Campionatul national R/C Deva 2004
Postat 13 September 2004 - 12:14 PM
Clasamentul oficial nu il am, pot doar sa va confirm marea mea performanta: m-am clasat pe ultimul loc la acrobatie, in conditiile in care nu am facut totusi victime!...am zburat doar una din cele trei manse, renuntand la celelalte doua din motive de securitate!!!
Concursul a fost superb, organizatorii s-au intrecut pe ei iar ce-a mai acerba concurenta s-a dat la categoriile F3J si F3B!!!
Vremea a tinut deasemenea cu noi, cu toate ca la sosire timpul era incruntat si ne cam temeam de ploaie!
Am avut deasemenea placuta surpriza de a zbura ca balast domestic in Zefirul lui Andrei (...multumesc Andrei!!!) si am vazut de sus Orastie, orasul unde Aurel Vlaicu (astazi, 13 septembrie este o zi speciala legata de numele lui Vlaicu) a terminat liceul.
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 13 September 2004 - 12:18 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 15 September 2004 - 07:03 AM
nu pot sa cred!
e greu de crezut ca RHC are ca moderator la sectiunea aeromodelism pe cel mai slab concurent din campionatul national!
nu cred!
vezi sa nu te fi uitat in alte liste!
in alta ordine de idei, stiu ca a fost destul de disputat concursul de anul asta,cine a cistigat la acrobatie?
bafta si minuni!
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 15 September 2004 - 07:23 AM
Lasand gluma la o parte, asteptam un clasament oficial. Cum se lasa asteptat, pot sa spun ca la F3A Vic si John s-au clasat pe primele doua locuri (in ordinea asta) iar la machete, Mandru a luat locul I cu un Suhoi cu motor de 60 cc pe benzina, fiind urmat de Mugurel din Lugoj...la planoare nu stiu, dar acolo a fost, cum spuneam, intrecerea cea mai disputata!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 15 September 2004 - 10:09 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 15 September 2004 - 02:32 PM
si la automodele, si la navomodele, acuma vad ca se tin si la aeromodele!
chiar asa, clasamentul la aeromodele se face si aici cu preferinte? pe spagi?
exista vreun loc in care sa nu va furati?
ca am vazut ca va paruiti peste tot.
cit a fost spaga pentru locul unu?
tu, domne marinare, de ce n-ai dat ceva, acolo, sa nu iesi ultimul?
ca am vazut ca se poarta si la sportul asta trafic de interese...
am vazut ca baiatul ala care are planorul ala pe care scrie accent, parca, el e john, nu, e cel mai bun de la aeroportul ala unde zburati.
ma mir ca nu a luat el locul unu, dar daca vad ca tu ai iesit ultimul, e clar, au furat ca-n codru!
nu stiu unde o sa se ajunga, mai nene, cu furaciunile, ca vin astia peste noi si noi tot nu ne-nvatam minte!
peste ciiiimpuri, peeesteee plaaaai!
Postat 15 September 2004 - 02:42 PM
care-i adevarul? te-au nedreptatit, sau esti aeromoderator pirit?
:)
bafta si minuni!
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 15 September 2004 - 02:56 PM
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 15 September 2004 - 02:58 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 16 September 2004 - 06:40 AM
pe spaga ne intrecem noi? pina cind? fire-ar a dreaq de treaba! pina cind o sa mai fure astia, pe deasupra mai sint platiti si de la buget, adica din banii nostri!
ha?
bafta si minuni!
Postat 16 September 2004 - 10:05 AM
djrc, la 15 Sep 2004, 14:32, a spus:
si la automodele, si la navomodele, acuma vad ca se tin si la aeromodele!
chiar asa, clasamentul la aeromodele se face si aici cu preferinte? pe spagi?
exista vreun loc in care sa nu va furati?
ca am vazut ca va paruiti peste tot.
cit a fost spaga pentru locul unu?
tu, domne marinare, de ce n-ai dat ceva, acolo, sa nu iesi ultimul?
ca am vazut ca se poarta si la sportul asta trafic de interese...
am vazut ca baiatul ala care are planorul ala pe care scrie accent, parca, el e john, nu, e cel mai bun de la aeroportul ala unde zburati.
ma mir ca nu a luat el locul unu, dar daca vad ca tu ai iesit ultimul, e clar, au furat ca-n codru!
nu stiu unde o sa se ajunga, mai nene, cu furaciunile, ca vin astia peste noi si noi tot nu ne-nvatam minte!
Concret: cine-cui a dat şpagă???
Invit pe cei care cu adevărat au participat (John, Victor, Mugurel, Andrei, Marinarul, etc) să îşi spună părerea.
mizzone: orice clarificare despre cum se cheltuiesc banii de la buget, o primeşti la sediul federaţiei, oricând, cu toate actele pe masă.....valabil pentru oricine altcineva.
Până te hotărăşti să te convingi cu ochii tăi cum stau lucrurile, te invit să nu mai mănânci ....by-product-uri, că ajungi să te mănânce ăia de srmă cu râturile prin ele....şi e păcat, încă eşti tânăr ......
Postat 16 September 2004 - 12:42 PM
Cu riscul de a supara citiva din participantii de la campionatul national o sa va spun ce s-a intimplat acolo la proba de acrobatie F3A-cea la care am participat eu.
In ziua probei respective s-au stabilit niste reguli de executie a manevrelor,ordinea lor,scopul urmarit ,penalizarile corespunzatoare,etc-de comun acord adica intre arbitri si concurenti.
Toate bune si frumoase ,nimic de zis din punct de vedere al organizarii.Chiar ma bucuram ca incepe si in aceasta tara sa se faca ceva , sa se stabileasca niste detalii ,sa adunam si ceva participanti;in speranta ca pe viitor cei care vor dori sa investeasca intr-un model profesional F3A (ce costa citeva mii de euro) si sa invete pilotajul de precizie vor avea unde sa-si demonstreze capabilitatile.
Au inceput mansele de concurs ,cite 3 pentru fiecare participant.Ziua de zbor a fost superba-nici urma de nor.
Pentru mine a ramas asa doar pina in momentul anuntarii clasamentului, cind in loc de locul I , mi s-a acordat cu generozitate de catre FRMd locul II. Desi diferentele de executie a manevrelor au fost evidente chiar si pentru necunoscatori (au fost citeva zeci de persoane care au asistat),locul I i-a fost acordat prietenului si colegului meu de club Victor.
Desi Pitts era acolo in momentul in care eu am terminat ultima mansa si a facut si o aluzie precum "atit am avut de spus"-se referea la faptul ca totul imi iesise perfect si ca nu mai poate fi schimbat ceva,iata ca dupa aceea la impartirea premiilor nu s-a mai tinut cont de cum s-a zburat ci s-au decernat "locurile pe podium" asa cum s-a dorit.Practic dupa aceea s-au facut mici consultatii de genul "baiatului asta ii dam locul I,celuilalt ii dam locul doi,etc "In momentele acelea nu s-a mai tinut cont de nici o regula stabilita dinainte,nici macar de acea banala interdictie de a zbura prin spatele liniei arbitrilor pentru ca esti descalificat.Au fost destui si care au facut asta si nu au fost depunctati.
Practic antrenamentul intens de peste un an nu si-a mai gasit rostul, pentru ca din niste interese meschine,de doi lei(nu merita sa fie discutate aici), locul I nu s-a acordat dupa valoare ci dupa altceva.
Si eu si Victor zburam de foarte multi ani si sintem prieteni,ne ajutam reciproc si ne-am ajutat inclusiv la acest concurs.Fiecare dintre noi stie cum a zburat la campionat si ce loc ar fi trebuit sa ocupe. Tocmai de aceea sper sa nu il fi suparat cu acest mesaj.Stia foarte bine si el chiar la concurs ca si-a iesit din mina,insa asta nu mai are importanta acum. I s-a acordat locul I pentru ca sa poata avea 3 ani la rind titlul si pt a puta solicita titlul de maestrul al sportului + alte interese ale unuia si altuia ce nu pot fi discutate aici.
Sper ca pe viitor sa se schimbe ceva pentru ca nu m-am dus la acest concurs "ca sa ma intilnesc cu alti prieteni si sa las orgoliul la o parte"-citat din "clasici".
Daca am fi dorit sa facem o miuta aeromodelistica nu o faceam la 400KM departare , iar daca doream sa stabilim un clasament la misto o faceam impreuna la o bere ,probabil dind cu zaruL
Acum oricum nu se mai poate face nimic (ceea ce era de dorit) ,iar contestatia nu isi avea rostul avind in vedere ca nu avem arbitri de F3A si oamenii implicati erau prieteni cu mine,oricum mi-a fost mie rusine de rusinea lor.
Nu a fost vorba de spaga nicidecum ci de niste interese personale care nu isi aveau locul acolo.Sper ca la viitorul campionat sa nu se mai repete aceeasi figura de anul acesta si sper ca oamenii sa devina mai cinstiti si sa respecte mai mult munca si valoarea.
Cu stima ,
John
Postat 16 September 2004 - 01:46 PM
Arbitrajul a fost absolut impartial!
Campionul national la acrobatie Gheorghita Stamate a arbitrat ca la Aeroclubul Romaniei, fara interferenta din partea mea.
Bineinteles am si eu parerea mea personala, dar atata timp cat am avut UN SINGUR ARBITRU OFICIAL MEASERIAS,, nu am avut dreptul sa ma bag......
JOHN, in sinea mea sunt alaturi de tine, dar pana cand nu vom forma arbitri pentru F3A, nu pot face nimic........
Postat 16 September 2004 - 02:06 PM
Diferenta intre tine si Victor a fost de DOAR 2,5 PUNCTE!!!
Daca la primul start nu faceai 4 ture de vrie ci 3, asa cum era prevazut, in loc de ZERO pentru vrie, aveai o nota care te punea bine-merci inaintea lui Victor....
NU A FOST VORBA DE NICI UN ARANJAMENT, conform caruia s-au distribuit punctele si locurile in clasament!......
Daca asa ma cunosti tu, inseamna ca ne-am cunoscut degeaba.....
Spre deosebire de altii din jurul meu, eu pot dormi linistit si nu imi e rusine sa ma vad cu toti cei care contesta.......
Postat 16 September 2004 - 02:07 PM
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 16 September 2004 - 02:11 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 16 September 2004 - 02:12 PM
Citeaza
1) Ce face in momentul asta FRMd-ul ca sa formeze arbitri? Se pot da detalii?
2) De dincolo de ce nu se pot aduce arbitri?
3) A multumit FRMd-ul participantilor pentru curajul de a participa, multi stiind ca vin doar de umplutura?
PS: Pitts, ai grija ca scuzele acuza :D
Postat 16 September 2004 - 04:15 PM
Parea mea , lasand la o parte minusurile sau plusurile ,a inceput sa se miste ceva in modelismul de competitie, in primul rind prin numarul participantilor si prin calitatea modelelor. Cineva spunea ceva, mai demult, de faptul ca modelismul poate fi si ca o miuta in spatele blocului ceea ce e de fapt o lipsa completa de respect fata de acest sport. Nu suntem cu nimic mai prejos decat pescarii care au competitii si ce competitii! Stiu lipsa banilor , dar nu e o scuza! Sunt de acord cu JONH, exceptand faptul ca nu cunosc bucataria lor si nu ma pot exprima mai mult, dar s-a cunoscut multa munca si cheltuiala in ceea ce a facut si nu pot dacat sa il felicit pentru modul in care zboara .
In speranta unor concursuri mai bune si cu mai multi participanti la toate categoriile!
Cu stima!
MUGUREL.
Postat 17 September 2004 - 09:37 AM
Vivi, la 16 Sep 2004, 14:12, a spus:
Citeaza
1) Ce face in momentul asta FRMd-ul ca sa formeze arbitri? Se pot da detalii?
2) De dincolo de ce nu se pot aduce arbitri?
3) A multumit FRMd-ul participantilor pentru curajul de a participa, multi stiind ca vin doar de umplutura?
PS: Pitts, ai grija ca scuzele acuza :unsure:
Federatia nu este un organism dictatorial, ci, actioneaza prin comisiile de specialitate (aero, auto, racheto, navo), conform legii sportului.
Prin urmare, "ce face federatia pentru formarea arbitrilor" ar trebui reformulat prin "ce face comisia de specialitate....".
Referitor la comisia de specialitate, aceasta o alegeti voi, in fiecare adunare generala anuala. Ca aceasta comisie este formata in majoritate din cei care practica zborul liber, este rezultatul actiunii aeromodelistilor care participa la adunarea generala, care voteaza!
Tot referitor la comisie, aceasta nu este un organism ermetic-poate participa la sedinta lunara orice sportiv legitimat, care isi poate exprima liber orice idee, critica, sugestie de imbunatatire a activitatii!
referitor la formarea arbitrilor, nu putem inventa gaura de la macaroana! Tot de pilotii consacrati trebuie sa ne folosim. Asteptam propunerea voastra pentru la anul, cand proba de F3A va fi subiectul unui campionat de sine statator, ce se va tine-sper-la Strejnic. Si sper ca participantii nu se vor interesa, in premiera la locul de start, care este programul de acrobatie...
Postat 17 September 2004 - 10:08 AM
Citeaza
Prin urmare, "ce face federatia pentru formarea arbitrilor" ar trebui reformulat prin "ce face comisia de specialitate....".
Mda, e clar ce se intampla. E la fel ca in parlament: vrei sa ingropi ceva, faci o comisie. :unsure:
Pitts, eu am pus trei intrebari clare si mi-ai dat doar jumate' de raspuns la una din ele. Inca le astept si pe restul :blink:
Citeaza
Pai de ce trebuie sa fie arbitru neaparat un pilot consacrat? De ce nu putem pune aeromodelisti pasionati carora sa li se faca o scurta scolarizare despre cum se face arbitrajul si cred ca ar putea face jobul de arbitru fara prea mare bataie de cap. Sau?
Citeaza
Nu cred ca e binevenita acuzatia din cauza ca avem nevoie de concurenti asa cum sunt ei, pregatiti sau nepregatiti. Asta ar trebui sa faca federatia, sa stranga cat mai multi concurenti prin organizari cat mai bune si prin publicitate (in randul aeromodelistilor) Cred ca ar fi bine sa se ia exemplu de la intalnirile RR, Brasov si Cupa Bistritei unde organizarile au fost la inaltime si unde au fost muti participanti.
Postat 17 September 2004 - 10:32 AM
FR Modelism este o federatie sportiva, nu o organizatie de hobbisti.
Anul asta am avut aproape 40 de competitii oficiale (nationale, etape de cupa), toate "rulate" de 2 oameni. Insumate in zile/om/competitie, dau peste 200 de zile. Alte competitii, cand???
Referitor la "multumirile" care nu au fost adresate concurentilor: activitatea sportiva NU ESTE OBLIGATORIE! Vine si participa numai cel care vrea, si poate (prin facilitatile pe care i le asigura clubul). De 14 ani este valabil si in Romania, ca in tot mapamondul. Ce parere ai de multumiri adresate federatiei care a cheltuit 14 milioane pentru campionatul de la Deva? (ca sa incaseze 6..). De ce nu se intreaba nimeni de unde vin banii cheltuiti pe activitatea federatiei? Cat da bugetul si CAT trebuie sa facem rost prin activitati extrabugetare? Din ce platim cotizatiile la FAI, NAVIGA, EFRA ???
Cat costa aceste cotizatii?
Cei care critica, unde au fost in ultimii 14 ani, in care am organizat in Romania 30 mondiale si europene? Au venit sa puna carca? sa stea 10 zile-lumina pe camp sau in salina?
Stiti ce? locul meu de la federatie este liber oricand! Luati-l voi astia care stati pe margine, si faceti in urmatorii 14 ani cat a facut federatia in ultimii 14...cu leafa care este, cu suturi de peste tot, si fara concediu. Sa va vad, ca de gura sunteti buni!
Amin! :unsure:
Postat 17 September 2004 - 11:01 AM
Citeaza
Multumesc pentru raspuns. Am inteles.
Citeaza
Anul asta am avut aproape 40 de competitii oficiale (nationale, etape de cupa), toate "rulate" de 2 oameni. Insumate in zile/om/competitie, dau peste 200 de zile. Alte competitii, cand???
Nu era vorba de organizarea altor competitii ci sa se ia exemplu de la celebrele funfly-uri.
Citeaza
Vorbesc cumva cu Mitica Dragomir? Ca parca el avea stilul asta agresiv axat pe lait-motive de genul: "Eu plec oricand" (dar nu oricum :unsure: ) sau "Daca nu va place, faceti voi mai bine".
Pitts, in primul rand un conducator adevarat accepta orice critica, si stie sa traga concluziile de rigoare. In al doilea rand sunt adeptul zicalei: dusmanii te lauda, prietenii te critica.
Postat 17 September 2004 - 11:18 AM
N-am treaba cu Mitica Dragomir, nici macar cu fotbalul, dar tare mi-ar place sa-i vad si pe altii la treaba asta, 365 de zile din 365.....cu tot ce implica asta......a-propos: cati dintre stimatii convivi de pe chat stiu ce este Federatia Romana de Modelism si ce (draku') vrea ea????????.....
Amical
Marius Conu
Secretar adjunct la FRMd.....inca!
Postat 17 September 2004 - 11:38 AM
Citeaza
Daca ai obosit mai pune-i si pe altii la treaba...
Citeaza
Daca tot veni vorba de asta, pune te rog un link cu statutul FRM sa ca stiu si eu cu exactitate ce inseamna. Multumesc anticipat.
Citeaza
Marius Conu
Secretar adjunct la FRMd.....inca!
Incantat de cunostinta! (desi stiam cu cine vorbesc :unsure:)
Ovidiu Stepan
PS: Ma bucur mult ca avem printre noi pe cineva de la federatie. Este un pas inainte.
Postat 17 September 2004 - 01:20 PM
[F.R.Md.] organizeaza si coordoneaza intreaga activitate a arbitrilor pe ramuri de sport, .....
Deci intrebarea mea referitoare la formarea arbitrilor este perfect valabila, asa ca o mai pun o data:
Citeaza
Postat 17 September 2004 - 01:39 PM
La buna vedere!
PeSe: bine ar fi sa activezi oficial in structurile federatiei! portile sunt deschise! ;) Oricum, ar fi mai bine decat sa faci observatii de pe margine, nu? :rolleyes: Avem MARE nevoie de astfel de oameni!
Postat 17 September 2004 - 03:00 PM
Citeaza
Sunt nevoit sa ma repet: observatiile astea ar trebui luate ca atare si nu ca o carcoteala. Prin asta nu vreau sa fac altceva deca sa ajut la dezvoltarea aeromodelismului pe plaiurile aero-mioritice :rolleyes: