Modelism - RHC Forum: Federatia Romana de Modelism - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Federatia Romana de Modelism cu ce probleme se confrunta

#1 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1643
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 24 September 2004 - 07:22 AM

Intrucat am vazut ca problemele federatiei au oarecare ecou, dar raspunsurile vin incrucisat pe mai multe subiecte, propun ca in acest subiect sa initiem un dialog cu federatia, sa ridicam la fileu toate problemele care ne framanta, insa si federatia poate sa ne mai spuna unde are probleme, sau chiar sa ceara ajutorul, ca printre noi cred ca sunt destui care vor si pot sa ajute.

Domnilor, fereastra este deschisa!
big
FROGS CAN FLY!
0

#2 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 24 September 2004 - 10:00 AM

De acord.
No brain, no headache.....
0

#3 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2004 - 01:39 PM

Am observat ca in ultimul timp modelismul isi schimba structura, din punct de vedere al practicantilor, a ramurilor predominante si chiar a felului in care se face (competie/hobby). Se pare ca intram pe directia vestului unde marea masa face modelism de placere , nu de dragul competitiilor sau a performantei. Intalnirile noastre, care nu au ca scop competitia, au cam dovedit ca modelisti sunt, si ca nici calitatea lor nu este tocmai slaba. Cred ca la acest nivel federatia ar putea sa se implice ceva mai mult. Sa vina si la adunarile noastre extracompetitionale, sa observe, sa se faca cunoscuta, sa incerce sa atraga pe acei practicanti care promit, spre partea competitionala. Este adevarat ca sunt multe probleme puse deja pe tapet si cu rezolvari dificile, si cu siguranta mai sunt multe necunoscute. Dar sunt sigur ca se vor gasi si voluntari care sa puna umarul numai ca federatia trebuie , zic eu, sa se faca ceva mai mult simtita printre noi.

Cam as avad eu treaba. Poate ca si eu am gresit cand la RR nu am invitat si pe cineva din Federatie. Insa, chiar daca acolo nu vom face nici o competitie, lansez de pe acum invitatia. Fara covor rosu, surle si trambitze, doar asa pur si simplu ca modelisti intre modelisti!

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#4 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 24 September 2004 - 03:45 PM

Big, la 24 Sep 2004, 13:39, a spus:

Poate ca si eu am gresit cand la RR nu am invitat si pe cineva din Federatie. Insa, chiar daca acolo nu vom face nici o competitie, lansez de pe acum invitatia. Fara covor rosu, surle si trambitze, doar asa pur si simplu ca modelisti intre modelisti!

Io unul, nu consider ca trebuie musai o invitatie speciala pt. FRMd ca sa poa sa vina la RR. Dar, pt. ca nu am scapat de vechile naravuri, o hartie cu antet si stampila de la organizatori (AS Archeopterix) catre invitat (FRMd), da o nota de "chermeza oficiala".

Poanta este ca Federatia... sunt doi si vechendurile putine si aglomerate cu calendarul competitional. Dar io fac pariu ca lui Pitts i-ar prinde bine un pic de destindere de nervii capului si sa stea cu noi, fara griji organizatorice ci contabilicesti, doar cu batzu de la emitzator in mana si cu ochii in planorul din soarele... Pariu?
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#5 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 24 September 2004 - 05:04 PM

Valteras, la 24 Sep 2004, 15:45, a spus:

Poanta este ca Federatia... sunt doi

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif :o

doi?
adica chiar DOI?

mamaaaaaa!!!

si atunci nu inteleg ce vreti de la ei.
orice atzi zice doi oameni nu pot sa faca treaba asta.
flying is my life...
0

#6 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 September 2004 - 06:05 PM

Nu stiu de ce am sentimentul ca mereu intervin aiurea unde nu trebuie...
Nu cred ca e loc si pentru mine la discutia asta, dar spun cateva vorbe si plec. E ca aruncatul pietrei in balta.
As risca sa spun ca sunt cateva probleme. Daca unele sunt numai in inchipuirea mea imi cer scuze ca le-am scris.

- personal insuficient;
- calendar competitional plin;
- salarii foarte mici;
- numar mic de arbitri;
- numar mic de modelisti legitimati, numar mic de cluburi afiliate;
- lipsa echipamentelor moderne folosite in arbitraj;
- statutul si bugetul alocat nu permit abordarea altor activitati decat cele recunoscute;
- slaba comunicare;
- ...

M-am exprimat "telegrafic" dar se poate intelege cate ceva. Nu incerc sa pun raul inainte sau sa plec cu prejudecati. Din fericire n-am avut ghinionul unor arbitraje proaste, ca specificul probei la care particip e altul. Am vazut si situatii neplacute, dar nu mai grave ca la Olimpiada anul asta.
Da cineva mai mult? Se poate discuta despre aspectele astea? Sau nu-s reale?
Cu ce se poate contribui sa fie mai bine, si ce se poate face concret pentru mai bine.
Astept sa se mai adauge ce mai trebuie la lista si sa se scoata ce nu trebuie sa fie acolo, apoi putem discuta.
Mai e un aspect. Discutiile astea nu sunt oficiale. Alea oficiale, se pot tine cu ocazia sedintelor organizate periodic. Am inteles (si verificat pe viu) ca accesul e liber si intrarea gratuita. Acolo discutiile au mult mai multe sanse sa fie ascultate si dezbatute. Si stiu sigur ca multi dintre voi ati ajuns macar o data la FRMd...
Sper ca Pitts sa explice mai multe pentru a se face inteles, sper ca toti cei care au intalnit probleme sa le spuna si poate se prevad si solutii pentru rezolvarea lor. Macar ce nu depinde de bani sa se poata rezolva. Ca multe sunt legate intr-un fel sau altul de bani.

HAJIME!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#7 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 24 September 2004 - 06:19 PM

am eu solutie:

taxa anuala de modelist=150 usd pentru a fi recunoscut
taxa de concurs =50 usd/concurs/membru pentru a concura

banii din taxe sa nu plece la buget sa ramana la FRMd si sa foloseasca in scop exclusiv federatiei(de la salarii pana la sisteme de cronometraj si arbitraj)

ce vise nene....
flying is my life...
0

#8 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 25 September 2004 - 01:05 AM

silviu trebuie sa te gandesti ca multi modelisti sunt copii si ca modelismul trebuie sa stimuleze copiii... cerandu-le 150 dolari pe an pentru recunoastere si cate 50 de dolari pentru fiecare concurs... eu zic ca le cam tai cheful de modelism. Si daca nu-l tai lor il tai parintilor... si tot asa.

Stiu ca in tarile alea mari si vestice totul e pe taxe dar nu cred ca la noi ar merge deocamdata aceeasi figura datorita insuficientii banilor din buzunarul fiecaruia...

MIG-29
0

#9 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 25 September 2004 - 06:21 AM

@MIG-29:

Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste cheful de modelism.

Alocatia unui copil nu depaseste 10 E.In conditiile in care un plan costa cit costa, ca sa nu mai vorbim de materiale, o taxa de genul acesta ar taia avintul oricarui copil cu parinti angajati la stat.Taxa asta ar fi cam ca a 13-a intretinere.

Federatia, dupa, parerea mea ar trebui sa se implice in primul rind in obtinerea de fonduri de la buget sau din sponsorizari, cel mult din taxe de la cluburi.Numai ca pentru asta este necesara existenta unor cluburi puternice , dotate cu sali de clasa, ateliere , scule , materiale de concurs,materiale de constructie, personal calificat e.t.c.Odata utilat in felul acesta vor fii si practicanti mai multi si mai bine pregatiti.

Acum 2 ani, Palatul National al Copiilor, (care este considerat clubul cel mai important) venea la concurs cu statia proprietate personala a antrenorului.Acumulatorii de propulsie la proba de viteza erau vechi de 10 ani, de fabricatie sovietica.Pentru achizitionarea unor acumulatori de propulsie noi, au fost necesare 3 luni de zile si 4 referate.Suma ceruta 1.400.000 lei.Si asa celor de acolo li s-a parut mult.In astea 3 luni,elevii nu au facut nici un antrenament, iar la concurs performanta ioc.

Cum ,bani de la buget nu o sa pupe federatia niciodata, singura sansa e sa apra niste cluburi puternice care sa primeasca sponsorizari,iar acestea sa sustina federatia cu bani pentrun arbitraj si alte cele necesare..
Homo Nauticus
0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662

Postat 25 September 2004 - 07:37 AM

Credeam ca ati observat ca Silviu66 a zis-o la misto. Nu cred ca taxe foarte mari ar rezolva situatia, daca tinem cont de numarul mic de modelisti cu acte sau de numarul participantilor la concursuri.

S-a nimerit rau ca pana luni cand posibil sa aflam parerea lui Pitts (pana atunci o sa cam vorbim fara sa cunoastem realitatea).
Chiar si asa, daca prin absurd s-ar pune problema unor taxe foarte mari (cam cum a zis Silviu66) tot e greu la inceput din cauza inertiei... Ca iti faci actele doar cand iti permite buzunarul (degeaba se obtin bani multi dar rar). Daca pentru concurs platesc mult am si pretentii mult mai mari. Nu stiu cui convine sa plateasca mult si sa nu beneficieze de arbitraj bun, pista sau conditii optime.

Nu stiu acum care mai e treaba, dar pe vremuri banii erau alocati (parca nu de FRMd!) clubului si acolo se facea "impartirea" pe sectii. Normal ca se tinea cont de rezultate, dar si de numarul sportivilor sau importanta activitatii (olimpica sau nu). Ce folos ca aveam o caruta de medalii daca eram 10 modelisti in club cu tot cu instructor? Plecau la concurs 4 si veneau cu 4 medalii. "Randament" bun dupa mine, dar nu conteaza asta. Daca pe langa echipa nu mai pleaca la concursuri inca 2-3 persoane in plus de prin club (de "sus"), daca nu-i rost de un cantonament la mare sau la munte cu lipelile de rigoare macar pentru cate un weekend nu se dau bani. Si noi aveam aceleasi probleme cu achizitiile. Legislatia e proasta si nu e doar pentru modelisti. E inca un sport din care nu se scot multi bani in mod direct si e privit ca o activitate neproductiva, deci tratat ca atare.
Din ce am observat sunt activitati in care federatia nu se poate amesteca oficial.
Presupun ca acum se poate discuta doar despre cele oficiale, despre cluburile afiliate activitatile recunoscute... La astea mergem pe legile existente, pe statutul de bugetari pe care il avem. Nu stiu daca putem schimba ceva daca acel ceva depinde de bani. Se mai poate face si altceva?
Despre activitatile modelistice din ultima vreme, independente de FRMd numai cuvinte de lauda! Sa fie cat mai multe! Pun si eu macar degetul daca nu umarul la caruta...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#11 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 25 September 2004 - 07:50 AM

bitex, la 24 Sep 2004, 18:05, a spus:

- personal insuficient;
- salarii foarte mici;
- numar mic de arbitri;
- statutul si bugetul alocat nu permit abordarea altor activitati decat cele recunoscute;
- slaba comunicare;
- ...

Nu prea e o interventie aiurea bitex.
Aspectele punctate de tine sunt la obiect si reale.
Si chiar Dl.Zanciu + Dl.Conu = 2 oameni la federatie.
Au reusit sa mentina Federatia "pe linia de plutire" (afilieri, concursuri internationale, nationale, etc.)
N-au fost ele toate la standarde ridicate dar au existat si asta e foarte important sa existe in conditiile financiare de la nivelul general.
Sunt convins ca daca cineva ar dori sa isi ofere sprijinul, federatia nu-l va refuza.
Pe de alta parte un club care are si sectii de modelism nu prea aloca bani suficienti activitatii modelistice (marinaru stie de ce) pentu ca prefera sa sustina alte sectii (baschet, volei, etc) ca modelismul merge si asa.
Sponsori nu prea se grabesc sa sustina nici macar o competitie darmite un club sau federatia.
Sponsorizarea apare doar daca patronatul respectiv e pasionat de modelism. RHC e un caz fericit dar daca va ganditi ca pe acest forum suntem ceva peste 3000 si daca vedem ca unii dintre noi sunt inscrisi de 2-3 ori sub nume diferite, ne reducem pe la 2000. Cati din 2000 sunt patroni? . Cati dintre patronii din cei 2000 is pot permite sa sponsorizeze o activitate de genul asta?
Ma opresc aici si va doresc multa bafta in continuare.
0

#12 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 09:30 AM

As dori sa fac o mica precizare, importanta de altfel: federatia este un fel de asociatie, fortat vorbind, si ea se ocupa doar de partea competitionala. Astfel incat nu poate sa se implice in organizarea activitatii cluburilor, chiar daca vorbim de cadavre vii gen palatele copiilor. Zic cadavre vii, si fac aici o paranteza, intrucat acest gen de a practica modelismul, nu mai este actual, si nici nu cred ca va mai putea fi sustinut de catre stat in continuare multa vreme. Locul lor va fi luat de cluburile private, pt. care am militat si inca mai militez eu. Doar pe aceste structuri federatia se va putea baza, pt ca doar acolo exista sansa sa apara performeii.

Daca doriti sa vorbim despre problemele modelismului romanesc, ca miscare globala, atunci cred ca e bine sa deschidem alt subiect sa nu amestecam lucrurile.

Eu cred ca multe activitai ale federatiei pot fi sprijinite cu voluntari, adica fara bani domnilor. Si sunt sigur ca se gasesc inimosi care sa puna osul la treaba, fara sa ceara legitimatii, salarii, bonusuri sau alt ceva, care vor doar ca treaba sa mearga. hai sa incercam sa identificam problemele cu care se confrunta federatia, si aici Pitts are mingea la fileu, o sa-l mai ajutam si noi. Apoi sa ne gandim daca si cum un corp al voluntarilor (uau ce bombastic suna, dar n'am gasit acum alta forma de exprimare...) poate sa ajute macar in parte.

big.
FROGS CAN FLY!
0

#13 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 25 September 2004 - 09:53 AM

:D :D :( :(
Simabililor.. cadavre vii e putin spus pentru cluburi, haideti sa va spun eu cum e cu.. cluburile..... (pt cei care nu sunt in cluburi)

Intrucat eu sunt la Palatul National al Copiilor Buc, va voi face un scutr istoric ca sa vedeti care sunt problemele cu care ne confruntam:
in anii comunisti PNC Buc era un renume national
dupa 89' treaba a inceput sa mai scartie dar, PNC tot acolo era
in '97-'98 PNC era ceel mai tare club din tara la juniori.
treptat fondurile au inceput sa se diminueza, dar nu va speriati caci PNC inchiriaza sala de concerte, primete bani de la minister.... in concluzie fonduri sunt
numai ca, stimabili nenorociti care conduc PNC, s-au gandit camodelismul cu toate formele sale nuu ajuta la nimic, asa ca pentru in kil de zeama trebuie facut referat si asteptat de ne vine rau.
Anul trecut cand a fost sa plecam la Pucioasa, Nu au vreu nici macar sa ne dea bani de deplasare si nici microbuz deoarece pe aceesta in folosea tovarasa directoare ca sa fie adusa de acasa si sa fie dusa (nu ca ar fi fost prima data) in schimb, cu putin timp inainte dee plecare tine toasu' director si ne spune ca au fost depasite fondurile pt telefonie si ca daca comitetul de parinti este de acord sa plateasca fo 1.000.000 lei pentru telefoane, atunci el va da fonduri pt plecare.
Asa ca al meu tatic a ajuns peste noapte seful comitetului de parinti, iar un alt tatic, pe loc secretar.
Pai cum sa putem sa promovam spurtul acesta?
Ca sa nu mai zic ca.... pe tot anut trecut au fost alocate pt materiale cam fo 5 milioane de lei pt materiale...
Sa fim seriosi, cu totii stim cate este o foaie de balsa si la cat ajunge. ganditiva cate materiale au putut fi cumparate tinand cont ca stimabilul Domn Tulbure, pentru care am toata stima ne-a facut si o reducere care oricum, nu a fost prima de acecst gen.
Cat despre a lua taxa de participare groasa eu sunt impotriva, pt ca sa fim seriosi, cei ce particila la Capionatul National de la Pucioasa stiu despre ce vorbesc.... Nu vreau sa jicnesc pe nimeni dar asta e adevarul...
Cat despre Federatie, ceei 2 domni fac si ei cat pot, cat le permite legislatia si bugetul.

Daca vreti sa facem ceva ar trebui sprijinul tuturor pentru o petitie, o plangere su cum o-ti vreo voi sa ii spuneti in care Ministerul sa acordee fonduri suplimentare... cu toate ca cu toasu' Abramburel Ahtanasiu spabe sperante sa putem realizaa ceva.
Banii pt acest sport nu pot fi luati tot de la sportivi, caci stim cu totii marae majoritatea de ce fonduri dispun, cat trebuie sa bage intr-un modedl.. in antrenament, echipament, samd..... de unde sa le mai cerem bani si pt participare....

Toate cele bune.

PS: propun formarea unui Sindicat... sau a uni formatiuni care sa ne reprezinte si sa faca cunoscut la nivel mondial situatia noastra.. poate asa, UE va cecre guvernuului cecva in plus pentru conditia de aderare. :D
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#14 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 10:28 AM

Big, la 25 Sep 2004, 09:30, a spus:

Locul lor va fi luat de cluburile private, pt. care am militat si inca mai militez eu. Doar pe aceste structuri federatia se va putea baza, pt ca doar acolo exista sansa sa apara performeii.

Cluburi particulare exista din 1990.
Nu cred ca existenta sau aparitia cluburilor particulare rezolva situatia actuala si nici pe cea viitoare.
Nu detaliez pentru ca devenin "off topic" vedeti totusi situatia sportivilor independenti (alta situatie fata de cea a cluburilor particulare).
0

#15 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 10:52 AM

Salut!!!
Bitexule, tre contrazic prieteneste: nu asteptati pana luni, pentru ca si azi sunt la servici B)

Primul lucru pe care il remarc: nu sunt numai barfitori pe forum, ci si unii care INTR-ADEVAR vor sa clarifice lucrurile, si asta am sa incerc sa fac....dar o sa-mi ia timp.
Pentru cei care nu stiu prea multe despre ceea ce face federatia in 2 oameni, incerc sa atasez calendarul competitional intern de anul asta. Cititi-l, impartiti-l la doi oameni, adasugati niste zile/fiecare competitie pentru hartzogarie, si aveti intaia imagine despre cum trebuie sa ne gospodarim timpul.

Fisiere atasate

0

#16 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 10:54 AM

Aditional, mai avem si un calendar international. Pe cel din 2004 il atasez aici.

Fisiere atasate

0

#17 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:05 AM

Pana aici v-ati facut o (palida imagine) cu ce ne mancam painea. Ei bine, painea asta avem voie sa o mancam daca folosim regulamentul Legii sportului 69/2000 (vezi forum-administrative-legislative). Rezulta ca menirea federatiei este ACTIVITATEA DE PERFORMANTA si atat! Mai clar: asa cum celelalte federatii sportive (atletism, baschet, gimnastica....ETC) isi desfasoara competitiile in concordanta stricta cu regulamentele federatiilor internationale la care sunt afiliate, asa si noi nu putem desfasura concursuri DECAT la clasele prevazute expres in regulamentele FAI (aero+racheto), NAVIGA (navo), EFRA (auto RC) si FEMA (auto captive). Atat! Nici vorba sa avem voie sa cheltuim banii (daca am avea B) ) pentru popularele (si utilele) fun-fly-uri, concursuri de incurajare, sau altele de felul acesta. Mai mult, cotizatiile la federatiile internationale (in total peste 4500 EURO/an) trebuie sa le platim din VENITURI EXTRABUGETARE!

BUGET: anul asta statul ne-a dat bani pentru activitatea competitionala interna (~75%) si salarii(~60%). Cu restul+bani cotizatii internationale+promovarea loturilor care aduc medalii ce facem? Din cele peste 20 medalii la europene si mondiale de anul asta, numai pentru lotul de rachetomodele am platit (taxe concurs+cazare) 9005 EURO! Pe buna dreptate, de unde avem banii astia, daca bugetul nu ne da?
0

#18 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 25 September 2004 - 11:15 AM

Deci.... precum am zis.. pe romaneste... sa ne luam de gat cu Ministerul.... daca 'om putea....
Caci daca stam si analizam.... e clar ca ca cuat luam mai multi bani de la practicanti.. cu atat destramam activitatea cometitionala si realizam un modelism de duminica dimineatza pe ici pe colo.....
Caci sponsorirari... sa fim seriosi.. cati vor sa sponsorizeze niste activitati care nu apar la TV.... unde stirile sportive au pste 80% din timp alocat fotbalului si barfelor din el.
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#19 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:18 AM

A mai fost lotul de navomodele machete care au adus medalii si cel de zbor liber (cu pilot magnetic) care au adus si ei binisor (vezi forum).

Ca sa fac o paranteza, in 12 ani de activitate in federatie, am organizat peste 30 de Campionate Mondiale si Europene la aero si rachetomodelism.

La un astfel de campionat am avut in medie peste 40 arbitri/campionat, carora li s-a asigurat de catre federatie (dupa lege) cazare-masa-transport-INDEMNIZATIE DE ARBITRAJ). Bani proveniti din incasarile la aceste campionate. Tot din banii astia ne platim cotizatiile la federatiile internationale. Tot din banii astia pregatim loturile de care SUNTEM SIGURI ca aduc medalii. Tot din banii astia platim amenajarile pentru competitiile internationale pe care le organizam aici. Tot din banii astia platim chirie terenuri, electricitate la locul de concurs, masina salvarii (!!!!), corturi militare, amplificare, toalete ecologice, transport+cazare+masa gratuita pentru membrii Juriului desemnat de FAI pentru competitia respectiva.Tiparire diplome, medalii, tricouri, abtzibilduri, afise, consumabile, operator PC.....mai continui?
La campionatele i/n de rachetomodele, transportul+cazarea+masa celor 5 arbitri internationali de stand, desemnati de FAI. La machete zburatoare (Suceava, 1996), transport+cazare+masa pentru: 5 arbitri stand, 5 arbitri de zbor pentru RC, 5 arbitri de zbor pentru machete captive.Toti arbitrii straini, nominalizati de FAI. La elicoptere (Pitesti 2001): 5 arbitri de zbor straini, nominalizati de FAI( transport+cazare+masa) +2 membri ai juriului FAI(al treilea am fost eu).
0

#20 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:23 AM

A-propos de bani: poate va intrebati ce se intampla cu banii pe care ii luam pe cotizatii.....la campionatul de la Deva (aero RC) am cheltuit 10,5 mil., am incasat aproape 4.....la alte competitii, bilantul este mai rau...Mai puneti la socoteala chirie sala, abonament nr. fix de telefon, consumabile papetarie +xerox(avem un canon 1010 care nu se mai fabrica, cumparat in 1992....chiar si aia de la service se mira ca mai merge.....), fax, abonament internet (platim 30 EUR/luna, trafic nelimitat, 3 adrese de e-mail). Acum vreo 6 ani ne-am cumparat o Dacie break care a fost prin toate coclaurile...si inca mai merge...cheltuielile cu ea tot din banii castigat din competitiile i/n....
0

#21 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:25 AM

Valteras, la 24 Sep 2004, 15:45, a spus:

Poate ca si eu am gresit cand la RR nu am invitat si pe cineva din Federatie. Insa, chiar daca acolo nu vom face nici o competitie, lansez de pe acum invitatia. Fara covor rosu, surle si trambitze, doar asa pur si simplu ca modelisti intre modelisti!

Io unul, nu consider ca trebuie musai o invitatie speciala pt. FRMd ca sa poa sa vina la RR. Dar, pt. ca nu am scapat de vechile naravuri, o hartie cu antet si stampila de la organizatori (AS Archeopterix) catre invitat (FRMd), da o nota de "chermeza oficiala".

Poanta este ca Federatia... sunt doi si vechendurile putine si aglomerate cu calendarul competitional. Dar io fac pariu ca lui Pitts i-ar prinde bine un pic de destindere de nervii capului si sa stea cu noi, fara griji organizatorice ci contabilicesti, doar cu batzu de la emitzator in mana si cu ochii in planorul din soarele... Pariu?

Il castigi Valterasule!
0

#22 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:26 AM

Am observat ca in ultimul timp modelismul isi schimba structura, din punct de vedere al practicantilor, a ramurilor predominante si chiar a felului in care se face (competie/hobby). Se pare ca intram pe directia vestului unde marea masa face modelism de placere , nu de dragul competitiilor sau a performantei. Intalnirile noastre, care nu au ca scop competitia, au cam dovedit ca modelisti sunt, si ca nici calitatea lor nu este tocmai slaba. Cred ca la acest nivel federatia ar putea sa se implice ceva mai mult. Sa vina si la adunarile noastre extracompetitionale, sa observe, sa se faca cunoscuta, sa incerce sa atraga pe acei practicanti care promit, spre partea competitionala. Este adevarat ca sunt multe probleme puse deja pe tapet si cu rezolvari dificile, si cu siguranta mai sunt multe necunoscute. Dar sunt sigur ca se vor gasi si voluntari care sa puna umarul numai ca federatia trebuie , zic eu, sa se faca ceva mai mult simtita printre noi.

Cam as avad eu treaba. Poate ca si eu am gresit cand la RR nu am invitat si pe cineva din Federatie. Insa, chiar daca acolo nu vom face nici o competitie, lansez de pe acum invitatia. Fara covor rosu, surle si trambitze, doar asa pur si simplu ca modelisti intre modelisti!

Big.

VOLUNTARI???? adica neplatiti????? LA NOI???????
0

#23 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:32 AM

SILVIU66, la 24 Sep 2004, 18:19, a spus:

am eu solutie:

taxa anuala de modelist=150 usd pentru a fi recunoscut
taxa de concurs =50 usd/concurs/membru pentru a concura

banii din taxe sa nu plece la buget sa ramana la FRMd si sa foloseasca in scop exclusiv federatiei(de la salarii pana la sisteme de cronometraj si arbitraj)

ce vise nene....

Nici char 150$, DAR NICI 100.000/an!!!!! Nici taxa de participare 100.000lei/clasa!!! Aici discutiile au fost lungi si nesfarsite in interiorul federatiei si la adunarea generala, unde se aproba nivelul taxelor si cotizatiilor. Oameni cu Kentu-n gura si gatu incovoiat de lanturi de aur, se plang ca taxele sunt mari....Sunt si altii cu initiative..."progresiste" care propun minimum 300.000, dar se pierd in multimea majoritatii care voteaza pe suta de mii.
Si inca ceva: PRIN REGULAMENT, cluburile de juniori si cele scolare nu platesc NIMIC!!! Nici cotizatie anuala, nici taxe de participare, numai costul carnetului de legitimare (100.000 lei) pe care il au 10 ani....
0

#24 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:34 AM

Pletila, la 25 Sep 2004, 06:21, a spus:

@MIG-29:

Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste cheful de modelism.

Alocatia unui copil nu depaseste 10 E.In conditiile in care un plan costa cit costa, ca sa nu mai vorbim de materiale, o taxa de genul acesta ar taia avintul oricarui copil cu parinti angajati la stat.Taxa asta ar fi cam ca a 13-a intretinere.

Federatia, dupa, parerea mea ar trebui sa se implice in primul rind in obtinerea de fonduri de la buget sau din sponsorizari, cel mult din taxe de la cluburi.Numai ca pentru asta este necesara existenta unor cluburi puternice , dotate cu sali de clasa, ateliere , scule , materiale de concurs,materiale de constructie, personal calificat e.t.c.Odata utilat in felul acesta vor fii si practicanti mai multi si mai bine pregatiti.

Acum 2 ani, Palatul National al Copiilor, (care este considerat clubul cel mai important) venea la concurs cu statia proprietate personala a antrenorului.Acumulatorii de propulsie la proba de viteza erau vechi de 10 ani, de fabricatie sovietica.Pentru achizitionarea unor acumulatori de propulsie noi, au fost necesare 3 luni de zile si 4 referate.Suma ceruta 1.400.000 lei.Si asa celor de acolo li s-a parut mult.In astea 3 luni,elevii nu au facut nici un antrenament, iar la concurs performanta ioc.

Cum ,bani de la buget nu o sa pupe federatia niciodata, singura sansa e sa apra niste cluburi puternice care sa primeasca sponsorizari,iar acestea sa sustina federatia cu bani pentrun arbitraj si alte cele necesare..

Singurul mod in care putem sa ne implicam in obtinerea unor fonduri de la buget ESTE SA ADUCEM MEDALII LA CM SI CE, pentru a obtine bruma de buget alocat!
0

#25 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:34 AM

Yeap! Sunt sigur ca se gasesc si la noi oameni inca nepervertiti, cu suflet si dorinta de a face bine nu doar de a castiga bani oricum si in orice conditii. De fapt clubul meu, care este privat, functioneaza pe aceste principii, asa ca nu vad de ce nu ar fi posibil si in alte parti!

Big.
FROGS CAN FLY!
0

#26 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:39 AM

Crios, la 25 Sep 2004, 07:50, a spus:

bitex, la 24 Sep 2004, 18:05, a spus:

- personal insuficient;
- salarii foarte mici;
- numar mic de arbitri;
- slaba comunicare;
- ...

Nu prea e o interventie aiurea bitex.
Aspectele punctate de tine sunt la obiect si reale.
Si chiar Dl.Zanciu + Dl.Conu = 2 oameni la federatie.
Au reusit sa mentina Federatia "pe linia de plutire" (afilieri, concursuri internationale, nationale, etc.)
N-au fost ele toate la standarde ridicate dar au existat si asta e foarte important sa existe in conditiile financiare de la nivelul general.
Sunt convins ca daca cineva ar dori sa isi ofere sprijinul, federatia nu-l va refuza.
Pe de alta parte un club care are si sectii de modelism nu prea aloca bani suficienti activitatii modelistice (marinaru stie de ce) pentu ca prefera sa sustina alte sectii (baschet, volei, etc) ca modelismul merge si asa.
Sponsori nu prea se grabesc sa sustina nici macar o competitie darmite un club sau federatia.
Sponsorizarea apare doar daca patronatul respectiv e pasionat de modelism. RHC e un caz fericit dar daca va ganditi ca pe acest forum suntem ceva peste 3000 si daca vedem ca unii dintre noi sunt inscrisi de 2-3 ori sub nume diferite, ne reducem pe la 2000. Cati din 2000 sunt patroni? . Cati dintre patronii din cei 2000 is pot permite sa sponsorizeze o activitate de genul asta?
Ma opresc aici si va doresc multa bafta in continuare.

Sponsori zici???? degeaba merg la ei si le spun ca vin 30 tari participante, ca ma intreaba in ce ziare apar stiri despre campionat, si cate minute la TV!!!
Singurii sponsori (in ordinea cronologica) au fost si sunt:
-CSA (Czech&Slovak Airlines) prin prietenul meu Zdenek Kral, directorul agentiei(de nenumarate ori!)
-o data Lufthansa( un bilet free)
-constant, RHC (computer performant, CD player, asistenta, asistenta, asistenta si iar asistenta....ca mi-e si rusine sa le ami cer ceva!!!)
0

#27 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:40 AM

Agarici, la 25 Sep 2004, 11:15, a spus:

Deci.... precum am zis.. pe romaneste... sa ne luam de gat cu Ministerul.... daca 'om putea....
Caci daca stam si analizam.... e clar ca ca cuat luam mai multi bani de la practicanti.. cu atat destramam activitatea cometitionala si realizam un modelism de duminica dimineatza pe ici pe colo.....
Caci sponsorirari... sa fim seriosi.. cati vor sa sponsorizeze niste activitati care nu apar la TV.... unde stirile sportive au pste 80% din timp alocat fotbalului si barfelor din el.

Din pacate suntem modelisti nu fotbalisti si ne-am asumat lucrul asta.
Problema noastra este cum putem ajuta Federatia si cum ne poate ea ajuta pe noi si nu ma refer aici la parte financiara ci la gasirea unor solutii de conlucrare de comun acord acceptate.
Activitatea sportiv-competitionala nu poate exista fara Federatie, dar invers, va rog sa ma credeti ca se poate.
Cine crede altfel se inseala.
0

#28 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 11:41 AM

pitts, la 25 Sep 2004, 11:34, a spus:

Singurul mod in care putem sa ne implicam in obtinerea unor fonduri de la buget ESTE SA ADUCEM MEDALII LA CM SI CE, pentru a obtine bruma de buget alocat!

Ok, dar pentru asta trebuie ca modelistii aceia care vor, si care pot sa aduca medalii, sa fie descoperiti. Si daca este posibil sa fie sprijiniti. Ii descoperim la adunari si para adunari, competitii de casa, etc. Dar, pot fi sprijiniti doar de un cadru cu prestanta, gen club, sau chiar federatie, la nivel mai mare. In cadrul clubului exista relatii clare de ajutor mutual, flux de informatii canalizat si activ etc. Iar daca vorbim de gasit sponsori, una este sa mearga Gica anonimu' sa ceara bani de deplasare la Ciorapul srl si alta este sa o faca un club, sau o federatie!

big
FROGS CAN FLY!
0

#29 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 12:00 PM

Big, la 25 Sep 2004, 11:41, a spus:

pitts, la 25 Sep 2004, 11:34, a spus:

Ok, dar pentru asta trebuie ca modelistii aceia care vor, si care pot sa aduca medalii, sa fie descoperiti. Si daca este posibil sa fie sprijiniti. Ii descoperim la adunari si para adunari, competitii de casa, etc. Dar, pot fi sprijiniti doar de un cadru cu prestanta, gen club, sau chiar federatie, la nivel mai mare. In cadrul clubului exista relatii clare de ajutor mutual, flux de informatii canalizat si activ etc. Iar daca vorbim de gasit sponsori, una este sa mearga Gica anonimu' sa ceara bani de deplasare la Ciorapul srl si alta este sa o faca un club, sau o federatie!

big

Rezultate si medalii: DIN PACATE, se pot aduce NUMAI la niste ramuri NEPOPULARE printre marea majoritate a practicantilor actuali de modelism.
La aero, NUMAI la zbor liber (F1A,B,E,J,D), la navo NUMAI la machete statice, la racheto, la vreo4 clase din cele 9....
Sunt semne ca la automodele , in cativa ani, vom avea surprize frumoase!! Vad ca au aparut niste oameni care pe langa ca sunt pasionati, au si ceva in cap, AU SI POSIBILITATI MATERIALE(!!!!!!), si....persevereaza!!!!
Nu vad nici o performanta imediata la : aero(machete, acrobatie RC, zbor electric, elicoptere, curse la pilon,...). Motivul??? Pentru a obtine performanta la aceste clase, trebuie o tehnica de exceptie=bani, plus antrenamente sustinute(imi aduc aminte ca un concurent de la elicoptere german-de altfel situat in a doua jumatate a clasamentului-imi spunea ca daca nu se antreneaza MINIMUM 5 zile pe saptamana, nu are ce cauta la competitiile internationale, iar antrenamentul inseamna zeci de litri de combustibil cu 30%nitro, piese rupte si inlocuite, un motor/sezon, un set servouri/sezon,.....). La automodele captive.....sa spuna BITEX (ii semnez o hartie in alb si el poate sa spune ce vrea acolo, incepand cu numarul de antrenamente lunar...). La navomodele FSR , vezi ce am spus la elicoptere! La veliere, tot greu! Poate vorbele mele supara marea masa de practicanti (sau viitori practicanti), dar va rog sa ma credeti ca asa este!
In ceea ce priveste sponsorii, m-am dus personal, insotit de documentele federatiilor internationale, de carnetul de arbitru international eliberat de FAI, de articole elogioase aparute la adresa noastra in presa straina, de datele din anuarul sportului,.......
0

#30 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2004 - 01:11 PM

OK, cam atat pentru azi.....ma duc acas' sa-mi pregatesc modelul pentru maine la Calugareni. Sa nu ma intrebati luni ce-am facut!!! B)
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

55 useri citesc topicul
0 membri, 55 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro