Modelism - RHC Forum: "Obiceiul pamantului" in materie de vanzari prin posta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

"Obiceiul pamantului" in materie de vanzari prin posta Cine plateste expedierea?

#1 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 09-September 08

Postat 03 March 2010 - 12:55 PM

Am postat aici in ideea ca subiectul e direct legat de vanzari/cumparari. Rog un moderator sa-l mute la generalitati daca se considera totusi ca nu corespunde profilului sectiunii.

As vrea sa stiu care e "obiceiul pamantului" pe forumul rhc in domeniul suportarii taxelor de expeditie. Prin alte locuri pe unde am mai cumparat eu, daca nu se face alta intelegere de la inceput, taxele se suporta 50-50 de catre vanzator si cumparator. Sau se negociaza direct pretul "shipped", cu tot cu taxe.

Aici care e practica general acceptata?
Align T-rex 450 SE V2, Gaui Hurricane 200 V2 FES, Blade MSR,
Starmax He-162, V-Mar Do-335, Parkzone P-51D ultra-micro
Spektrum Dx7
0

#2 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 03 March 2010 - 12:59 PM

Vezi postareaGerula, la Mar 3 2010, 12:55 PM, a spus:

Am postat aici in ideea ca subiectul e direct legat de vanzari/cumparari. Rog un moderator sa-l mute la generalitati daca se considera totusi ca nu corespunde profilului sectiunii.

As vrea sa stiu care e "obiceiul pamantului" pe forumul rhc in domeniul suportarii taxelor de expeditie. Prin alte locuri pe unde am mai cumparat eu, daca nu se face alta intelegere de la inceput, taxele se suporta 50-50 de catre vanzator si cumparator. Sau se negociaza direct pretul "shipped", cu tot cu taxe.

Aici care e practica general acceptata?

Nu stiu daca este locul subiectului aici...dar...
Eu de unde am cumparat, indiferent de tara, am platit transportul...nu stiu de unde cumperi sau ai cumparat, dar da-mi si mie te rog niste linkuri daca sunt magazine de modelism, ca si mie mi-ar placea sa cumpart produsul si sa platesc juma juma cu vanzatorul la transport.
Practica in vanzari cred ca este normala, adica daca vrei produsul il cumperi cu toate taxele incluse ...
0

#3 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 March 2010 - 01:10 PM

Nu ma refer la magazine (acolo e clar, exceptand situatia in care se specifica free shipping), ci aici pe forum, intre persoane fizice, cum s-ar zice.
Spektrum Dx7
0

#4 Useril este offline   Flo234 

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 03 March 2010 - 01:49 PM

Depide cum te tocmesti sau cum precizezi in anunt. Ramane la alegerea ta cum procedezi.
Am mutat eu topicul ca intra la generalitati

Aceasta postare a fost editata de Flo234: 03 March 2010 - 01:50 PM

0

#5 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 03 March 2010 - 02:19 PM

''obiceiul pamantului '' ....cel care vinde nu include de cele mai multe ori costul transportului in pret, deci acest cost cade in sarcina cumparatorului. Poate cel care cumpara vrea urgent bunul , folosind o anumita firma de transport , chiar daca plateste mai mult la transport , etc. Mai este situatia in care vanzatorul precizeaza ca achita el valoarea transportului in pret. La inceput mai exista posibilitatea de a negocia acest fapt ,...50% pentru fiecare parte , sau cum am mentionat vanzatorul achita costul transportului. In situatia cand nu sunt mentiuni privind transportul se intelege '' obiceiul pamantului '' ca cel care cumpara achita acest cost.
0

#6 Useril este offline   Gerula 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 March 2010 - 02:44 PM

Vezi postareaARU, la Mar 3 2010, 02:19 PM, a spus:

In situatia cand nu sunt mentiuni privind transportul se intelege '' obiceiul pamantului '' ca cel care cumpara achita acest cost.

Asta era intrebarea. Mersi de raspuns :lol: .
Spektrum Dx7
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro