Modelism - RHC Forum: machete statice - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

machete statice tehnici constructie

#31 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 03 October 2004 - 11:23 AM

Chit-ul auto adera la orice suprafata.Inclusiv la sticla!!!!

Balustrada am facut la macheta aia militara.Din pacate nu se vede ca sunt pozele nasoale.E pe marginea scarilor de linga cabina.Am facut-o din sirma de Cu. subtire , scoasa din niste fire.Am construit-o in plan orizontal pe o bucata de carton pe care am desenat mai inainte balustrada, asa cum voiam sa iasa.Piesele le-am cositorit si am slefuit pe urma surplusul de cositor.
Homo Nauticus
0

#32 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 03 October 2004 - 12:03 PM

ok,m-am lamurit,cu balustrada o sa fie un mare chin,am cam 10 m (desfasurata) ,dar cu rabdare....multumesc pentru sugestii.bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#33 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2004 - 10:35 AM

10 m ?!!!!!!..Pai e cam mult. Incearca sa faci pe o placa de 1m desenul.Pontilii verticali ii tai din sirma si apoi ii lipesti la distante egale cu o picatura FOARTE MICA DE ARACET.Eventual unul mai diluat care sa se desprinda usor ulterior.Apoi vii cu o sirma lunga si o asezi deasupra pontililor la distanta care o doresti.Fixezi sirma la capete prin legarea de doua cuie pe care trebuie sa le bati in placa.(eu am o scindura pe care o folosesc).Dupa ce asezi sirma lunga in pozitia pe care o doresti, incepi sa cositoresti fiecare pontil in parte ,cu puncte mici de cositor,de sirma pe care ai intins-o.Dupa ce pui toate rindurile de sirma,si probabil ca sunt vre-o trei,Desfaci capetele de pe cuie si deprinzi usor balustrada bucata cu bucata , din punctele de aracet.La final nu ramine decit sa tai capetele mai lungi cu un sfic , sa inlaturi surplusul de cositor cu un virf de cutter, foarte ascutit si pe urma sa vopsesti balustrada.

Poti incerca si invers, adica sa intinzi cele trei sirme lungi si apoi sa tii in pozitie cu o penseta pontilii si sa-i lipesi pe rind.E mai migalos dar,scapi de desfacerea pontililor de pe scindura.

Spor la treaba! ....ca o sa ai nevoie....

ATENTIE: Metoda e experimentata de mine personal dar o aplicati pe propria raspundere.Daca vi se pare prea mult de munca sa nu ma injurati ca asa e treaba cu modelismu'.

Aceasta postare a fost editata de Pletila: 04 October 2004 - 10:39 AM

Homo Nauticus
0

#34 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 October 2004 - 06:35 PM

de fapt sunt mai multi metri,modelul are 1,55m ,4 nivele de suprastuctura si peste tot sunt balustrazi.metoda ta este f.buna,eu fixam pontilii in punte apoi lipeam mina curenta.se poate si asa dar trebuie avut grija cu inaltimea.acum,alta problema de care,cred,ne izbim cu totii:acoperirea puntii.bismark avea toate puntile din lemn.ce metode cunoasteti,pastrind scara de contructie?bafta
Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
0

#35 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2004 - 09:55 AM

Se poate si cu pontilii montati dar e mai incomod si e mai periculos pentru restul machetei.

La ce scara lucrezi tu, eu zic ca trebuie sa tai "scinduri" din furnir la latimea dorita , sa le lipesti si apoi sa la slefuiest pe toata suprafata.Ideea e ca trebuie sa pui puntea inainte de a pune orice suprastructura pentru a avea spatiu de manevra cind slefuiest.Pui doar puntea, o lipesti apoi iei o bucata de polistiren si lipesti pe ia un smirghel cu granulatie fina .Dupa ce se usuca iei polistirenul si dai pe toata suprafata, in lungul corpului pina se lustruieste uniform.Daca vrei sa protejezi puntea dupa ce ai finisat-o bine, lipeste pe ea un scotch de hirtie ca sa nu o deteriorezi cu urmatoarele operatiuni.
Homo Nauticus
0

#36 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2004 - 06:36 PM

buna idee,eu aveam niste baghete foarte subtiri folosite ca lopatele pt cafea dar trebuiau si ele prelucrate.suprastructura este detasabila,deci am sa lucrez usor.azi am facut baza turnului amiral dar trebuie sa ma opresc si sa incep totusi balustazile la primul nivel.pentru a pastra scara,boldurile ar fi potrivite iar pentru mina curenta sa caut o sirma subtire dar rezistenta.ma gindeam la nichelina dar nu stiu daca se cositoreste.aveti idee despre asta?bafta

multumesc lui pletila pentru sugestii,se pare ca este singurul care se pricepe......
0

#37 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 October 2004 - 07:16 PM

Nu stiu daca se cositoreste nichelina , da boldurile sigur nu se cositoresc !!!!Lucreaza cu sirma de Cu ca e cel mai sigur.

ATENTIE: Inainte sa pui ceva pe punte fa puntea propriuzisa ca sa o poti slefui.Parerea mea e ca ar trebui sa faci balustradele separat si sa le pui ultimele.E pacat sa le faci si sa le deteriorezi.
Homo Nauticus
0

#38 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 October 2004 - 07:19 PM

salut.azi am inceput puntea amiral,vreau sa construiesc de sus in jos,pe nivele,i-mi este mult mai simplu.am rezolvat si problema parapetilor,am gasit tabla de cupru f.f.subtire care se prelucreaza excelent si pot face usor si prinderea de balustrazi.cu boldurile si nichelina m-am lamurit:nu sunt bune decit daca folosesc alta metoda de lipire.acum,ce vreau sa intreb?cum pot sa fac sa para cit mai reale geamurile si hublourile tinind cont ca folosesa la cabine calup din lemn,scara de consructie nu-mi permite sa le fac goale inauntru.multa bafta
0

#39 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 October 2004 - 12:24 PM

Dai gauri inlocul unde trebuie sa fie hubloul , le largesti la gura putin si asezi un hublou din material plastic transparent, ca in desen.Atentie la lipire sa nu se murdareasca pe interior.Hublourile le tai cu o preducea.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1097144669.jpg

Homo Nauticus
0

#40 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 October 2004 - 06:57 PM

este o idee buna,multumesc.tot la turnul amiral lucrez,am terminat de facut baza celor trei punti ce i-l compun,cu parapeti plini de care urmeaza sa ma prind cu balustrada obisnuita.i-mi pare rau ca nu am poze sa le atasez,altfel se discuta.sper sa rezolv problema asta cit mai repede.azi nu am intrebari dar totusi,poate mai vine si altcineva cu intrebari.n-or fi toti super priceputi.bafta
0

#41 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 October 2004 - 07:13 PM

azi n-am facut nimic.m-a mincat in ... sa dau un puf de spray pe turn si s-a frecat pisica de el,nu vrei sa stii cum arata.iubiti animalele... ;) :) :) ;) :)
0

#42 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2004 - 09:23 AM

Te-ai cam grabit cu vopsitul....Oricum: Kill the cat!!!!!!!!!!
Homo Nauticus
0

#43 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2004 - 05:11 PM

dar nu am inceput sa vopsesc,am dat un puf pe unde era chituit,apoi stii tu,smirghel de apa si iese sticla.asta am si facut,a disparut si parul,totul este ok.poate ca nu frecam atit daca nu era pisica curioasa.oricum,am sa renunt la chitul de cutit,este prea prafos si nu are duritate.am sa trec pe auto ,mai ales la suprafete mari.va tin la curent cu lucrarea si bineinteles,cu problemele ce apar.multa bafta.

@pletila
inca nu te-ai hotarit ,te apuci de bismark?
0

#44 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2004 - 05:31 PM

Pai am cam multe incepute.....
Homo Nauticus
0

#45 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2004 - 11:26 AM

si eu ,dar cind te apuca bau-bau-ul nu te poti stapini.
0

#46 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2004 - 02:51 PM

acum o intrebare.pe cosul de fum sunt situate doua proiectoare uriase intr-un fel de carapace,ca o jumatate de ou kinder,numai ca este articulata,culiseaza pe verticala.care ar fi ceea mai usoara metoda de constructie?

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1097412753.jpg

Aceasta postare a fost editata de stamy: 10 October 2004 - 02:52 PM

0

#47 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2004 - 11:08 AM

...greu de zis...o vedere din fata se poate?
Homo Nauticus
0

#48 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2004 - 05:45 PM

am sa incerc,nu stiu daca am sa reusesc,nu prea le am cu pozele.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1097509520.jpg

0

#49 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 October 2004 - 05:48 PM

sau asta,daca se vede mai bine.bafta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1097509721.jpg

0

#50 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2004 - 09:56 AM

Pai singura sansa e sa le faci din fisii de tabla de Cu si sa le cositoresti.
Homo Nauticus
0

#51 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2004 - 08:50 PM

cred ca este singura solutie.un ou kinder era perfect dar este prea mare.inapoi la lucrul manual.multumesc.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1097607031.jpg

0

#52 Useril este offline   Oke 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 10-October 04

Postat 13 October 2004 - 02:44 PM

Salut! Am vazut mai demult la unul care facea o fregata clasa Perry o chestie. Elementele astea rotunde gen turele, proiectoare, cupole de radar, d-astea bune de facut din capsule de ou Kinder, tipu' le facea din guma de mestecat! :D Adica lua guma (multa, in functie de piesa), o mesteca, apoi o modela in forma respectiva, si o acoperea cu tifon. Mare atentie la tifon. Firele trebuie sa patrunda in guma pana raman la acelasi nivel cu suprafata (nu stiu, se ruleaza piesa pe o suprafata plana, ceva de genul asta). Dupa cateva zile, timp in care s-a mai uscat si intarit guma, se "vopseste" cu aracet sau nu stiu ce combinatie de cleiuri, rasini (omu' folosea ce-avea la indemana deci nu e ceva STAS). Se slefuieste, vopseste etc. Acu' nu stiu cum se comporta asa ceva in timp, crapa sau nu, se deformeaza, n-am mai urmarit ce se intampla, dar mi se pare o traznaie de incercat odata.
Daca deplaseasa mai multa apa decat propria greutate, cred ca va pluti.
0

#53 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2004 - 03:01 PM

De crapat nu se crapa ca tifonul ala actineaza ca o armatura.
Homo Nauticus
0

#54 Useril este offline   Oke 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 October 2004 - 03:46 PM

Am impresia ca individu' ajunsese la guma dupa incercari cu chit si plastilina. Astea nu merg pentru ca sunt uleioase si nu se impaca deloc cu aracetul. Ce nu stiu e cum reactioneaza ansamblul asta in timp ce aracetul ala se usuca definitiv (parca tine vreo 3 saptamani). Mi se pare posibil sa apara o oarecare deformare. Dar asta cu aracet si tifon e deja zidarie, nu modelism (cred ca de-acolo s-a inspirat). :D
0

#55 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 October 2004 - 04:05 PM

Ghiduseniile alea ca burdufurile cred ca se pot face din fasii subtiri din material flexibil (folie ceva mai dura, tabla alama, cupru...), suprapuse, gaurite la capete (nu-i nevoie de nituire ca se pot folosi gaurile la urmatoarea operatie), apoi incovoiata toata structura asta si fixata pe o bucatica de lemn ca distantier cu doua ace de gamalie (sau cuie ca nu stiu scara la care lucrati) prin acela gauri. Fetele sa devina paralele si inca nedesfacuta sa aiba forma literei U. Apoi se desfac uniform acele lamele dar sa nu se depaseasca marginile (sa nu ramana goluri intre ele) si ramane ceva asemanator ca in poza. Se rigidizeaza cu ceva daca-i plastic sau se cositoreste daca-i alama sau cupru. Merge din tabla cat mai subtire, poate pe la 0,1 nu stiu exact.
Daca-mi spuneti niste dimensiuni pot incerca sa vad daca n-am vorbit prostii. Am facut mai demult, dar nu pentru asa ceva.

Apoi tot felul de suprafete care mai de care mai ciudate merg facute din ciorap de dama (ca armatura) pus pe rama si tensionat la forma dorita fie prin tragere fie prin impingere (chiar cu ceva care trebuie copiat daca n-are zone concave). In pozitia finala se rigidizeaza cu lac cat mai gros si asa ramane.
Uneori se poate suprapune peste suprafata din lycra sau ce-o fi, o bucata ce cauciuc din balon (din ala pentru copii ca sa nu ajung iar la prezervative ca zice lumea ca am un fix) si se poate folosi depresiunea/presiunea creata in recipientul folosit ca rama. Mai sunt variante dar cam pe acelasi principiu, cu doua folii, o armatura intre doua folii pentru obtinerea reliefului dorit...

PS. In cel mai rau caz pe un model se pot lipi acele benzi metalice subtiri (dar mai lungi si fixate bucata cu bucata cu ace cu gamalie) si cositori direct acolo, daca forma e mai complicata, apoi decupate. Am observat ca ce-i in poza nu are axa de simetrie.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 October 2004 - 04:15 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#56 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2004 - 05:31 PM

salut.bitex ,ai dreptate,metoda este buna,de fapt singura daca vrei sa iasa ceva de calitate,este verificata si da rezultate.de altfel am facut o proba,din patru felii si mi-a iesit,urmeaza sa le adaptez la scara si gata.bafta
0

#57 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 October 2004 - 07:07 PM

salut.mai am intrebari.de exemplu ,cum montati tevile de tun in turele.la inbinarea dintre tun si turela exista un amortizor acoperit cu ceva.voi cum procedati?bafta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1098119232.jpg

0

#58 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 October 2004 - 09:05 PM

una mai explicita

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1098212723.jpg

0

#59 Useril este offline   Oke 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 October 2004 - 10:34 AM

Depinde cum faci turela. Daca e un solid faci o nisa (unde vine partea superioara a izolatiei de "panza" - de fapt era si ceva cauciucat) si perpendicular pe ea (mare grija la unghiul axei ca din el controlezi pozitia finala a tevii) dai o gaura in care intra teava. Daca e goala e mai frumos, ca poti sa montezi o tija orizontala in turela pe care fixezi teava. Asta teoretic ti-ar permite sa misti teava (da bine la necunoscatori- "ia uite, se misca si tevile de tun, ce frumos!"). Si e mai usor sa lipesti izolatia in interiorul turelei daca e goala. La una plina ti-ar trebui un mulaj din "ceva" (orice, poate sa si crape dupa ce-l pui, oricum e acoperit in final) pe care lipesti la urma izolatia.
Acum depinde daca ai facut deja turelele sau nu.
0

#60 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 October 2004 - 06:05 PM

salut.nu le-am facut inca dar le fac din calup,dureaza mai putin si ies cum vreau eu.tevile am sa le fac din metal si la prelucrare am sa las un capat ascutit pe care-l infing in decupaturile din turela.ideea cu mulajul este buna si am s-o urmez.multumesc.

Aceasta postare a fost editata de stamy: 20 October 2004 - 06:05 PM

0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

14 useri citesc topicul