Modelism - RHC Forum: [CUMPAR] Avion rezistent pentru incepatorii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

[CUMPAR] Avion rezistent pentru incepatorii! Ma intereseaza un avion RC pentru incepatorii

#1 Useril este offline   Black Eagle 

• Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 09-May 10
  • Interests:Aeromodelism , sa joc Battlefield 2 cu A.I.X 2 MOD , sa ma distrez invatand!

Postat 15 May 2010 - 06:43 PM

Salut Aeromodelistilor,

Am si eu o intrebare la care numai cei cu expereinta imi pot raspunde: Ce avion as putea achizitiona la pretul de maxim 250 lei?! Trebuie sa precizez ca sunt incepator si nu am zburat sau am vazut cum se zboara cu un avion RC NICIODATA. Totodata de unde l-as putea sa-l achizitionez? :huh: Il vreau mai ieftin deoarece o data va ajunge " IN CONTAC CU MAMA TERRA" si nu vreau sa irosesc multi bani...Macar pana vad si eu cum sta treaba cu avioanele RC! :) Am auzit ca Easy Star ar fi o varianta buna dar nu prea am gasit vreun site unde-l pot achizitiona...Doresc ca plata sa se faca dupa livrare la postas sau cel care livreaza. Am gasit pe http://%^&*&$#%^&/EASY-STAR-p53p.html
adica s i e r r a.ro dar acolo costa 270 RON cea ce n-ar fi o problema daca nesimititii ar include tot in pachet ( telecomanda , motor , servomecanisme, acumulatori etc..) Asta m-ar ajunge la vreo 500 RON deci mai bine cu banii aia iau Un Cessna 182 BRUSHLESS ( CU TOT TACAMUL INCLUS adica si telecomanda). Este cam scump si nu vreau sa risc atata... :) Am gasit un avion mai ieftin la : http://www.evarietate.ro/produse/35-jucari...elecomanda.html Mi se pare bunicel pentru inceput si are si tot inclus in pachet, oricum pentru inceput nu vreau PROFESIONAL...Pana ma obisnuiesc cu "AERUL" :lol:

De aici => Cessna 182 BRUSHLESS= EASY STAR= 500 RON cea ce e cam scump pentru inceput.

As vrea mai mult avionul mai ieftin cel la 222 RON.
Voi ce Spuneti??? Astept parerile voastre si site-urile de unde le pot achizitiona va rog!

Cu respect ,
Black Eagle

RHC RuleZ4ever

RHC Aeromodelism
0

#2 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 15 May 2010 - 06:58 PM

Bine ai venit...si spor la treaba... :)

aaa...si BTW...nu cred ca-i cazul sa-i faci pe unii comercianti "nesimtiti" doar pentru ca nu vand un avion cu 10 lei sau cu cat vrei tu...decat daca gasesti acel avion undeva afara cu acest pret si la noi e de 100 de ori mai mult...ceea ce nu e cazul...daca vrei si cauti mai bine gasesti si din alea...da, pe site-ul ala cu jucarii punct ro... hai, jet frumos din pupa:blink:

daca citesti putin posturile de pe acest forum poti sa tragi o concluzie chiar si singur...asta daca-ti permite varsta... :lol:

Aceasta postare a fost editata de EZ*: 15 May 2010 - 07:05 PM

0

#3 Useril este offline   Black Eagle 

• Interests:Aeromodelism , sa joc Battlefield 2 cu A.I.X 2 MOD , sa ma distrez invatand!

Postat 15 May 2010 - 07:28 PM

Vezi postareaEZ*, la May 15 2010, 07:58 PM, a spus:

Bine ai venit...si spor la treaba... :)

aaa...si BTW...nu cred ca-i cazul sa-i faci pe unii comercianti "nesimtiti" doar pentru ca nu vand un avion cu 10 lei sau cu cat vrei tu...decat daca gasesti acel avion undeva afara cu acest pret si la noi e de 100 de ori mai mult...ceea ce nu e cazul...daca vrei si cauti mai bine gasesti si din alea...da, pe site-ul ala cu jucarii punct ro... hai, jet frumos din pupa:blink:

daca citesti putin posturile de pe acest forum poti sa tragi o concluzie chiar si singur...asta daca-ti permite varsta... :lol:

De acesta ce zici? http://www.jucariidejucarii.ro/avioane-tel...on-red-wolf-rc/ Exact ce cautam...dupa firma adica Nikkon mi se pare mai bun decat ala la 222 RON SEAGULL!
RHC Aeromodelism
0

#4 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 15 May 2010 - 07:31 PM

pare ok...cumpara-l... :)
0

#5 Useril este offline   Black Eagle 

Postat 15 May 2010 - 07:35 PM

Vezi postareaEZ*, la May 15 2010, 08:31 PM, a spus:

pare ok...cumpara-l... :)

OMG macar ai vazut ce lungime are :lol: :huh: 36 cm!!!Ce mic este!

Aceasta postare a fost editata de Black Eagle: 15 May 2010 - 07:48 PM

0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 15 May 2010 - 07:40 PM

Bun venit.
Firma este Nikko si nu acel Nikkon la care speri.
Numele magazinului spune clar ceea ce vand:jucarii. De fapt magazinul este extrem de serios: spune din titlu ceea ce vinde, iar in prezentare te indeamna: "scoate-l din cutie si joaca-te!". Toata consideratia pentru ei. Daca vrei modele cu care sa faci modelism, atunci, trebuie sa schimbi locul in care cauti.
Ti-as sugera, daca imi permiti, sa citesti cu atentie la "Coltul incepatorului" si vei gasi multe raspunsuri la intrebarile tale.
Bafta multa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 15 May 2010 - 07:45 PM

0

#7 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 15 May 2010 - 07:45 PM

Draguta

Ca se te obisnuiesti cu "AERUL" trage mai des pe nas, nu numai dupa ce ne-ai umplut cu 25 de randuri bolduite si jet-uri cat casa ! :)

Pe urma pune mina si citeste forumul vreo 2 saptamini - pe la sectiunea pe la care ai postat, ne-am racit multi gura de jdemii de ori pentru ca oameni incepatori ca tine sa puna mina si sa bage la cap - si mai ales sa nu ia plasa cu toate hyper ofertele de pe site-urile care vand la un loc morcovi, pantofi , aracet si avioane cu telecomanda

Janghinele alea pe care le-ai propus sunt niste mizerii ordinare - eu nu cred ca as tine in aer mai mult de un minut vreunul din ele

Cat despre nesimtitii aia de povesteai pe aici - ai fi surprins dar au o contributie importanta in dezvoltarea aeromodelismului post revolutionar asa ca ia-o incetisor cu exprimarea si cu entuziasmul gresit focalizat

Iesi la camp , priveste, invata si apoi vei primi si sfaturi - la cum ai pus problema nu e de mirare ca aproape nimeni nu ti-a raspuns .Nu meriti !

Iti dorim succes si bine ai venit - speram sa fie mai mult decat o simpla trecere.

Na, ca Dan e mai temperat decat mine - ca intotdeauna...
0

#8 Useril este offline   Black Eagle 

Postat 15 May 2010 - 07:48 PM

Multumesc de mesajul primitor! Sigur ma voi simti bine aici! Oricum tot ce vad pe forumul asta nu e chiar ce caut eu...

Aceasta postare a fost editata de Black Eagle: 15 May 2010 - 07:48 PM

0

#9 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 15 May 2010 - 08:34 PM

1. Poate faci ceva cu semnatura aia pe trei pagini.

2. Daca vrei o jucarie, gasesti aici: http://jucariipentrucopiisub14ani.ro/forum...ieftinache.html. Nu iti permiti inca un aeromodel. Nu ma refer la bani aici, ci la efortul de a intelege cu ce se mananca asta, bunavointa, rabdare, pasiune si multe altele. Te mai asteptam dupa cateva jucarii.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#10 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 24-July 09

Postat 15 May 2010 - 08:36 PM

Eu nu inteleg ce aveti cu bietul om... Daca el vrea ca acea trompeta de 36 cm sa zboare...e dreptul lui.

Il scoate din cutie, il arunca ..ala planeaza(in cel mai bun caz) 2 metri........apoi se suie frumos pe casa si il arunca...ala se infinge in pamantsi, gata cu "modelismul" :)

Ce sa mai zic....unii isi merita efectiv soarta...:lol:
Savage Flux 1/8 + Traxxas E-Revo VXL 1/16 + Spektrum DX3R

Art-tech Cessna 182
0

#11 Useril este offline   Black Eagle 

Postat 15 May 2010 - 08:41 PM

Vezi postareaMarius Sava, la May 15 2010, 09:36 PM, a spus:

Eu nu inteleg ce aveti cu bietul om... Daca el vrea ca acea trompeta de 36 cm sa zboare...e dreptul lui.

Il scoate din cutie, il arunca ..ala planeaza(in cel mai bun caz) 2 metri........apoi se suie frumos pe casa si il arunca...ala se infinge in pamantsi, gata cu "modelismul" :)

Ce sa mai zic....unii isi merita efectiv soarta...:lol:

Corect... :huh: Deasta si vreau ceva ieftin sa vad cum se zboara si apoi trec la avioane mai profesionale!
Oricum o sa merg la un prieten care are un cessna 182 Brushless sa vad cum se descurca...Si apoi ma mai gandesc ce sa fac...
0

#12 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 15 May 2010 - 08:51 PM

Ala de 220 ron nu e aeromodel. Aeromodelele copiaza avioanele sau macar principiul de zbor este acelasi. Avioanele au suprafete de comanda. Jucaria de 220 nu are decat doua motoare. Opresti unul si vireaza. Le opresti pe ambele, si coboara.
Decat sa dai 220 ron pe acea jucarie, mai bine da-i la un cersetor. O sa fie mai fericit decat tine.

Ziceai de 'nesimtitii' care nu includ tot ce trebuie pentru un easy star.
Pretul ar fi mult mai mare. Un easy star cu tot ce-ti trebuie (statie, incarcator, baterie, servouri) sare de 1000 ron.
Alt aspect este ca de obicei modelistii mai au prin diverse sertare cateva servouri, iar statia e una si buna, incarcatorul la fel. Nu-mi trebuie cate o statie pentru fiecare avion, ar fi un dezastru, ca n-as avea unde sa le tin. Incarcatoarele la fel.
Am facut curatenie prin piese, si am constatat ca am vreo 8 servouri bune si vreo 4 care merg reparate. Si nu am nici 3 ani de cand ma ocup de modelism.
Un servo bun incepe de la 50 ron, si crede-ma ca un servo de 100 ron este mai bun decat unul de 50. Un avion poate sa se faca praf, iar un servo rezista.
0

#13 Useril este offline   Black Eagle 

Postat 15 May 2010 - 08:58 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la May 15 2010, 09:51 PM, a spus:

Ala de 220 ron nu e aeromodel. Aeromodelele copiaza avioanele sau macar principiul de zbor este acelasi. Avioanele au suprafete de comanda. Jucaria de 220 nu are decat doua motoare. Opresti unul si vireaza. Le opresti pe ambele, si coboara.
Decat sa dai 220 ron pe acea jucarie, mai bine da-i la un cersetor. O sa fie mai fericit decat tine.

Ziceai de 'nesimtitii' care nu includ tot ce trebuie pentru un easy star.
Pretul ar fi mult mai mare. Un easy star cu tot ce-ti trebuie (statie, incarcator, baterie, servouri) sare de 1000 ron.
Alt aspect este ca de obicei modelistii mai au prin diverse sertare cateva servouri, iar statia e una si buna, incarcatorul la fel. Nu-mi trebuie cate o statie pentru fiecare avion, ar fi un dezastru, ca n-as avea unde sa le tin. Incarcatoarele la fel.
Am facut curatenie prin piese, si am constatat ca am vreo 8 servouri bune si vreo 4 care merg reparate. Si nu am nici 3 ani de cand ma ocup de modelism.
Un servo bun incepe de la 50 ron, si crede-ma ca un servo de 100 ron este mai bun decat unul de 50. Un avion poate sa se faca praf, iar un servo rezista.

Am inteles! +1 Pentru cel mai bun raspuns :blink: Deci concluzia este ca tre sa dau cel putin 500 RON pe un avion si sa risc sa-l fac praf...O sa merg la prietenul meu cu Cessna sa mai discut si cu el si sa am si avionul langa mine sa vad cum zboara etc.

Oricum mai mult as prefera un EASY STAR de la s i e rr a ( nesimtitii ati ghicit : GLUMA) datoria materialului din Elapor ( se umfla la loc in apa calda dar daca se rupe botu in faramite = Pl*m) Multumesc!

P.S: Mersi unora pentru primirea calduroasa sentimentul e reciproc :blink:

Aceasta postare a fost editata de Black Eagle: 15 May 2010 - 08:59 PM

0

#14 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 15 May 2010 - 09:31 PM

Poti merge cu tota increderea pe Easy Star, in conditiile in care vrei sa dai ~500 lei pentru tot sistemul, merita din plin si nu vei regreta, rezista la crash-uri incredibile, chiar astazi am dat cu el de pamant si in 30 de minute era gata de zbor cu ajutorul scociului cu fibra si superglue.

P.S. Daca vrei sa te convingi, vezi filmuletele din semnatura mea :blink:

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 15 May 2010 - 09:34 PM

0

#15 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 May 2010 - 09:40 PM

Pai tocmai acest lucru a incercat toata lumea sa iti explice.....Acea trompeta de 220 nu are efectiv nimic in comun cu un aeromodel. Cu spunea si Dragos.....aeromodelele fie ca respecta fie ca nu respecta forma si aspectul unui avion 1:1, cu siguranta respecta principiile de zbor.
Cat despre acei "nesimtiti"....nu e corect sa ii acuzi doar pentru simplul motiv ca tu nu iti permiti sa cumperi un produs comercializat de ei. Hm....as putea si eu sa ii fac nesimtiti pe cei de la Lamborghini pentru ca nu imi permit sa imi cumpar un Murcielago sau, de ce nu, un Reventon limited edition.......

Ontopic:
Si eu sunt de putin timp in lumea aeromodelelor, desi am citit si rascitit forumul aero, si inca mai descopar unele aspecte care ma uimesc. Eu am ales din start un cessna 182 brushless, am invatat pe el, nu prea mai seamana acum cu ceea ce era la inceput, dar nici eu nu mai sunt cum eram la inceput. Acum am comandat alt cessna 182, urmeaza un motor mai puternic(capabil sa ridice avionul pe verticala), si incet incet voi trece spre acrobatii. Am vazut ceea ce poate un astfel de avion "tunat" corespunzator, si, evident, pilotat de cine trebuie.
Pana atunci, mai invat inca pe cel vechi, pana cand nu va mai putea sa se ridice de la sol de atata adeziv si banda cu fibra. :blink:

Este foarte adevarat insa ca invatatul pe un astfel de model e un pic mai costisitor fata de invatatul pe alte modele. In principiu urmarile unei prabusiri se pot remedia destul de usor( traiasca adezivul si scotch-ul cu fibra de sticla). Partea proasta e ca axul motorului, fiind destul de lung, se poate indoi sau rupe foarte usor...si data fiind pozitia motorului, acest lucru e destul de frecvent...Un motor costa cat costa.....ideile bune si utile de pe forum le pui in aplicare abia dupa ce ti se intampla si tie.....

Pe scurt...daca vrei sa iti faci o impresie despre aeromodelism, cumpara un aeromodel si nu o jucarie incapabila de zbor in adevaratul sens al cuvantului...

Art-tech Cessna 182
0

#16 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 15 May 2010 - 09:45 PM

Vezi postareaBlack Eagle, la May 15 2010, 09:58 PM, a spus:

Am inteles! +1 Pentru cel mai bun raspuns :blink: Deci concluzia este ca tre sa dau cel putin 500 RON pe un avion si sa risc sa-l fac praf...O sa merg la prietenul meu cu Cessna sa mai discut si cu el si sa am si avionul langa mine sa vad cum zboara etc.

Oricum mai mult as prefera un EASY STAR de la s i e rr a ( nesimtitii ati ghicit : GLUMA) datoria materialului din Elapor ( se umfla la loc in apa calda dar daca se rupe botu in faramite = Pl*m) Multumesc!

P.S: Mersi unora pentru primirea calduroasa sentimentul e reciproc ;)

Vad ca esti din Constanta! MAI BINE TE APUCI DE NAVOMODELISM .( incepe sezonul ..... :blink:
ADOR VITEZA!!!
0

#17 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 15 May 2010 - 09:47 PM

Vezi postareaBlack Eagle, la May 15 2010, 09:58 PM, a spus:

P.S: Mersi unora pentru primirea calduroasa sentimentul e reciproc ;)

Hopaa,

Iata ca poate sa discute si coerent, fara bold-uri, avioane in numar de opshpe in picaj si alte dracii... :blink:

Si se pare ca ori citise deja ori a citit brusc....

Lasa domnisoreala si bine ai venit - depinde de tine in ce directi mergi de acum - dupa cum vezi cand mai bagi chestii inteligible apar si raspunsuri pe masura

Du-te sa vezi cum zboara Cessna aia la prietenul tau ( desi nu e de incepator ) si daca iti place te sfatuim ( sa-ti iei EZ* of course )

Succes
0

#18 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 15 May 2010 - 09:52 PM

Bun venit !

Ti-as recomanda Wing-Dragon III cu radiocomanda (419 lei).

Ai tot ce-ti trebuie inclusiv simulator.

Mult simulator si apoi la zbor eventual impreuna cu cineva mai avansat.

Eu nu am avut aceasta posibilitate, asa ca am invatat singur, asistat doar de cativa colegi de servici, curiosi sa vada cum zboara modelul.

Oricum am gasit multe sfaturi foarte utile pe acest forum, care m-au ajutat mult.

Apoi daca o sa-ti placa o sa vezi ce mai faci. Costurile vor creste odata cu pretentiile viitoare.

Mult succes !
Aterizari fericite !

PopaD
0

#19 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2391
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 15 May 2010 - 11:39 PM

Depinde foarte mult de ceea ce vrei.Sincer pentru mine pasiunea pentru aeromodelism a reinviat odata cu achizitia pentru copilul meu a unui avionel de la Silverlit.Jucarie of course.Dar asa cum zicea si Dragos directia din turatia celor 2 motorase iar pe verticala din cresterea sau scaderea simultana a celor 2.Pasul urmator (inca nu facusem cunostinta cu acest forum) a fost sa imi cumpar minunatia de soaring eagle RTF cu 349 ron.M-am crezut pilot innascut si i-am stricat repede cele 2 elici din pachet.A urmat apoi contactul cu forumul si dupa ce am luat-o pas cu pas am reusit sa zbor avionul de unul singur.Poate dc nu gustam din minunatia zborului cu acea jucarie si apoi cum zice Florin100% "nu mai poti merge decat cu ochii spre cer" poate nu treceam la lucruri un pic mai serioase.Asa ca mai bine lasati omul sa se dea cu capul de tavan si apoi mai discutam.Ceea ce se recomanda incepatorilor este mentionat in zeci de topice de la "coltul incepatorului" .Trebuie doar sa cauti si sa vrei sa cauti.
multa bafta si speram sa devii pasionat :blink:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#20 Useril este offline   andriu 

• Membru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 884
  • Inregistrat: 06-March 07

Postat 15 May 2010 - 11:55 PM

"strica tot" 2

"That's sooo oshemmm !!!!!"
0

#21 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 16 May 2010 - 06:11 AM

Vezi postareaandriu, la May 16 2010, 12:55 AM, a spus:

"strica tot" 2

Adevarat. Si multi care o sa isi piarda timpul incercand sa explice ce este mai bine pentru incepu.
0

#22 Useril este offline   copierservice 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 18-September 09

Postat 16 May 2010 - 08:40 AM

Salut ! Eu ti-asi recomanda sa incerci solutia urmatoare:
1. Studiezi rubrica vanzari, si cauti echipament de emisie-receptie second ( bineinteles contacteaza vanzatorul, studiaza-i activitatea pe forum si asigura-te ca vei cumpara ceea ce trebuie );
2. Studiezi sectiunea "coltul incepatorului";
3. Alegi varianta a) cumperi un model pe care vei pune electronica second sau B,) te apuci sa-ti faci propriul model ( recomand B.B. ). In cazul variantei b vei iesi mult mai ieftin, ( cu maxim 20 Lei vei construi modelul fara "dotari", adica gata de a pune pe el servo, receptie motor, etc ). Dupa primele contacte cu pamintul il vei face praf, iar daca microbul te ataca bine il vei reface cu siguranta pentru o noua incercare.
4. Daca nu-ti convin aceste variante, cauta postul lui adiopeerator, referitor la modelul cu care se poate incepe modelismul. Zic asta pentru ca stiu ca a perseverat rapid de la sol in aer.

Eu iti doresc mult succes si sper sa ajungi sa privesti modelismul ca pe o treaba ce implica seriozitate, studiu, pasiune, si nu ca pe o joaca !

Aceasta postare a fost editata de copierservice: 16 May 2010 - 08:41 AM

0

#23 Useril este offline   copierservice 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 18-September 09

Postat 16 May 2010 - 08:42 AM

Vezi postareaandriu, la May 15 2010, 11:55 PM, a spus:

"strica tot" 2

Faina "chinezaria" :blink:)Imagine atasata: ATT7175207.gif

Aceasta postare a fost editata de copierservice: 16 May 2010 - 08:43 AM

0

#24 Useril este offline   Marius Sava 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 08:48 AM

Vezi postareadraude80, la May 16 2010, 07:11 AM, a spus:

Adevarat. Si multi care o sa isi piarda timpul incercand sa explice ce este mai bine pentru incepu.

Eee, nu cred ca e chiar asa....De ce consideri tu ca cineva care isi da o parere sau chiar un sfat pe acest forum isi pierde vremea? Nu te obliga nimeni sa ii raspunzi tipului care a intrebat, din cate stiu eu nu e nici un target in postari, prin urmare...........

Imi place sa cred ca cei care se implica in anumite discutii o fac din placere...placerea de a vorbi despre un hobby...si pentru a incerca sa ajute un incepator.
Si eu am primit sfaturi pe acest forum, si refuz sa cred ca cineva "si-a pierdut timpul" pentru a da atentie la ce am scris eu.

Omul va citi, va intelege ce va intelege si va proceda cum crede el de cuviinta. Un fel de "mergi in sat si dai de veste...vii acasa, faci cum poti"
Cu siguranta la inceput va strica cate ceva, va descoperi ca acest hobby cam cere bani, si apoi va decide daca e dispus sau ba sa investeasca acei bani in aeromodele. Cred ca la inceput cam toti se lovesc de aceste aspecte...

Art-tech Cessna 182
0

#25 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 16 May 2010 - 11:07 AM

Vezi postareaMarius Sava, la May 16 2010, 09:48 AM, a spus:

Eee, nu cred ca e chiar asa....De ce consideri tu ca cineva care isi da o parere sau chiar un sfat pe acest forum isi pierde vremea? Nu te obliga nimeni sa ii raspunzi tipului care a intrebat, din cate stiu eu nu e nici un target in postari, prin urmare...........

Imi place sa cred ca cei care se implica in anumite discutii o fac din placere...placerea de a vorbi despre un hobby...si pentru a incerca sa ajute un incepator.
Si eu am primit sfaturi pe acest forum, si refuz sa cred ca cineva "si-a pierdut timpul" pentru a da atentie la ce am scris eu.

Omul va citi, va intelege ce va intelege si va proceda cum crede el de cuviinta. Un fel de "mergi in sat si dai de veste...vii acasa, faci cum poti"
Cu siguranta la inceput va strica cate ceva, va descoperi ca acest hobby cam cere bani, si apoi va decide daca e dispus sau ba sa investeasca acei bani in aeromodele. Cred ca la inceput cam toti se lovesc de aceste aspecte...

Daca arata ca este cu adevarat interesat de acest hobby se informeaza din alte articole cu privire la prima zburatoare pentru incepatori, apoi pune intrebari pertinente pentru anumite aspecte care nu au fost intelese in totalitate.

Si eu sustin ideea de a ajuta un incepator sau un coleg mai vechi cu sfaturi dar pentru un topic postat de : ,,strica tot'' , intunecatul ,,Darkness'' si fantasticul ,,etaj III''... hmmm!

Scuze daca am fost inteles gresit dar in unele postari se vede foarte clar lipsa de interes pentru invatarea unor aspecte modelistice....

Cu privire la primul model pot sa v-a spun ca am zburat toate dracoveniile comercializate in super-hypermarket.
Toate miniaturile spumoase Silverlit, heli cu 3 ch si alte chinezarii din polistiren . Nu sunt aeromodele!!!!!

Am facut rost de aceste jucarele.....nu am dat bani pe ele.

Daca apuci sa dai banii pe jucarii de acest gen nu o sa inveti nimic si o sa iti dai seama ca ai cheltuit banii fara sa ai ceva reutilizabil sau cu piese de schimb.

Ez este cea mai buna alegere!!! In rubrica vanzari sunt o gramada de modele second din spuma si statii cu 3-4 ch foarte ieftine.

O zi excelenta!
0

#26 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 May 2010 - 04:06 PM

Vezi postareacopierservice, la May 16 2010, 09:40 AM, a spus:

Salut ! Eu ti-asi recomanda sa incerci solutia urmatoare:
1. Studiezi rubrica vanzari, si cauti echipament de emisie-receptie second ( bineinteles contacteaza vanzatorul, studiaza-i activitatea pe forum si asigura-te ca vei cumpara ceea ce trebuie );

As mai adauga un amendament: fii sigur ca ai inteles de ce respectivul vinde. Nu versiunea oficiala ci cea reala.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaa si sper ca nu ai considerat primul meu post ca o jignire. Daca asa s-a inteles, te rog sa ma scuzi, nu a fost intentia mea.
0

#27 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2010 - 04:57 PM

Daca nu vrei sa faci praf primul model, ia FMS de pe net, si joaca-te cu un gamepad cu joystickuri (daca gasesti de imprumut). Poate parea incredibil, insa ajuta mult.
Daca vezi ca merge, cumpara-ti o statie cu cablu de simulator, si incearca un alt simulator. Apoi construieste un model.
Asta ar fi varianta cea mai ieftina (si corecta).
0

#28 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 17 May 2010 - 08:10 AM

Vezi postareaDragos Avramescu, la May 16 2010, 05:57 PM, a spus:

Asta ar fi varianta cea mai ieftina (si corecta).

Asta cu corectitudinea e cu dus si intors. Nu toata lumea are indemanarea necesara (eu sunt varza, de exemplu...) si/sau spatiul de lucru ca sa-si faca un model. Un ARF sau RTF de "spuma" poate fi la fel de bine varianta cea mai ieftina si cea mai corecta - in principiu ai un model cu geometrie corecta, ceea ce te ajuta mult fata de unul stramb.
Ave
0

#29 Useril este offline   on_off road 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 526
  • Inregistrat: 30-October 08

Postat 17 May 2010 - 07:09 PM

si cu cine anume din cta cu cessna esti pretenar ? :unsure:
daca voi nu ma vreti , io oricum nu va vreu
0

#30 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 May 2010 - 09:15 PM

Vezi postareaave, la May 17 2010, 09:10 AM, a spus:

Asta cu corectitudinea e cu dus si intors. Nu toata lumea are indemanarea necesara (eu sunt varza, de exemplu...) si/sau spatiul de lucru ca sa-si faca un model. Un ARF sau RTF de "spuma" poate fi la fel de bine varianta cea mai ieftina si cea mai corecta - in principiu ai un model cu geometrie corecta, ceea ce te ajuta mult fata de unul stramb.

Ma refeream in primul rand la simulator.
Problema e banul, cel putin in cazul lui. Sau in cazul oricarui incepator care nu s-a obisnuit sa dea pe un servo cat ar da pe o jucarie din supermarket.
Cu spatiul de lucru e o problema, eu lucrez in fostul 'bar' de la biblioteca, si mai am trei sertare unde-mi mai tin diverse, si bineinteles pe biblioteca si dupa mobile :rolleyes:.
Uneori ma mai intind si in bucatarie.
Nu-ti trebuie super atelier ca sa faci aeromodele. Cand am facut prima spuma, nu aveam nici barul. Am lucrat pe jos.
Si BTW, si eu am ARF-uri, nu mi-e rusine. Dar au costat bani in plus.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro