Demo / competitie pe Herastrau, 3 sau 4 iulie 2010 termice, electrice, veliere, zbaturi, vasle, etc...
Postat 01 July 2010 - 08:18 AM
mizzone, la Jun 30 2010, 05:17 PM, a spus:
Daca nu vine barca de recuperare sa ne anuntati sa aducem noi o barca pneumatica. Eu am una; nu prea stiu in ce stare se mai afla de la ultima iesire in delta; o sa verific dar parca si dily are o barca.
@dily metoda traditionala cu lanseta nu prea o sa fie eficienta pe distante mari. Gandeste-te ca la "open" a fost nevoie de "scorpie" ca sa recuperam epavele :blink:
Aceasta postare a fost editata de Shumica: 01 July 2010 - 08:21 AM
Postat 01 July 2010 - 07:53 PM
0744.35.25.89
0727.88.75.46
Postat 01 July 2010 - 08:01 PM
Aproape sigur in zona de standuri/corturi/pavilioane va fi si 220V. Puteti sa va luati prelungitoare, triplu-steckere, etc. Oricum, io zic sa nu mizam pe faptul ca ne incarcam acumulatorii acolo, ci sa venim cu ei incarcati
Postat 02 July 2010 - 09:41 AM
Miercuri a fost convocata o intalnire la fata locului a organizatorilor cu sponsorii evenimentului si cu reprezentantii Administratiei Parcuri, Lacuri, etc. pentru stabilirea detaliilor de aranjare a zonei pentru dimineata de duminica. Locul ales este la circa 20 m de capatul insulei dinspre Pavilionul H. Practic, la coborarea de pe podul dintre uscat si insula. Organizatorii vor instala cateva corturi sub care vor fi adapostite ambarcatiunile si se va organiza centrul de presa si "coltul tehnic". Prin colt tehnic inteleg o masa sau doua (ramane de vazut cate vor fi) si un prelungitor cu priza de 220V pentru cei care au nevoie sa incarce acumulatori.
Deoarecce prelungitorul va avea cel mai probabil trei prize, sfatuiesc pe cei interesati sa isi aduca prelungitor propriu cu macar doua prize.
In zona corturilor va fi restrictionat accesul publicului pentru a pastra securitatea modelelor. Am sa incerc sa obtin amenajarea zonei astfel incat modelele sa poata fi vazute de trecatori de la o distanta sigura. Cred ca este un prilej foarte bun de propaganda pentru modelism in general si pentru navomodelism in special.
Accesul la apa va fi posibil calcand pe iarba dintre aleea asfaltata si malul lacului. Administratia parcului si-a manifestat ingrijorarea in ceea ce priveste soarta aranjamentelor florale din zona. Mi-am permis sa le spun ca suntem persoane civilizate si ca vom calca doar pe zona cu iarba fara sa provocam distrugeri.
Am vazut mesajele referitoare la comportament. Tinand cont ca participarea feminina la eveniment este consistenta, presupun ca acest lucru este suficient pentru a mentine limbajul in limitele decentei.
In legatura cu acvatoriul: am fost acolo sambata trecuta impreuna cu Andrei si Bogdan si am "verificat" vantul. Este ca pe oricare lac din Bucuresti in zona malului. Directia vantului se schimba pe distante de cativa metri. Am mai "incercat" si miercuri cu ocazia intalnirii cu organizatorii. Se poate naviga cu vele. Cu atat mai mult cu motor. Nu am vazut obiecte plutitoare. Daca acestea vor exista duminica, barca de recuperare care va fi la dispozitie pe toata durata evenimentului va rezolva problema.
In zona de apa in care se va desfasura evenimentul va fi restrictionat accesul altor ambarcatiuni.
In legatura cu poligonul: balizajul va fi realizat cu baloane de acostare deci vor fi vizibile si vor rezista la eventuale loviri. Ancorarea lor in pozitie este asigurata de personalul angajat.
Pentru parcarea autoturismelor exista doua posibilitati: 1. parcarea de la Pavilionul H / 2. parcarea (neamenajata) de langa restaurantul Miorita. Aceasta din urma are avantajul ca are legatura directa cu podul de acces pe insula scurtand semnificativ distanta pe care trebuie transportate modelele.
O chestiune importanta: frecventele de emisie ale statiilor trebuie anuntate din timp pentru evitarea incurcaturilor. Va rog pe toti cei care doriti sa participati sa va anuntati canalele de emisie astfel incat sa putem lua, daca este cazul, in ceasul al doisprezecelea masurile necesare. Eu folosesc canalele 65 si 80 / 35MHz pentru veliere "open" 65 pentru Marblehead si 80 pentru Smaragd. Am posibilitatea de a folosi si canalul 68 / 35MHz pentru Marblehead. Am de asemenea canalul 80 / 35MHz si 2,4 GHz pentru Micro Magic (al meu si al fiicei mele).
Va rog sa va faceti cunoscute frecventele pe forum si sa luati, in caz de nevoie, prin buna intelegere masurile necesare .
Toate cele bune,
Dan Stroie
Postat 02 July 2010 - 09:59 AM
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 02 July 2010 - 06:25 PM
Postat 02 July 2010 - 07:40 PM
Pot participa la electrice cu un navomodel de 70cm, motorizat cu un LRP Climax Super Eco de 200W din 3S LiPo. Performantele sunt decente dar nu spectaculoase.
Emit pe 35MHz canal 71 sau 63.
La veliere "open" as putea participa cu un Comtesse dar inca mai lucrez la el, am sanse cam 80% sa fie gata in timp util.
Emit pe 35MHz canal 65 sau 69.
Matei
TEL. 0726.191.725
Postat 02 July 2010 - 08:23 PM
Valteras, la Jul 2 2010, 08:18 PM, a spus:
Valteras, ne intelegem nu cred ca-i bai, app la rapa rosie am f ;) ost linistit cu frecventa mea
Postat 03 July 2010 - 09:57 AM
bogdan_minitehnicus, la Jul 2 2010, 09:23 PM, a spus:
Cum ziceam, vin "decat" cu 2,4.
Aceasta postare a fost editata de Valteras: 03 July 2010 - 09:58 AM
Postat 03 July 2010 - 02:29 PM
Primus, sa participi la ce? Olimpiada universala? Toata lumea e binevenita, cu respectarea regulilor RC si de bun simt. Sa nu cumva sa lipsesti!
Eraser, daca nu e parchetul facut...nu stiu cum sa spun, nu poti intra in parc..nici in cartier nu cred ca te primeste cineva.... :unsure: ia-l, lesteaza-l si pune-l pe apa, numa' vantu' sa bata!
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 03 July 2010 - 07:42 PM
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 04 July 2010 - 02:19 AM
Am urmat sfatul lui Dan, si la ultimele doua bucle, dupa o sertizare mai drastica am pus cianoacrilat. Cred ca vor rezista fara probleme. Am pus cuarturile de 69 si e ok.
Poate ajuta pe cine mai are nevoie sa schimbe frecventa, urmatoarele cuarturi de receptie:
- Futaba AM 40MHz canal 90;
- Futaba 35MHz canal 67 si 68.
Bag acumulatorii la incarcat si ma culc.
See you tomorrow!
TEL. 0726.191.725