Modelism - RHC Forum: o noua barca - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

o noua barca

#1 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 14 July 2010 - 07:58 PM

Salutare!!..am inceput lucrul la o salupa romaneasca,care seamana cu mistaral.sau chiar este un mistral nu stiu exact,planurile le-am cules dintr-o veche revista de modelism...am urmarit lucrarile voastre si am hotarat sa postez si eu lucrarea mea chiar daca am inceput-o cu ceva timp in urma..sper sa va placa..si astept parerile voastre .
...o sa mai adaug pe parcurs poze ..si poate aveti si ceva propuneri pentru proiect.. :unsure:
..totul a inceput de aici...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 17042010308.jpg

0

#2 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 July 2010 - 07:59 PM

..aici avem costele..faurite din placaj de traforaj

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 17042010307.jpg

0

#3 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 July 2010 - 08:01 PM

neavand planurile complete am improvizat putin..ideea este ca barca are o lungime de 101cm,inaltime in cel mai inalt punct la momentul prezent 15cm.iar latimea este de 19cm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 17042010309.jpg

0

#4 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 July 2010 - 08:13 PM

coca am faurit-o din placi de balsa intarita la interior cu fibra de sticla,iar pe exterior am dat pana acum doua straturi de rasina..ideea este ca nu imi iese finisajul cum vreu eu... :unsure: poate aveti un sfat ce ar trebuii sa fac,nu vreau sa mai folosesc chit deoarece trebuie slefuit foarte mult si cere si timp :)

alta poza..

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 08062010329.jpg
  • Imagine atasata: 08062010328.jpg
  • Imagine atasata: 14072010335.jpg

0

#5 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 July 2010 - 08:14 PM

..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 14072010336.jpg

0

#6 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 15 July 2010 - 04:12 PM

Vezi postareaunu nou, la Jul 14 2010, 09:13 PM, a spus:

coca am faurit-o din placi de balsa intarita la interior cu fibra de sticla,iar pe exterior am dat pana acum doua straturi de rasina..ideea este ca nu imi iese finisajul cum vreu eu... :) poate aveti un sfat ce ar trebuii sa fac,nu vreau sa mai folosesc chit deoarece trebuie slefuit foarte mult si cere si timp :)

alta poza..

...

ar trebuii sa pui si fibra pe exterior, la cea mai mica neatentie balsa se va deforma. Poti face cu fibra de 45-80 gr/mp. Dupa ce ai chituit balsa dai un strat subtire de rasina si apoi te apuci si lipesti fasii de fibra, la final un strat de rasina. Se slefuieste usor si acoperi cu sprit chit sa vezi unde mai trebuie chit...

Spor la lucru :)
tel.0745026562
0

#7 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 16 July 2010 - 03:34 PM

Vezi postareaunu nou, la Jul 14 2010, 09:13 PM, a spus:

coca am faurit-o din placi de balsa intarita la interior cu fibra de sticla,iar pe exterior am dat pana acum doua straturi de rasina..ideea este ca nu imi iese finisajul cum vreu eu... :rolleyes: poate aveti un sfat ce ar trebuii sa fac,nu vreau sa mai folosesc chit deoarece trebuie slefuit foarte mult si cere si timp :)

alta poza..

...

mama zici ca ai turnat-o la otelarie :lol:
un sfat, ce ai pus la interior e destul de gros, da nu-i bai ca oricum iti trebuie greutate in plus. Eu am facut in felul urmator am dat interiorul cu fibra, l-am lasat sa se usuce si apoi am inceput sa slefuiesc exteriorul din balsa, pe alocuri l-am indreptat cu chit si abia apoi am turnat fibra si am smirgheluit la ea de mi-au sarit ochii din cap. Secretul e ca la exterior sa folosesti tesatura cat mai subtire (eu am pus de 120g/m2), nu stratimat cum ai pus la interior si atunci va pastra si forma fara prea multe batai de cap.
Esti din Bucuresti?
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#8 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2010 - 03:36 PM

Vezi postareabogdan_minitehnicus, la Jul 16 2010, 04:34 PM, a spus:

mama zici ca ai turnat-o la otelarie :rolleyes:
un sfat, ce ai pus la interior e destul de gros, da nu-i bai ca oricum iti trebuie greutate in plus. Eu am facut in felul urmator am dat interiorul cu fibra, l-am lasat sa se usuce si apoi am inceput sa slefuiesc exteriorul din balsa, pe alocuri l-am indreptat cu chit si abia apoi am turnat fibra si am smirgheluit la ea de mi-au sarit ochii din cap. Secretul e ca la exterior sa folosesti tesatura cat mai subtire (eu am pus de 120g/m2), nu stratimat cum ai pus la interior si atunci va pastra si forma fara prea multe batai de cap.
Esti din Bucuresti?

lool vad ca da....tinem legatura atunci
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#9 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 16 July 2010 - 07:31 PM

Vezi postareabogdan_minitehnicus, la Jul 16 2010, 04:34 PM, a spus:

mama zici ca ai turnat-o la otelarie :lol:
Esti din Bucuresti?

..am folosit fibra asta.......este fibra care se foloseste la repararea tranvaielor :lol: ..ideea a fost sa pun la interior si sa nu mai pun pe exterior,asa scapam de slefuit chitul..dar vad ca nu am scapat... :lol: ..in fine o sa mai trebuiasa ceva munca la exterior pana cand o sa iasa cum trebuie...si inca ceva..ce vopsea ma sfatuiti sa folosesc...nu as vrea sa o fac cu spreiul...stratul este foarte subtire si se vede orice zgarietura

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 16072010339.jpg

0

#10 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2010 - 09:11 PM

Vezi postareaunu nou, la Jul 16 2010, 08:31 PM, a spus:

..am folosit fibra asta.......este fibra care se foloseste la repararea tranvaielor :) ..ideea a fost sa pun la interior si sa nu mai pun pe exterior,asa scapam de slefuit chitul..dar vad ca nu am scapat... :) ..in fine o sa mai trebuiasa ceva munca la exterior pana cand o sa iasa cum trebuie...si inca ceva..ce vopsea ma sfatuiti sa folosesc...nu as vrea sa o fac cu spreiul...stratul este foarte subtire si se vede orice zgarietura

stai linistit cu fibra aia, e muuult prea groasa (asta e stratimat) si o incarci aiurea si muncesti de-ti sar capacele. Stratimatul tau cred ca e de 600g/m2 sau mai mare, nu-mi dau seama, deci la exterior tesatura (fibra dispusa cu straturi perpendiculare)pe care trebuie s-o folosesti e de 70-max 150 g/m2. Eventual vii pe la mine sa-ti arat despre ce e vorba :unsure: :lol:
0

#11 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 July 2010 - 01:15 PM

Vezi postareabogdan_minitehnicus, la Jul 16 2010, 10:11 PM, a spus:

stai linistit cu fibra aia, e muuult prea groasa (asta e stratimat) si o incarci aiurea si muncesti de-ti sar capacele. Stratimatul tau cred ca e de 600g/m2 sau mai mare, nu-mi dau seama, deci la exterior tesatura (fibra dispusa cu straturi perpendiculare)pe care trebuie s-o folosesti e de 70-max 150 g/m2. Eventual vii pe la mine sa-ti arat despre ce e vorba ;) ;)

..ceva de genul asta... :(

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 17072010345.jpg

0

#12 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 July 2010 - 11:32 PM

Vezi postareaunu nou, la Jul 17 2010, 02:15 PM, a spus:

..ceva de genul asta... :rolleyes:

E belea asta doar ca trebuie in 2 straturi. Nu vrei sa facem o afacere olteneasca fibra asta e belea pt aero, iti dau la schimb tesatura de 120g/m2
0

#13 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 October 2010 - 07:43 PM

am mai lucrat ceva...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 22102010462.jpg

0

#14 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 October 2010 - 07:44 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 22102010463.jpg

0

#15 Useril este offline   Lego_Man 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 24-August 10

Postat 22 October 2010 - 10:10 PM

Vezi postareabogdan_minitehnicus, la Jul 18 2010, 12:32 AM, a spus:

E belea asta doar ca trebuie in 2 straturi. Nu vrei sa facem o afacere olteneasca fibra asta e belea pt aero, iti dau la schimb tesatura de 120g/m2

Beiii.... Opreste-te! Cita fibra de 80g/mp vrei?

@unu nou:
Super lucrarea, abia astept sa vad cum va progresa. Daca ajunge precum Mistralul lui Bogdan (atentie la detaliu, perseverenta in obtinerea lui, etc) ma inclin... Tine legatura cu el, are experienta, am vazut cu ochii mei produsul finit, e... altceva, e "de afara"...
0

#16 Useril este offline   pic33 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 13-May 07
  • Interests:navomodele civile

Postat 24 October 2010 - 03:51 PM

Frumos lucrat.Mi-se pare insa cam inalta cabina in comparatie cu corpul navei.
Si din schita reiese acelasi lucru.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: post_17006_1279130252.jpg

Aceasta postare a fost editata de pic33: 24 October 2010 - 03:58 PM

Catalin
0722634840
0

#17 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 October 2010 - 05:25 PM

deci nu mi se parea doar mie......o sa incerc sa o modific..sa vadem ce iese:).sau poate sa fac un alt model de cabina..hmm alta munca:)
0

#18 Useril este offline   gobi71 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 28-July 10
  • Interests:navomodele, caterinca, travel & living,haleala

Postat 24 October 2010 - 06:59 PM

Vezi postareaunu nou, la Oct 24 2010, 06:25 PM, a spus:

deci nu mi se parea doar mie......o sa incerc sa o modific..sa vadem ce iese:).sau poate sa fac un alt model de cabina..hmm alta munca:)

incearca sa o faci(cabina) ca in plan. adica cu muchiile rotunjite. daca o vei lasa asa, cu forme riglate strici tot modelul.
0

#19 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 24 October 2010 - 08:04 PM

aveti dreptate,trebuie schimbata cabina ..este inalta si prea patratoasa..nici mie nu prea imi place cum arata,chiar daca am muncit ceva la ea..asa ca am sa fac una gen iaht..ceva de genul asta..

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: boats__yachts_144.jpg

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro