Modelism - RHC Forum: Sukhoi 29s 2.2m - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sukhoi 29s 2.2m Noutate de la SebArt

#91 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 10 February 2011 - 10:40 AM

Aaaa ! Bravos ! Super ! Sa il zbori cu placere !

Deja sa pus de o formatie de 4 buc ! Unul o sa fie sef de formatie .... si cine credeti ca o sa fie ? .... cel care are o schema de culori diferita ... ca de .. e sef !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#92 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 11 February 2011 - 10:23 PM

azi am lipit balamalele la eleroare. cu aceasta ocazia am "descoprit" adezivul Z-poxy. este f tare. lipitura este curata, si lipeste f bine.

apoi m-a mancat undeva sa probez toba. eheeee, grea treaba. am constatat ca sunt probleme la introduerea in tunelul din fuselaj:
Fisier atasat  sebart 09.jpg (62.89K)
Number of downloads: 96 Fisier atasat  sebart 10.jpg (91.65K)
Number of downloads: 94
Fisier atasat  sebart 08.jpg (83.32K)
Number of downloads: 132

cautand pe net, am vazut ca un tip a cam ciopartit modelul in zona cu problema, ceea ce mie nu imi convine.
Fisier atasat  sebart 202.jpg (72.48K)
Number of downloads: 142

ar mai fi o solutie sa decupez in panoul de fon un semioval, in asa fel incat toba sa treaca cu usurinta de el si sa intre in tunel. dar si in acest fel, am o oarece teama sa nu slabesc structura panoului de foc.

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 11 February 2011 - 10:23 PM

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#93 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2011 - 10:46 PM

Am vazut ca Florin 100% cat si Dragos au montat rezo care este mai subtire.
Nu stiu cum a facut MlGore ca el parca are canistra de la KS
0

#94 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 11 February 2011 - 11:12 PM

Foarte tare Allen! felicitari pt achizitie!

In le gatura cu toba...La postul #74 poza nr 3 se vede la mine in panoul de foc o decupatura din fabrica pe care tu nu o ai. Un semioval asa. Incearca sa faci degajarea asta cu freza. Nu stiu de ce la tine nu au facut asa. Toba aia tre sa intre, nu ciopartesti nimic, vezi in manual ca scrie la pagina 39, pasul 76.
Bafta!
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#95 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 February 2011 - 11:32 PM

la tine am vazut acea decupatura in firewall, pe cand la mine nu este. uite si step 070 din manual:
Fisier atasat  Assembly-SU-29S-2.2m_Page_39.jpg (96.87K)
Number of downloads: 149

desi la step 079 se vede acea decupatura.
Fisier atasat  Assembly-SU-29S-2.2m_Page_44.jpg (115.08K)
Number of downloads: 156

daca in manual odata nu apare si odata apare decupatura... inseamna ca tre sa o fac. mie nu imi e decat ca se va slabi firewall-ul.

altfel, e tare de tot ARTF-ul, usor de montat, totul se imbina perfect, si nu prea e mare lucru de facut.

poze cu eleroanele lipite.
Fisier atasat  sebart 11.jpg (55.23K)
Number of downloads: 119Fisier atasat  sebart 12.jpg (60.07K)
Number of downloads: 99
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

#96 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 12:01 AM

aaa, mi-am adus aminte: stie cineva unde pot face o flansa de evacuare, cf. imagine atasata?
Fisier atasat  flansa evacuare motor.jpg (123.41K)
Number of downloads: 51
coturile le-am rezolvat dar mi trebuie flansa.
0

#97 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 03:12 PM

am mai bricolat cate ceva, din cauza timpului redus pe care il am in acest moment.

am lipit echiile pe elroane in primul rand ca aseara nu am mai reusit
Fisier atasat  sebart 12.jpg (64.28K)
Number of downloads: 77

apoi am trecut la profundor, relipit balamale si asigurat echiile. mentionez ca cel de la care am luat modelul, apucare sa lipeasca profundorul si echiile respective, dar nu m-a incantat ce a facut asa ca em refacut. destul de usor a mers treaba.
Fisier atasat  sebart 13.jpg (68.21K)
Number of downloads: 65Fisier atasat  sebart 14.jpg (70.65K)
Number of downloads: 68

dupa profundoare, am trecut la directie si roata de coada. piece of cake, vb americanului.
Fisier atasat  sebart 15.jpg (70.87K)
Number of downloads: 88

pentru ca s-au montat un pic eronat cablurile pull-pull, si nu am mai avut chef sa le descac, a trebuit sa matisez cu litza subtire legaturile respective, peste tuburile de al presate, si, asigurat apoi cu ciano loctite. mai trebuie sa pun varnis pe deasupra.
Fisier atasat  sebart 17.jpg (70.88K)
Number of downloads: 102

si ca sa fie treaba treaba, am montat si servoul de coada.
Fisier atasat  sebart 16.jpg (83.66K)
Number of downloads: 101
0

#98 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 03:16 PM

am marcat si cat trebuie sa decupez din firewall ca sa pot baga toba pe canalul din fuselaj.
Fisier atasat  sebart 20.jpg (71.19K)
Number of downloads: 78

aaa, si am lipit si aripioarele pe trenul de aterizare.
Fisier atasat  sebart 19.jpg (69.23K)
Number of downloads: 79

deseara sau maine aranjez papuceii si rotile, si luni cand imi vin, ma apuc sa trag cablurie de la servo profundoare si servo aripi.

pt rezervor, am 2 solutii: ari vestitul bidon de 500ml de la hornbach, ori cum am vazut pe FG, sticla de 500ml de suc. inca cuget la acest aspect.

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 12 February 2011 - 03:19 PM

0

#99 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 February 2011 - 04:08 PM

Cu flansa te ajut eu, ti-o fac din otel de 3mm si ii sudam coturi de la Krumscheid
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#100 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 04:15 PM

sa traiesti 1000 de ani conasule. mare boier mare carater. deci, prima problema majora s-a rezolvat.
0

#101 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 04:35 PM

Ia vezi nea, asta te coafeaza? Sa o downloadezi cu Save as si sa o deschizi cu adobe 9

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de MLGore: 12 February 2011 - 04:37 PM

0

#102 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 04:39 PM

back to comp. baa e dementiala. te-ai miscat f f repede. asa tre sa fie, vad ca si cotele sunt ceea ce tre sa fie... sarmana mult. hai ca nu raman dator, ai sa vezi :rolleyes:
0

#103 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 08:17 PM

dupa o odihna buna, am mai bricolat un pic. m-am trezit asa cu un chef de bricolat si am aranjat cabina
Fisier atasat  sebart 21.jpg (76.04K)
Number of downloads: 85Fisier atasat  sebart 22.jpg (76.63K)
Number of downloads: 63
Fisier atasat  sebart 23.jpg (76.27K)
Number of downloads: 77

voi vopsi depronul cu un gri sau argintiu, iar panoul de instrumente va arata asa
Fisier atasat  Sukhoi_panel.jpg (151.57K)
Number of downloads: 114

si am mesterit si rezervorul. am optat pana in final la vesnicul bidon de le horbach, nu am avut probleme cu el pana acum iar de experiente noi nu prea am chef
Fisier atasat  sebart 24.jpg (69.22K)
Number of downloads: 127Fisier atasat  sebart 25.jpg (54.38K)
Number of downloads: 126
Fisier atasat  sebart 26.jpg (65.96K)
Number of downloads: 114

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 12 February 2011 - 08:18 PM

0

#104 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 08:24 PM

Ai furtun galben in rezervor pentru sorb ? - parca am vazut ca se pune negru .
0

#105 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 08:24 PM

furtunuleste pus provizoriu. desi s-ar putea sa le las asa, am mai avut asa si nu au fost probleme. nu stiu inca, cred ca o sa-l schimb.

si sa nu uit. in functie de greutatea finala a modelului, voi pune sau nu elementele cabinei. depronul plus pilotel are 66g, iar cu vopsea si lipici o sa ajunga pe la 80-85g

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 12 February 2011 - 08:26 PM

0

#106 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 01:51 PM

am mai prins 2 ore de lucru, printre altele asa ca am avansat un pic:

comentile pe profundoare
Fisier atasat  sebart 27.jpg (86.83K)
Number of downloads: 87

si pe eleroane
Fisier atasat  sebart 28.jpg (82.78K)
Number of downloads: 93

montat provizoriu rezervor (tre sa ii fac un mic suport ca tre inaltat cu 10-15 mm, plus schimbat furtunul din interior - la cererea publicului)
Fisier atasat  sebart 31.jpg (74.03K)
Number of downloads: 93

montat stuturile de alimentare si preaplin (aerisire)
Fisier atasat  sebart 32.jpg (47.11K)
Number of downloads: 96Fisier atasat  sebart 33.jpg (49.45K)

facut si papuceii
Fisier atasat  sebart 34.jpg (84.92K)
Number of downloads: 88

si atat pt azi, maine continuam
0

#107 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 09:56 PM

dupa ce am vazut maiden-ul lui Florinel, m-a apucat o mancarime la dejte rau de tot. asa ca am mai mesterit un pic, desi am zis ca nu mai fac nimic azi.

asa ca m-am apucat sa decupez in firewall, ca sa fac loc la toba. dupa taiere si slefuire, am dar un strat f subtire de lac. initial am zis sa dau doar pe locurile unde am taiat, dar pana in final am dat pe tot motorbox-ul.
Fisier atasat  sebart 35.jpg (71.33K)
Number of downloads: 56Fisier atasat  sebart 36.jpg (85.55K)
Number of downloads: 62

si acum, surpriza cea mai placuta. ma suna MLGorepe la 21.00: nea coboara pana jos ca ti-am adus ceva.
si ceva-ul asta e flansa de evacuare. taiata CNC, sudata, slefuita. e f tare.
Fisier atasat  sebart 37.jpg (74.53K)
Number of downloads: 78Fisier atasat  sebart 38.jpg (99.83K)
Number of downloads: 74
Fisier atasat  sebart 39.jpg (73.29K)
Number of downloads: 66
0

#108 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 09:57 PM

si se potriveste perfect pe motor. mana de meserias, nu gluma
Fisier atasat  sebart 40.jpg (141.26K)
Number of downloads: 83Fisier atasat  sebart 41.jpg (130.41K)
Number of downloads: 84
0

#109 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 10:46 PM

Astazi am facut maidenul la SU :). ZOARAAAA!!!! :wub:
La inceput am fost uimit sa vad ca nu am avut ce sa trimez la el. Am facut tot programul de trimaj si nu am avut ce sa trimez,nu am avut decat sa constat ca e atza. Motorul trage incredibil de tare de avion dar mai trebuie sa umblu la reglaje caci inca nu merge cum trebuie. Este muuult mai fasnet decat vechiul YAK. Tinuta in zbor este mult mai frumoasa, parca aluneca altfel prin aer. In rest exact cum m-am asteptat, vrie plata la relanti, harrier pe spate fara wing rock, snap-to-hover impecabil, raspuns extrem de precis al comenzilor etc. Directia, desi mai mica ca la yak este parca mai eficienta, mult mai responsiva. Comenzile date de Silvesti in manual sunt foare ok, imi plac, si asa am sa le las(ma refer la curse, expo, mixaje etc..).

Per total sunt foarte fericit ca zboara exact cum am sperat. Astept sa se faca mai cald afara ca sa il pot exploata la capacitate maxima (deocamdata dejtele cam ingheata si au delay)

Cateva poze

...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 13 February 2011 - 10:45 PM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#110 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 10:47 PM

...

...

Fisiere atasate

Team Aeropower

0

#111 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 10:26 PM

azi am stat si am chibzuit bine: sa pun suport de toba de la Krumscheid Fisier atasat  M72525.jpg (83.61K)
Number of downloads: 73 sau sa folosesc ceea ce a venit in kit. Fisier atasat  Assembly-SU-29S-2.2m_Page_41.jpg (80.58K)
Number of downloads: 68

in ambele cazuri trebuie "macelarit" fuselajul. pentru prima varianta trebuie modificat canalul de toba (trebuie decupat ca sa scot si sa fixez urechile de prindere cu puferii respectivi. la a doua varinata, tre decopertat modelul pe burta pe o zona mica. pana in final, ca sa nu adaug greutate in plus (inca nu stiu cum stau cu CG-ul, mai ales ca motorul este mai usor decat un DLE sau 3W) am mers pe varianta ca in manual.
Fisier atasat  Assembly-SU-29S-2.2m_Page_42.jpg (84.85K)
Number of downloads: 81Fisier atasat  Assembly-SU-29S-2.2m_Page_43.jpg (86.7K)
Number of downloads: 73
0

#112 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 10:29 PM

am decopertat pe burta, lipit panourile si cam asa a iesit
Fisier atasat  sebart 42.jpg (69.68K)
Number of downloads: 67Fisier atasat  sebart 43.jpg (67.67K)
Number of downloads: 58
Fisier atasat  sebart 44.jpg (66.95K)
Number of downloads: 55

faza tare e ca in manual nu scrie ca bucata aia care se decupeaza, are predefinit decupajul.
Fisier atasat  sebart 45.jpg (46.69K)
Number of downloads: 57

cand totul o sa fie gata, o sa lipesc la loc acea bucata, iar ca aerisire o sa fac bradulet asa cum a facut Florin. este mult mai estetic
Fisier atasat  sebart 46.jpg (56.79K)
Number of downloads: 56Fisier atasat  sebart 47.jpg (54.15K)
Number of downloads: 63

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 14 February 2011 - 10:31 PM

0

#113 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 10:55 PM

azi am reusit sa fac pun profundoarele si cablurile prelungitoare.
Fisier atasat  sebart 49.jpg (95.59K)
Number of downloads: 95Fisier atasat  sebart 48.jpg (69.04K)
Number of downloads: 98

stiti vorba aia caa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ? ete ca asa si la mine. am facut o preasamblare, sa-mi fac o idee unde cum pica CG-ul.... he he, ca sa fiu in carti (intre 175 si 195mm fata de BA) a trebuit sa duc totul cat mai in fata. adica in jurul la motorbox.
Fisier atasat  sebart 46.jpg (105.51K)
Number of downloads: 108Fisier atasat  sebart 47.jpg (97.84K)
Number of downloads: 123

s-ar putea sa mai fie ceva mici schimbari in momentul in care o sa am si coturile pe pozitie. acum am pus in loc de coturi 250g de Pb (un cot are 60g * 3 buc, plus 2 clipsuri plus mansonul de teflon)

la proba de cantar, iar stau bine, acum are fix 7510g cu toate cele puse.
0

#114 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 11:58 PM

Pune totul in bot, pe motorbox. CG-ul e ok la 195, chiar mai in spate un pic . La 185 al meu era greu de bot.
0

#115 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2011 - 05:44 PM

ieri i-amscris lui Sibastiano Silvestri, sa-l intreb de combinatia Su + Mintor. azi am primit raspunsul:

CIAO ALLEN,

THE PLANE CG IS OK WITH DA AND DLE THAT ARE MORE HEAVY ENGINES THAN MINTOR.

MINTOR IS LIGHTER,

SO YOU NEED AN HEAVIER SPINNER AND A CARBON PROP
SO YOU SHOULD REACH THE RIGHT CG LOCATION

EVERYWAY THE PLANE FLY NICER IN 3D WITH A TAILHEAVY CG

BUT IF YOU LIKE TO FLY PATTERN MANOUVERS YOU SHOULD PUT SOME EXTRA WEIGHT IN FRONT.

CIAO SEBA

interesant raspunsul, desi tot el a promovat acesta combinatie. oricum, voi merge pe aceasta combinatie si voi monta totul cat mai in faa, in asa fel incat sa am CG-ul unde trebuie.

de asemenea sunt placut surprins de rapiditatea cu care a raspuns, ceea ce denota ca omul este interesat ca toti clientii sai, mai exact end-userii, sa fie multumiti.
0

#116 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 02:23 PM

Allen spunemi te rog ce servo pui pe acceleratie ?
Eu am un HS 5625MG cu 0,15 sec/6V si am vazut ca si JR DS 8411 are tot 0,15 sec /6V ( cum a pus Florin 100 % pe al lui ) dar ma pus pe ganduri Adyc spunand ca nu este suficient de rapid ce am eu.
Nu de alta dar am ajuns la fixarea motorului si ca sa pun echia de servo pe tija de la acceleratie trebuie sa dau motorul jos ( e cu articulatie sferica si nu am loc sa bag surubelul pe pozitie ) - nu as vrea sa trebuiasca sa il dau iar jos ( mai pun si Lock pe suruburi ) ca sa schimb servoul
basca ca parca nu as da peste 100 Euro pe unul mai rapid acum pe foamea asta decat daca e obligatoriu.

Multumesc .
0

#117 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 03:04 PM

Gigi, pe acceleratie am pus HD 9150MG cu 0.18sec/6V.

acelati tip de servo l-am avut si pe extra de la CARF si mi-a placut cum merge. ca sa nu zic ca acelasi tip de servouri am avut pe Edge (toate comenzile) si este destul de rapid.
poate, repet, poate, ar merge unul mai rapid un pic, dar nah, acum depinde si de ce iti doresti. plus ca la mine, de ex., nu pot seta curba de gaz pe statie, asa ca degeaba am un servo ultrarapid, daca nu il pot face sa aibe un raspuns destul de liniar pe toata plaja.

si la mine e destul de naspa cu servoul si parghia dar am rezolvat-o pana la final.

o sa fac cateva poze deseara cand ajung, nu promit ca nu stiu ce program am de acum incolo.

PS: uite aici cateva discutii interesante: http://www.flyinggia...ead.php?t=49381
http://www.flyinggia...ead.php?t=30239

PPS: HD-urile is luate de la HK :unsure:

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 23 February 2011 - 03:07 PM

0

#118 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 08:56 PM

Gigi, special pentru tine, imaginile cu tija de comanda:

la sugestia lui Dragos, bila cat mai inalta pe bratul de acceleratie
Fisier atasat  sebart 54.jpg (110.24K)
Number of downloads: 96

tija a luat o forma neasteptata, dar este functionala 100%
Fisier atasat  sebart 56.jpg (101.36K)
Number of downloads: 86 Fisier atasat  sebart 57.jpg (81.36K)
Number of downloads: 71
Fisier atasat  sebart 58.jpg (85.51K)
Number of downloads: 96

Aceasta postare a fost editata de ALLEN: 23 February 2011 - 08:56 PM

0

#119 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 09:02 PM

si ceva imagini de asamblu: montat aprindere, Ubec, receptor, rezervor, intrerupator apindere. mai am pack-urile de receptie, dar astept sa soseasca coturile de la toba, si apoi in functie ce dum se centreaza, voi sti exact unde vor ajunge
Fisier atasat  sebart 51.jpg (96.71K)
Number of downloads: 80 Fisier atasat  sebart 53.jpg (84.94K)
Number of downloads: 78
Fisier atasat  sebart 60.jpg (110.94K)
Number of downloads: 87 Fisier atasat  sebart 61.jpg (106.4K)
Number of downloads: 83
Fisier atasat  sebart 62.jpg (70.67K)
0

#120 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 09:03 PM

in roportie de 70% este gata. oricum, pana nu pun toba, nu prea mai am ce sa fac.
Fisier atasat  sebart 63.jpg (108.56K)
Number of downloads: 85 Fisier atasat  sebart 64.jpg (73.43K)
Number of downloads: 79
Fisier atasat  sebart 65.jpg (108.75K)
Number of downloads: 85
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi