Modelism - RHC Forum: Receptoare Spektrum 6100E la preturi foarte mici - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Receptoare Spektrum 6100E la preturi foarte mici 21 USD din China - ce se intampla oare ?

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 19 May 2010 - 09:57 PM

De cateva luni au inceput sa apara pe ici pe colo receptoare Spektrum 6100E pe mai toate shopurile din China si HK la preturi din ce in ce mai mici.

- cel mai mic pret gasit de mine este de 21 USD + 2 USD shipping (pentru 10 bucati)

- sunt numai si numai acest model

- sunt fara cutie

Pretul normal peste tot e de 49 USD - rar il gasesti cu 40-45 USD la anumiti vanzatori.

Acest receptor nu se mai fabrica oficial, a fost inlocuit cu 6110.

Toti cei care l-au cumparat zic ca arata si se comporta ca unul adevarat.

Sunt 2 posibilitati, fie chinezii l-au clonat, fie HorizonHobby - proprietar Spektrum au avut o mare cantitate si le-au dat in China (unde de altfel se produc) la un pret de nimic, cand au trecut la 6110. Cel mai ieftin RX Corrona sau Assan costa la fel. Sau poate HH vrea sa rupa piata si o face pe usa din dos dand la chinezi pe sub mana receptoare ultraieftine.

Pentru noi are 2 implicatii practice

- ne putem cumpara acum, repede-repede receptoare ieftine sa ne ajunga (eventual in grup) - cei care au statii Spektrum evident sau;
- vin vremuri si mai bune in care receptparele Spektrum ieftine vor fi foarte ieftine

Oricum ar fi chestia e foarte ciudata si nu seamana cu nimic din ce s-a intamplat pana acum pe piata de hobby. E ca si cum ar aparea statii Futaba la juma de pret, dar numai un singur model si acela fara cutie si fara manual.

Stefan
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2653
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 May 2010 - 09:45 AM

Ar mai fi o posibilitate, s-ar putea sa aiba probleme.

I-mi povestea un coleg cu spectrum saptamina aceasta, ca are urmatoarea problema: EPA 100% pe tot platoul, servouri HS65, MG, BB digitale, pirghii egale la servouri, surpriza ! platoul se dezechilibreaza. Pui palaria pe ax, il reglezi jos sa stea in 3 puncte, si sus aiurea, sta numai in doua. Nu sunt convins ca e o problema de liniaritate a emitatorului, poate fi o problema la receptor.
0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 20 May 2010 - 01:40 PM

Hehe, problema asta o am si eu cu aceleasi servo (nedigitale) - ma indoiesc ca are vreo legatura.

E greu de spus ce e cu RX-urile Spektrum, sigur e ca 6100/6110 (cu sau fara E) e de departe cel mai vandut RX in 2,4 Ghz indiferent de producator. Cred ca l-au produs cu vagoanele. Ca la orice chestie produsa in cantitati foarte mari numarul de probleme semnalate e mare (desii procentual e foarte mic).

Parerea mea e ca de fapt 6100 e unul din cele mai sigure RX-uri Spektrum aflate pe piata.

Cei care freaca forumurile de limba engleza (USA in primul rand) vor vedea o multime de plangeri la Spektrum si foarte putine la Futaba. E posibil ca Futaba sa fie mai sigur dar pe de alta parte raportul numeric e net in favoarea Spektrum deci e greu de tras concluzii.

Dupe ce citesti diferite incidente cu Spektrum si iti pica heli zici, e clar, de vina e receptia (eu asa am facut si m-am pacalit), daca iti pica si ai Futaba nici nu te gandesti ca ar putea fi de vina receptia.
0

#4 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 20 May 2010 - 02:33 PM

Vezi postareavlad1, la May 20 2010, 10:45 AM, a spus:

Ar mai fi o posibilitate, s-ar putea sa aiba probleme.

I-mi povestea un coleg cu spectrum saptamina aceasta, ca are urmatoarea problema: EPA 100% pe tot platoul, servouri HS65, MG, BB digitale, pirghii egale la servouri, surpriza ! platoul se dezechilibreaza. Pui palaria pe ax, il reglezi jos sa stea in 3 puncte, si sus aiurea, sta numai in doua. Nu sunt convins ca e o problema de liniaritate a emitatorului, poate fi o problema la receptor.

Stiu ca sunt off topic,dar prefer sa intreb ca sa inteleg/invat,cum adica sus sta doar in doua puncte?Ridici platoul cu servo la maxim si pierde un punct de referinta?

Aceasta postare a fost editata de bogdyys: 20 May 2010 - 02:45 PM

FOREVER YOUNG.......
0

#5 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 20 May 2010 - 02:47 PM

Vezi postareabogdyys, la May 20 2010, 02:33 PM, a spus:

Stiu ca sunt off topic,dar prefer sa intreb ca sa inteleg/invat,cum adica sus sta doar in doua puncte?

Nu. Este vorba despre aceasta piesa:http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11041&Product_Name=Main_Rotor_Blade_Assembly_Tool_%285mm%29
Te ajuta sa reglezi platoul ciclic.El trebuie sa se miste in acelas plan orizontal cand i-i dai de la mansa de "pich".(mansa din stg. daca este mod 2. - acceleratia pe stg. care este mixata cu pich-ul) Daca unul dintre servouri este decalat fata de celelalte, se compenseaza din statie de la EPA sau TRAVEL ADJUST.
0

#6 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2010 - 02:48 PM

Vezi postarearadulp, la May 20 2010, 02:47 PM, a spus:

Nu. Este vorba despre aceasta piesa:http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11041&Product_Name=Main_Rotor_Blade_Assembly_Tool_%285mm%29
Te ajuta sa reglezi platoul ciclic.El trebuie sa se miste in acelas plan orizontal cand i-i dai de la mansa de "pich".(mansa din stg. daca este mod 2. - acceleratia pe stg. care este mixata cu pich-ul) Daca unul dintre servouri este decalat fata de celelalte, se compenseaza din statie de la EPA sau TRAVEL ADJUST.

Scuze, deja sunt in off-topic
0

#7 Useril este offline   bogdyys 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 531
  • Inregistrat: 20-October 08

Postat 20 May 2010 - 03:08 PM

Vezi postarearadulp, la May 20 2010, 03:48 PM, a spus:

Scuze, deja sunt in off-topic

Si eu dar vor intelege,stiu si am asa ceva,folosesc cu succes,de fapt ce nu am inteles eu din ce spune vlad1,este daca faci verificarea celor trei puncte cu throttle la 50% si dupa si la 0%-100% ?

FOREVER YOUNG.......
0

#8 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2010 - 04:49 PM

Vezi postareabogdyys, la May 20 2010, 03:08 PM, a spus:

Si eu dar vor intelege,stiu si am asa ceva,folosesc cu succes,de fapt ce nu am inteles eu din ce spune vlad1,este daca faci verificarea celor trei puncte cu throttle la 50% si dupa si la 0%-100% ?

Raspuns la urmatorul topic:http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?showtopic=31691
0

#9 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 01 July 2010 - 11:30 AM

Stie careva daca mai sunt pe undeva pe stoc chestii de-astea? :a HK sunt 15$ dar in backorder.
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#10 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 01 July 2010 - 11:57 AM

Hehe, am nimerit-o in luna mai. Si anume punctul 2 cu vremuri si mai bune cu receptoare ieftine. La anul vor fi sub 10 USD.

Eu am cumparat unul de test de la HK sa vad cum e. Trebuie sa soseasca in max 14 zile. O sa pun poze si impresii.

Am citit diverse zvonuri ca si pentru posesorii de Futaba vin vremuri bune cu receptoare compatibile ieftine.

Vezi postareastiganas, la May 19 2010, 10:57 PM, a spus:

Pentru noi are 2 implicatii practice

- ne putem cumpara acum, repede-repede receptoare ieftine sa ne ajunga (eventual in grup) - cei care au statii Spektrum evident sau;
- vin vremuri si mai bune in care receptparele Spektrum ieftine vor fi foarte ieftine

Stefan

0

#11 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 July 2010 - 12:08 PM

Vinde-mi mie alea spektrum originale :blink:.
Spektrum Dx7
0

#12 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 July 2010 - 01:14 PM

Nu le vand, sigur sunt mai bune decat cele compatibile.

Primul a venit, urmeaza testarea pe avion. Stefan

Vezi postareaGerula, la Jul 1 2010, 01:08 PM, a spus:

Vinde-mi mie alea spektrum originale :D.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF7288.jpg
  • Imagine atasata: DSCF7289.jpg

0

#13 Useril este offline   Stratos 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 15-June 05

Postat 13 July 2010 - 12:29 PM

Ai facut vreun test ?
0

#14 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 July 2010 - 01:51 PM

Vezi postareastiganas, la Jul 7 2010, 01:14 PM, a spus:

Nu le vand, sigur sunt mai bune decat cele compatibile.

Primul a venit, urmeaza testarea pe avion. Stefan

Hai ca ne-ai facut curiosi.Spune-ne cum se comporta.....
0

#15 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 July 2010 - 03:39 PM

Nope, si nici nu ma grabesc, nu am nici un avion de crasuit. Se pare ca sunt probleme, unii au pierdut avioane, altii l-au testat si nu prea e in specificatii:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread....815&page=31

si asa ca distractie cip-ul folosit se foloseste in mousi fara fir - daca RX-ul asta costa mai mult de 3 USD mare lucru.

Astept pana apare in hangarul meu un cobai potrivit. Stefan

Vezi postarearadulp, la Jul 13 2010, 02:51 PM, a spus:

Hai ca ne-ai facut curiosi.Spune-ne cum se comporta.....

0

#16 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 17 July 2010 - 08:59 PM

L-am testat. Pe o aripa delta mica. A mers perfect si aproape si departe. Se pare ca exemplarul meu e OK.
0

#17 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 07 August 2010 - 03:28 PM

Cercul se inchide...
Game over...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/u..._%28PREORDER%29
... cu picioarele pe pamant ...
0

#18 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 August 2010 - 05:05 PM

Interesant e ca astea primite de Stefan sunt cu doua antene, cum erau si cele vandute pe ebay.

Alea listate initial la HK aveau o singura antena si erau acoperite cu ceva izolir portocaliu :unsure:.
Spektrum Dx7
0

#19 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 August 2010 - 08:54 PM

Din ce am citit pe rcgroups (unde posteaza un tip care clar stie ce spune) una din antene e de chi-chi. Au aparut primele review-uri ultra positive la receptorul compatibil Futaba (caci clona nu suna bine).
http://www.rcmodelreviews.com/fasst_compat..._review02.shtml

pretul de la HK o sa fie de 30 USD. Mult mai ieftin decat Futaba, mult mai scump decat imi place mie (am luat originale Spektrum cu 36 USD). In timp se vor ieftinii. Se pare ca Futaba nu a folosit cip-uri "off the shelf" precum Spektrum ceea ce a ingreunat operatia de copiere.

Mult mai important decat distanta la care bate, rezistenta la interferente si tensiune scazuta, chestii care pe mine (si pe toti cei care zboara normal) ma lasa rece, e functionarea constanta fara blocaje. Aici a stralucit Futaba si Spektrum a avut sincope.

Clonele Spektrum, fiind clone vor fi la fel de bune/slabe ca originalele pe partea de soft. Compatibilele Futaba trebuie sa treaca testul numerelor mari - adica sa fie folosite de multi/mult timp ca sa fim siguri ca merg bine.

Ultimele cinci RX-uri venite de la HK au si bind plug. Altfel sunt tot in pielea goala.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 11 August 2010 - 08:56 PM

0

#20 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 August 2010 - 09:44 PM

Vezi postareastiganas, la Aug 11 2010, 09:54 PM, a spus:

... receptorul compatibil Futaba ...pretul de la HK o sa fie de 30 USD. ...

Doar pentru primul 30$, urmatoarele 40$. Prevad ca o sa se faca conturi noi in nestire ca sa se cumpere un prim receptor. :)
Niste detalii inca necunoscute, sunt doua receptoare compatibile Futaba, cel de la HK, cu latenta de 22msec, si cel care il vor primi numai ceilalti dealeri FrSky, avand sufixul HS, cu latenta de 7msec. Diferenta de pret e mica.
0

#21 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 August 2010 - 10:28 PM

1. Tocma ce am facut o simulare si am bagat 10 in cart. Tot 30 USD a fost, daca aveam bani si trebuinta plateam in seara asta si le primeam candva - toate la 30 USD - nu stiu de unde ai scos chestia cu primul ieftin - urmatoarele scumpe - nu e genul HK. (40 USD apare daca nu esti logat)

2. HK e cel mai mare dealer worldwide - banuiesc ca FrSky fac orice sa fie bagati in seama - nu cred sa ofere la HK un produs mai slab decat la alti dealeri. Dar orice e posibil , om trai si om vedea. Pe cumparatorul tipic de receptoare compatibile asta il lasa rece. Pretul nu, si daca istoria ne spune ceva HK o sa aibe pretul cel mai mic si ceilalti vor trebui sa se alinieze sau sa vanda cantitati microscopice.

Vezi postarearenatoa, la Aug 11 2010, 10:44 PM, a spus:

Doar pentru primul 30$, urmatoarele 40$. Prevad ca o sa se faca conturi noi in nestire ca sa se cumpere un prim receptor. :)
Niste detalii inca necunoscute, sunt doua receptoare compatibile Futaba, cel de la HK, cu latenta de 22msec, si cel care il vor primi numai ceilalti dealeri FrSky, avand sufixul HS, cu latenta de 7msec. Diferenta de pret e mica.

0

#22 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 11 August 2010 - 10:41 PM

V-am spus eu si m-ati luat in ras. Renatoa are un buzunar mare la spate si de acolo le scoate pe toate.
0

#23 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 August 2010 - 08:01 AM

Vezi postareastiganas, la Aug 11 2010, 11:28 PM, a spus:

1. Tocma ce am facut o simulare si am bagat 10 in cart. Tot 30 USD a fost, daca aveam bani si trebuinta plateam in seara asta si le primeam candva - toate la 30 USD - nu stiu de unde ai scos chestia cu primul ieftin - urmatoarele scumpe - nu e genul HK. (40 USD apare daca nu esti logat)

2. HK e cel mai mare dealer worldwide - banuiesc ca FrSky fac orice sa fie bagati in seama - nu cred sa ofere la HK un produs mai slab decat la alti dealeri. Dar orice e posibil , om trai si om vedea. Pe cumparatorul tipic de receptoare compatibile asta il lasa rece. Pretul nu, si daca istoria ne spune ceva HK o sa aibe pretul cel mai mic si ceilalti vor trebui sa se alinieze sau sa vanda cantitati microscopice.

Am venit eu sa iti prezic ce elicoptere o sa apara la anul?
Mi se pare absurd ca tocmai de Frsky imi spui cum ti se pare tie ca ar trebui sa fie, cand stii foarte bine cum sta situatia... Ce ai fi vrut sa scriu, ca am stat cu Antony la masa cand s-a hotarat asta ?! Ma asteptam, stiind ca ti-am spus niste chestii in privat, si de pare degeaba, sa te abtii, pe felia asta. Si mai ales sa judeci marketingul chinez prin prisma noastra. Nu toti considera datul loviturii o dovada de succes.
Simularea ta si ordinele astea in BK au exact valoarea care o au, de sondat pentru a vedea care este cererea si nimc mai mult, nu ii obliga la nimic.
0

#24 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 12 August 2010 - 08:36 AM

Acest topic este de dat cu parerea (vezi primul post). Mie imi plac predictiile, nu le fac pe baza informatiilor primite de la la x sau y, cand le nimeresc ma simt bine si atat, nu joc la bursa. Nimic din ce ai spus tu in privat nu are relevanta pentru ceea ce am scris.

Om trai si on vedea. Pana in Anul Nou ne lamurim.
0

#25 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 13 August 2010 - 08:36 AM

E bine ca apar si rx-uri Futaba mai ieftine. Pt. spume si alte dracarii usoare, de pana la un kg, sunt super OK. Pt. termice mari raman la originale; aici diferenta de pret a rx-ului raportata la costul total al modelului e nesemnificativa.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#26 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 15 August 2010 - 04:17 PM

Vezi postareaMLGore, la Aug 13 2010, 09:36 AM, a spus:

................Pt. spume si alte dracarii usoare, ...........

TLINK de exemplu !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#27 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 10-April 09

Postat 16 September 2010 - 07:02 PM

Asa arata ale mele
- au o antena si au posibilitatea de a avea un satelit ( oare au nevoie neaparat ? de ce ?)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 3.jpg

0

#28 Useril este offline   mihai3d 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 256
  • Inregistrat: 10-April 09

Postat 22 September 2010 - 10:03 PM

Azi l am si probat si mi se pare super ok
am facut range test de lao distanta de nu l am mai vazut pare ok
am zburat cu un ez pina mi a sarit elicea de pe el
concluzie : e ok
testele au fost facute fara satelit
0

#29 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 24 October 2010 - 10:12 PM

Asa ca fapt divers. Receptoarele compatibile Futaba de la HK costa in continuare 30 USD si bineinteles ca sunt la fel ca cele primite de ceilalti dealeri si anume au HS la 7ms (chestia cu 22ms este o eroare de transcriere tipica HK). Evident ca HK nu are pe cat e cererea si sunt tot timpul in BK, cele de Spektrum cand apar in stoc se gasesc cateva zile.

Si unele si altele merg excelent, toata lumea e fericita.

Cei cu Futaba ca dau numai 30 USD si cei cu Spektrum ca dau numai 15 USD pe ceva ce merita vreo 8 USD.

Se pare ca acest subiect e transat si rezolvat. Urmeaza sa vedem cum o sa devina Spektrum ilegal in Europa.

Vezi postarearenatoa, la Aug 11 2010, 10:44 PM, a spus:

Doar pentru primul 30$, urmatoarele 40$. Prevad ca o sa se faca conturi noi in nestire ca sa se cumpere un prim receptor. :lol:

0

#30 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 October 2010 - 10:13 AM

Genul de mesaj unde statutul de moderator te scuteste de multe neplaceri...
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Raspuns rapid

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro