Modelism - RHC Forum: Cupa Romaniei F3P - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cupa Romaniei F3P Deproane: F3P Bacau, 27-28 Martie 2010

#1 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 02 March 2010 - 10:44 AM

Clubul CS Aerostar Bacau, prin dl. Stefan Popa si Directia Judeteana Sport Bacau organizeaza competitia de cupa deproane F3P + F3P AM.
Programele de zbor, sunt cele alcatuite de Aeropower pentru 2010 pentru cele doua categorii F3P Sport si F3P Master.
Tot ce se stie de la cele doua competitii care au fost deja, se pastreaza.

Concursul are loc la Sala de Atletism (nu Sala Sporturilor) din parcul central al orasului. Dimensiunile aproximative ale suprafetei "de joc": 60m lungime (100m total), 30m latime si cam 15m inaltime (grinzi foarte sus, langa plafon).
Lungimea mare permite doua evolutii simultane. Comparati in poza lungimea salii (de culoare bleu) cu lungimea terenului de fotbal.

Exista si sonorizare, sau ne descurcam - pentru cine face AeroMusical. wink.gif

Nu se percep taxe de concurs!

Cazarea inca nu stim exact, poate fi facuta la Directia Judeteana Sport sau CS Aerostar, la preturi sport sau respectiv super-sport.
DJTS are capacitate de cazare langa sala de atletism - o sa stim mai multe. Sunt baruri, restaurante, sala de inot (pe bani - pana la 6 seara), toate gramada.....

In centrul orasului se ajunge foarte simplu, urmand drumul de la sud la nord.
Imagine atasata: 2.JPG

Vedeti sala, in comparatie cu stadionul. Accesul de pe strada principala la sala, nu este direct, dar cred ca se poate destul de simplu.
Imagine atasata: 1.JPG

Ar fi buni niste voluntari pentru arbitraj.
Competitia e deschisa si celor mai putin pregatiti - loc si timp sunt din plin.

Aceasta postare a fost editata de mvpricop: 02 March 2010 - 10:45 AM

Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#2 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 02 March 2010 - 09:51 PM

VENIM, VENIM !!!
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#3 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 March 2010 - 04:05 PM

UP!

S-a intors iarna.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#4 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2010 - 11:15 AM

Va reamintesc evenimentul.

Pentru sambata, accesul in sala se face la ora 12:00. Putem zbura pana pe la 19:00.
Duminica o luam de dimineata pana pe la pranz, ca sa ne intoarcem rezonabil.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#5 Useril este offline   Cataero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 325
  • Inregistrat: 14-September 06

Postat 22 March 2010 - 05:44 PM

Este etapa de Cupa sau nu?
Conform regulamentului FRMd, nu poate exista Cupa Romaniei pentru o clasa decat daca sunt minim 3 etape din clasa respectiva. Din programul FRMd nu vad alte etape decat cea de la Bacau.
Daca este Cupa Romaniei, asa cum s-a declarat in post, venim. Daca nu este, ne pare rau, nu putem veni.
0

#6 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2010 - 07:56 PM

Catalin,

D.p.d.v. oficial, dupa FRMD, este PRIMA ETAPA a Cupei Romaniei. Nu stiu daca poate fi modificat calendarul competitional de anul asta, ca sa mai primeasca si alte etape si nici pe cineva care sa incerce sa organizeze vreo etapa, sau chiar doua, desi unii am putea incerca ceva tot de-un pretios weekend, la Politehnica Bucuresti.

O mica observatie: clubul CS-Aerostar este privat.

Cred ca se poate trece peste balbele de comunicare/organizare/titulatura competitie.
Pana la urma, daca cineva vrea concurenti mai multi (mai tinerei) pentru anii care vin, la acest capitol, atunci poate sa faca un efort si sa arate niste evolutii bune, pe viu, unora - chiar sa-i provoace.

Unii au mers la Buzau in ianuarie.
Altii vom merge la Bacau.
Aeropower Indoor Challenge e la locul lui si dorim cat mai multe editii.
Pentru anul viitor, se poate planifica - in urma experientei pozitive(?) de anul asta - de la inceput, totul corect si atunci macar vom sti cum stau lucrurile.

Cate concursuri Aeropower au fost, pana sa se oficializeze competitia d.p.d.v. FRMD si sa apara drept Campionat National?
Nu vreau sa fac vreo corelatie calitate concurs/organizator......

Aceasta categorie este probabil atractiva si oportuna in sezonul rece, care din pacate, se intinde pe doi ani.
Pentru o coerenta a unui sezon competitional, care sa zicem ar duce la un varf de forma sportiva a concurentilor, in sezon, s-ar putea face concursuri de inceput si de sfarsit de an, cu inceput si finalizare, ca orice lucru bun.

Un exemplu realist(?) pentru sa zicem, 2011-2012.

Etapa I Cupa Romaniei - Bacau - prin noiembrie - de vazut ce iese acum, la sfarsit de martie - cine se arata
Etapa II Cupa Romaniei - propuneri (daca e Politehnica sunt prea multe in Bucuresti) - poate inceputul lui decembrie
Etapa III Cupa Romaniei - Buzau - ianuarie - a fost concurs experimental si cred ca n-a iesit rau.
Finala Cupa Romaniei, Campionat National si Competitie privata - Aeropower Indoor Challenge - sfarsit ianuarie, februarie, poate chiar inceput martie, cum vor organizatorii.

Deci la finala finalelor, forma sportivilor care merg la toate cupele ar fi maxima, dupa 3 batalii si ar fi cu atat mai frumos.
Emotiile ar trebui sa fie mai putin de vina pentru evolutiile slabe - macar in finala.
Cum cele mai mari magazine de modelism sunt in provincie, etape de cupa facute relativ aproape, le pot atrage cu diverse implicari si implicatii.

Am tot mesterit la postare, pana cred, am ajuns sa propun ceva constructiv, deci nu ma luati la rindele ca planific io pentru altii.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
0

#7 Useril este offline   Cataero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 325
  • Inregistrat: 14-September 06

Postat 22 March 2010 - 10:27 PM

Inca o data: nu poti avea o felie de mar daca nu ai marul. Nu poti avea o etapa de CR daca nu ai CR. Programul competitional FRMd pentru 2010 a fost stabilit si aprobat. Nu exista CR pentru F3P in anul acesta! Daca apare Bacau ca etapa de CR este o eroare. Dar tocmai de aceea insist pe acest subiect, deoarece sunt de parere ca ar trebui sa avem Cupa Romaniei si la F3P. Si nu sunt singurul. Nu resping ideea ca asa s-a dorit cand s-a alcatuit calendarul competitional: sa se organizeze CR si la aceasta clasa. Dar de ce nu s-a reusit? Chiar nu se poate? Poate aflam impreuna motivele.

Pertinenta observatia ta: sezonul rece, cel predestinat zborului in sala, incepe in octombrie-noiembrie anul in curs si se incheie in februarie-martie anul urmator. In concluzie calendarul competitional ar trebui sa se intanda pe intreaga perioada. Dar este oare posibil?
Aici trebuie sa ne raspunda clar domnul Conu Marius: calendarul competitional aferent unui an trebuie sa se limiteze la un an caledaristic?

F3P este o clasa dinamica si spectaculoasa. Modelele sunt relativ ieftine, necesita materiale de constructie aflate la indemana, sunt usor de reparat. Se pare ca avem ingredientele necesare care sa atraga tinerii de astazi. Apropos, unde vedeti voi aeromodelismul peste 10 ani? In salina cu micromodele cu elastic sau in sala cu modele acrobatice RC ? Zbor liber cu orientare magnetica sau pe modelodroame cu modele acrobatice radio comandate ? Nu ma intelegeti gresit, nu minimalizez frumusetea si rezultatele unor clase care au facut istorie in Romania. Dar ca orice domeniu de performanta, aeromodelismul evolueaza. De ce sa nu dam sanse egale tuturor claselor? De ce federatia nu se implica si in promovarea F3P, F5B, F3A poate F6 ? Lipsa rezulatelor nu este un raspuns. Nu se pot pretinde rezultate si performanta daca nu se acorda resurse si implicare din partea celor care sunt indreptatiti sa o faca. Si cand vorbesc despre FRMd nu vorbesc despre o singura persoana, asa cum am observat ca se procedeaza.

As dori sa-l aud pe domnul Popescu Marius referitor la ce actiuni se rezuma federatia pentru indeplinirea scopului principal pentru care a fost infiintata :

"Art. 10. Scopul principal al F.R.Md. este organizarea si controlul practicarii modelismului in Romania, extinderea modelismului pe intreg teritoriul tarii, precum si aplicarea unui sistem organizat de selectie, pregatire si participare in competitii in vederea dezvoltarii activitatii de performanta si obtinerea de rezultate de prestigiu pe plan national si international."

In afara de F1 si pe alocuri F3 nu cred ca se aloca energie, timp si fonduri in Romania pentru aeromodelism. Sau ma insel ?

In incheiere as vrea sa stiu: avem vreo sansa se vedem schimbari pozitive in modul de abordare a aeromodelismului in Romania de catre FRMd ?
Daca da, atunci vrem sa vedem cum federatia organizeaza CR pentru F3P si F3A. Pentru inceput.

Aceasta postare a fost editata de Cataero: 22 March 2010 - 10:36 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro