Demo / competitie pe Herastrau, 3 sau 4 iulie 2010 termice, electrice, veliere, zbaturi, vasle, etc...
Postat 04 June 2010 - 03:31 PM
Revista Nautiq, proaspat intrata pe piata media, oragizeaza in weekendul 3-4 iulie, pe Herastrau, o actiune de promovare.
Am fost intrebati daca am dori sa participam la o demonstratie care sa aduca a competitie, cu navomodele.
Cu velieristii am vorbit.
Cu FSR-istii termici s-a vorbit (Costica, John...).
Am fost rugat sa contactez gashca de obsedati de pe IOR precum nu numai.
Prin urmare, daca va intereseaza, sunteti bine veniti.
Ideea este ca nu s-a stabilit mai nimic pana acum.
Ziua o sa fie sau sambata sau duminica, inainte de pranz, cu incepere de pe la vreo 10:00.
Zona o sa fie probabil pe la Pavilionul H.
Va fi o barca de recuperare - plantat poligon. Cu balizele mai vedem.
O sa fie o "intrecere" de termice, una de electrice si una de veliere.
Inca nu e clar ce inseamna "intrecere". Cateva ture de poligon, una sau mai multe manse.
Trebuie ca in total, sa ocupam o fereastra de timp de vreo 3-4 ore.
Miza nu cred ca este mare, desi organizatorii vor sa dea niste diplome.
Depinde de noi cum ne organizam.
Io as zice ca nu e cazul sa va impartiti pe 'nshpe mii de clase, desi discrepante o sa fie.
Mai stabiliti voi intre voi ce si cum...
Cica Zue a fost pus in tema cu subiectul, deja.
Hai sa vedem cum va fi - ideea e sa iesim pe balta si sa ne "simptem" bine.
Postat 04 June 2010 - 03:45 PM
Tocmai am vorbit si cu Zue, venim cu placere. Cel mai simplu va fi sa venim doar cu mono, din motive de timp. Putem merge pe regulkamentul de mono pe care l-am folosit in IOR, cu limitarile de bateriii, nu de lungimi coca.
Daca avem barca de recuperare e mai mult decat ne trebuie!
Multumim de invitatie. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Postat 04 June 2010 - 04:29 PM
Aceasta postare a fost editata de dily: 04 June 2010 - 04:33 PM
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 05 June 2010 - 08:12 PM
dar sa nu dea dracu sa incerci sa vii cu tiriplicu - ai vazut la ceilanti - motoare CMB ( cica Costica vine cu OFFshor-ul ala mare- cu motor de 35 ,Jhon cu CMB -ul de 15 ,Florian cu 3,5 -ul gasca de la IOR ( de abia astept sa-i vada si ochiul meu mai aproape ) cu ce au mai bun ,sa nu te puna dracu sa vii cu ABS -ul sa ne faci de ris ( ori cum stie lumea ca ai luat locul 2 la prima etapa de la nationale ).Era mai intersant daca te concentrai inca 2 regate la IOM ..............................dar stai stiu ce a fost la metru - nu are servo pe foc !
Aceasta postare a fost editata de rallyman: 05 June 2010 - 08:14 PM
Les bons bateaux ne donnent aucune intelligence à leur propriétaire, et seul le talent permet d'être devant.
Postat 05 June 2010 - 10:33 PM
Locul doi nu a fost asa de greu de obtinut, in conditiile in care, pe vijelia aia, pe apa am ramas numai eu si dl. Mitu...
Abia astept si eu sa vad barcile alea rele!
Postat 07 June 2010 - 08:15 AM
Impactul intre o chestie daia si un model RC este net in defavoarea ultimului.
Mai pe romaneste daca intra un gura casca cu barca cu vasle pe circuit sau mai rau un vaporas de agrement.
Postat 07 June 2010 - 08:29 AM
Le-am atras atentia ca ne trebuie inclusiv pe mal/ponton o zona clar delimitata pt. a restrange accesul publicului in zona "tehnica".
Postat 07 June 2010 - 10:18 AM
Dar am o nelamurire in zona Pavilionului H pe partea acestuia sint extrem de multi copaci (zona perfect mascata de vint) taluzul betonat al malului avariat basca nivelul apei trece peste acesta si ponton -Canci (exceptind pontonul capitaniei Snagov .)
Zona aia o fi perfecta din punct de vedere media dar proasta din punct de vedere al conditiilor de navigat . NU poti sa vorbesti sa schimbam locul?
Les bons bateaux ne donnent aucune intelligence à leur propriétaire, et seul le talent permet d'être devant.
Postat 07 June 2010 - 03:43 PM
Postat 07 June 2010 - 09:29 PM
Locul exact cred ca inca nu-l sti- nu?
Dar ,cum zicea un clasic in viata sa traim pina atunci .
Postat 08 June 2010 - 01:12 AM
Ca unul contactat intre primii in aceasta chestiune si fiind interesat de subiect, ma bucur sa vad (sa citesc) ca a trezit asemenea reactie din partea voastra. Cu acordul, efortul si participarea voastra ne vom intalni acolo si vom incerca sa aratam spectatorilor cam cum e cu bracutele RC.
Din ce stiu eu, data mai probabila este duminica 4, nu e inca sigur, se va stabili in cel mai scurt timp
Rallyman, si eu cred ca ai dreptate, locatia nu e cea mai fericita din punct de vedere "vanturi". Personal nu am experienta ta ca sa spun "acolo nu e bine" desi asa cred si eu. Asa ca o sa ma duc in zilele urmatoare sa testez locul (daca vrei, mergem impreuna si testam locatia cu MM). Daca e rau de tot, incercam sa mutam treaba unde zice florin sau in alta parte.
Cineva spunea ca e greu de securizat zona pe apa. Trebuie sa vedem cum facem asta, am promisiunea organizatorilor ca asa va fi, asa cum cerem noi. Credeti-ma, ma voi opune total desfasurarii evenimentului fara sa fie asigurat acest punct. Tehnic vorbind este destul de dificil dar, cu interventii la Capitania Hersatrau, se poate ajunge pana la suspendarea traficului pe lac (barci, hitdrobiciclete, etc). Nu stiu, ramane de lamurit.
Se va imprejmui si zona de mal / ponton, asa ca nu vom fi inoportunati de spectatori prea insistenti.
Urmeaza sa lamurim in perioada urmatoare punct cu punct. Daca aveti intrebari / nelamuriri, va rog sa le puneti aici ca poate ne scapa ceva si e bine sa discutam toate inainte.
Pentru a da o nota de seriozitae intregii "afaceri", cred ca ar fi bine sa ddesemnam cativa dintre noi care sa tina legatura cu organizatorii, pentru a nu ii pune pe accestia sa dea telefoane pentru a discuta cu fiecare modelist in parte. Pentru asta as prpune ca unul sa fie Florin Dumitru (a fost primul care s-a "bagat" in chestia aasta), Dan Stroie (majoritatea il cunosteti) si, daca nu aveti nimic importiva, subsemnatul.
Deasemena, ne trebuie un om care sa dirijeze toata treaba acolo, in acele cateva ore cat va dura. Aici l-as propune pe Dan Stroie. Daca am gresit cu propunerea asta, iertare, asteptam alte prpuneri. Dar trebuie sa fiti de acord cu mine ca trebuie sa existe o persoana care sa zica "nu" cand unii dintre noi mai au "ceva de reglat si de testat" chiar acolo si in acel moment. Si sa o faca sufcient de tare, pentru a fi bine auzit....
Speram sa avem si arbitru la competitii: dl. Nicu Malescu (sa vedem daca poate si daca accepta).
Indata ce mai am informatii, le voi comunica aici.
Cu entuziasm
Andrei
PS1: ARMM isi va face simtita prezenta acolo daca organizatorii vor permite acest lucru
PS2: In aceasta chestiune sunt un simplui modelist (inceptaor), entuziast de microMagic si cu dorinta ca acesta manifestare sa iasa bine, sa exprime ceea ce suntem de fapt si sa consituie un exercitiu util pentru altele similare ce vor urma. CEALALTA "infatisare" a mea (stiti voi la ce ma refer) va rog sa o dati uitarii in aceasta poveste. Multumesc pentru intelegere si discretie
Postat 08 June 2010 - 08:29 AM
Este logic ca velierele au nevoie de vand dar navele de viteza nu.
Unde este vant sunt si valuri ceea de exemplu unui hidro mai mic nu ii prieste.
In orice caz astept locatia si in functie de asta o sa aleg si covata cu care vin.
Postat 08 June 2010 - 08:38 AM
Asa e, nu are rost sa vorbim prea multi cu organizatorii. Io as zice sa sa vorbesti numai tu, Andrei.
Vom putea citi toti, aici, ce se mai stabileste.
Am intrebat daca am putea organiza doua poligoane relativ apropiate, unul de veliere si altul de termice/electrice. Cica depinde doar de noi si vom vedea la fata locului.
Eventual, poligonul de veliere ar putea fi un soi de tampon intre motoristi si gura-casca cu hidrobiciclete, barci, etc. In felul acesta, am scoate velierele mai in larg, la vant. Chesta e ca vreo barca cu motor, scapata de sub control, sa nu joace bowling cu velierul meu, in rest... :huh:)
Nu stiu daca e o idee buna (complicatii suplimentare), dar merita sa ne gandim.
Postat 08 June 2010 - 08:48 AM
Inteleg chestia cu ce e bun pentru veliere e rau pentru electrice si invers. Ideal ar fi un compromis. Vedem, poate reusim sa gasim compromisul....
Postat 08 June 2010 - 09:43 AM
Men, la Jun 8 2010, 09:48 AM, a spus:
Io ma gandeam nu neaparat dincolo de motoare, ci mai mult lateral, cumva.
Evident, daca puteti sa faceti o prospectiune, ar fi ceva.
Postat 08 June 2010 - 10:16 AM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 08 June 2010 - 06:19 PM
Trebuie stabilite ore clare in care activeaza o singura clasa fara suprapuneri .
Daca trebuie acoperit un interval orar mare 3-4 ore se poate face cite un interval de o ora pentru fiecare tip de clasa - astfel se pot
pune sa evolueze modele termice ( indiferent de capacitate sau tip ) ; in alt interval orar electrice de viteza ; la alta ora electrice evolutie daca sint
si la sfirsit - sau cum decid organizatorii velierele .
Trebuie prevazut un timp de pregatire ( teste , probe , incercari etc ) -atentie nu toate clasele o data- iar in restul timpului alocat curse pe poligon . V-as sfatuii sa folositi un poligon alungit ( de forma drepunghiulara ) dar cu laturile mici - max 20 metrii si baza lunga 50-60 metrii dar care sa fie montat
pe cit posibil paralel cu malul ( ar creste spectacolul si ar fii relativ usor de vazut de catre spectatori ) .
V-a puteti inspira din poligonul "dute -vino " al ISAF de la veliere . daca prezinta interes va pot ajuta la construirea si montarea lui .
Un alt lucru extrem de important stabiliti de la inceput in ce consta concursul de ex . nr . de ture , viteza etc si nu schimbati nimic
la ori cite deversari de egocentrism ati asista .Intrebare pur teoretica si daca unul nu vrea sa scoata modelul din apa ce facem ?
Am insa o intrebare legata de veliere intentionati sa se merga doar cu MM ? or fii mici ,portabile, si pline de calitati si servo dar la o demonstratie
linga un M sau 10 pare o jucarie . Eu de exemplu vreau sa vin cu M pot ?
Men , cu mare placere si duminca asta sint in Herastrau cu MM - i-ti pot arata 2,3 locuri extrem de bune pentru montarea unui poligon de acest tip .
O sugestie pot sa-ti dau de acum ,intre Muzeul Satului si Teatrul de vara este o insula legata de doua poduri la mijlocul ei este o estrada cu niste busturi ai intemeietorilor UE - in dreptul busturilor faleza este lata si extrem de OK asta ar fii unul , altul la care merg eu este malul din dreptul Expo florei .
bafta
Postat 08 June 2010 - 09:31 PM
Postat 09 June 2010 - 11:44 AM
@Rallymen nu cred ca trebuie sa ne gandim la chestii de genul asta. Eu vad in aceasta intalnire o oportunitate sa ne cunoastem "live" cat mai multi, sa mai schimbam idei etc.
Ai dreptate trebuie stabilite niste reguli clare si respectate. Ma intreb de ce nu ar vrea cineva sa le respecte; daca nu ii convin regulile balta este mare se poate da oriunde.
La noi in IOR nici odata nu am avut probleme deoarece ne respectam intre noi. Concursul care a fost organizat nu a fost pentru premii sau sa isi umfle cineva muschii ci pur si simplu "for fun" si a iesit excelent.