Modelism - RHC Forum: Pentru inceput Easy Star + E-Fly ETC62 ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Pentru inceput Easy Star + E-Fly ETC62 ? Ce parere aveti?

#1 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 03 April 2010 - 11:30 AM

Salutare,

De ceva vreme tot studiez oferta de aeromodele pentru incepatori. Ma gandesc sa nu investesc prea mult pentru ca sunt la inceput, pana acum nu am pus mana pe niciun aeromodel, statie sau simulator, limita de buget este 700 lei. Teoretic am nevie de un model complet echipat + o statie cu receptor. Dupa ce am studiat putin pe net, am considerat ca ma pot opri la un Wing Tiger de la Art-Tech si o statie RC E-Fly ETC62 2,4 Ghz de la acelasi producator.
Tind spre aeromodelul mentinat mai sus deoarece este capabil de acrobatii usoare, stiu ca toti vor recomanda pentru inceput un aero ce nu are motorul amplasat frontal dar sincer nu sunt pe placul meu :lol: , din pacate nu prea am vazut pe forum vorbindu-se despre acest model.
Stiu despre statie ca e optiunea low-budget, daca dispuneam de mai multi bani cu siguranta mergeam spre o Futaba. Important este ca are simulator, lucreaza in 2,4 Ghz si e computerizata, pe viitor ma gandesc sa o folosesc si pe alte aeromodele. Cel putin deocamdata nu intentionez sa trec ulterior spre modele cu motor termic si nici pe heli.
Ce parere aveti de configuratia mea? Renteaza sa cumpar aeromodelul cu statia impreuna cu care vine in pachet sau sa merg pe cea descrisa mai sus?
Orice sfat e bine venit, va multumesc anticipat!

Cu respect,
Adrian.
0

#2 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 03 April 2010 - 12:01 PM

Vezi postareaadioperator, la Apr 3 2010, 12:30 PM, a spus:

Salutare,

De ceva vreme tot studiez oferta de aeromodele pentru incepatori. Ma gandesc sa nu investesc prea mult pentru ca sunt la inceput, pana acum nu am pus mana pe niciun aeromodel, statie sau simulator, limita de buget este 700 lei. Teoretic am nevie de un model complet echipat + o statie cu receptor. Dupa ce am studiat putin pe net, am considerat ca ma pot opri la un Wing Tiger de la Art-Tech si o statie RC E-Fly ETC62 2,4 Ghz de la acelasi producator.
Tind spre aeromodelul mentinat mai sus deoarece este capabil de acrobatii usoare, stiu ca toti vor recomanda pentru inceput un aero ce nu are motorul amplasat frontal dar sincer nu sunt pe placul meu :lol: , din pacate nu prea am vazut pe forum vorbindu-se despre acest model.
Stiu despre statie ca e optiunea low-budget, daca dispuneam de mai multi bani cu siguranta mergeam spre o Futaba. Important este ca are simulator, lucreaza in 2,4 Ghz si e computerizata, pe viitor ma gandesc sa o folosesc si pe alte aeromodele. Cel putin deocamdata nu intentionez sa trec ulterior spre modele cu motor termic si nici pe heli.
Ce parere aveti de configuratia mea? Renteaza sa cumpar aeromodelul cu statia impreuna cu care vine in pachet sau sa merg pe cea descrisa mai sus?

Cu respect,
Adrian.

Avionul cred ca e ok pentru incepatori.Are aripa sus si in plus are si diedru.Despre statie,putem spune ca e ok tinand cond de limita de buget.Se preteaza doar la avioane simple fara a avea alte optiuni de mixaj.E ok pentru care are posibilitatea selectarii capatului de cursa,expo,selectarea pct de centru,throtle cut,pe scurt pentru avionul respectiv si cele care vor urma e ok.Daca analizam diferenta dintre cea care vine in kit si ETC 62 cred ca merita 100 ron diferenta de pret pentru ceea ce stie sa faca.Sincer la statia asta m-am gandit si eu initial din aceleasi considerente,dar dupa ce am vrut si eu o frana,flapsuri,etc si am vazut ca nu stie,am decis sa o vand si sa imi iau alta.Am beneficiat si de un mare ajutor financiar de la firma unde lucrez si cea pe care o am acum nu se compara,bineninteles ca nici pretul de aproape 10 ori mai mare.Cei mai vechi in bransa spuneau ca de obicei incepi cu statia si trebuie sa o iei pe cea mai buna pe care ti-o permiti.Oricum inainte de zbor ar fi bine sa bagi niste ore bune de simulator iar inainte de zbor ar fi bine sa fii asistat de cineva cu experienta.Din pacate eu am sarit peste etapa asta,am invatat singur ,cel putin cat sa ridic avionul si sa aterizez cu el in siguranta fara a avea pretentia de nu stiu ce figuri deosebite.Probabil in viitor.Cat despre simulatorul pe care il are statia eu nu l-am apreciat deloc.E dificil sa faci statia compatibila cu alt soft,drept pentru care iti recomand sa iei tot de acolo simulatorul cu 6 ch si sa iti instalezi un alt soft gen aerofly,si la simulatorul e super ok,nu are nevoie de acumulatori,merge direct pe usb si se calibreaza super simplu.Cu statia vei descoperi foarte repede limitele in materie de simulator.Spun din proprie experienta.Iar simulatorul de 60 ron cred ca se incadreaza in valoarea totala estimata de tine.
Asteptam si alte sugestii si pareri.
toate bune si Paste fericit.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#3 Useril este offline   Dark_elf 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 19-February 09
  • Interests:Aeromodelism, tattoo, electronica,

Postat 03 April 2010 - 12:03 PM

Salut Adrian,
Citeste aici si o sa intelegi :lol:
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=25632
sau
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=25380
sau
http://www.rhc.ro/fo...showtopic=28064

Stima, Paul
If u have doubts, use C4!!!
0

#4 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 06 April 2010 - 01:52 PM

Vezi postareaadioperator, la Apr 3 2010, 12:30 PM, a spus:

Salutare,

Tind spre aeromodelul mentinat mai sus deoarece este capabil de acrobatii usoare, stiu ca toti vor recomanda pentru inceput un aero ce nu are motorul amplasat frontal dar sincer nu sunt pe placul meu :) , din pacate nu prea am vazut pe forum vorbindu-se despre acest model.

Cu respect,
Adrian.

Salut!

Este ok alegerea ta pentru statie si model separat!!
Baga ceva simulator inainte si incearca sa mergi la camp cu cineva experimentat.
Pe simulator o sa inveti sa iti faci primele reflexe!
0

#5 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 06 April 2010 - 02:10 PM

Cessna 182 de Artech este fenomenala. Nu degeaba au vandut camioane.

Kitul RTF este 487.4 RON si ai tot ce trebuie. Sunt o gramada de posturi despre model, nu are rost sa repet. Cand esti la primul model e un mare avantaj sa fie RTF. Cel mai greu lucru e sa ai rabadare sa nu o faci praf in primele 5 secunde.

Indiferent cate modele o sa mai ai Cessna o sa iti placa in continuare. Nu cred ca merita o statie Art-Tech cu 6 canale - aproape orice alta varianta e mai buna sau mai ieftina.

Sa nu uit, Cessna face destula acrobatii, depinde cat de dibaci esti.

Daca realizezi ca nu e un hobby pentru tine investitia a fost mica.

Stefan
0

#6 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 April 2010 - 02:19 PM

Eu zic ca e ok ce ai ales.
In plus, daca esti dibaci si vrei sa incerci sa construiesti, poti face un Izicraft. E usor, bine documentat si zboara bine din prima. Am facut unul pentru cel mic si m-am jucat cu el pe vint taricel. Se descurca; daca nu e vint, e chiar "un fulg".
Gasesti pe net un tutorial pentru constructie.
Ca pret total, nu-ti face iluzii, chiar daca-l muncesti tu, cam tot acolo iese...

Bafta.

PS. nu descuraja; chestia asta incepe greu dar dup'aia e o placere.
0

#7 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 April 2010 - 07:22 PM

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, intre timp statia a fost deja luata si am combinat-o cu un Easy Star, nu nou, de la domnul Huffy caruia tin sa-i multumesc inca odata pentru amabilitate. Acum sper sa am rabdare sa bag ceva simulator si apoi sa-mi fac curaj sa-l ridic. Din pacate nu prea are cine sa ma ajute aici in Tulcea.
Sper pe viitor sa-mi permit si alte modele precum Cessna, Wing Tiger, si lista poate continua...

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 08 April 2010 - 07:23 PM

0

#8 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 08 April 2010 - 10:46 PM

Pai da o fuga pana in Mangalia/CT .Sunt cativa care o sa te ajuge acolo.
0

#9 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 08 April 2010 - 10:55 PM

Vezi postareaadioperator, la Apr 8 2010, 08:22 PM, a spus:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, intre timp statia a fost deja luata si am combinat-o cu un Easy Star, nu nou, de la domnul Huffy caruia tin sa-i multumesc inca odata pentru amabilitate. Acum sper sa am rabdare sa bag ceva simulator si apoi sa-mi fac curaj sa-l ridic. Din pacate nu prea are cine sa ma ajute aici in Tulcea.
Sper pe viitor sa-mi permit si alte modele precum Cessna, Wing Tiger, si lista poate continua...

Daca ai deja EZ* ai trecut de faza Cessna si Wing Tiger

Invata sa-l zbori bine apoi treci si fa din depron un mic acrobat care poate functiona cu electronica de pe EZ*

http://www.rcgroups.com/forums/showthread....8176&page=4

Restul va deveni istorie daca iti va placea in continuare businessul - vei simti brusc nevoia sa schimbi statia si vor aparea multe alte zburatoare

Pastreaza banii la tescherea - nu-i da pe ARF-uri care nu au ce sa mai caute in panoplie

Succes
0

#10 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 07:33 AM

Acum sper sa reusesc cat de curand sa-l ridic fara probleme in aer si cel mai important, sa nu-l trantesc prea rau :D Ulterior o sa incerc sa-i fac si ceva "tuning"
0

#11 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 08:36 AM

Vezi postareaadioperator, la Apr 9 2010, 08:33 AM, a spus:

Acum sper sa reusesc cat de curand sa-l ridic fara probleme in aer si cel mai important, sa nu-l trantesc prea rau :D Ulterior o sa incerc sa-i fac si ceva "tuning"

Incearca sa mai ai pe cineva langa tine cu experienta.....daca nu incearca sa il ridici cand nu este vant!!
EZ-ul este echilibrat?
0

#12 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2010 - 05:23 PM

Astazi am incercat sa fac o proba electronicii. Am cuplat mufa de la servoul carmei pe receptor la Rudder, mufa pentru motor la Throttle iar cea pentru peofundor la Elevator. In momentul in care am conectat si alimentarea de la acumulator pe receptor regulatorul a facut poc cu artificii :D. Surpriza, sensul in care se permite cuplarea mufei acumulatorului pe receptor este doar cu pozitia polilor inversati, eu nu am fost atent la acest aspect stiind ca mufa intra intr-o singura pozitie dar nu m-am gandit ca poate fi cu polii inversati. Ulterior am incercat sa conectez mufa invers decat permitea ghidajul si receptorul a fost alimentat corect, astfel am reusit sa probez servorile de la carma si profundor, functioneaza corect. Acum chiar daca alimentez corect receptorul si conectez regulatorul iese fum din acesta, a fost scurtcircuitat. Sper sa nu fi patit nimic receptorul. Pana cand voi reusi sa fac rost de un regulator functionabil nu-mi ramane decat sa ma rog ca receptorul sa nu fi fost afectat.

P.S. Rog un moderator sa modifice titlul din "Pentru inceput Wing Tiger + E-Fly ETC62 ?" in "Pentru inceput Easy Star + E-Fly ETC62 ?" si sa stearga posturile offtopic. Multumesc!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1100601.JPG
  • Imagine atasata: P1100598.JPG

0

#13 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 09 April 2010 - 07:25 PM

Acumulatorul nu se cupleaza la receptor.... ce ai facut acolo a fost o alimentare directa a receptorului din acumulator de 7.4V, ma mir ca mai traieste...

Acumulatorul se conecteaza cu cele 2 fire groase la regulator, regulatorul (are un BEC intern - adica un reducator de voltaj) furnizeaza energia prin 2 (din cele 3 fire ale sale unde are mufa servo, al treilea e semnalul) la receptor.

Aia cu 3 fire de la acumulator, e mufa de egalizare pentru incarcarea acumulatorului si atat.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 09 April 2010 - 07:27 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#14 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 09 April 2010 - 09:08 PM

Vezi postareaadioperator, la Apr 9 2010, 06:23 PM, a spus:

Astazi am incercat sa fac o proba electronicii. Am cuplat mufa de la servoul carmei pe receptor la Rudder, mufa pentru motor la Throttle iar cea pentru peofundor la Elevator. In momentul in care am conectat si alimentarea de la acumulator pe receptor regulatorul a facut poc cu artificii http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif. Surpriza, sensul in care se permite cuplarea mufei acumulatorului pe receptor este doar cu pozitia polilor inversati, eu nu am fost atent la acest aspect stiind ca mufa intra intr-o singura pozitie dar nu m-am gandit ca poate fi cu polii inversati. Ulterior am incercat sa conectez mufa invers decat permitea ghidajul si receptorul a fost alimentat corect, astfel am reusit sa probez servorile de la carma si profundor, functioneaza corect. Acum chiar daca alimentez corect receptorul si conectez regulatorul iese fum din acesta, a fost scurtcircuitat. Sper sa nu fi patit nimic receptorul. Pana cand voi reusi sa fac rost de un regulator functionabil nu-mi ramane decat sa ma rog ca receptorul sa nu fi fost afectat.

P.S. Rog un moderator sa modifice titlul din "Pentru inceput Wing Tiger + E-Fly ETC62 ?" in "Pentru inceput Easy Star + E-Fly ETC62 ?" si sa stearga posturile offtopic. Multumesc!

fara comentarii...si cate tutoriale cu elementele de baza in aero exista;vorba lui Protheus...ma mir ca mai traieste oare??
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#15 Useril este offline   avy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 22-July 08
  • Interests:Auto Moto Aero

Postat 09 April 2010 - 11:46 PM

Daca nu esti sigur de ceea ce faci mai rasfoieste prospectele (statiei,regulatorului...) , tutorialele de pe forum sau chiar intreaba,sigur cineva te va indruma! Nu prea ti-ai dori sa incepi modelismul cu un foc de artificii de la un Li-Po ! :rolleyes:
0

#16 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 10 April 2010 - 12:14 AM

.....easy starul este cea mai buna alegere ca incepator.....pe mine m a cucerit de la primul zbor....tot singur am invatat si eu.....mi a duc aminte ca nu stiam sa l aduc inapoi spre mine si se prabusea la 1 km uneori prin cine stie ce boscheti sau curti.....veneam zgariat tot pe maini si picioare acasa.....e cel mai bine ca primele zboruri sa le faci pe vreme calma, fara vant....inveti mult mai usor.....

.....nu te mai grabi cu conexiunile intre baterie si esc sau rx.......citeste pe forum ca gasesti "tone" de informatii .....nr. de telefoane unde poti sa intrebi....nu ne deranjezi....greseli mai fac si cei experimentati.....din graba sau pur si simplu se intampla....

succese maxime....
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#17 Useril este offline   cristian cris 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 16-May 09

Postat 10 April 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaadioperator, la Apr 3 2010, 11:30 AM, a spus:

Salutare,

Tind spre aeromodelul mentinat mai sus deoarece este capabil de acrobatii usoare, stiu ca toti vor recomanda pentru inceput un aero ce nu are motorul amplasat frontal dar sincer nu sunt pe placul meu :rolleyes: , din pacate nu prea am vazut pe forum vorbindu-se despre acest model.

Cu respect,
Adrian.

Si eu tot pe Easy-Star as merge...si eu mi-am luat unul cam acum o luna...singura problema e ca o lua putin spre dreapta.dar s-a rezolvat...in rest e un model formidabil...e primul pe care il zbor...si sincer nici un crash...e drept ca am lucrat si ceva timp pe simulator...dar cred ca sunt si meritele modelului...prima oara cand l-am zburat era chiar f vant...si totusi...no crash...inca un sfat...cant te lovesti de ceva...cere totusi parerea celor de aici...sunt convins ca te vor ajuta...bafta
0

#18 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 11:47 AM

Astazi am incercat sa fac o proba electronicii. Am cuplat mufa de la servoul carmei pe receptor la Rudder, mufa pentru motor la Throttle iar cea pentru peofundor la Elevator. In momentul in care am conectat si alimentarea de la acumulator pe receptor regulatorul a facut poc cu artificii :blink:. Surpriza, sensul in care se permite cuplarea mufei acumulatorului pe receptor este doar cu pozitia polilor inversati, eu nu am fost atent la acest aspect stiind ca mufa intra intr-o singura pozitie dar nu m-am gandit ca poate fi cu polii inversati. Ulterior am incercat sa conectez mufa invers decat permitea ghidajul si receptorul a fost alimentat corect, astfel am reusit sa probez servorile de la carma si profundor, functioneaza corect. Acum chiar daca alimentez corect receptorul si conectez regulatorul iese fum din acesta, a fost scurtcircuitat. Sper sa nu fi patit nimic receptorul. Pana cand voi reusi sa fac rost de un regulator functionabil nu-mi ramane decat sa ma rog ca receptorul sa nu fi fost afectat.

Inaine de a asambla componentele electronice dintr-un model RC trebuie sa te informezi.....ce fac acele componente?
- Cum se cableaza?
- Daca au reglaje: Cum se fac si la ce folosesc?
- Parametrii de functionare.

Bafta!!!!
0

#19 Useril este offline   Strica-tot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 10-April 10

Postat 10 April 2010 - 04:31 PM

Astazi am incercat sa fac o proba electronicii. Am cuplat mufa de la servoul carmei pe receptor la Rudder, mufa pentru motor la Throttle iar cea pentru peofundor la Elevator. In momentul in care am conectat si alimentarea de la acumulator pe receptor regulatorul a facut poc cu artificii :rolleyes:. Surpriza, sensul in care se permite cuplarea mufei acumulatorului pe receptor este doar cu pozitia polilor inversati, eu nu am fost atent la acest aspect stiind ca mufa intra intr-o singura pozitie dar nu m-am gandit ca poate fi cu polii inversati. Ulterior am incercat sa conectez mufa invers decat permitea ghidajul si receptorul a fost alimentat corect, astfel am reusit sa probez servorile de la carma si profundor, functioneaza corect. Acum chiar daca alimentez corect receptorul si conectez regulatorul iese fum din acesta, a fost scurtcircuitat. Sper sa nu fi patit nimic receptorul. Pana cand voi reusi sa fac rost de un regulator functionabil nu-mi ramane decat sa ma rog ca receptorul sa nu fi fost afectat.

Buna ziua adioperator,
Am si eu receptorul folosit de tine in film.El se alimenteaza ori prin ESC(electronic speed controler)prin mufa tip servo pe canalul 3,THRfolosind surplusul de curent pentru a alimenta motorul electric. ori,prin modul de model termic.In acest caz,exista pack-uri speciale NI-MH de 4,8 v,care alimenteaza receptorul si servomecanismele prin locasul BAT.Tensiunea de lucru a acestui receptor este(daca nu ma insel)4-5 v.Folosind un -pack lipo cu siguranta ia-ai prajit ceva inauntru.Asta pt termice.
Priveste schema de mai jos ca sa intelegi cum e cu electricele

Poza
Fi mai mult ca sigur ca ti-ai stricat receptorul si regulatorul
NU se alimenteaza cu mufa de egalizare,aia o bagi NUMAI la incarcator li-po.
Este imposibil ca ESC-ul sa nu aiba o mufa de + si -,cu un conector la capat.ACOLO se pune bateria cu + si -puse corect.Daca pui pe invers face poc

Aceasta postare a fost editata de Strica-tot: 10 April 2010 - 04:37 PM

0

#20 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 10 April 2010 - 07:16 PM

Buna seara tuturor,

eu nu inteleg, cum pornesti la "drum" (asamblari, montari, etc.), fara sa citesti niste documentatie (exista atatea tutoriale pe internet, gratuite). Acest forum este o sursa foarte buna, si gasesti totdeauna oameni care stiu deja sa ofere solutii.

Atunci cand dai niste bani pe componente care nu sunt tocmai ieftine, trebuie sa faci o documentare inainte de a cumpara, ca sa vezi cum le vei folosi, in ce mod va satisface cerinta ta, sau a proiectului pe care vrei sa-l realizezi.

Apoi faci un studiu de piata: avem deja mai multe magazine on-line si poti face o alegere dupa mai multe criterii (pret, performanta, mod de plata si expediere, indicatii din planul original - uneori e mai usor, decat sa reinventezi roata)

Apoi primesti piesele, care totdeauna au si un manual sau niste instructiuni de folosire. Merita studiate inainte de a folosi piesele respective.

Si eu sunt incepator, ma ocup de 2,5 ani de aeromodelism mai serios. Dar aveam cunostiintele de baza de la cercul de aeromodelism din Timisoara, acu ceva mult timp in urma.

Nu inteleg de ce nu exista un pic de rabdare si dorinta de a studia problema inainte de a trece la actiune.

Mult succes !
Aterizari fericite !

PopaD
0

#21 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 10 April 2010 - 08:23 PM

Ca sa nu mai faci prostii:
Imagine atasata: P1000584.JPG
asa poti sa probezi receptorul,4 acumulatori in serie 4,8/5v
si asa arata motare finala
Imagine atasata: P1000585.JPG
mufa cu 3,4....n fire se foloseste la egalizarea celulelor cand incarci acu.
0

#22 Useril este offline   popad 

• Aeromodelist
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1826
  • Inregistrat: 05-February 09
  • Interests:Planoare RC din 2016 - prezent
    Paramotoare RC din 2007 - 2014.

Postat 10 April 2010 - 08:40 PM

Firul negru (unele firme folosesc maro inchis) este minus, rosu plus, iar cel galben sau alb este cel de comanda (impulsuri electronice de o anumita durata).

Pe receptor de obicei este indicata ordinea pinilor (C, +,-).

Atentie si la alimentare Rosu (+), Negru (-).

Marea majoritate a firmelor respecta aceste conventii, din cate stiu eu.

Oricum daca ai documentatia, verifica modul de conectare, daca nu cauta pe net, sigur gasesti, iar daca nu, intreaba pe forum.

Sper sincer sa te ajute sfaturile noastre.

Succes !
Aterizari fericite !

PopaD
0

#23 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2010 - 08:40 PM

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si mustrari, am facut o mare tampenie pentru ca nu am studiat de la incep[ut cu atentie manualul statiei. Nu este un capat de tara, daca a cedat si receptoru il voi inlocui, asta e prostia se plateste. Oricum receptorul fonctioneaza si cel putin servourile le controleaza fara probleme. Sper ca saptamana ce vine sa rezolv problemele iar intre timp sa bag si simulator. Apoi sa prind o zi fara vant pentru a iesi pe camp la incercari, o sa merg pe lan de grau petru ca deja are ~20cm si poate amortiza bine eventualele aterizari nereusite :D

Din toate aceste greseli invat, iar cu ajutorul vostru ma perfectionez :)

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 10 April 2010 - 08:44 PM

0

#24 Useril este offline   Huffy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 30-July 08
  • Interests:Aeromodelism si automodelism...mai rar

Postat 10 April 2010 - 09:48 PM

Luni o sa-ti trimit celalalt regulator(cadou).Azi nu am mai reusit sa ajung pe la curier in timp util(stiam ca au program mai lung).Imi pare rau de ce ai patit,dar sper ca a scapat receptorul.Grija mare la conectarea mufelor,ca sigur nu vrei sa vezi cum face BUFFFFF un li-po.
Uite aici: http://www.youtube.c...I4&feature=fvsr
De data asta o sper sincer sa reusesti sa EZ*-ul.Pentru orice informatie suna-ma sau incerca sa ma contactezi pe mess si te ajut bucuros.Luni pina la ora 12 astept un sms cu adresa ta(am sters mail-ul).
Bondar cu 4 elici
Discus
Easy Star 2
HEPTAD 2200
Easy Glider
Diamond 2500-resuscitat si zburat
0722.464.922. - 0744.100.626.
http://www.youtube.com/my_videos
http://www.vimeo.com...r2400545/videos
Resoftari Logan 1.4-1.6 si Solenza 1.4
Programari chei Logan
- http://www.rhcforum....970#entry476970
Poze Rapa Rosie 2012 - https://picasaweb.go.../RapaRosie2012#
Poze Rapa Rosie 2013 : https://picasaweb.go...7/RapaRosie2013
Poze Rapa Rosie 2014 : https://picasaweb.go...7/RapaRosie2014
0

#25 Useril este offline   copierservice 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 18-September 09

Postat 12 April 2010 - 06:47 AM

Salut adioperator. Din pacate unele probleme personale m-au tinut departe de forum. Ieri am finalizat bb-ul meu, e gata de zbor. Te contactez saptamina asta pentru o discutie. Referitor la regulatorul prajit te-asi putea ajuta, incercind sa-i fac o depanare in atelierul de la servici. Vorbim, si nu ne lasam noi, o sa se ridice si Tulcea in aer !
Succes !
0

#26 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 April 2010 - 08:57 AM

@copierservice, sigur o rezolvam, maine o sa preimesc un alt regulator pentru motor, acum sper sa nu fi patit ceva receptorul. Din seara asta o sa bag ceva simulator sa daca totul va fi bine saptamana asta io sa-l ridic in aer. Ar fibine sa ne intalnim sa mai discutam, eventual lasa-mi numarul tau de telefon pe privat pentru ca nu-l mai gasesc.

Respect,
Adrian.
0

#27 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 April 2010 - 02:13 PM

Pentru aeromodel am un LiPo 2C de 2200 MAh, am achizitionat un incarcator Graupner cu balancer pe 2 sau 3 celule si detectie de terminare a incarcarii. Dupa incarcare am verificat tensiunea pe fiecare din cele doua celule si am 3,86 volti pe una si 4,18 volti pe cealalta, tensiunea totala 8,04 volti. Mentioneaz ca masurarea am facut-o dupa isprava cu regulatorul despre care am vorbit mai sus.
Ce parere aceti despre acel incarcator, mai foloseste cineva, isi face treaba cu brio?
0

#28 Useril este offline   Strica-tot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 10-April 10

Postat 13 April 2010 - 10:48 AM

Vezi postareaadioperator, la Apr 12 2010, 03:13 PM, a spus:

Pentru aeromodel am un LiPo 2C de 2200 MAh, am achizitionat un incarcator Graupner cu balancer pe 2 sau 3 celule si detectie de terminare a incarcarii. Dupa incarcare am verificat tensiunea pe fiecare din cele doua celule si am 3,86 volti pe una si 4,18 volti pe cealalta, tensiunea totala 8,04 volti. Mentioneaz ca masurarea am facut-o dupa isprava cu regulatorul despre care am vorbit mai sus.
Ce parere aceti despre acel incarcator, mai foloseste cineva, isi face treaba cu brio?

Incearca sa descarci pack-ul dinou,apoi incarca-l si vezi ca celulele sa aiba tensiuni cat mai apropiate.Ori chargerul nu e bun,ori ai folosit doar o celula.
Diferentele de tensiune nu are trebui sa fie de mai mult de 0.20 v intre celule.
Si un charger art-tech isi face treaba foarte bine(am si imi egalizeaza cu o diferenta de 0.4 v intre celule.
Vezi ca celula incarcata mai mult poate lua foc daca o mai incarci.
Descarca pack-ul pana la 7 v,hai 6.8(de la 6.5 in jos avariezi pack-ul)

Aceasta postare a fost editata de Strica-tot: 13 April 2010 - 10:48 AM

0

#29 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 13 April 2010 - 11:09 AM

Ce incarca/descarca, ce 0.4V?
0.4V diferenta intre celule dupa incarcare este enorm. Adica, daca dupa incarcare una are 4.2 si cealalta 3.8, poti sa arunci acumulatorul.

P.S. Am impresia ca o veche cunostinta de-a noastra s-a intors pe forum sub o noua identitate.
0

#30 Useril este offline   Huffy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 30-July 08
  • Interests:Aeromodelism si automodelism...mai rar

Postat 13 April 2010 - 12:11 PM

Pack-ul il are de la mine,de fapt tot pachetul, EZ* cu motor,regulator,sevo-uri,acumulator 2S 2200mAh,inca un motor si vreo citeva elici + al doilea regulator(facut cadou in momentul in care am aflat ca cel de pe EZ* a facut PUFFF in urma montajului incorect).Fiecare dintre noi a facut gafe la inceput.La el,sper sa nu fi fost afectat si receptorul.Daca aveam cea mai mica suspiciune asupra acumulatorului,nu -il trimiteam,sau il faceam cadou cu specificatiile de rigoare(ATENTIE...DIFERENTA MARE DE INCARCARE-DESCARCARE INTRE CELULE).La mine pack-ul a fost incarcat doar cu un incarcator ROBBE POWER PEAK LIPOLY 300 EQ ,cu egalizare pe celule si cu detectia incarcarii si niciodata peste 1C(de fapt il incarcam cu 1500mA) desi dura mai mult.Diferenta intre celule ,dupa incarcare nu a fost niciodata mai mare de 0,05 V ,iar dupa zbor de 0.10 V cu un total de 6,25-6,30 V,in momentul regulatorul taia curentul catre motor(testat si in casa pe masa cu amparatul de masura).
E posibil ca dupa 2-3 cicluri de incarcare-descarcare lenta,acumulatorul sa revina la parametrii normali,dar din pacate incarcatorul de care dipune,nu stie asa ceva.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1_incarcator.JPG

Aceasta postare a fost editata de Huffy: 13 April 2010 - 12:12 PM

Bondar cu 4 elici
Discus
Easy Star 2
HEPTAD 2200
Easy Glider
Diamond 2500-resuscitat si zburat
0722.464.922. - 0744.100.626.
http://www.youtube.com/my_videos
http://www.vimeo.com...r2400545/videos