Diar all
Intrucat anul trecut la RR Zozo m-a virusat prin apropierea de fenomenul haripa zburatoare, timp de aproape un an de zile mi-am lasat intr-un colt ideea ca intr-o buna zi as putea poseda (salbatic ) si eu, asa ceva
Nu mai vorbim de manufacturare...era la ani lumina distanta ideea de a executa - desi, acum dupa ce i-am virusat si pe tinerii mei prieteni . m-am pomenit ca de dimineata mi-au prezentat o aripa, gigel taiata dupa belirea unui resou si exmatricularea redresorului de la masina - al dreaku' setup, le iesii tanda per manda din prima ca la ...... Nu mai zic nimic..
Deci se poa'...
Eu lenes fiind, am purces pe ramura comerciala si cu ajutorul colegului nostru de la Zalau - Stefan alias ICAR am intrat in posesia unor taieturi de polistiren expandat sub forma a doua perechi de aripi zburatoare.
Modelu' dupa care autorul s-a inspirat ( si aici ii revine creditul lui ICAR ) a fost ZagiKiller-ul lui Hartmut Siegmann - cel care pe www.aerodesign.de are o baza de date extensiva cu modele si profile de aripi
Iete' oratania :
hs61v2.gif (42.16K)
Number of downloads: 2702
Aripile au venit ( na si putina reclama !) frumos ambalate in propriul lor decupaj
IMG_0046__Large_.JPG (58.48K)
Number of downloads: 2675
Frumos taiate si cu o suprafata destul de lisa - datorita smirghelului de fina calitate
IMG_0050__Large_.JPG (42.12K)
Number of downloads: 2455
Pe acelasi layout - ZagiKiller-ul lui HS - ICAR a taiat 2 profile -un Zagi 12 mai carnos si un Eppler 186 cred , mai subtire
Inceputul l-am facut in forta prin lipirea celor 2 bucati cu Bison Hobby - uscare si testare - sta lipit ca de la mama lui
IMG_0049__Large_.JPG (50.23K)
Number of downloads: 2389
Urmeaza relele :
Desenul lui HS zice nada de ranforsare - nici nu cred ca se doreste a fi explicit - asa ca am 2 variante - platbanda de carbon 5mmx0.6 grosime si 3mm/1mm grosime, pe care mi-am propus in prima instanta sa o pun doar pe una din parti la cca 1'' de BA - cate 50 cm in fiecare parte, paralel cu acesta - daca vad ca nu e satisfacatoare fac cum am vezut la altii - bag pe ambele parti ale aripii - un total de 4 platbande paralele cu BA
Intre ele ca sa inchidem oarecum un triunghi, sub CG, mai vedem ca nu stiu precis, la vreo 2 degete o sa pun o bucata de 5mm/1mm de care voi prinde si un placaj subtire de mesteacan din doua motive
1. Rigidizam ansamblul mai bine
2. Ma pot lega de ansamblu cu batiul viitorului motor
Ceva cam in genul pozei de mai jos :
ZagiTazz_FiberTape2.jpg (102.65K)
Number of downloads: 2464
Decupajele din..dos vor fi facute circular ca sa prevenim in caz de impact tensiunile ce vor pleca ca din pusca - le las sa se mai chinuie prin material.. :D
Ranforsarea o sa vina si din partea scoci-ului de fibra de sticla ce va fi dispus in modul clasic de 'imapchetare' dupa care o stropesc cu 3M77 si va primi un scoci galben si unul rosu ca de-astea am
Daca stiti prin Bucuresti surse de scoci colorat si bun usor accesibile dati-mi de veste - pe asta il am de la Horja sireacu' care se blagoslovi de mine
Nu am inca clar daca e existential la o anumit distanta de bot /dos locasul in care va fi pus motorul - daca e doar chestie de cg o sa fac o simulare live cu electronica pe el - daca se computeaza altfel dati cu parul in mine
Asadar liber la paruiala -accept de toate cat timp nu imi insultati intelighentia sau ma luati peste copane
Sa le fie de bine si sa zboare fericite
Succes
Mie !
Aceasta postare a fost editata de motzu: 16 March 2010 - 11:47 PM