde m-am uitat eu nu da si consumul, da numai momentul si viteza.
O sa mai caut acea baza, sau in alta parte. Pe site-urle unde m-am uitat eu nu da si consumul, da numai momentul si viteza.
Zboruri pline si aterizari line!
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
Postat 03 September 2010 - 07:57 PM
Multumesc amandurora!
Am gasit raspunsul cautat:
S3003:
curent maximal 710 mA
curent pentru moment maxim 455 mA
MG946R (13 kg.cm) prin corespondenta de la MG995 (8,2 kg.cm):
curent maximal >2120 mA
curent pt moment maxim >1460 mA
Concluzie:
Pentru moment maxim: 3 x 455 + cca. 2000 = cca. 3365 mA > 3000mA ai BEC-ului pe care il am.
Curent maximal: 3 x 710 + cca. 2800 = cca. 4930 mA
Deci imi voi cumpara unul de 8A.
Am gasit raspunsul cautat:
S3003:
curent maximal 710 mA
curent pentru moment maxim 455 mA
MG946R (13 kg.cm) prin corespondenta de la MG995 (8,2 kg.cm):
curent maximal >2120 mA
curent pt moment maxim >1460 mA
Concluzie:
Pentru moment maxim: 3 x 455 + cca. 2000 = cca. 3365 mA > 3000mA ai BEC-ului pe care il am.
Curent maximal: 3 x 710 + cca. 2800 = cca. 4930 mA
Deci imi voi cumpara unul de 8A.
Postat 03 September 2010 - 08:07 PM
Eu nu zbor cu servo-uri din clasa asta, dar imi e greu sa imi inchipui situatia in care le-ai aduce pe toate 5 in consum maxim.
Dar fiindca nici pe aia 3A nu te poti baza... pana nu ai un sistem cu telemetrie care sa te avertizeze in mod real, cred ca faci bine :D
Dar fiindca nici pe aia 3A nu te poti baza... pana nu ai un sistem cu telemetrie care sa te avertizeze in mod real, cred ca faci bine :D
... cu picioarele pe pamant ...
Postat 03 September 2010 - 08:16 PM
Intradevar pe cel de 3A e bine sa il las pentru alt proiect.
4 servo la maxim nici eu nu cred, insa 3 simultan e foarte posibil, ba chiar si al 4a actionat un pic.
Vreau sa le folosesc pentru o seleta/pilot pentru o parapanta RC.
Mai bine sa am o rezerva, decat sa fiu stresat in zbor.
(Telemetrie.... FPV....... Asta este o alta lista de cumparaturi dorite, dar poate de Craciun, la prima....)
4 servo la maxim nici eu nu cred, insa 3 simultan e foarte posibil, ba chiar si al 4a actionat un pic.
Vreau sa le folosesc pentru o seleta/pilot pentru o parapanta RC.
Mai bine sa am o rezerva, decat sa fiu stresat in zbor.
(Telemetrie.... FPV....... Asta este o alta lista de cumparaturi dorite, dar poate de Craciun, la prima....)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1