Modelism - RHC Forum: Eleroane easy star - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Eleroane easy star

#31 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 01 May 2010 - 05:18 AM

Daca imi permiti as intari ce a spus Tetea. Eu as incepe si as termina reglajul curselor din parghii. Ideea este sa obtii deplasarile suprafetelor de comanda dorite cu o cursa maxima la servo. La suprafata de comanda utilizezi, intotdeauna, ultima gaura iar la servo pe cea mai apropiata de ax care iti da deplasarea dorita. Punctul neutru il stabilesti tot mecanic. Este cel mai corect procedeu. Din statie vei face doar trimarile in zbor.
Bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 01 May 2010 - 05:21 AM

0

#32 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 16-May 09

Postat 01 May 2010 - 05:18 PM

Salutare tuturor...astazi am avut noroc de vreme buna, asa ca am iesit sa vad rezultatele muncii noastre comune as putea spune...intr-o prima faza am incercat o lansare cu modelul asa cum vi-l prezentasem ieri intr-un filmulet...deci fara curse modificate si cu eleronul pe toata lungimea lui...am luat inaltime si am incercat un tonou ,,a la MEN"...rezultatul...o vizibila diferenta intre ceea ce incercasem eu acum cateva zile si intre ceea ce se intampla acum...oricum,desi se vedea diferenta nu era tocmai ceea ce speram...asadar aterizez,si modific cursele eleroanelor...nici o diferenta sau daca era,poate nu o puteam eu sesiza dat fiind ca afara era si un pic de vant si unde mai punem ca nu sunt un expert...aterizez din nou...si tai o bucata de eleron dinspre fuselaj pe care ,normal o si blokez...lansez din nou,si urmez aceiasi pasi pentru realizarea unui tonou...intr-adevar modelul se misca altfel,nu se mai ,,infrana" si reuseam sa execut un tonou cat de cat normal...totusi nimic spectaculos...concluzie...poate sunt inca la inceput si nu stiu inca sa gestionez un zbor cu eleroane,dar in ceea ce ma priveste ,cred ca easy star nu e un model facut pt a avea eleroane...e un motoplanor foarte reusit,foarte bun pentru incepatori.tine la foarte multe crashuri,excelent la loopinguri,dar in ceea ce ma priveste o sa renunt la eleroane...multumesc tuturor pentru sfaturi si toate cele bune...
0

#33 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 01 May 2010 - 08:59 PM

Vezi postareacristian cris, la May 1 2010, 06:18 PM, a spus:

Salutare tuturor...astazi am avut noroc de vreme buna, asa ca am iesit sa vad rezultatele muncii noastre comune as putea spune...intr-o prima faza am incercat o lansare cu modelul asa cum vi-l prezentasem ieri intr-un filmulet...deci fara curse modificate si cu eleronul pe toata lungimea lui...am luat inaltime si am incercat un tonou ,,a la MEN"...rezultatul...o vizibila diferenta intre ceea ce incercasem eu acum cateva zile si intre ceea ce se intampla acum...oricum,desi se vedea diferenta nu era tocmai ceea ce speram...asadar aterizez,si modific cursele eleroanelor...nici o diferenta sau daca era,poate nu o puteam eu sesiza dat fiind ca afara era si un pic de vant si unde mai punem ca nu sunt un expert...aterizez din nou...si tai o bucata de eleron dinspre fuselaj pe care ,normal o si blokez...lansez din nou,si urmez aceiasi pasi pentru realizarea unui tonou...intr-adevar modelul se misca altfel,nu se mai ,,infrana" si reuseam sa execut un tonou cat de cat normal...totusi nimic spectaculos...concluzie...poate sunt inca la inceput si nu stiu inca sa gestionez un zbor cu eleroane,dar in ceea ce ma priveste ,cred ca easy star nu e un model facut pt a avea eleroane...e un motoplanor foarte reusit,foarte bun pentru incepatori.tine la foarte multe crashuri,excelent la loopinguri,dar in ceea ce ma priveste o sa renunt la eleroane...multumesc tuturor pentru sfaturi si toate cele bune...

Eleroanele nu sunt numai pentru tonouri,zborul cu ele este mai precis si mai elegant.Daca tot ai muncit si le-ai facut foloseste-le,va prinde bine pt. viitor.
0

#34 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 12 May 2010 - 10:40 AM

Am inteles ca trebuie facute eleroanele la capatul exterior al aripilor, dar cam ce lungime este ideala pentru acestea?
Saptamana asta EZ*-ul meu va beneficia de un upgrade pe partea de motorizare si ma gandeam sa-i fac eleroane. Are cineva idee unde gasesc tije reglabile ce se pun intre servo si suprafetele de comanda? Am tot cautat prin magazinele de specialitate dar...
0

#35 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 12 May 2010 - 03:51 PM

Vezi postareaadioperator, la May 12 2010, 11:40 AM, a spus:

Am inteles ca trebuie facute eleroanele la capatul exterior al aripilor, dar cam ce lungime este ideala pentru acestea?
Saptamana asta EZ*-ul meu va beneficia de un upgrade pe partea de motorizare si ma gandeam sa-i fac eleroane. Are cineva idee unde gasesc tije reglabile ce se pun intre servo si suprafetele de comanda? Am tot cautat prin magazinele de specialitate dar...

La spume nu merita sa pui tije reglabile,asa se face:
Imagine atasata: P1000609.JPG
niste sarma otelita de 0,8/1mm indoita.40/50% chiar si mai putin din lungimea aripei,cred ca sunt de ajuns eleroanele.
0

#36 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 May 2010 - 11:14 PM

Vezi postareaadioperator, la May 12 2010, 10:40 AM, a spus:

Salut...eu le-am facut de 30cm...initial au fost mai lungi dar au suferit o mica modificare pentru ca a trebuit sa le mut un pic spre exteriorul aripei... am folosit ca tija ace de la aerografe...de ce reglabila?ajuta sa reglezi unghiurile de miscare ale eleroanelor(sfaturi primite de la cei mai experimentati)...bafta

Imagine atasata: 12052010045.jpgImagine atasata: 12052010046.jpg
0

#37 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 May 2010 - 11:15 PM

Vezi postareacristian cris, la May 12 2010, 11:14 PM, a spus:

Salut...eu le-am facut de 30cm...initial au fost mai lungi dar au suferit o mica modificare pentru ca a trebuit sa le mut un pic spre exteriorul aripei... am folosit ca tija ace de la aerografe...de ce reglabila?ajuta sa reglezi unghiurile de miscare ale eleroanelor(sfaturi primite de la cei mai experimentati)...bafta

Atasament 12052010045.jpgAtasament 12052010046.jpg[attachment=
81608:12052010049.jpg]

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 12052010049.jpg

0

#38 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2010 - 08:25 AM

Cum e mai bine sa montez servourile si tijele de comanda, deasupra aripii sau pe dosul ei? Ma gandeam ca daca le montez pe partea de jos a aripii la aterizari e posibil sa agate in iarba... Voi cum ati facut?
0

#39 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 13 May 2010 - 08:31 AM

Vezi postareaadioperator, la May 13 2010, 09:25 AM, a spus:

Cum e mai bine sa montez servourile si tijele de comanda, deasupra aripii sau pe dosul ei? Ma gandeam ca daca le montez pe partea de jos a aripii la aterizari e posibil sa agate in iarba... Voi cum ati facut?

Eu la Junior le am montate sub si nu am nici o problema cu iarba.Oricum eu nu am avut de ales ca servo-urile erau pozitionate din fabrica pe partea inferioara asa ca iti pot recomanda la fel.Personal cred ca e mai bine.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#40 Useril este offline   Sebathorus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 196
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 13 May 2010 - 08:43 AM

Eu le-as pune jos. Partea de jos a aripii e mai plata si e mai usor de pus servo si tija de comanda acolo. EZ-ul are aripa destul de sus, nu se agata chiar asa usor echiile.
Si eu sunt adeptul tijelor reglabile, usureaza mult operatiile de montare si reglare.
Logica te va duce din punctul A in punctul B. Imaginatia te va duce oriunde vei vrea.
0

#41 Useril este offline   cristsc 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 337
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:auto aero navo robotica

Postat 13 May 2010 - 09:55 AM

am pus si eu faimoasele eleroane acu ceva timp pe ez* dar raspundea foarte greu la ele. ca solutie rapida, am eliminat eleroanele asa cum erau taiate din aripa, si am facut unele mai late din depron, iesind in afara aripii cam 1.5-2cm. am eliminat pe cat posibil jocul aripii fata de fuselaj, si in prezent raspunde instant la comenzi. normal ca nu pot transforma ez* in 3d dar pot executa cateva acrobatii cu el in configuratia actuala. zboara f bine si pe vant puternic( avionul statea in aer daca luam mana de pe el, si zbura cu spatele fara motor) dar am adaugat si ceva greutate pe el. daca ai putin joc in aripi nu mai au eficienta eleroanele. nu am poze acum ca sant la munca dar poate cind ajung acasa......
succes.
Intotdeauna e loc de mai bine ! Succes !!!
0

#42 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2010 - 10:39 AM

Nu pun eleroane pentru acrobatii, pur si simplu sa vad cum e. EZ*-ul meu are ceva joc la aripi acolo unde se imbina cu fuselajul, vad eu cu o sa-l elimin...
Deci cel mai bine cu servourile sub aripa.
0

#43 Useril este offline   cristsc 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 337
  • Inregistrat: 05-January 07
  • Interests:auto aero navo robotica

Postat 13 May 2010 - 12:12 PM

tot sub aripa si eu
jocul din aripi l-am eliminat cu 2 bucatele de carton indesate intre aripa si fuselaj, sub aripa.
succes.
Intotdeauna e loc de mai bine ! Succes !!!
0

#44 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 May 2010 - 12:23 PM

Vezi postareaadioperator, la May 13 2010, 08:25 AM, a spus:

Eu le-am pus sub aripa si nu am avut nici un fel de probleme cu iarba...bafta
0

#45 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2010 - 01:23 PM

Am definitivat si eu eleroanele, fiecare are cate 3 balamale, am folosit echie din plastic ce se fixeaza cu doua suruburi si tija de comanda din otel de 0,8 mm, este cam subtiere dar e o solutie temporara. Lungimea este de 330 mm iar latimea de 45 mm. Inca nu am apucat sa le pun la treaba, poate in weekend-ul ce urmeaza -_-

http://img24.imageshack.us/img24/816/remotorizareez009.th.jpg http://img204.imageshack.us/img204/5913/remotorizareez011.th.jpg
0

#46 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 20 May 2010 - 03:41 PM

Sa ne zici si noua daca a meritat efortul. Nu prea cred ca ajuta la ceva practic.
Ma refer la capacitatea de a vira mai corect, nu la tonouri si alte figuri. Alea le faci mult mai bine cu un parkmaster, oricum.
0

#47 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 May 2010 - 04:04 PM

Ideea este sa ma obisnuiesc sa-l controlez din eleroane, nu tin sa fac figuri acrobatice cu el.
0

#48 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 May 2010 - 09:59 PM

Buna tuturor...va scriam in randurile de mai sus ca nu eram tocmai satisfacut dupa zborul cu eleroane la easy starul din dotare...mentionez ca pana mai ieri foloseam o statie HITEC ZEBRA 4 FM...la inceputul lunii insa am achizitionat o noua statie...un HITEC OPTIC 6 -2.4 GHZ,asa ca ieri am decis ca e timpul sa fac ceva probe pe teren...asta dupa ce in prealabil am studiat un pic si manualul de instructiuni...va spun ca toate setarile le-am facut pt inceput exact ca in manual...asadar astazi am iesit la zbor...desi era destul de vant eram prea curios ca sa vad cum se comporta modelul cu noua statie si implicit cu noi functii,ca sa renunt...vreau sa va spun ca am ramas fara cuvinte...ce mai,s-a comportat superb...a fost primul zbor care m-a multumit pe deplin...intr-o prima faza l-am zburat doar din eleroane,fara directie,apoi mix eleorane -directie...nu imi venea sa mai plec...oricum abia astept urmatorul zbor...concluzie....cred ca si statia are rolul ei in ceea ce se numeste aeromodelism...
...pe curand...
http://www.youtube.c...h?v=Qvsy0RBa0_o
0

#49 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 June 2010 - 03:27 PM

Poti detalia un pic despre mixajul eleroanelor cu directia?
0

#50 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 June 2010 - 10:49 PM

Vezi postareaadioperator, la Jun 10 2010, 03:27 PM, a spus:

Poti detalia un pic despre mixajul eleroanelor cu directia?

Bineinteles...mai exact este o functie care determina miscarea directiei in mod automat ,cand este actionat stick-ul pentru eleroane...ajuta la o mai buna coordonare a virajelor,mai ales la modelele lente...in ceea ce priveste instalatia radio...ch 1 eleron dreapta,ch 2 profundor,ch 3 motor,ch 4 directie,ch 6 eleron stanga...cel putin asa le am eu pe statie...dar fiecare si le poate configura cum vrea...multa bafta
0

#51 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2010 - 04:49 AM

Daca imi permiti as spune ca mixajele....au rolul lor....dar.... Cred ca este preferabil ca tu sa-ti poti coordona miscarile, ca tu sa poti compensa miscarile modelului. Daca lasi asta pe seama mixajelor nu mai inveti nimic. Sunt de acord ca este mai comod...dar care este scopul?
Bineinteles ca este doar parea personala a unui ciudat care nu foloseste nici dual rate, nici expo, nimic.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#52 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2010 - 10:26 AM

Am inteles care este rolul mixajelor, eram curios pe EZ* ce anume ai mixat cu ce. Multumesc!
Oricum la EZ-ul meu cand fac viraje usoare din eleroane nu am probleme cu pierderea de altitudine, astfel nu e cazul sa compensez din profundor, in schimb daca fac viraj din directie atunci trebuie sa compensez mult din profundor. De cand am pus eleroanele am uitat sa mai folosesc si directia :D
0

#53 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 June 2010 - 01:06 PM

La modelele mici, directia poate fi fixa. Economisesti un servo, deci, castigi greutate. Singura problema este la decolare (dar se poate). Chiar si la aterizare te descurci onorabil.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 11 June 2010 - 01:18 PM

0

#54 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2010 - 10:42 PM

In filmultetul de mai jos se vede ce poate face un Easy Star cu eleroane.
P.S. Numai ce am pus filmulteu pe youtube, posibil sa nu mearga in primele minute dupa ce am postat acest mesaj.

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 15 June 2010 - 10:44 PM

0

#55 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 17 June 2010 - 12:01 AM

Scuze de interventie, intru si eu in discutie ca si posesor de easy star FARA eleroane :lol: .Daca singurul motiv pt care puneti eleroane este ca vreti sa faceti tonouri va spun ca se poate si fara, pot demonstra (asta dupa ce ii repar botul si receptorul, ca ultima data am avut un glitch si a intrat cu botul in pamant :lol:) ).
Asa deci, se poate face tonou cu easy star doar folosind directia(impropriu spus pentru ca folosesti si profundoru, dar ma refer ca nu ai nevoie de eleroane).Rezultatele sunt, parerea mea, la fel de bune ca atunci cand faci un tonou cu eleroane (cel puin din cate am vazut in filmulet).Eu am procedat asa: am marit cursa directiei (EPA-ending point adjustment) la 125% (ceea ce reprezinta maximu la statia mea, nu stiu la altele cum o fi), motor bineinteles ca trebuie unu mai voinic decat cel ce vine in kit; eu folosesc un tower pro de 1750 kv cu o elice de 7*3,5.Cam asta e tot: ca si tehnica de pilotaj este cam la fel ca la un tonou normal.Motor in plin ca sa fii sigur ca ai destula putere, se ridica putin de bot, directie maxim in partea in care vrei sa faci intoarcerea, ca prin minune el va ajunge cu susu-n jos sa zic asa, in momentu acela impingi de profundor cat sa il faci sa nu mai fie in picaj (directia ramane in permanenta la cursa maxima) si in timp ce el isi revine la pozitia initiala eliberezi profundoru inspre pozitia neutra.
Teoretic mie mi se pare imposibil sa faci un tonou fara sa ai eleroane(chiar si daca nu il executi corect), dar easy starul vad ca o poate si pe asta.
Daca reusesc sa il repar (receptorul este cea mai mare problema)promit sa sa incerc sa fac si un filmulet demonstrativ cu ceea ce am zis.In rest eu sunt foarte multumit de el: pret mic, calitate si rezistenta mare, zboara in curenti termici, planeaza, zboara pe spate, face looping, chiar si tonou...si cel mai important e foarte rezistent...ce sa mai...in banii astia nu stiu ce alt avion ar mai putea face asta.

Toate cele bune.
Catalin

PS: Ma gandeam sa ii pun si eu eleroane, poate reusesc sa fac si zbor in cutit (glumesc :lol: )
0

#56 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 June 2010 - 08:04 AM

Eloeroanele pe EZ-ul meu le-am facut in ideea de a vedea cum e sa zbori cu ele. Este mai usor controlabil cu ele, iar la capitolul totnouri, primele doua din filmulet sunt facute numai din directie, deci confirm ca se poate.
0

#57 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 392
  • Inregistrat: 04-May 07

Postat 22 June 2010 - 06:08 PM

Sigur sunt "totnouri" ca tonouri nu-s :blink:
Nu mai incercati acrobatie fie ea si elementara cu trainere sau alte deastea ca arata comic, parca ar fi un autobuz care face drifturi.
Nu vreau sa fiu rau dar tonouri fara eleroane,... mai degraba un fel de vrie. Avioanele astea au scopul lor adica sa inveti sa zbori, iar daca crezi ca ai depasit lucrul asta treci la nivelul urmator.

Aceasta postare a fost editata de Avionu: 22 June 2010 - 06:09 PM

0

#58 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 June 2010 - 07:26 AM

Mda, greala mea cu "totnouri", din cauza vitezei :lol:
Sunt si eu convins de faptul ca un trainer nu poate face acrobatii, sau cel putin nu corect, nu e conceput pt. asa ceva.
Oricum eleronele fac mult mai usor de controlat in viraje si pe vreme cu vant Easy Star-ul.
0

#59 Useril este offline   Berty1985 

• Postari: 0
  • Inregistrat: 18-January 10

Postat 19 August 2010 - 06:43 AM

Dragi colegi de zbor, am o problema la care va rog sa ma ajutati. Am cumparat 2 cabluri Y sa-mi fac Easy Star-ul cu eleroane si nici unul din ele nu vrea sa mearga, care ar putea fi problema? Am incercat toate posibilitatile si nici una nu da rezultate. Cablurile sunt cumparate de la Botosani. Ce sa le fac, sau cum sa le verific daca sunt bune, cu toate ca sunt noi amandoua. Canalul merge ca l-am verificat cu un servo pe direct si primeste comanda! Va rog sa va dati cu parerea poate o rezolv cumva. Multumesc!
0

#60 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 19 August 2010 - 07:02 AM

Eu am patit ceva asemanator, datorita servomecanismelor care nu erau compatibile. Pasii de incercat sunt urmatorii (ai nevoie de un servomecanism martor pentu proba): 

1. masori (cu un aparat de masura, continuitatea la fire)

2. verifici canalul punand un servo martor-verifici daca merge

3 cuplezi cablul y in receptor (atentie sa fie bine introdus), la un capat montezi servo martor-verifici daca merge

4. repeti operatiunea anterioara pe cealata ramura a cablului Y.

Daca functioneaza la pasii 3 si 4 este incompatibilitate intre servomecanisme.

Bafta
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro