Modelism - RHC Forum: Kazanlak Air Show 2010 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Kazanlak Air Show 2010 Voie buna la superlativ !

#1 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 20 June 2010 - 10:08 PM

Dragii mei

Datorita unor zburatori exceptionali ( ii nominalizez aici pe colegul nostru ABU- Albert Malaxa - familia de deltaplanisti Gheorghe Dragos & Renee si motohyperparapantistul Marian Cojocaru ) , am avut deosebita placere ca impreuna cu ei si a mea sotie sa fim prezenti la Air Show-ul de la Kazanlak - in tara sora Bulgaria

Dupa un drum de cca 5 ore in care toate privirile erau intoarse dupa remorca cu motodelta si dupa colantajul lui Albert - putin soare, putin vant si zero incidente cu politia bulgara, am ajuns la Kazanlak - o localitate aflata la poalele muntilor Sredna Gora , aproape de Shipka National Park

Ca si curiozitate se pare ca este oras infratit cu Targoviste :D

Al 10-lea oras industrial al Bulgariei ( wikipedia merci mult ) axat pe industria militara si de armament, este un oras in care nu se intampla nimic . Casele vechi , populatia lipseste de pe strazi ( probabil muncesc nu ca noi ), un aer post bomba H si multe resturi olfactive legate de regimul ala vechiu' carele este....Nu m-as da in vant sa stau acolo ( hauleu ce gropi au...) dar nici nu mi-ar displace aerul patriarhal si acel dolce far niente de provinice caragialeasca

Aerodromul situat la cativa km de oras apartine unui om de afaceri local - o pista imensa cu degajare suficienta fata de imprejurimi, iarba si trifoi cat vezi cu ochii si o planeitate foarte buna alaturi de toate amenajarile tehnice si sanitare - mai putin dus ! Lasa ca s-a ocupat cel de sus de dus si lumina in ultima noapte :rolleyes:

Extrem de ospitalieri - chiar daca limba engleza este o povara pentru multi dintre ei si ma dor mainile de la conversatii - constati ca exista un dialog neprecipitat si fara fasoane - extrem de saritori si neformalizati vis-a vis de comportament sau ma scuzati, 'basini' capitaliste ( cum se poarta pe la noi )

Vremea inchisa - s-a zburat in draci cam ca la Rapa Rosie la noi ( nu au o organizare aviatica stricta ci zboara de placere cu ochii in saispe folosind toate resursele tehnice mecanice si pecuniare care le pot oferi un moment de placere . Am vazut improvizatii care la noi ar fi fost arse pe rug cu tot cu pilot - nimeni nu-si face probleme si totul a decurs minunat.

DPDV al ingeniozitatii mecanice colegii bulgari se apropie de vremurile cand Miki Barak facea cu frumosii nebuni de la Bistrita, aripi pe genunchi, alaturi de Nicu Vlad si ceilalti pionieri ai zborului delta romanesc - folosesc fiecare resursa la maxim intr-un mod care aminteste sticlos de India reclamelor digerate capitalist din fotoliul caldut (aia cu Peugeot 206 ramine geniala ) . O sa vedeti in poze un avion monoloc facut intergral din placaj si lemn de pin/brad , o asemanare izbitoare cu modelele are zburau in 1900 - cu motor de Trabant ( alea aveau 18-20 CP ,asta are 23-26 ) - din pacate nu a zburat pentru ca omul nu a gasit pe cine sa piloteze pasiunea si munca sa ( am scos-o de la tzacneala si am incadrat-o la pasiune fara limite !!! )

Asadar micul Woodstock aero al Bulgariei a decurs fara evenimente - cu multa voie buna , zbor, discutii, surubareli, evident cu multe spritzuri de rigoare care au udat bucatele specifice locului ( fac niste chiftele, carnati si o salata mortala )

Returul a fost udat din belsug cu apa chioara de sus ( incepand de la 4 dimineata ) - am impachetat pe ploaie am facut debriefing-ul pe torentiala si ne-am pupat pe umezeala excesiva - am umplut stomacul la vestitul restaurant Magnolia ( merita sa mincati exceptional si ieftin la ei , asta pina cand o sa invatam noi la pastele cailor sa oferim astfel de servicii )

De suparare ca nu mai stam , ABU a intrat in tara cu o bucata din bariera vamii bulgare - oameni seriosi, i-au cerut bucata inapoi si l-au asigurat ca data viitoare ii platesc ei inca o zi numai sa le lase bariera in pace :rolleyes: :rolleyes:

Overall - un show de zile mari, chiar daca nu a excelat in demonstratii ci in caldura umana - din belsug.....

Poze ca de obicei gasiti pe http://motzu.shutterfly.com la sectiunea Kazanlak 2010

Va invit sa le digerati pe indelete si sa fiti cateva minute alaturi de noi. :rolleyes:

Multumiri prietenilor care au facut posibila aceasta deplasare si multumiri organizatorilor pe care speram sa ii revedem sanatosi si la anul

Cer senin
0

#2 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 21 June 2010 - 08:58 AM

Vezi postareamotzu, la Jun 20 2010, 11:08 PM, a spus:

...vremurile cand Miki Barak facea cu frumosii nebuni de la Bistrita,...

Nu Bistrita! Miercurea-Ciuc!

Excelent reportajul scris. Scurt, cu umor si entuziasm. Acum urmeaza sa ma delectez cu reportajul foto.

Felicitari + multumiri!
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#3 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 21 June 2010 - 10:09 AM

Vezi postareaValteras, la Jun 21 2010, 09:58 AM, a spus:

Nu Bistrita! Miercurea-Ciuc!

Excelent reportajul scris. Scurt, cu umor si entuziasm. Acum urmeaza sa ma delectez cu reportajul foto.

Felicitari + multumiri!

Miercurea Ciuc slavite ! :unsure:

Walter e din Bistrita - le mai incurc si eu !

Sper ca pozele sa fie pe masura reportajului :unsure:
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro