ZOD, la Aug 23 2010, 10:33 AM, a spus:
Am vazut la Wabo acum mult timp un zagi planor ceva cred ca 2m sau peste din balsa care avea finetea pe care o cauti tu. Dar era din balsa cu un profil subtirel . O sa caut o poza sa vad daca gasesc.
Si eu imi doresc asa ceva; era din spuma placata cu balsa, cu alungire maaaaaare. Fix planor; nu mai coboara. Mi-a dat odata lectii cu ea la o panta la care nu batea vantul, dar el a prins o basina de la vaca de jos din vale si a urcat si a urcat...(nu vaca baaa!!!!)
Fetelor, eleronul se (poate) face constant pe lungime pentru ca de fapt, din ratiuni tehnice, se taie aceeasi latime din polistiren, pana se ajunge la un BF care se preteaza ca grosime la atasarea balamalelor super-sofisticate de scoci.
Cei care au gandit ca latimea lui mai mare la capat ii da un moment de rotatie mai bun in axul vertical nu au luat in seama posibilitatea aileron diff; cei care au statii destepte stiu sa le faca si pe switch, cand e de facut viraje frumoase, sau cand e de acro. Si nu, nici eu nu am constatat vreo diferenta la diferitele forme ale eleronului. Probabil ca o cizma tot ca o cizma zboara...
Motzule, ce ziceai tu sa pun acilea? Nu sunt schitele mele, au muncit altii la ele si oricum nu le am, am o zagi a mea, taiata in 2004 si facuta in vara asta, iar Matei are una de asta noua pe care ne chinuim s-o domesticim, dupa ce s-a urcat in copac si a stat acolo pitita fo ora, pana ne-a tampit soarele de tot.
Cat despre tot ceea ce stiu, e doar de la zecile (nu vreau sa spun sutele, ca nu se vede...) de ore petrecute pe langa Grig, sa vad cum da el din manute (iar Manel cum ofteaza de efort).
Vorbim la camp (la ala la care merg eu) si va povestesc pana adormiti.
Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 29 August 2010 - 11:59 AM