Modelism - RHC Forum: Eleroane easy star - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Eleroane easy star

#1 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 16-May 09

Postat 28 April 2010 - 10:49 PM

Salutare tuturor...cam acum o luna va scriam despre ceva probleme directie la easy star-ul din dotare...dupa ce cu ajutorul vostru am reusit sa le rezolv,dupa ce am trecut de perioada rodajului,in sensul ca ma descurc destul de bine cu modelul,m-am gandit sa incerc si ceva acrobatii.Cum loopingurile au devenit ceva normal va dati seama ca trebuia sa trec la tonouri...si pentru asta aveam nevoie de eleroane...asadar...achizitionat piese necesare...cateva are de munca...si din nou la zbor...dar pe cat de entuziasmat am plecat spre locul de zbor,pe atat de dezamagit m-am intors...va spun si de ce...de cate ori incercam sa folosesc eleroanele modelul pierde din portanta si are tendinta de a pierde inaltime...ma rog...nu reusesc sa execut nici macar un tonou si parca zboara si mai prost decat inainte...cum sunt inca la inceput la acest capitol va cer din nou ajutorul...multumesc

Imagine atasata: 27042010019.jpgImagine atasata: 27042010020.jpg
0

#2 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2010 - 10:52 PM

...alte poze
Imagine atasata: 27042010022.jpgImagine atasata: 28042010025.jpg
0

#3 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2010 - 10:55 PM

...si alte poze
Imagine atasata: 28042010023.jpgImagine atasata: 28042010024.jpg
0

#4 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 28 April 2010 - 11:12 PM

...si un filmulet
http://www.youtube.c...h?v=M3kuSTWDMNQ
0

#5 Useril este offline   Men 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 05-May 03

Postat 29 April 2010 - 12:01 AM

Cateva sfaturi:
1. Baga niste expo la eleroane (daca nu ai facut-o deja, nu se vede clar in film)
2, Tonoul cu EZ nu se face dand eleron maxim si asteptand sa revina modelul orizontal. Trebuie pregatit nitel
-iei inaltime
-pici zdarvan, ca sa ia viteza
-tragi usor si, cand e cu botul in sus, (ca 25-30 grd) eleron. Cand e pe spate, impingi usor de profundor
-cand revine, slabesti profundorul
3. Nu inepi al 2=lea tonou decat daca ai viteza mare inca. daca nu ai, procedezi ca mai sus
0

#6 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 12:15 AM

Vezi postareaMen, la Apr 29 2010, 12:01 AM, a spus:

Cateva sfaturi:
1. Baga niste expo la eleroane (daca nu ai facut-o deja, nu se vede clar in film)
2, Tonoul cu EZ nu se face dand eleron maxim si asteptand sa revina modelul orizontal. Trebuie pregatit nitel
-iei inaltime
-pici zdarvan, ca sa ia viteza
-tragi usor si, cand e cu botul in sus, (ca 25-30 grd) eleron. Cand e pe spate, impingi usor de profundor
-cand revine, slabesti profundorul
3. Nu inepi al 2=lea tonou decat daca ai viteza mare inca. daca nu ai, procedezi ca mai sus

Ms pentru raspuns...inteleg deci ca trebuie avuta in vedere si viteza pentru a executa un tonou...o sa incerc sa urmez si aceste faze preparatorii...apropo...ce e acel ,,expo" la eleroane?
0

#7 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 29 April 2010 - 07:07 AM

Vezi postareacristian cris, la Apr 29 2010, 01:15 AM, a spus:

Ms pentru raspuns...inteleg deci ca trebuie avuta in vedere si viteza pentru a executa un tonou...o sa incerc sa urmez si aceste faze preparatorii...apropo...ce e acel ,,expo" la eleroane?

Expo te ajuta modificand curba de raspuns a comenzii date de tine! o sa actionezi eleroanele mult mai fin !

Arata bine EZ-ul tau cu eleroane!!!
0

#8 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 29 April 2010 - 07:19 AM

Trebuiesc prelungite eleroanele pana in zona de racordare a curburii capatului aripii, adica cat mai pe exterior. Este singura varianta sa faci EZ-ul sa zboare cu eleroane.....altfel...munca in zadar. Pe de alta parte, la viraje tragi putin de profundor in sus.....

Bafta la zbor
0

#9 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 29 April 2010 - 08:11 AM

Vezi postareatetea, la Apr 29 2010, 08:19 AM, a spus:

Trebuiesc prelungite eleroanele pana in zona de racordare a curburii capatului aripii, adica cat mai pe exterior. Este singura varianta sa faci EZ-ul sa zboare cu eleroane.....altfel...munca in zadar. Pe de alta parte, la viraje tragi putin de profundor in sus.....

Bafta la zbor

Asa e Adrian,si eu am vrut sa spun acelasi lucru,eleroanele lui au mai degraba rol de flapsuri.Asta stiu din ce mi s-a spus si mie la BB-ul cu eleroane pe care mi l-am facut cand cei mai experimentati mi-au zis acelasi lucru.
Asa ca trebuie sa urmeze acest sfat.
toate bune,
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#10 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 12:59 PM

Vezi postareadraude80, la Apr 29 2010, 07:07 AM, a spus:

Expo te ajuta modificand curba de raspuns a comenzii date de tine! o sa actionezi eleroanele mult mai fin !

Arata bine EZ-ul tau cu eleroane!!!

Inteleg ca e o setare din statie(functie exponentiala)...nu se regaseste la statia mea...am o ,,ZEBRA" 4 fm necomputerizata...oricum pt un incepator o gasesc destul de buna...ms pt raspuns...
0

#11 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 01:03 PM

Vezi postareatetea, la Apr 29 2010, 07:19 AM, a spus:

Bafta la zbor

Asa se intampla daca nu m-am informat destul in prealabil...initial ma gandisem sa le fac un pic mai lungi dar mi-a fost teama ca o sa pierd din structura de rezistenta a aripii...asta e...o sa incerc sa tai in prelungire...in caz ca nu iese o sa fiu nevoit sa cumpar alt set de aripi si sa fac eleroanele mai lungi...ms
0

#12 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 29 April 2010 - 01:59 PM

Vezi postareacristian cris, la Apr 29 2010, 01:59 PM, a spus:

Inteleg ca e o setare din statie(functie exponentiala)...nu se regaseste la statia mea...am o ,,ZEBRA" 4 fm necomputerizata...oricum pt un incepator o gasesc destul de buna...ms pt raspuns...

Mere si fara ...dar tre sa fi bland cu comenzile!!
0

#13 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1494
  • Inregistrat: 30-April 08

Postat 29 April 2010 - 02:26 PM

Pentru a executa un tonou/rasturnare corect, trebuie ca fortele din servo sa fie concentrate spre varful aripii.
In cazul tau, fiind eleronul foarte aproape de fuselaj, eleroanele lucreaza ca niste flaps-uri.
Rezultate : franare aerodinamica, tensiuni mari in fuselaj si aripa pana in fuselaj (sunt mai mult forte de forfecare decat de intoarcere) si
probabil angajare rapida daca nu ai viteza.

incerc sa fac o analogie : o foaie de hartie tinuta de capete....un capat il ridici, un capat il cobori...are tendinta de a se intoarce
aceeasi foaie de hartie tinuta din mijloc in 2 punte apropiate, si aplicat aceleasi forte una in sus una in jos, se rupe...

Eu as incerca sa reduc suprafetele de eleron sa le concentrez cat mai mult spre capatul aripii.
Scurtat ~1/3 eleronul actual . Bucata dinspre fuselaj se fixeaza (1/3) , si 2/3 spre varful aripii, ramane pe post de eleron.
As mai lua si din latimea (adancimea eleronului) pentru a nu avea acea cadere de portanta de care zici.
Daca s-ar putea as muta si bucata de eleron ramasa mai spre capatul aripii pana unde incepe curbura pentru varfuri

chestia cu 1/3 si 2/3 le-am scornit ochiometric uitandu-ma la pozele tale....nu au nici o legatura cu calculele :(

Urmarile,
- portanta nu mai scade asa dramatic, eleroanele trag de capatul aripii, scade efectul de flaps.
- sau normal in cazul unu planor, tonourile trebuie sa le faci probabil la viteza mai mare --am micsorat eleroanele prin urmare efectele sunt mai mici la aceleasi curse ale servo-urilor, dar fiind mai spre capatul aripii, e posibil sa fie foarte bine..

tonoul, ar trebui facut asa :

Picat pentru viteza, scos la orizontala si tonou.

Aceasta postare a fost editata de alexvid: 29 April 2010 - 02:28 PM

0

#14 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 29 April 2010 - 04:28 PM

Vezi postareacristian cris, la Apr 29 2010, 02:03 PM, a spus:

...in caz ca nu iese o sa fiu nevoit sa cumpar alt set de aripi si sa fac eleroanele mai lungi...ms

Nu le faci mai lungi,le deplasezi cat mai spre curbura:
Imagine atasata: 28042010024.jpg
0

#15 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 06:06 PM

Sincer,nu mi-a venit prea bine ca a trebuit sa tai din nou,dar daca asta e unica solutie...asta am facut...maine e din nou gata de zbor...ce ziceti...sa blokez din start prima treime de langa fuselaj sau sa incerc cu ele mai intai asa cum sunt?
Imagine atasata: 29042010029.jpgImagine atasata: 29042010030.jpg
0

#16 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 29 April 2010 - 06:50 PM

Sincer,modelul asta nu este conceput pentru acrobatie.Modificarile pe care le faci o sa te ajute la stilul de zbor(viraje corecte de ex).
Un tonou "CORECT" nu o sa faci sub nici o forma cu EZ*.
Indiferent ce eleroane pui....
flying is my life...
0

#17 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2010 - 07:02 PM

sper ca nu bucatica aia mica care se vede taiata in poze ramane pe post de eleron.
Am zis ca 1/3 ramane fix spre fuselaj si 2/3 (bucata mai mare ramasa, ramene eleronul.
Daca este posibil si acel 2/3 mutat cat mai spre varful aripii.
0

#18 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 07:35 PM

Vezi postareaalexvid, la Apr 29 2010, 07:02 PM, a spus:

sper ca nu bucatica aia mica care se vede taiata in poze ramane pe post de eleron.
Am zis ca 1/3 ramane fix spre fuselaj si 2/3 (bucata mai mare ramasa, ramene eleronul.

Nici intr-un caz...bucatica aia mica a fost deja lipita pe eleron...o sa blokez cum mi-ai sugerat prima treime de langa fuselaj...
0

#19 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 07:40 PM

Vezi postareaSILVIU66, la Apr 29 2010, 06:50 PM, a spus:

Sincer,modelul asta nu este conceput pentru acrobatie.Modificarile pe care le faci o sa te ajute la stilul de zbor(viraje corecte de ex).
Un tonou "CORECT" nu o sa faci sub nici o forma cu EZ*.
Indiferent ce eleroane pui....

Sunt convins...vreau insa sa ma obisnuiesc cat de cat cu comenzile si in ceea ce privesc eleroanele,macar sa vad cum se comporta un model cu eleroane...pt ca in viitorul apropiat vreau sa trec la un acrobatic...si nu as vrea sa il busesc de la primul zbor...ms oricum
0

#20 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 29 April 2010 - 08:26 PM

Vezi postareaalexvid, la Apr 29 2010, 07:02 PM, a spus:

Asa arata acum...
Imagine atasata: 29042010031.jpgImagine atasata: 29042010032.jpg
0

#21 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 29 April 2010 - 08:42 PM

Acuma-i bine, lasa eleroanele lungi ca nu-i bai, daca ai lipit bucatica mica cu bison poliuretanic este ok, ca ala n-are moarte

Ai sa vezi schimbarea de bine in zbor......oricum, asa cum spuneau antevorbitorii mei, EZ-ul este un model de scoala, domol. Daca vre- sa-l faci naravas, baga-i un brushless cu kv mare, elice adecvata si.....fa-ti mana inainte de a-l zbura. Eu am vazut unul din asta la Iasi....cu gazul la max era racheta......nu mai tin minte motorizarea si elicea, pentru ca pe copii respectivi i-am vazut decit o singura data si nu am retinut raspunsurile lor.....

Bafta
0

#22 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 07:18 AM

Vezi postareacristian cris, la Apr 29 2010, 09:26 PM, a spus:

Bravo! sa ne transmiti impresiile dupa primul zbor.

Si eu o sa mut eleroanele catre exterior deoarece am observat la aterizare at cand folosesc eleroanele ceva instabilitate.

bafta!
0

#23 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 07:20 AM

Vezi postareatetea, la Apr 29 2010, 09:42 PM, a spus:

Acuma-i bine, lasa eleroanele lungi ca nu-i bai, daca ai lipit bucatica mica cu bison poliuretanic este ok, ca ala n-are moarte

Ai sa vezi schimbarea de bine in zbor......oricum, asa cum spuneau antevorbitorii mei, EZ-ul este un model de scoala, domol. Daca vre- sa-l faci naravas, baga-i un brushless cu kv mare, elice adecvata si.....fa-ti mana inainte de a-l zbura. Eu am vazut unul din asta la Iasi....cu gazul la max era racheta......nu mai tin minte motorizarea si elicea, pentru ca pe copii respectivi i-am vazut decit o singura data si nu am retinut raspunsurile lor.....

Bafta

Un motor cu 2200 Kv si o elice 6*4 asigura tractiune suficienta......are si faze de racheta.
0

#24 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 April 2010 - 01:37 PM

Vezi postareatetea, la Apr 29 2010, 08:42 PM, a spus:

Bafta

Am deja o motorizare destul de buna...un brushless 400 F KV 2250 rpm / Volt ...pana acum destul de multumit de el...la inceput foloseam o baterie de 3s 800 mah si era un ,,greoi"...de cand merg cu 3s 2100 mah e altceva...toate cele bune
Imagine atasata: 30042010033.jpgImagine atasata: 30042010039.jpg
0

#25 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 April 2010 - 05:14 PM

Din nou gata de zbor...maine daca e vreme buna ies cu el...o sa va spun cum s-a comportat cu noile eleroane...
http://www.youtube.c...h?v=Pk4B_o3PC6E
0

#26 Useril este offline   alexvid 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 06:47 PM

Daca nu zboara bine, ia totusi la tine si un cutter si lipici rapid sa mai scurtezi din eleron facand o parte din el fixa spre fuselaj...
Cred ca si jumate e suficient din eleronul ala.
0

#27 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 07:02 PM

Salut Mircea,
Daca pune expo si/sau D/R va zbura bine...am experimentat asta mai demult, iar eleroanele isi fac functia. Eu am avur inca o pereche de aripi, cu eleroane facute prost. Le-am refacut asa cum am spus intr-un post de mai sus si mergeau.
Cand refac EZ-ul am sa-i prelungesc aripile. Am vazut cum zboara EZ-ul cu aripi de EG si am fost foarte invidios....
0

#28 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 April 2010 - 08:03 PM

Vezi postareatetea, la Apr 30 2010, 07:02 PM, a spus:

Salut Mircea,
Daca pune expo si/sau D/R va zbura bine...am experimentat asta mai demult, iar eleroanele isi fac functia. Eu am avur inca o pereche de aripi, cu eleroane facute prost. Le-am refacut asa cum am spus intr-un post de mai sus si mergeau.
Cand refac EZ-ul am sa-i prelungesc aripile. Am vazut cum zboara EZ-ul cu aripi de EG si am fost foarte invidios....

Nu am expo pe statie...dar sper sa mearga si fara...
0

#29 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 April 2010 - 08:29 PM

daca nu ai expo pe statie, si nici D/R (dual rate), pune tija care face comanda dintre servo si eleron, la jumatate (pe parghia de pe servomecanism ai mai multe gauri, pune-o undeva pe la mijloc), si obtii curse mai mici la eleron la aceeasi deplasare a parghiei de pe servomecanism
0

#30 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 April 2010 - 08:39 PM

[quote name='tetea' date='Apr 30 2010, 08:29 PM' post='390174']
 daca nu ai expo pe statie, si nici D/R (dual rate), pune tija care face comanda dintre servo si eleron, la jumatate (pe parghia de pe servomecanism ai mai multe gauri, pune-o undeva pe la mijloc), si obtii curse mai mici la eleron la aceeasi deplasare a parghiei de pe servomecanism
[/quo
Sunt pregatit si pentru asta...mai intai o sa incerc insa in varianta actuala...apoi o sa modific si cursele la eleron...in felul asta o sa vad si eu cum se comporta modificand cursele eleroanelor...
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro