Modelism - RHC Forum: Benzinare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

Benzinare totul legat de automodele pe benzina

#211 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 16 November 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaangelove, la 15 November 2011 - 09:49 PM, a spus:

Salutare, nu am cum sa ma grabesc sa o repar, in Malta mecanici lucreaza foarte greu, vreau sa o repar trebuie sa o las cateva zile la atelier si cand este gata ma suna, lucrez foarte mult peste 80 de ore pe saptamana si vreau sa imi petrec si timp cu familia, cand am putin timp liber mai pun mana pe dihanie. Am alergat-o 30 de minute, am fost surprins ce viteza are si ce bine raspunde la comenzi. Ieri am schimbat Pull start-ul cu unul nou. 33 de euro, mi se pare scump, dar ... asta e. Servo-urile sunt cele standard banuiesc, Orion digital vos 2015 20kg/0.15sec si Hpi Sfl-10mg. Aparatori chiar nu are deloc primul proprietar a zis ca incurca plasticul acela si l-a aruncat, oricum am sa comand dupa ebay unul. Cand am cumparat masina a venit cu Sistemul radio Sanwa MX-3FG FHSS imi place cum se simte in mana, nu stiu prea multe despre el dar multi aici spun ca este foarte bun. Oricum am sa va tin la curent cu reparatiile care o sa le fac la ea. Stima si toate cele bune.

Salut, iti recomand aparatorile ,mai ales cele de pe motor si pullstart fiindca trage mult aer iar daca mergi offroad va gasi toate paiele si toate gunoaiele sa le aspire.Nu trebuie neaparat sa le cumperi,uite si eu si Prisi , ne-am facut singuri ,nu prea frumoasele (vorbesc despre aparatorile mele) dar isi fac treaba ; uite iti trimit atasat niste poze cu aparatorile puse de mine pe partea de jos a motorului.Pullstart-ul nou e cu gheara metalica ? Ahh si din cate am obs in poze e inca tot cu toba stock....daca acum ti se pare rapida stai sa o vezi cu toba cea noua!

@Ady in telescoapte am folosit ulei siliconic(chiar daca am citit pe undeva ca nu e recomandat) iar acum folosesc unul de la hpi recomandat pentru baja(pun pariu ca doar ambalajul difera ) 20 wt si 50 wt (dar nu sunt 100% sigur)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_20e72w4.JPG
  • Imagine atasata: IMG_2072w4.jpg

0

#212 Useril este offline   yoo666 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 01-June 10

Postat 18 November 2011 - 12:16 AM

Vezi postareaAdy., la 15 November 2011 - 01:45 PM, a spus:

Voi ce uleiuri folosit pentru amortizoarele la baja?

eu am cumparat ulei de furca de motocicleta pentru amortizoarele de pe spate si am dat pe un litru 50 de ron
nu am avut probleme pana acum (sa curga) sper sa iti fie de folos
stima
0

#213 Useril este offline   yoo666 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 November 2011 - 12:25 AM

O intrebare am, pe unde se mai intalnesc cei cu 1/5 :Baja, FG (ma refer la cei din Bucuresti)?
Stima!
0

#214 Useril este offline   prisi 

• scale addicted
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1299
  • Inregistrat: 03-January 08
  • Interests:Automodelism,motociclism,parapantism,caiac,ciclism

Postat 18 November 2011 - 12:58 AM

Vezi postareayoo666, la 18 November 2011 - 12:16 AM, a spus:

eu am cumparat ulei de furca de motocicleta pentru amortizoarele de pe spate si am dat pe un litru 50 de ron
nu am avut probleme pana acum (sa curga) sper sa iti fie de folos
stima

pentru amortizoare se foloseste ulei special siliconic,nu de motocicleta sau alte minuni.nu o sa functioneze amortizoarele corect.daca se putea folosi si ulei de furca de motociclete sau alt ulei cu siguranta era specificat pe undeva.grija mare sa nu se corodeze oring-urile,care sunt tot siliconice,nu stiu daca rezista la agentii chimici din uleiul obisnuit de furci de motoare.
o sticluta de ulei nu-i asa o avere incat sa merite sa strici niste amortizoare de baja,care nu-s deloc ieftine.
If it is to be it is up to me
0

#215 Useril este offline   Alex-T 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 556
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 18 November 2011 - 01:00 AM

Vezi postareayoo666, la 18 November 2011 - 12:25 AM, a spus:

O intrebare am, pe unde se mai intalnesc cei cu 1/5 :Baja, FG (ma refer la cei din Bucuresti)?
Stima!

Ori la pista din parcul Palatului ori pe malul lacului Vacaresti. Bineinteles ca suntem deschisi si la alte propuneri de locatii pt. intalnire cu conditia sa fie accesibile...nu toti avem masina...inca :D.

Aceasta postare a fost editata de Alex-T: 18 November 2011 - 01:01 AM

0

#216 Useril este offline   yoo666 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 November 2011 - 02:01 AM

Vezi postareaprisi, la 18 November 2011 - 12:58 AM, a spus:

pentru amortizoare se foloseste ulei special siliconic,nu de motocicleta sau alte minuni.nu o sa functioneze amortizoarele corect.daca se putea folosi si ulei de furca de motociclete sau alt ulei cu siguranta era specificat pe undeva.grija mare sa nu se corodeze oring-urile,care sunt tot siliconice,nu stiu daca rezista la agentii chimici din uleiul obisnuit de furci de motoare.
o sticluta de ulei nu-i asa o avere incat sa merite sa strici niste amortizoare de baja,care nu-s deloc ieftine.

eu de cand am cumparat masina (SH, Baja ss)amortizoarele curgeau iar masina topaia pe drum constrans de imprejurari am incercat cu ulei din asta de furca si de un an nu am probleme de precizat ca nu am folosit-o intens de 10 ori cred dar ca solutie de moment pentru mine a fost k (daca nu este recomandat nu sfatuiesc pe nimeni)
0

#217 Useril este offline   Batranel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 21-January 11
  • Interests:Muzica, modelism

Postat 22 November 2011 - 03:33 PM

Salut tuturor

a trecut aproape un an de cand am prezentat una din cele doua masini ale mele in scara 1:5 On Road

Dupa anumite modificari realizate la cateva piese in ERGAL, si alte modificari pentru instalarea unui sistem de frana fata/spate, acum este aproape gata pentru test.
Astept cu nerabadare finalizarea circuitului de la Hoby Arena care banuiesc va fi gata in primavara lui 2012.

Modificari facute:
Diferential in Ergal
Suspensia fata de sus in Ergal pentru reglare Camber
Carburator Walbro 607 si filtre de aer in carbon cu protectia speciala pentru praf
Doua pompe de frana si evident doua servu-uri pentru acestea
Caroseria din Lexan un Renalult Alpine, care trebuie revopsita in cateva parti cu CROM. (este un experiment si sper ca va iesi asa cum trebuie)

Comentari sunt bine venit

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Dsc02652.jpg
  • Imagine atasata: Dsc02653.jpg
  • Imagine atasata: Dsc02655.jpg
  • Imagine atasata: Dsc02657.jpg

0

#218 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 22 November 2011 - 03:48 PM

Vezi postareaBatranel, la 22 November 2011 - 03:33 PM, a spus:

Salut tuturor

a trecut aproape un an de cand am prezentat una din cele doua masini ale mele in scara 1:5 On Road

Dupa anumite modificari realizate la cateva piese in ERGAL, si alte modificari pentru instalarea unui sistem de frana fata/spate, acum este aproape gata pentru test.
Astept cu nerabadare finalizarea circuitului de la Hoby Arena care banuiesc va fi gata in primavara lui 2012.

Modificari facute:
Diferential in Ergal
Suspensia fata de sus in Ergal pentru reglare Camber
Carburator Walbro 607 si filtre de aer in carbon cu protectia speciala pentru praf
Doua pompe de frana si evident doua servu-uri pentru acestea
Caroseria din Lexan un Renalult Alpine, care trebuie revopsita in cateva parti cu CROM. (este un experiment si sper ca va iesi asa cum trebuie)

Comentari sunt bine venit

Ai putea pune o poza care sa cuprinda tot anslablul?
As dori ca mie imi pare ca motorul este imens si nu inteleg cum vine. Sau e unul normal dar probabil unde este carcasa rosie sa ma duca in eroare.:excl:
0

#219 Useril este offline   Batranel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 November 2011 - 09:15 PM

Buna Ady

iata poze de ansamblu.
Tin sa metionez ca caroseria nu este in pozitia corespuzatoare datorita faptului ca suporturi nu sunt inca reglati in altime asa cum trebuie, orcum la sfarsit tot va fi OK.
Mersi pentru intrebare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC02658.JPG
  • Imagine atasata: DSC02659.JPG
  • Imagine atasata: DSC02660.JPG

0

#220 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2848
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 24 November 2011 - 09:32 PM

Initial cand ai prezentat automodelele nu aveai franele alea... De unde ai luat franele hidraulice? Si caroseriile le-ai scos de la naftalina? Alea sunt de pus in vitrina deja, nu de rulat cu ele. :clapping:)
0

#221 Useril este offline   Batranel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 November 2011 - 03:39 PM

Buna

Adevarat, franele nu au fost prezentate atunci pentru ca model era in constructie, modelul de baza nu cuprinde franele hidraulice ci doar frana din spate montata pe diferential si e de tip mecanic.

Avand in vedere ca in tara piesele si modelele pentru aceasta clasa sunt foarte rare, cumpar tot ce pot cand ma intorc in Italia, aproape o data pe luna.
Norocul meu este ca in Italia am bune si destule cunostinte de posesori cu masini ca acestea, datorita faptului ca pana 2006 am fost acolo si am strans relatii foarte bune cu producatori si din cand in cand mai am ocazia sa cumpar piesele de care am nevoie.

Ultima data m-am intalnit cu un prieten care a pus in vanzare doua kituri de frana si pretul mi s-a parut destul de bun asa ca le-am cumparat.

Caroseria termoformata nu este vopsita, dar materialu arata asa cum se vede datorita compusilor plastici .
Daca se rupe ceva o reparam :drinks:

Ultima cachizitie este un sistem de setup, pentru reglare geometrie fata/spate.
Inca nu le am aici dar cand ma intorc pe 10/12 va arat cu cateva poze.

Acum masinuta este gata, trebuie sa schmb filtre de aer pentru ca acesta caroserie sa se aseze cum vreau eu .

Toate cele bune

Marco
0

#222 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 28 November 2011 - 07:04 PM

Vezi postareaBatranel, la 28 November 2011 - 03:39 PM, a spus:

Ultima cachizitie este un sistem de setup, pentru reglare geometrie fata/spate.

De unde se poate achizitiona?
Si la caroserii sa inteleg ca folosesti repair kit d-ala de lexan?
Daca mai ai prieteni pe acasa care vand frane hidraulice la pret bun nu imi spui si mie te rog.
0

#223 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2011 - 08:27 PM

Ce spuneti sa facem o "Mare Adunare" a celor care detin modele pe benzina.
Haideti sa ne vedem undeva cu totii si sa scoatem ce este mai bun din masinile noastre.
Ar fi frumos sa punem o data si sa ne stragem cat mai multi.
Ce ziceti de 10-11 Decembrie? DAca pun la sfarsitul saptamanii ar fi prea devreme si nu cred ca apuca sa vada toti mesajul, iar eu sunt plecat:D .

Si sa mai avem inca o "Mare Adunare" si cand va da zapada :lol: Ce ziceti?

Daca se aproba ar fi bine sa facem o lista cu cei care se inscriu un "Marea Adunare"
0

#224 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 01 December 2011 - 07:51 AM

eu cred ca ar fi utila si o "adunare" mai mica, la o cafea sau la un ceai, unde sa ne cunoastem in primul rind ca si oameni; apoi vom putea aprofunda mult mai bine, cred eu, multe cunostinte si schimburi de idei, bunaoara eu as vrea sa stiu daca la FG, pe 4wd, se poate monta cutie cu doua viteze...
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#225 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2011 - 09:57 AM

DA se poate.
0

#226 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2011 - 10:13 AM

am citit ca reperul 7451 NU se poate monta la F1 sau la 4wd ON-ROAD, stiu ca merge la 4wd OFF-ROAD ...d-aia intreb...
exista vreo posibilitate de adaptare?
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 01 December 2011 - 10:16 AM

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#227 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2011 - 11:11 AM

Vezi postareamizzone, la 01 December 2011 - 10:13 AM, a spus:

am citit ca reperul 7451 NU se poate monta la F1 sau la 4wd ON-ROAD, stiu ca merge la 4wd OFF-ROAD ...d-aia intreb...
exista vreo posibilitate de adaptare?
bafta si minuni!

Nu ma prea pricep la FG dar uite aici un Link
0

#228 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 December 2011 - 11:28 AM

aia e 2wd. stim ca la 2wd nu e problema de 2speedgear...la 4wd vrem sa stim...
bafta si minuni!

0

#229 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 01 December 2011 - 11:11 PM

Eu am vrut sa o iau... dar las pe altu :() inaintea mea ca nu este tocmai ieftina si dpdv al raportului cu care vine masina stock imi este greu sa cred ca merge. Gasesc altceva in care sa infig 150 de euro.
Sau doar sa cumperi cutia de doua viteze de pe piata si sa inlocuiesti atat amandoua spur gear-urile cat si pinioanele, adica sa te folosesti doar de clopot si de cutia de viteze in sine.
0

#230 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 December 2011 - 01:38 PM

Vezi postareaDiesel, la 01 December 2011 - 11:11 PM, a spus:

Eu am vrut sa o iau... dar las pe altu :)) inaintea mea ca nu este tocmai ieftina si dpdv al raportului cu care vine masina stock imi este greu sa cred ca merge. Gasesc altceva in care sa infig 150 de euro.
Sau doar sa cumperi cutia de doua viteze de pe piata si sa inlocuiesti atat amandoua spur gear-urile cat si pinioanele, adica sa te folosesti doar de clopot si de cutia de viteze in sine.

stai, nitel, ca nu-nteleg...
eu am vazut ca la 2speed gear se livreaza clopotul, ansamblu de "spur"-uri, plus pinioanele aferente; ceea ce nu stiu eu e daca se potriveste sau nu la 4wd on-road...
si nu mai stiu daca se pot monta cele doua "spur"-uri pe axul care "tine" "spur"-ul original...
bafta si minuni!

0

#231 Useril este offline   Batranel 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 December 2011 - 09:40 PM

Vezi postareaAdy., la 28 November 2011 - 08:27 PM, a spus:

Ce spuneti sa facem o "Mare Adunare" a celor care detin modele pe benzina.
Haideti sa ne vedem undeva cu totii si sa scoatem ce este mai bun din masinile noastre.
Ar fi frumos sa punem o data si sa ne stragem cat mai multi.
Ce ziceti de 10-11 Decembrie? DAca pun la sfarsitul saptamanii ar fi prea devreme si nu cred ca apuca sa vada toti mesajul, iar eu sunt plecat:D .

Si sa mai avem inca o "Mare Adunare" si cand va da zapada :) Ce ziceti?

Daca se aproba ar fi bine sa facem o lista cu cei care se inscriu un "Marea Adunare"

Buna tuturor

eu sun disponibil dupa 10/12
0

#232 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 09:31 PM

Vad ca nimeni nu vrea sa face o " Mare Adunare". In fine vine cineva week endul asta pe undeva cu benzinara?
0

#233 Useril este offline   caspi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 637
  • Inregistrat: 19-July 09
  • Interests:Elicopterele

Postat 18 December 2011 - 06:48 PM

Salutare domnilor.Am si eu o intrebare.Am un motor Zenoah G270 si asi vrea sa stiu care benzina este mai buna pentru acest motor, cea de 95 sau cea de 98?Sau voi ce benzina folositi?
  • Trex 450 DFC
  • Futaba T8FG
0

#234 Useril este offline   Alex-T 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 556
  • Inregistrat: 28-July 09

Postat 18 December 2011 - 07:11 PM

Vezi postareacaspi, la 18 December 2011 - 06:48 PM, a spus:

Salutare domnilor.Am si eu o intrebare.Am un motor Zenoah G270 si asi vrea sa stiu care benzina este mai buna pentru acest motor, cea de 95 sau cea de 98?Sau voi ce benzina folositi?

Eu personal folosesc benzina de 95. Cea de 98 o sa faca intocmai ca la masinile reale o sa simti un pic mai multa vlaga la motor datorita cifrei octanice mai mari. Acuma e la alegerea ta dar in opinia mea benzina de 98 e de figuri.
0

#235 Useril este offline   caspi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 December 2011 - 09:31 PM

ok Mai astept sa vad ce zic si ceialalti.Motorul meu este pe un heli,eu tot cu 98 am zburat,dar mi-a zis cineva ca ii mai buna ce de 95.
  • Trex 450 DFC
  • Futaba T8FG
0

#236 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 19 December 2011 - 07:59 AM

Vezi postareacaspi, la 18 December 2011 - 09:31 PM, a spus:

ok Mai astept sa vad ce zic si ceialalti.Motorul meu este pe un heli,eu tot cu 98 am zburat,dar mi-a zis cineva ca ii mai buna ce de 95.

Salut , din cate stiu benzina de 95 este foarte buna avand in vedere ca majoritatea producatorilor recomanda pe cea de 85 ( in cazul americanilor ), deci baga de 95 si un ulei special KLOTZ pentru motoare in doi timpi si nu are moarte
Cu stima
0

#237 Useril este offline   prisi 

• scale addicted
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 December 2011 - 09:28 AM

si eu la baja folosesc tot 95.ulei motul factory line 800 ester full sint pentru 2T si merge foarte bine.
0

#238 Useril este offline   snowmann 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 19 December 2011 - 10:12 AM

Vezi postareaprisi, la 19 December 2011 - 09:28 AM, a spus:

si eu la baja folosesc tot 95.ulei motul factory line 800 ester full sint pentru 2T si merge foarte bine.

Aceeasi combinatie o folosesc si eu la Baja 23 cc.Sunt deja la al doilea bidon de ulei(am mai folosit si un elf 2T dar mai rar ) si nu da semne de oboseala ( si acum in timp ce scriu asta imi dau seama ca a consumat destul de multa benzina si poate e nevoie de un motoras nou)
0

#239 Useril este offline   caspi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 December 2011 - 10:54 AM

Eu folosesc ulei Husqvarna XP,motorul fiind facut de aceiasi firma.Si filtru de aer pe care il folosesc este DDM Racing,cu acest filtru dupa parerea mea trage mai mult aer in motor,ar trebui sa mai incid surubul de la H,fata de reglajele din cartea motorului,sau sa il pun normal dupa reglajele care scrie in carte.Pun si o poza cu filtru sa vedeti de care este.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: images.jpg

• Trex 450 DFC
  • Futaba T8FG
0

#240 Useril este offline   prisi 

• scale addicted
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 December 2011 - 12:03 AM

intradevar,buretele poate fi mai permisiv,si sa treaca mai mult aer.teoretic ar trebui sa-i dai mai multa benzina,daca o sa treaca mai mult aer.
nu poti spune asa din teorie cat sa invarti surubul.trebuie facute teste pe masina/elicopter sau ce agregat ai.
0

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

6 useri citesc topicul