Modelism - RHC Forum: Foarte incepator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Foarte incepator Cateva sfaturi pentru cineva dornic

#1 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 08-March 09
  • Interests:multe:))

Postat 10 March 2009 - 10:21 PM

Salutare!Sunt nou pe forum si mai nou in rachetomodelism deci as avea si eu nevoie de ceva pareri si sfaturi...in primul rand as vrea sa incepem cu ceva teorie...ce e ala AJUTAJ si CORE din cate am citit pe forum fac parte din motor...si cum se face acel intarzietor la motor in asa fel incat parasuta sa nu iasa imediat ce dai foc la combustibil sau foarte rapid...apoi ar mai fii cum faceti voi conurile. nu vreau sa arate ca cele facute din hartie foarte ascutite...si va rog nu lasati comenturi cu reprosuri...pur si simplu tata care a facut la vremea lui racheto si aeromodelism nu vrea sa imi dea ncici un sfat si nu vrea sa ma ajute. spune: "Nu vreau sa te ajut sa intri mai repede in spital...am avut colegi de scoala care au ramas orbi din cauza ca se jucau cu deastea si nu vreau sa te ajut sa-ti disrugi viata...daca tu vrei treaba ta"...cam nasol dar acum trebuie sa ma descurc singur si cu sponsorizare de la alocatie si de la bunica cand ii vine pensia :D)....daca cineva imi poate lasa un id de messenger ca sa vorbim mai usor ar fi extraordinar....multumesc mult si sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea :D
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 10 March 2009 - 10:36 PM

Vezi postareaspyrydus, la Mar 10 2009, 10:21 PM, a spus:

Salutare!Sunt nou pe forum si mai nou in rachetomodelism deci as avea si eu nevoie de ceva pareri si sfaturi...in primul rand as vrea sa incepem cu ceva teorie...ce e ala AJUTAJ si CORE din cate am citit pe forum fac parte din motor...si cum se face acel intarzietor la motor in asa fel incat parasuta sa nu iasa imediat ce dai foc la combustibil sau foarte rapid...apoi ar mai fii cum faceti voi conurile. nu vreau sa arate ca cele facute din hartie foarte ascutite...si va rog nu lasati comenturi cu reprosuri...pur si simplu tata care a facut la vremea lui racheto si aeromodelism nu vrea sa imi dea ncici un sfat si nu vrea sa ma ajute. spune: "Nu vreau sa te ajut sa intri mai repede in spital...am avut colegi de scoala care au ramas orbi din cauza ca se jucau cu deastea si nu vreau sa te ajut sa-ti disrugi viata...daca tu vrei treaba ta"...cam nasol dar acum trebuie sa ma descurc singur si cu sponsorizare de la alocatie si de la bunica cand ii vine pensia :D)....daca cineva imi poate lasa un id de messenger ca sa vorbim mai usor ar fi extraordinar....multumesc mult si sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea :D

In primul rand spune-ne cati ani ai.
Despre motor gasesti toate detaliile necesare pe forum. Tre doar sa cauti. Incepe prin a citi subiectele sticky postate (primele 3 din forum).
Tatal tau are intr-o oarecare masura dreptate.
Tot ceea ce cauti se afla pe forum scris si rescris, cauta doar.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#3 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 March 2009 - 10:41 PM

mda..acu de ani...acu e greu..am doar 13 si tata are dreptate dar eu nu vreau sa fac o racheta de 2m lungime vreau ceva mic..doar sa vad daca merge si daca nu investesc degeaba..daca merge e super....si cititul forumului sunt la pagina 5..dar o sa sar putin pe prima pagina ca sa vad ce e pe acolo..multumesc mult si o sa mai postez pe aici can o sa am probleme..care o sa vina in curand...bun de la inceputu forumului se vb de ajutaj si core..care io chiar nu pricep ce e ...daca e si eu nu vad scuze dar te rog scrie aici pentru orice eventualitate ca sa fiu sigur ca inteleg...ms mult

Aceasta postare a fost editata de spyrydus: 10 March 2009 - 10:49 PM

0

#4 Useril este offline   Scorpionu' 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 15-February 09
  • Interests:rachetomodelism, femei, vanatoare

Postat 10 March 2009 - 11:30 PM

Vezi postareaspyrydus, la Mar 10 2009, 10:21 PM, a spus:

Sallll si eu sunt nou, dar am o idee formata despre racheto. Experienta practica e totul dar si teoria mai intai incearca sa intelegi ce se intampla acolo. Acum sa iti raspund la intrebari (las maestri sa ma corecteze in caz de gresesc.) COREUL este o gaura data prin interiorul combustibilului pt a se aprinde usor si uniform (cred :D ) iar AJUSTAJUL este "palnia" aceea care se pune la motor. Pt mai multe informatii si pt a vorbi in "timpi reali" intra la mn pe profil si baga isul meu.( sa imi spui ca esti dupa rhc ca sa t stiu) bafta in ceea ce faci. Siguranta pe locul 1 daca am gresit pe undeva.... va rog corectatima.
Scorpio
0

#5 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 11 March 2009 - 10:57 AM

Vezi postareaspyrydus, la Mar 10 2009, 10:41 PM, a spus:

mda..acu de ani...acu e greu..am doar 13 si tata are dreptate dar eu nu vreau sa fac o racheta de 2m lungime vreau ceva mic..doar sa vad daca merge si daca nu investesc degeaba..daca merge e super....si cititul forumului sunt la pagina 5..dar o sa sar putin pe prima pagina ca sa vad ce e pe acolo..multumesc mult si o sa mai postez pe aici can o sa am probleme..care o sa vina in curand...bun de la inceputu forumului se vb de ajutaj si core..care io chiar nu pricep ce e ...daca e si eu nu vad scuze dar te rog scrie aici pentru orice eventualitate ca sa fiu sigur ca inteleg...ms mult

Majoritatea celor de aici au invatat cum se fac rachete de pe situl unui canadian foarte priceput:

http://www.nakka-roc...et/pvcmot4.html

Ti-am pus direct linkul catre pagina unde descrie motoarele facute din tevi de WC (PVC cica, tevile astea sunt de mai multe grosimi, se folosesc tevi mai groase, nu mai stiu cati mm au peretele dar cum aflu iti zic). Astea sunt cel mai usor de facut.

Cat despre ce zice tatal tau, nu stiu ce sa zic, eu nu-i dau dreptate. Eu de abia astept sa il invat si pe fiul meu prostii din astea, daca o sa ii placa.

Succes.
0

#6 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 March 2009 - 01:38 PM

da...si eu o sa fac la fel....dar pana vine copilul meu mai is ceva ani buni :))
0

#7 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 11 March 2009 - 01:45 PM

Vezi postareaspyrydus, la Mar 11 2009, 01:38 PM, a spus:

....dar pana vine copilul meu mai is ceva ani buni :))

Asa ziceam si eu cu putin timp in urma :) :)
0

#8 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 March 2009 - 06:11 PM

Eu am avut un coleg care si-a pierdut ambele maini de la explozia unui kilogram de amestec.
0

#9 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 March 2009 - 06:27 PM

nu prea cred ca este intreg la minte...cum dzeu sa faci un kil de explozibil aks in mediu instabis si baniesc fara protectiile de rigoare...eu m-as limita sa fac de 4 ori 1/4kg dekt sa raman distrus pe viata...parerea mea, dak nu am dreptate nu ezitati sa ma contraziceti
0

#10 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 11 March 2009 - 09:48 PM

nu era vorba de explozibil...e vorba combustibil, 2 lucruri total diferite.
Ce te sfatuiesc eu eu, e ca daca nu gasesti pe nimeni care sa te indrume, sa mai amani putin. Vreo 2-3 ani macar, poate pe atunci va considera si tatal tau ca esti suficient de mare incat sa te ajute.
PS incearca sa scrii corect ca altfel ne certam.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#11 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 March 2009 - 10:29 PM

Scuze Dexter...este din cauza excesului de messenger care creaza dependenta si este mai greu pana revin la normal.Te rog nu ma lua in nume de rau, nu vreau sa supar pe nimeni vreau doar cineva care s-mi lamureasca cateva aspecte asupra acestui lucru minunat numit rachetomodelism...Cat despre tata a spus ca o sa ma ajute cu conditia sa nu las scoala pe locul 2...deci trebuie sa-l coninga ca o sa invat la fel de bine si cu acest hobby
0

#12 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 11 March 2009 - 10:36 PM

Vezi postareaspyrydus, la Mar 11 2009, 10:29 PM, a spus:

Scuze Dexter...este din cauza excesului de messenger care creaza dependenta si este mai greu pana revin la normal.Te rog nu ma lua in nume de rau, nu vreau sa supar pe nimeni vreau doar cineva care s-mi lamureasca cateva aspecte asupra acestui lucru minunat numit rachetomodelism...Cat despre tata a spus ca o sa ma ajute cu conditia sa nu las scoala pe locul 2...deci trebuie sa-l coninga ca o sa invat la fel de bine si cu acest hobby

Nu conteaza cat stai pe messenger... eu folosesc YM de vreo 5 ani. Am avut o perioada in care scriam asa dar m-am corectat. Nu e greu si face ca mesajele tale sa fie usor de citit.
In legatura cu ajutorul dat de tatal tau, mai ai si tu putina rabdare pana dai vacanta...si atunci nu vei lasa scoala pe locul doi, iar apoi incepe asa incet incet.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#13 Useril este offline   Scorpionu' 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 15-February 09
  • Interests:rachetomodelism, femei, vanatoare

Postat 12 March 2009 - 12:57 AM

Daca zici ca tatal tau se ocupa candva de asta, explicai ca daca el nu te ajuta, tu tot vei face iar atunci riscurile de... (Doamne fereste!) cresc considerabil. Avandu-l pe el langa tine sa te ajute, iti explica ,iti arata, cum sa lucrezi capeti o oarecare experinta iar atunci riscurile sunt mai mici. Dar nu prinde prea multa incredere in tine ca atuci se intampla imprevizibilul. offtopic: Eu m-am ars bine cand eram mic si bididiu increcam sa fac pe circaru' sa scuip flacari. Am facut odata de 2 mi-a iesit chiar bine si dupaia eram prea sigur pe mine si chiar ma-m ars destul de bine. poza pe buletin eram fara sprancene si gene. Dar mai bine asa ca ai ce povestii :unsure:
Scorpio
0

#14 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 April 2011 - 09:44 PM

Revin:))...dupa 2 ani citesc posturile de mai sus si imi trezesc oarecum amintiri...am avut ceva incercari esuate plus colindat orasul de cateva ori pana am decis sa renunt la idee...acum partea buna am mai crescut si sa zicem ca inteleg mai bine unele lucruri...partea rea...la scoala chimie nu am facut de loc am un profesor...ma rog...si deci la capitolul de chimie sunt varza...o sa incerc in vacanta asta sau cel mai probabil la vara sa invat chimia bine bine poate merg si la meditatii...pana atunci ma descurc cu Gogu'...stiu destul de bine ce am de facut stiu de unde sa iau majoritatea materialelor...ramane vesnica problema KNO3....nu gasesc de unde sal iau iar baietii de la agrovet se pare ca si-au inchis siteul...ar fi cam 2 solutii care leam vazut pe utube dintre care una numi place....un domn facea ceva din resturile de la grajd-asta mie greu sa o fac din cauza ca nu am un grajd:))- si unca o chestie am vazut pe utube un domn care il lua dintrun produs de gradinarit (stump remover)....care (cred eu) ajuta bustenii sa putrezeasca mai repede. acum eram curios sa stiu de unde pot face rost de asta in romania...sau mai simplu de kno3 direct dar nu ma deranjeaza daca il iau din altceva...va multumesc:)

Aceasta postare a fost editata de spyrydus: 16 April 2011 - 09:44 PM

0

#15 Useril este offline   spyrydus 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 April 2011 - 10:29 PM

a murit forumul????nu se mai aude nimic de ceva timp iar multi membri experimentati nu mai sunt activi de ceva luni bune...ce se intampla???

ps:scuzati postul dublu dar nu il pot edita pe cel anterior
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro