Citeaza
si spui ca nesupravegheat ... daca cumpar 5 pachte de accu ... un acumulator se incarca in aprox 2 ore... si vreau sa ii incarc pe toti...ce fac , stau 10 ore cu ochii fixati pe accu ?
Da' cand zbori te obliga cineva sa te uiti la altimetru? Sau la alte instrumente? Mai incarci si la camp si pe la prieteni, cand au charger liber.
Serios, dupa cum spun multi patiti, trebuie inainte de toate o doza de BUN SIMTZ. Nici kitul anti incendiu al lui nenea ipsihi, dar nici pe birou sau confortabil sub fotoliu... LiPo sunt materiale periculoase. Nu Vanzatorul subliniaza asta, ci el doar REPETA ce recomanda producatorul. In contextul de mai sus, trebuie folosita o incinta cat mai ignifuga. LiPoii ard si in absenta oxigenului din aer, deci vidarea nu e o solutie, la fel cum scufundarea lor in apa odata ce au luat foc nu ajuta cu nimic, din contra. Incinta preferata a americanilor e cutia de munitie (evident goala! :D ), dar cum noi nu suntem in America, se gaseste cate ceva si pe la noi. Preferabil o incinta care sa aibe un capac in caz de Doamne-Fereste. Pentru ca fum o sa scoata oricum, dar scapam de micile "proiectile" incendiare. Vas/cutie de metal, sticla de Jena (nu e de fitze, e ceva ce se gaseste in casa!), ghiveci ceramic, etc.
O inspectie vizuala a packului si conectorilor nu strica deloc INAINTE de incarcare. Dracu' nu doarme niciodata... Si nu lasati toata mustaria nesupravegheata, cand incarcati in casa! Se mai opreste curentul, sunt spike, alte minuni si chargerul cu microprocesor sau controller se poate reseta sau sa o ia razna. Indiferent de costul lui...
Admit ca sunt persoane care nu au luat niciodata precautii in domeniul asta. Poate au avut packuri de firma, poate au avut noroc, poate au fost grijulii cu exploatarea/depozitarea LiPoilor. Cert este ca nu au avut probleme (si le urez din tot sufletul SA NU AIBA! nici de acum incolo). Insa statistic, incidentele astea sunt o realitate. Ceea ce se incearca la producator este minimalizarea riscului si procentul de incidente. Mai bine sa avem un pic de precautie, o pre-paranoia, ca poate suntem prin preajma procentului.... Eu stiu?
Personal eu incarc de ceva vreme numai la camp (cand ajung pe acolo), dupa ce am avut un pack de pe Lindi care a inceput sa se umfle sub ochii mei. Nu a luat foc, dar am considerat ca nu trebuie sa-mi fortez norocul. Asadar, la camp.
Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.