Modelism - RHC Forum: economizor dacia - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

economizor dacia cum se poate reduce consumul?

#31 Useril este offline   roland_fzj 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 903
  • Inregistrat: 07-November 06

Postat 23 September 2009 - 10:47 PM

Vezi postareacasper20, la Sep 23 2009, 10:33 PM, a spus:

Duminica trebuie sa fac un drum de Bucuresti si o sa va dau consumul instant la anumite viteze si regimuri de turatie.
Si carburantul face diferenta, eu de obicei alimentez benzina de 95, cand alimentez de 98 imi scade consumul cu 0,4-0,5 litri la suta.

ca motorul de beneficieze de benzina de 98 motorul trebuie sa stie de benzina aia si motorul de 1.6 nu stie de 98... deci doar tii se pare ca scade consumul, vad ca va luati dupa ce arata calculatorul de cosum va garantez ca va trage in teapa:D, a mea imi arata ca imi ia 4% la 130km/h 1.9tdi 130cp, dar dupa facut plin la plin mi-a iesit cam 5%.
0

#32 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3621
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 23 September 2009 - 11:02 PM

Eu ce vorbesc aici este calculat de la plin la plin, nu ma iau dupa ce da calculatorul, la mine iese tot timpul cand fac consumul +- 10% fata de ce zice calculatorul.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#33 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 24 September 2009 - 11:55 AM

Vezi postareacasper20, la Sep 23 2009, 11:33 PM, a spus:

Duminica trebuie sa fac un drum de Bucuresti si o sa va dau consumul instant la anumite viteze si regimuri de turatie.
Si carburantul face diferenta, eu de obicei alimentez benzina de 95, cand alimentez de 98 imi scade consumul cu 0,4-0,5 litri la suta.

OK. Dupa ce obtii reziltatul mai fa un experiment: repeta testul cu carburant cu aceeasi CO dar de ALT TIP! O sa ai o mare surpriza. (tine celelalte conditii ale testului identice)
Deasemenea modul ``plin pe plin`` este total eronat deoarece spatiul de degazare nu se umple mereu identic si chiar nu e recomandat sa-l umpli cu carburant. Consumul se face cu ``pe bec``. Cum s-a aprins becul bagi 10.....30litri, (cantitate exacta) Mergi pana se aprinde iar becul si faci calculul exact. Iti va da un consum in litri la suta pe regimul respectiv in care ai facut testul.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 24 September 2009 - 11:59 AM

0

#34 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 24 September 2009 - 12:04 PM

Raspunsuri gresite peste tot. Daca masinile sunt identice ca forma si greutate, necesarul de putere pt a rula cu viteza constanta este accelasi. Indiferent daca masina are motor de 20 cai sau 200 cai, motoarele avand randamente egale, consumul va fi acelasi.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#35 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2009 - 12:12 PM

Vezi postarearoland_fzj, la Sep 23 2009, 11:47 PM, a spus:

ca motorul de beneficieze de benzina de 98 motorul trebuie sa stie de benzina aia si motorul de 1.6 nu stie de 98... deci doar tii se pare ca scade consumul, vad ca va luati dupa ce arata calculatorul de cosum va garantez ca va trage in teapa:D, a mea imi arata ca imi ia 4% la 130km/h 1.9tdi 130cp, dar dupa facut plin la plin mi-a iesit cam 5%.

Consumul instant este calculat (nu masurat) cu ajutorul unui algoritm ce ia in calcul date din cartograma scrisa in calculatorul de injectie. Mai concret in functie de turatia citita de senzorul de viteza de pe arbore si timpii de injectie.De fapt ``stie`` ca la 1800rpm are
4 injectoare deschise pe rand la o perioade de X milisecunde. Astfel calculeaza debitul de carburant aruncat in motor la un anumit regim. Nu este foarte precis mai ales la motoare vechi cu injectoare decalibrate. Cand combustibilul este mai bun e normal sa ai un consum ceva mai mic deoarece ajungi la regimul cerut cu o cantitate mai mica de combustibil. Cantitate pe care o comanzi tot tu din potentiometrul de la pedala sau din cutia clapeta.
0

#36 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2009 - 12:14 PM

Vezi postareaMLGore, la Sep 24 2009, 01:04 PM, a spus:

Raspunsuri gresite peste tot. Daca masinile sunt identice ca forma si greutate, necesarul de putere pt a rula cu viteza constanta este accelasi. Indiferent daca masina are motor de 20 cai sau 200 cai, motoarele avand randamente egale, consumul va fi acelasi.

Te inseli! Sper sa am timp sa-ti demonstrez practic pe logan, chevrolet si opel ca la regim mai inalt un 1,6 consuma mai putin decat un 1,4.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 24 September 2009 - 12:16 PM

0

#37 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2009 - 12:42 PM

MLGore, noi avem un renault 1.4 si un logan 1,6. La munte plecam cu loganu. :rolleyes: (desi spatele nu urmareste fata in curbe daca n-am suficient bagaj :D )

Motorul nu are un consum ``proportional`` cu regimul; spre partea finala a curbei de putere, consumul creste foarte abrupt atunci. Adica un motor de 100cp max, daca la 50 cp dati ar consuma x grame pe CP*ora, el nu va consuma dublu la 100cp. In realitate va consuma mult peste dublu, poate chiar cu
30% mai mult. Din cauza asta, obtii un consum mai mic la un motor de 100cp care iti da 50cp (la jumatate din max) decat un mot de 70 care debitand 50 cp se afla spre finalul curbei de putere.Aveam mai demult niste diagrame, poate am sa le gasesc daca nu le-am aruncat.
Deci e foarte important pt un consum bun sa nu te situezi cu motorul aproape de limita maxima. De aia am spus ca peste o anumita viteza sau incarcat, cel de capacitate mai mare consuma mai putin. Fa practic si te convingi. Mergi cu 160 cu 1.4 si mergi si cu 1,6, e simplu de verificat.
Nu mai postez ca fac reclama la motoare mari si ma cearta ecologistii. :rolleyes:
0

#38 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 24 September 2009 - 05:45 PM

Eu am scris in enunt ca motoarele au randamente globale egale. Adica la aceeasi putere generata consumul e identic.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#39 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 03 October 2009 - 10:28 AM

Probabil o sa fiti surprinsi.

Cu o skoda octavia de 5 ani vechime cu care merg zilnic nu am reusit sa sar peste 6,5 la suta consum iar in oras niciodata peste 8,5 la suta.Culmea este ca are un motor de doar 1,4 16v la ditamai caroseria.De greutate ce sa mai zic?

Ori am nimerito eu defecta si nu consuma :o ori nu mai inteleg ce se intampla.Nu merg cu 90 da nici cu 160,o tin undeva pe la 120 km\h.
Din Grecia pana acasa in Buzau(cam 1650 km) nu am sarit de 6,5 consum si asta la x drumuri facute cu ea in tara.Chiar in vara aceasta am umblat in Bucuresti ore in sir si nu a sarit de 8-9 la suta.

Pacat ca aici nu ai dreptul sa detii masina cu motor diesel decat daca ai terenuri agricole,taxi sau alte firme de transport.Ca persoana fizica...canci,numa benzina.

Cat a fost noua papa mai mult dar incet incet sa lasat si in ziua de azi la fel merge.Filtrele de aer,benzina...ulei si alte consumabile schimbate la timp.Am luato doar pt spatiul de care dispune dar ma impresionat pur si simplu si la consum.

Aviz modelistilor,

O masina super ieftina cu un spatiu interior foarte mare(portbagaj imens).:o)

Aceasta postare a fost editata de Cristi76: 03 October 2009 - 10:29 AM

0

#40 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2009 - 10:50 AM

Si vrei sa zici ca la Logan nu ai spatiu suficient in porbagaj pentru modele?

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#41 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 03 October 2009 - 11:07 AM

Vezi postareacasper20, la Oct 3 2009, 11:50 AM, a spus:

Si vrei sa zici ca la Logan nu ai spatiu suficient in porbagaj pentru modele?

Nu am spus asa ceva.
0

#42 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 03 October 2009 - 12:17 PM

Nu deviati de la subiect.Se vorbeste despre "economizor dacia".
Un subiect despre portbagaje pentru carat modele poate fi interesant,doar sa-l deschida cineva.
flying is my life...
0

#43 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2009 - 10:37 PM

Ok Silviu, o sa il deschid eu.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#44 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 11 April 2010 - 03:05 PM

Vezi postareaMLGore, la Sep 24 2009, 06:45 PM, a spus:

Eu am scris in enunt ca motoarele au randamente globale egale. Adica la aceeasi putere generata consumul e identic.

La motoare electrice poate e valabil ce ai spus tu. La benzinare treaba nu e asa de simpla,consumul depinde de turatie,de curba de cuplu,grafice,e complicat...
It's difficult to make things simple!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro