Salut stimati colegi.
Iata primele realizari dupa o zi de "invartit" in jurul cozii si cautat solutii.
Am ajuns sa incropesc toate elementele prinse cu banda adeziva, inclusiv gasca de suruburi si accesorii. Toate le-am pozitionat la locul lor, prinse cu scotch. Ideea era de a vedea daca se incadreaza ca centru de greutate, cu cabina de la TopFlite fara a folosi spatiul pentru componentele electronice si pentru cele de comanda.
Asa am ajuns la concluzia ca am nevoie de 1Kg in spatele peretelui de foc. Aici vor fi acumulatorii, aprinderea motorului si rezervorul de benzina, care impreuna ajung la acasta masa. Motorul l-am avansat pana la iesirea din capota, si va sta cam la 70mm de peretele de foc, impreuna cu toba de esapament.
Singura mea nedumerire, este daca voi putea sa folosesc cate un servo pentru comenzile de pe ampenajul orizontal. Le-am pozitionat ca in foto, dar sincer nu stiu daca nu sunt prea mici pentru acest model. Ma gandesc ca daca sunt cate unul pe fiecare parte poate ajunge. Va cer parerea celor care au mai construit cu aceasta solutie. Nu stiu ce servo sa montez.
Pentru eleroane si flapsuri, am sa folosesc cate un servo standard (4bucati) si ma gandesc ca Futaba 3003 este suficient. La acceleratie si directie de asemeni cate un servo standard, inca nu stiu de care.
Centru de greutate se afla la 90mm fata de bordul de atac, chinezul recomandand 85-100mm
Iata si niste fotografii:
P1060325.JPG (100.2K)
Number of downloads: 102
P1060326.JPG (99.34K)
Number of downloads: 105
P1060327.JPG (104.99K)
Number of downloads: 93
Si doua fotografii cu cabina pozitionata provizoriu. Urmeaza ajustarile finale, imbracatul scaunelor, a podelei si pictatul bordului. Mai trebuiesc decupate geamurile si cele doua manse.
P1060329.JPG (69.43K)
Number of downloads: 86
P1060330.JPG (84.51K)
Number of downloads: 99
Am "tras cu ochioiul" si la manualul de la modelul celor de la TopFlite, care este cvaziidentic cu acesta. Nu stiu cine de la care s-a inspirat, dar este aproape la fel. Singura diferenta este ca cei de la TopFlite au facut o trapa pe burta modelului, pentru acumulatori si receptor.
Astept parerile voastre despre problemele tehnice ridicate cu multumiri anticipate.