BioGas MiniProject Gaz ecologic procurat din alimente alterate.
Postat 02 July 2010 - 09:14 AM
M-am gandit sa incep un proiect la scara mai mica , mult mai mica care consta in extragerea gazului din alimente alterate si fecale animale .
Materialele folosite sunt banale , care cu siguranta se gasesc in orice casa sau se poate face rost de ele fara a costa foarte mult .
Gazul obtinut din aceasta miniatura de sistem nu cred ca se va putea folosii deoarece abea daca se v-or obtine 1500cm3
Sistemul se va cumpune din 3 flacoane de 2L unite intre ele care m-am gandit ca le voi putea uni cu furtun de perfuzie sau orice imi va pica in mana in momentul in care voi ajunge la acel pas .
Cele 3 flacoane vor fi fixate pe o bucata de scandura sau un leat mai mare.
Mai jos aveti o schema cu sistemul :
Secretul creativităţii constă în a şti cum să-ţi ascunzi sursele.
Singura modalitate sigură de a nu greşi este să nu ai idei noi.
(Albert Einstein)
Ca sa ai o idee grozava, trebuie sa ai mai multe idei proaste
(Thomas Edison)
Proiectele mele : BioGas MiniProject
Postat 02 July 2010 - 09:20 AM
Scuzatimi schema proasta , explicatia conteaza mai mult .
Voi posta in continoare cum avanseaza proiectul .
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 02 July 2010 - 01:55 PM
EvoProject, la Jul 2 2010, 10:20 AM, a spus:
Nu-l va putea reumple decat pana la jumatate,acolo unde nivelurile apei din flaconul 2 si 3 vor fi egale.
Oricum e o prostie si n-ai sa scoti decat...fecale animale :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de Zen: 02 July 2010 - 01:56 PM
Postat 02 July 2010 - 02:09 PM
Zen a spus:
Aveai dreptate daca flaconul 2 si 3 ar fi puse la aceeasi inaltime , dar aici flaconul 3 este pus la o inaltime mai mare fata de flaconul 2 . (in poza nu am putut reprezenta asa de bine)
Zen a spus:
Sunt constient de acest fapt deoarece va fi o constructie la scara foarte mica . Pentru mine e o realizare majora daca doar pur si simplu va arde.
Acest miniproiect este doar un pas urias pentru viitorul proiect in care voi folosii butoaie si voi incerca sa il racordez la aragaz .
Sa fim totusi putin seriosi , chiar cu flacoane ?
Iar cei care se inreaba cum mi-a venit ideea : Ideea mi-a venit cand am fost in vizita la o ferma de porci . Din biogaz faceau caldura toata iarna si incalzeau apa . Doar ca acolo nu se jucau cu sticlute de 2 L si butoaie ci aveau vreo 4 rezervoare mari si o camera subterana [ca o pivnita]
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 02 July 2010 - 02:09 PM
Zen, la Jul 2 2010, 02:55 PM, a spus:
Oricum e o prostie si n-ai sa scoti decat...fecale animale http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
Interesant ,chiar m-am amuzat cand am vazut ce ai incercat si in acelasi timp m-am mirat ca a avut curaj cineva sa incerce asa ceva... maine poimaine auzim de tine ca ai facut cine stie ce Bmw care merge pe asa ceva :rolleyes: ...chiar am sa urmaresc topicul !
Aceasta postare a fost editata de Al3xandru239: 02 July 2010 - 02:10 PM
Hpi E-firestorm Novak on 2s MaxAmps
Membru retras!
Postat 02 July 2010 - 02:15 PM
Al3xandru239, la Jul 2 2010, 03:09 PM, a spus:
Zen, la Jul 2 2010, 02:55 PM, a spus:
Oricum e o prostie si n-ai sa scoti decat...fecale animale http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
Interesant ,chiar m-am amuzat cand am vazut ce ai incercat si in acelasi timp m-am mirat ca a avut curaj cineva sa incerce asa ceva... maine poimaine auzim de tine ca ai facut cine stie ce Bmw care merge pe asa ceva :rolleyes: ...chiar am sa urmaresc topicul !
Eu NU am incercat, nu stiu de ce m-ai citat pe mine.
Postat 02 July 2010 - 02:33 PM
Maine voi incerca sa fac un sistem de prindere din banda de montaj . Am gasit la 23 Lei , 10m , otel zincat , grosime 1mm . Livrare in 24 de ore dar tinand cont ca azi e vineri slabe sanse sa o am maine , Cel mai probabil o voi avea luni sau marti .
Aveti mai jos o poza cu banda de montaj (scara 1:1 ) si una cu flacoanele (asta e cea mai informativa http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif )
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 02 July 2010 - 03:46 PM
``Acest miniproiect este doar un pas urias pentru viitorul proiect in care voi folosii butoaie si voi incerca sa il racordez la aragaz... ``
Ca sa alimentezi acel aragaz, nu costa mai putin o butelie decat toata instalatia pe care vrei sa o faci??? (de mizerie, timp si draci nu iti mai spun...) Deasemenea, daca ai vecini de treaba ti-o furi de la Mediu de scoti banii pe exact 100 de butelii care ti-ar fi ajuns multi ani...
Sa fiu mai explicit: mai bine platesc 40 ron factura la curent ca sa tin un bec in priza nonstop timp de o luna, decat sa-mi construiesc cu o suma foarte mare nu stiu ce generator eolian, solar, etc cu care sa pot face acelasi lucru.
Postat 02 July 2010 - 04:34 PM
Biogazul este rentabil la marile complexe de animale. Acasa...doar de fun. Dar asta este, doar, parea mea.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postat 02 July 2010 - 07:30 PM
dan_mitea : Cred ca mirosul acela este de la sulfura de hidrogen (sulful miroase rau de tot) . aaa si am uitat ceva :Multumesc pentru sustinere
Compozitia chimica :
Metan 50–75 %
Dioxid de carbon 25–50%
Nitrogen 0–10%
Hidrogen 0–1%
Sulfura de hidrogen 0–3%
Oxigen 0–2%
Si am mai aflat ceva Romania produce ZERO biogaz pentru a alimenta gospodariile fata de germania care produce 22.370 GW Ora [o centrala de apartament are in medie 24kW Ora]
Studiu de caz :
22.370GWh = 22.370.000kWh= 932.083 de centrale termice de apartament care sa functioneze timp de o ora ;)
Ii aplaud pe germani care folosesc util aceasta sursa de energie regenerabila si nepoluanta(dar cu arome de cioco).
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 02 July 2010 - 08:39 PM
Postat 02 July 2010 - 08:58 PM
Statistica : http://ro.wikipedia.org/wiki/Biogaz
Compozitia biogazului : http://en.wikipedia.org/wiki/Biogas
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 03 July 2010 - 12:04 AM
Poti folosi furtune, mufe, robineti si racorduri pentru pompele de aer pentru acvarii. Dai gaura in dop ceva mai mica, infigi furtunul cu forta si eventual mai impingi un tubulet de plastic sau metal (alama sau aluminiu) care sa preseze furtunu in gaura.. dar in principiu merge si fara.
E cam greu sa faci racorduri la sticle de plastic, mai bine faci totul prin dop ca e mai tare.
Adica:
- poti sa culegi gazul cu un racord "T" si un robinet pe furtunul dintre prima si a doua sticla.
- nu e nevoie de gaura in fundul sticlei 2 ca sa o racordezi la prima, e suficient al doilea furtun trecut prin dop care sa coboare pana la fund. Astfel apa va fi sifonata spre a treia sticla, care nu-i obligatorie, e suficient sa scurgi apa. Sau sa-i faci racordul tot in dop, dar o tii cu gatul in jos si-i faci gaura in fund ca sa iasa aerul. O atarni de ceva ca nu poate sa stea in dop.
-----------
Productivitate buna o au deseurile alimentare bine macinate nu balegaru. Dar ai nevoie de putin balegar, preferabil proaspat de vita, ca sa initiezi fermentarea anaeroba. Daca faci o instalatie cu flux continuu ulterior poti sa renunti la balegar, ca pastrezi bacteriile. Dar pentru asta iti trebuie o modalitate sa scoti si sa bagi "zeama" in prima sticla fara sa tulburi "bula" de gaz intre ea si a doua sticla.
Faina e foarte buna pentru experimente, cred ca si malaiul. Sau painea muiata si data prin blender.
Pentru o instalatie in "marime naturala" ar fi buna o sursa de cereale stricate / expirate... daca o exista asa ceva.
succes!
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 03 July 2010 - 12:06 AM
Postat 03 July 2010 - 02:08 AM
Postat 03 July 2010 - 02:41 PM
Dupa ce voi avea bacteri care vor face putinel gaz voi baga resturi de alimente , mere si pere fermentate .
Dar e prea devreme sa ma gandesc la asta cand inca nu am facut nimic .
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 03 July 2010 - 04:36 PM
Postat 03 July 2010 - 05:49 PM
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
PS. Este doar o gluma si te rog sa o consideri ca atare.
Postat 04 July 2010 - 08:30 AM
ctotth: Am bidon de apa plata de 16L cum sunt la dozatoare (cred ca asa le zice) dar mi-e jena sa il murdaresc cu resturi menajere si fecale. Poate daca da randament acceptabil cu sticle{2l} voi folosi bidoane .
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 04 July 2010 - 03:01 PM
In Vietnam de ex. se practica un digestor foarte ieftin - se face un sant adanc, lat si lung cat se vrea sa fie digestorul, se pune nisip pe fund si apoi un tub lung de polietilena groasa. Sau mai multe tuburi unu intr-altul. Se alimenteaza de la un capat al santului si se scoate malul la celalalt capat. Apoi santul e acoperit cu paie care mentin o izolatie termica, apoi cu crengi groase, solide puse perpendicular peste sant si astupat cu pamant sau iarba.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 04 July 2010 - 03:06 PM
Postat 04 July 2010 - 08:08 PM
dan_mitea, la Jul 2 2010, 05:34 PM, a spus:
Biogazul este rentabil la marile complexe de animale. Acasa...doar de fun. Dar asta este, doar, parea mea.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Nu trebie crezut tot ce se aude...Se simte mirosul de mercaptan in bucatarie atunci cand gatesti?
Postat 04 July 2010 - 08:23 PM
Nu se simte mirosul de mercaptan in timp ce gatesti dar pana il aprinzi se simte putin . Iar cum fecalele miros super e deajuns sa nu iti mai cada bine mancarea :rolleyes:
Eu astept sa ma trezesc intr-o dimineata fara mofturi si sa am chef de prins sticlele alea pe un leat cu banda de montaj apoi sa leg furtunasele alea <_< . Probabil va ganditi ca ati putea termina intr-o ora dar eu ma plictisesc si ma enervez repede .
(Albert Einstein)
(Thomas Edison)
Postat 20 July 2010 - 09:12 PM
Eu am facut-o dintr-un butoi de 200 de litri si folosesc fecale de vaca cu apa in concentratie de 1/1.Vreau sa zic ca pe instalatie nu am dat nici un leu pentru ca am facut-o eu si piesele le-am avut prin curte.Ca si randament nu stiu ce sa spun,dar produce gaz cam o punga de un leu pe zi.Acum am facut un recipient dintr-un sac de folie in care se acumuleaza gazul.
Cum am o ferma langa mine nu se pune problema de a procura materie prima.
Numa bine si spor la treaba!
Postat 22 July 2010 - 09:13 PM
Aceasta postare a fost editata de Adrian SB: 22 July 2010 - 09:15 PM
Postat 25 October 2010 - 05:01 PM
Daca tot vrei sa experimentezi uite un filmulet unde recicleaza plasticul la combustibil filmulet youtube
Se lauda ca obtine di 1 kg plastic 1 litru combustibil dar cam greu de crezut
Postat 27 October 2010 - 03:55 PM
Dar daca incazirea solara fie ea a apei sau a aerului este relativ usor si eficint de facut , energia electrica " solara sau eoliana " nu prea caci ai variriatii enorme .....
Parerea mea este urmatoarea , daca se incearca obtinerea unei " indepentente " fata de companiile producatoare de energie , mai intai trebuie sa pune la punct locuinta izolatie , ventilatie , dispunere etc .
De exemplu o casa cu subsol un etaj sau mai multe si mansarda , daca aerul din subsol este impins prin caldire prin toate etajeele vara se obtine o scadere a temperaturii cu cinci zece grade , utilizand doar cativa zecide wati pe ora asta inseamna mai putin de munca pentru o instalatie de ac , iar iarna se poate l"lua caldura " din mansarda si impinsa catre etajele inferioare .
Alta ideie daca contucta de apara rece este trecuta prin o serpentina peste conducta de apa :"uzata" optii o preincalzire a apei , caci apa de la dus sau de la saplat vase este inca destul de calda atunci cand o arunci ....
La fel pentru inclazire se poate folosii ulei uzat fie el cu injector sau ars pe "plita "
Idei de economisire sau de "free energii " sunt multe dar trebuie sa le pui si in practica , evident unele sunt mai " free" de cat altele ..
Oricum conceptul de free energy se refera la posibilitatea de aavea enerie aproape gratuita sau gratuita , neimplicand costurile de productie
Postat 27 October 2010 - 06:23 PM
Daca nu privim problema precum un hobby (caz in care nu conteaza costurile si munca), atunci trebuie luat in calcul toate costurile si vazut daca, cu adevarat, energia ''free'' este mai ieftina.
Nu inteleg de ce suntem dispusi sa facem izolatii bune pentru a economisi energia ''free'' si ne batem joc de energia conventionala. Poate ca o casa bine izolata si incalzita conventional este mai economica decat una care utilizeaza energii neconventionale. Este exact situatia automobilului electric. La el suntem dispusi sa renuntam la confort, demaraj, etc, etc. Un automobil care ar rula in aceleasi conditii, dar propulsat de un motor termic, ar fi, dupa parera mea, mult mai economic.
Cred ca, cea mai economica solutie, acum, este sa economisim energia conventionala...parea mea.
Postat 27 October 2010 - 07:41 PM
De exemplu lumina solara este gratis , dar daca sa o transformi in energie electrica , iti trebuie panau fotovoltaic . cu sau fara orientare automada ' contraler incarcare , o baterie acumulatori performanti cu perioada lunga de viata si eventual un invertor iar astea daca vrei sa ai o putere sa zic de kw depasec cinci mii de euro foarte usor .
Pentru un apartament de bloc sau o casa normala nu renteaza , dar pentru o cabanuta in varf de munte ?
Postat 27 October 2010 - 08:46 PM
Si ca sa vezi ca doar se vorbesc discutii si ca am dreptate, desi nu ma bucura acest aspect, vei vedea ca va fi lasat mort si acest proiect si ca nu va fi nimic utilizabil. In cel mai fericit caz se va finaliza cu un micro-sistem prototip experimental sau mai corect spus didactic; nimic profitabil sau eficient.
Un om priceput si cu multi bani poate construi singur absolut orice. Asta nu inseamna ca nu va cumpara din magazin becul, guma de mestecat sau televizorul, desi le-ar putea face el insusi.
Cum spune Dan, este mult mai eficient ACUM sa economisesti energia decat sa o produci singur. Poate va veni si vremea cand tehnologia viitorului sa schimbe situatia asta.
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 27 October 2010 - 08:49 PM
Postat 28 October 2010 - 12:50 AM
De ce s-ar limita modelismu(apropos, locul asta se cheama forumul modelistilor) la masinute, avionase, vaporase, rachete si machete? Modelistii nu isi pun problema realizarii de locomotive 1:1 nici sa scoata mai multi bani decat au investit. Sunt oameni mari care se joaca intr-un mod care lor li se pare interesant. Si potential educativ, pentru copii sau alte persoane mai putin informate. Se poate invata despre mecanica, aerodinamica, propulsie samd.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 28 October 2010 - 12:54 AM