Modelism - RHC Forum: Blizzard Multiplex - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blizzard Multiplex Hotliner - Warmliner din elapor

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 09 July 2010 - 04:05 PM

Am comandat un Blizzard. Nu sunt nici pe departe primul, kitul are cam 2 ani de cand a aparut dar la noi desii il au mai multi nu a inceput nimeni un topic, asa ca o fac eu.

Modelul e comandat la distribuitorul Multiplex din Bucuresti si e pe drum, sa vedem la ce pret vine acum dupa schimbarea TVA si salturilor in cursul valutar. Om serios fiind am comandat si spinerul lui original si elice Aeronaut - am zis sa nu ma zgarcesc. Restul electronicii o sa fie ultraieftina de la HK.

Motor 3536-1100 cu elice 11x6, servo Turnigy 1800A, ESC Turnigy 40A, RX Spektrum.

Prima surpriza neplacuta am avut-o cu conul original si scump Multiplex, din plastic albastru. Nu e centrat. Cu o elice mai mica 9x7 vibreaza clar.

Asa ca am bagat din nou mana in buzunar si am luat un con Pelikan (tot din RO) cam la acelasi pret. Ei bine asta merge uns. Cu elicea 11x6 se duce pe la vreo 35-40A.

Am luat si un con de Easy Glider Pro tot de la Multiplex. Si tot asa, bate, chiar intra in vibratie tot botul. Elicile sunt bune, pe alte conuri merg perfect. La EGP nu prea am de ales caci nimeni nu face conuri atat de mari.

Deci inceputul modest, ori am eu ghinion ori calitatea germana nu mai e ce a fost. Am cumparat Blizzard-ul dezamagit de calitatea kitului de Filip 400, am vrut ceva care sa se imbine perfect. Stefan

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 09 July 2010 - 04:06 PM

0

#2 Useril este offline   lushu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 20-July 06

Postat 09 July 2010 - 06:23 PM

Felicitari de achizitie! Am sa-ti urmaresc topicul avand in vedere ca vreau sa iau si eu unul.

Urata traba cu conul (conurile) Multiplex. M-a cam pus pe ganduri.
Ai de gand sa ranforsezi aripile cu scotch cu fibra asa cum spun ei? Am vazut ca pot aparea ceva probleme de flutter.

Succes.
0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 09 July 2010 - 07:54 PM

Am de gand sa il fac stoc si dupa aceea, daca e nevoie il ranforsez. Din pacate am tot patit-o. Desii am citit pe forumuri o gramada, cand am avut kitul in mana au aparut mici surprize.

Conul original e frumos si vine manusa in bot. Dar ka 300+ wati nu vrei sa vibreze.
0

#4 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 116
  • Inregistrat: 25-October 08

Postat 11 July 2010 - 11:13 AM

Vezi postareastiganas, la Jul 9 2010, 08:54 PM, a spus:

Am de gand sa il fac stoc si dupa aceea, daca e nevoie il ranforsez. Din pacate am tot patit-o. Desii am citit pe forumuri o gramada, cand am avut kitul in mana au aparut mici surprize.

Conul original e frumos si vine manusa in bot. Dar ka 300+ wati nu vrei sa vibreze.

este unul dintre cele mai bune modele ale mele. am incercat pe el diverse setupuri, cel mai bun a fost in jur de 600 W, cu 4 celule si motor Axi. eu il zbor acum cu motorul din dotare (tuning set) pentru ca ma simt mai confortabil si nu am mana atat de sigura pentru viteza lui.

zboara si pe spate, tonouri face mai greoi, dar rudderul are autoritate mare, grija!

atentie ca vine foarte repede la aterizare si in limita se comporta ingrozitor de prost, are nevoie cam de 20 metri pentru redresare. dar asta e un lucru comun la incarcarea lui alara.
in picaj am ajuns la 150km/ora, mi-a fost frica sa il las mai mult pentru ca la revenire, aripile flambeaza destul de mult; nu mi-a facut flutter la viteza asta.

sistemul de conectare a servourilor de pe aripa este foate bun, insa la aterizare daca ai ghinionul sa atingi usor cu aripa solul, sistemul de prindere va fi foarte solicitat si am ramas cu cateva fire rupte/smulse, astfel incat am renuntat la mufa verde si am cuplat firele direct in RX.

mie conul albastru nu mi-a vibrat deloc, am folosit pale de carbon 11x8.

as sugera sa il vopsesti pe bordul de atac ca sa il vezi bine cand vii la aterizare, aripa e foarte subtire.
0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 25 August 2010 - 01:38 PM

L-am adus acasa. Cutia foarte mica. In cutie piese foarte putine. Elaporul nu seamana cu nimic din ce am avut pana acum. E dens si foarte lucios, foarte bine turnat. Arata foarte bine, Am dat pe el 420 RON. Fata de Filip 400 (acelasi pret) diferenta zic eu e mare.

Acolo primesti un fuselaj (frumos dar e treba ta sa dai gauri si sa tai botul la unghi), 2 aripi nu prea grozav lucrate si 2 ampenaje cam la fel. In rest montajul e dupa ureche. Cehii zic ca e pentru modelistii experimentati care asa il vor ca sa il customizeze, eu zic ca e lene majora, merge asa de 10 ani de sa sa schimbam ceva.

Blizzard-ul are botul gata taiat si unghiurile sunt gata definite pentru motor (dupa ureche poti sa te chinui mult). Are loc generos pentru motor. Toate se imbina frumos si unghiurile ies de la sine. Singura dezamagire majora este conul pentru elice, plastic descentrat, la fel si conul de la EasyGlider Pro, am dat si o gramada de bani pe ele. M-am invatat minte.

Cateva poze de la despachetare. Nu sunt grabit cu montajul, o sa pun poze pe parcurs.

Fisiere atasate

0

#6 Useril este offline   tryll 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 209
  • Inregistrat: 02-March 09
  • Interests:Parapantism, aeromodelism, motociclism......si multe altele

Postat 13 January 2011 - 09:15 PM

Redeschid topicul, cu o prima intrebare: isi merita banii pentru un hotline-er de spuma? Vreu sa achizitionez si eu unul dar mai intai ma informez despre plusurile si minusurile pe care le are...
Easy Glider electric 1,8m (multiplex)
ASW 28 2m (pelikan)
Canary 40 1,6m (termic)
Minimag multiplex...
Planor (motoplanor) 2m...home made
Auto XSTAR PRO- electric brushless
0

#7 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 13 January 2011 - 10:25 PM

Vezi postareatryll, la Jan 13 2011, 09:15 PM, a spus:

Redeschid topicul, cu o prima intrebare: isi merita banii pentru un hotline-er de spuma? Vreu sa achizitionez si eu unul dar mai intai ma informez despre plusurile si minusurile pe care le are...

Se angajeaza instantaneu daca nu esti atent , si pana il asezi jos la aterizare ai ceva de munca , in rest super viteza ( daca are si motorizare pe masura )

Se angajeaza instantaneu daca nu esti atent , si pana il asezi jos la aterizare ai ceva de munca , in rest super viteza ( daca are si motorizare pe masura )
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#8 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 January 2011 - 11:20 PM

In primul rand scuze ca nu am facut progrese, deh, heli-urile astea ma tin ocupat + iarna nu e anotimpul pentru aero.

Sa spun de ce l-am luat eu. Am un Filip 400 care zboara bine dar m-a dezamagit teribil la capitolul finisare si montare.

In esenta iti dau un corp misto din fibra si 2 aripi facute cam in dorul lelii si o foaie A4 cu instructiuni in care in esenta iti spun: se potriveste pana zboara bine. Eu nu sunt constructor neat sa bibilesc 2 ani la el.

Batiul motorului tre sa stea la un anumit unghi ca sa zboare bine. Odata ce il pui e greu sa il misti. La Filip totul e dupa ureche. Ai noroc, il nimeresti, nu ai, o iei de la capat.

La Blizzard totul e calculat/taiat si turnat cum trebuie, unghiurile sunt gata stabilite si sunt convins ca sunt cele corecte. Este spuma dar e turnata perfect, aripile de la Filip sunt o gluma in comparatie.

Pretul la Blizzard si la Filip e cam acelasi. Daca il compari cu un hotliner adevarat de 300-500 EUR din care nu am sunt convins ca acela e mai bine facut. Dar si acolo fiind vorba de o nisa dominata de nemti o sa te lase pe tine sa faci o gramada de chestii pe care trebuiau sa le face ei in fabrica (parerea mea)

Parere de neexpert in planoare.

Sa vezi cum se angajeaza Filip-ul - a picat drept in bot. Multam inca odata lui George (gicosu) pentru reparatie.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 13 January 2011 - 11:22 PM

0

#9 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 13 January 2011 - 11:37 PM

Daca nu vrei spuma eu recomand Brilliant V2. Eu l-am luat SH si eram nemultumit de motor (un Robbe 28 parca). Am pus un Axi 2217/20 si elice 12x6 si s-a transformat in racheta...pleaca din mana si te ia si pe tine daca nu esti atent :rolleyes:
De acrobatie nu mai vorbesc, iar zgomotul pe care-l face cand il aduci in picaj e demential.
La pret parca este foarte apropiat de Blizzard.
0

#10 Useril este offline   tryll 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2011 - 12:18 PM

Deja devine foarte grea alegerea........devin din ce in ce mai nehotarat :unsure:
ASW 28 2m (pelikan)
Canary 40 1,6m (termic)
Minimag multiplex...
0

#11 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 16 January 2011 - 12:03 AM

Daca ar fi sa aleg as alege Brilliant V2 si l-as configura in varianta lui Ice 9,pe al lui l-am vazut zburand si este bestial de asemenea am vazut si Blizzard-ul dar mie mi-a placut mai mult Brilliant V2 ,dar cum gusturile nu se discuta ............. . http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#12 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 16 January 2011 - 09:16 AM

Si eu tot pe Brilliant as merge. Am unul cu motorizarea de tuning de la Xeno (aripa de la Multiplex) si e primul planor care-mi place cum zboara.
Motorul e Himax C 2816-1220 iar elicea e 9*6.

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 16 January 2011 - 09:21 AM

Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#13 Useril este offline   tryll 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 06:57 PM

Cred ca pana la urma voi alege Blizzard-ul......ma gandesc, in cazul unei aterizari mai putin reusite, reparatiile nu sunt atat de costisitoare, iar la urma urmei e Multiplex http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
ASW 28 2m (pelikan)
Canary 40 1,6m (termic)
Minimag multiplex...
0

#14 Useril este offline   tryll 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 08:44 PM

M-ar mai interesa cam ce dimensiuni trebuie sa aiba bateria. Adica blizzard-ul are un spatiu generos sau mai putin, pentru acumulator???
ASW 28 2m (pelikan)
Canary 40 1,6m (termic)
Minimag multiplex...
0

#15 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 16 January 2011 - 09:32 PM

Incape lejer un 2200 3s si cred ca si 4s sau chiar 5s tot de 2200 daca vrei sa-l duci la extrem. Dar defat 2200 3s (de pe Trex 450) este exact ce ii trebuie.

Brilliant-ul pare foarte misto. L-am vazut numai in poze.

Vezi postareatryll, la Jan 16 2011, 08:44 PM, a spus:

M-ar mai interesa cam ce dimensiuni trebuie sa aiba bateria. Adica blizzard-ul are un spatiu generos sau mai putin, pentru acumulator???

Fisiere atasate

0

#16 Useril este offline   tryll 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 10:19 PM

OK, am inteles,mersi mult de informatie.O sa iau un pack la 2200...
ASW 28 2m (pelikan)
Canary 40 1,6m (termic)
Minimag multiplex...
0

#17 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 March 2011 - 09:48 AM

A venit primavara, se apropie RR asa ca am inceput sa il construiesc. Scriu observatiile mele:

- e nevoie de mult lipici, eu am avut un flacon mare aproape plin si l-am terminat inainte sa termin planorul. Acum tre sa cumpar alt CA. Chestia este oarecum importanta caci pana la urma tot te umpli de CA asa ca e mai bine sa o faci intr-o singura sesiune.

- piesele se imbina foarte bine. Manualul trebuie citit de 2-3 ori caci altfel te poti pacalii. Ordinea de montare trebuie respectata cu strictete altfel te trezesti ca nu mai ai unde pune unele tije de fibra (care vin intr-un colac lung)

- nu am taiat mufele la servo. Am pus prelungitoare pe care le-am ingropat in elepor. Am sapat in elapor in fuselaj cu pistolul de lipit ca sa fac loc si surpria a fost sa vad cat de greu se topeste. Se topeste greu si nu se umfla deloc. Asta inseamna ca poate fi infoliat cu fierul cald fara probleme mai tarziu. Si in aripi am pus prelungitoare.

- am ezitat sa folosesc conectorul MPX pentru servo din aripi dar pana la urma am facut-o. Pot zice ca deocamdata sunt multumit, nu a fost prea multa munca si arata bine.

- motorul intra foarte bine in bot, e singurul planor adevarat in care intra un outrunner fara emotii. In planoarele adevarate-adevarate spatiul in bot este extrem de ingust, sunt gandite pentru inrunere cu demultiplicare si un outrunner este un chin. Pentru Filip am cumparat un outrunner in can (precum motoarele Align pe vremuri) la care nu se misca carcasa. De la hobby king bineinteles. Se pare ca cele mai misto astfel de outrunere sunt cele facute de MVWS dar sunt scumpe.

- odata ce ai pus servo in coada acolo mor. Daca un servo nu mai merge ai pus-o. E imposibil de scos. Eu am pus servo ieftine de 3 USD. M-am tot gandit si am o scapare. Poti folosi in coada si numai un servo (si nu mai ai functia de rudder). Daca moare un servo renunt la rudder.

Mai scriu cand e gata. Dar este foarte clar ca este solutia ideala pentru cine vrea un planor adevarat care se construieste cum trebuie nu dupa ureche. Planoarele adevarate-adevarate iti lasa multa libertate in pozitioanrea componentelor si daca nu esti foarte bun o zbarcesti usor. Spuma este relativ ieftina si echiparea de la hobby king nu face gaura in buzunar.

Fisiere atasate

0

#18 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 March 2011 - 09:49 AM

poze

Fisiere atasate

0

#19 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 March 2011 - 09:51 AM

si poze

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 19 March 2011 - 09:51 AM

0

#20 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 10:38 AM

si al meu zboara foarte foarte bine, insa e o spuma...retentia energiei e 0. face toti banii.
initial am avut motorul din setul tuning, urca vertical sustinut insa incetut.
am pus axi 2820/10 cu 2500mah 3 celule si elice 12x8 (62A peak), apoi 4 celule 2200mah (2 celule in serie) cu elice 10x4 (50A peak), apoi am pus 2826/10 cu 3 celule 2500 mah cu 13x8 (50A peak). dupa toate incercarile astea am ramas la axi 2820/10, 2500 mah 3 celule cu 12x8 aeronaut; cu setupul asta in 5 secunde e la peste 200 metri si incep sa am dificultati sa il mai vad. coboara frumos, suiera...ca o spuma. e foarte mult fun cu el. la scufundari aripile flambeaza, insa flutter nu am patit.
CG-ul se regleaza usor doar cu bateria.
pentru aterizare (ca vine lung...) se poate folosi cu succes eleron reflex 2mm mixat cu profundor +1-2mm. atentie la viteza limita!!

blizzardul m-a impins la clasa superioara de mini hotlinere. il recomand calduros pentru spectacol si un pic de adrenalina.
0

#21 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 March 2011 - 11:27 AM

De unde vine retentia buna a energiei ?

Din forma sau din finisajul suprafetei ? Adica de ce o spuma nu poate avea retentie buna a energiei (frecari mari) ?

Daca o sa-mi placa in continuare hotliner urmatorul pe lista e un Banfit de la FVK. Nu e o avere si are opinii foarte bune.

Vezi postareasteelnox, la 19 March 2011 - 10:38 AM, a spus:

si al meu zboara foarte foarte bine, insa e o spuma...retentia energiei e 0. face toti banii.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 19 March 2011 - 11:28 AM

0

#22 Useril este offline   steelnox 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 11:49 AM

Vezi postareastiganas, la 19 March 2011 - 11:27 AM, a spus:

De unde vine retentia buna a energiei ?

Din forma sau din finisajul suprafetei ? Adica de ce o spuma nu poate avea retentie buna a energiei (frecari mari) ?

Daca o sa-mi placa in continuare hotliner urmatorul pe lista e un Banfit de la FVK. Nu e o avere si are opinii foarte bune.

retentia vine din aerodinamica. aerodinamica blizzardului e buna, insa faptul ca e moale si rugos il incetineste ingrozitor. dupa o cobarare de 200 metri pana la 20 m de sol, reusesc sa il urc fara motor pana la aprox 50 metri.
o optiune mai buna decat banditul de la fvk este filipul 400 sport. e mai ieftin, aripa e mai rezistenta.
am cochetat si eu cu ideea de bandit insa dupa studiu indelungat pe net, raman sa imi doresc totusi filip 400. avem 2 la cluj, unul V-tail, si zboara extraordinar. la filip gasesti si piese de schimb, mai exista cateva prin tara, si gasesti mai multe sfaturi.

diferenta de pret nu merita.
0

#23 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 20 March 2011 - 09:01 AM

Si a zburat. Dimineata la ora 7 pe Chitila pe un vant sanatos si 4 grade. A fost un zbor scurt doar sa vad ca sta in aer. Acum ca e (semi) gata inca cateva observatii:

- CA den baven nu e ca ala de la HK. Face priza mult mai repede asa ca a trebuit sa schimb putin tactica folosita. Oricum m-am umplut din nou de lipici.
- aripa e fleasca cu toate intariturile puse de Multiplex. Daca nu ar avea flutter as fi surprins. Flexeaza pe toate partile de nu se poata. Avand experienta de la ASW-15 o sa o imbrac si pe asta in fibra de sticla cu epoxi. La ASW aripa e atat de rigida ca poti sa ranesti pe cineva cu ea. Sper sa iasa si asta la fel. Dupa aceea poate o vopsesc cu spray caci are nevoie de cat mai multa vizibilitate.
- elaporul asta fiind cu totul altul decat la EZStar, mult mai dens, balamalele se misca foarte greu. Servo au mult de lucru si bazaia puternic cand dai o comanda. De altfel miscate cu mana revin singure inapoi. Poate are cineva o idee cum sa le mai slabesc.
- spatiul din interior este exact cat imi trebuie mie. Cu bateria pusa in pozita cea mai comoda am avut nevoie de o bila de otel in coada.
- motorul cu elicea asta e o nebunie. Usor, puternic si silentios. Cum motorul are o singura sarcina - sa duca modelul sus - la cum o face acum nu vad de ce ar fi nevoie de mai mult.

dezamagire mare - motorul turnigy nou nout in cutie era descentrat. noroc ca am unul identic, perfect pe EZG. in felul asta iar a ramas EZG fara motor.

Am un Filip 400 sport si am fost dezamagit de calitatea executiei. Din toate pozele vazute, ce am citit, Bandit, care e practic identic ca dimensiuni e in alta clasa, in clasa buna.
0

#24 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 March 2011 - 07:05 PM

Si l-am tras in fibra de sticla. A adaugat 45g la aripa. Imbracarea nu e completa, mai mult spre varf. Aripa e mai rigida dar nu e beton.

Azi am dat o proba de zbor si senzatia mea a fost ca e cam lent. La aterizare vine cuminte, nu am avut surpize. Mai pun niste poze. Regulatorul e CC Phenix de 45A cu BEC separat - o gramada de bani, mai scump ca planorul. Bateria intra foarte bine, firele nu sunt chinuite, din acest punct de vedere sunt super incantat.

Urca sus foarte repede, nu coboara cat de repede vreau eu, vreau mai rapid, mai alunecos. Sa vedem ce o zice Florin, el a mai zburat unul, poate ca e al meu mai lent.

Daca e sa imi cumpar inca unul trebuie sa fie unul adevarat, macar ca X-treme de la Pelikan.

Fisiere atasate

0

#25 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 March 2011 - 07:07 PM

O sa il vopsesc pe burta cu spray. galben si rosu am in casa. Ma tenteaza un portocaliu fluorescent.

Fisiere atasate

0

#26 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 23 March 2011 - 07:11 PM

X-treme de la PelikaN , NU AI SA REGRETI ! ( ASTA DACA VREI ADRENALINA):lol:
ADOR VITEZA!!!
0

#27 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1881
  • Inregistrat: 10-January 08

Postat 23 March 2011 - 09:49 PM

"De altfel miscate cu mana revin singure inapoi. Poate are cineva o idee cum sa le mai slabesc."
Servus
simplu fante cu letcon finut sa fir cald ca sa ramana doar zone similare balamalelor.
Ai mei 25 de bani ;)
Numai bine
0

#28 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 23 March 2011 - 10:25 PM

Vezi postareastiganas, la 23 March 2011 - 07:07 PM, a spus:

O sa il vopsesc pe burta cu spray. galben si rosu am in casa. Ma tenteaza un portocaliu fluorescent.

Ma enervati cu hotlinere-le voastre ;) ...ma duc sa scot Orion-ul din cutie si ma apuc sa-l fac. :friends:
0

#29 Useril este offline   ionutcelgroaznic 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 29 April 2011 - 02:13 PM

Sa nu faci Orion ca e contagioasa boala :blush:.Poate faci si un review la orionu ala ca din cate am inteles aripile sunt cam sensibile la sarcina.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro