marian.dumitru74, la 29 December 2011 - 08:19 PM, a spus:
Tin sa te contrazic la faza cu benzina , conteaza foarte mult cifra octanica la benzinare , daca nu ma insel cam toti producatorii ne dau datele tehnice ale motoarelor ( performante) calculate pentru benzina folosita de americani ( 85-88 ) ,dar asa cum spui si tu folosesti benzina de 95 daca folosesti de 98 s-ar putea sa ai surprize dupa cateva rezervoare ,chiar nu exclud benzina cel putin asta este parerea mea despre motoarele benzina , dar poti folosi si 98 si sa ne spui si noua dupa un timp cum mai sta motorul respectiv dar este alegerea ta , eu personal folosesc un amestec mai bogat de ulei si folosesc ulei special ( KLOTZ ) pentru astfel de motoare stiu ca este mai scump ( 60 lei litrul )) nu am bagat nici de drujba nici de scuter etc...
Cu stima
nea marian,nu vreau sa fiu arogant,dar lasa-ne.nu-i singurul topic in care scrii bazaconii.foloseste tu ulei klotz sau ce o mai fi ala,pune cat vrei tu ulei in amestec si gata.dar nu mai da recomandari in necunostiinta de cauza.
mult prea mult ulei in benzina duce la depuneri pe capul pistonului si chioulasa,asa zisa calamina si cand se acumuleaza prea multa se mai si desprinde si zgarie cilindru.
asa dar prea mult ulei iar nu-i bun.
nu stiu ce profesie ai ,dar te asigur ca la motoare in 2 timpi mai cunosc si eu cate putin,ironia face ca eu cam printre ele mi-am trait copilaria si adolescenta.
uleiul motul care-l folosesc e cam 90 de lei litru,deci ala al tau nu-i asa scump.plus ca la motocross-urile de competitie(am vro 2 amici care au) uleiul motul merge de minune,motoare care mentionez ca trec frecvent de 10k ture.
la baja am mers si cu 20 ml la 1 l de benzina,si cu 40 de ml la 1 l.motorul a mers exceptional.cu cat mai putin ulei creste si temp motorului,dar un 20 de ml e suficient cat sa nu se caleze,in schimb suporta uzuri mai mari.
cauza calarii unui motor,cu zgarieturi pe cilindru multe si fine e supraincalzirea ce poate sa provina de la racire insuficienta,putin ulei sau de proasta calitate.singurul ulei bun din categoria motofierastraielor e stihl.eu cu asta n-am intampinat probleme nici la un agregat.
Aceasta postare a fost editata de prisi: 30 December 2011 - 12:07 PM