Frate e praf si topicul asta, eu nu mai inteleg cine, ce sfaturi doreste.
Da sa va spun o povestioara. Un amic, modelist, persoana importanta, celebru, ma suna si zice ca vrea o statie noua. Aia veche e cam mare, receptoarele cam scumpe, omul vrea ceva nou.
Zice ca ii place teribil Turnigy/Flysky i10, ca practic e un telefon mobil/tableta cu ceva soft de statie pus peste. Ca e usoara, ca e simpatica, ca e ieftina. Dar totusi ma suna ca nu e 100% si sa mai vorbim pe langa subiect.
Ma uit si eu la statie, intadevar arata bine si miroase a modern. Ma uit si la receptoare ... aici e cam pauza. Un receptor cu 6 canale, unul cu 10 canale si cam atat. Amicul meu vrea si planoare si DLG si F3P si F3A si cu carbon si fara. Cam subtire la receptoare.
Asa ca nu mai e prea incantat de Turnigy. Ii sugerez ceva branduri tari dar nu mai vrea sa dea bani multi pe receptoare (pe langa banii multi pe statie) si nu vrea OpenTX.
Si asa ajungem la Spektrum. Vorbim de DX6, DX7, DX9, de programare, de receptoare - de faptul ca nu mai au decat DSMX, etc.. - si ramane in coada de peste.
Ma suna acu cateva zile si-mi zice ca e cu mana pe buton sa cumpere DX8 aflat in lichidare de stoc la Lindinger, sub 200 EUR.
Ma uit si eu si la banii astia merita din plin. Stie planoare, stie de toate, are telemetrie cat ne trebuie noua, foarte probabil stie si DSM2 ca e de anul trecut. Dupa juma de ora de documentare a apasat pe buton. A luat si un AR400 original sa fie ca era tot la lichidare de stoc si cu bani de un receptor de firma a luat vreo 5 bucati DSMX de la lemon.
Mai mult cica toti concurentii de la F3P (mondiale, europene) folosesc receptoare DSM2 facute de un englez, DT-RC, sunt cele mai usoare din lume.
E greu sa te feresti de Spektrum :)
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 15 September 2015 - 02:10 PM