Modelism - RHC Forum: SCHEMA CULORI - trebuie solicitat acord copyright ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SCHEMA CULORI - trebuie solicitat acord copyright ?

#1 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 27 February 2010 - 04:56 PM

Avand o dorinta mai veche am gasit o firma din afara unde pot comanda o Extra 300 88 inch ( 30%) in schema de culori la cerere .
Deja cred ca .... SE STIE ( Fernando ) - despre ce schema este vorba : schema din poza !

Intrebarea mea ar fi daca este nevoie sa fie obtinut vre un acord de la detinatorii de drept ai modelelor ( sau modelului cine stie cate mai or fi ) 1:1 ?

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 27 February 2010 - 04:58 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#2 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 27 February 2010 - 05:02 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Feb 27 2010, 04:56 PM, a spus:

Avand o dorinta mai veche am gasit o firma din afara unde pot comanda o Extra 300 88 inch ( 30%) in schema de culori la cerere .
Deja cred ca .... SE STIE ( Fernando ) - despre ce schema este vorba : schema din poza !

Intrebarea mea ar fi daca este nevoie sa fie obtinut vre un acord de la detinatorii de drept ai modelelor ( sau modelului cine stie cate mai or fi ) 1:1 ?

nu cred ca e problema din moment ce avionul pe care vrei sa-l "schemuiesti" nu e 1:1...nu-mi spune tu mie ca aia cu ochii oblici au cerut acordul celor din echipa "blue angels" cand au facut F-18-urile din spuma.
Si in plus...e Romania...tara lu'...stii tu cine :rolleyes:
0

#3 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 February 2010 - 05:09 PM

Trebuie sa te interesezi la ORDA sau direct la federatie. De obicei echipamentele sportive sunt brevet cu valoare de patrimoniu (asa i-o zice?) national. Asta implica si culorile, steme etc.
Daca federatia decide la un moment dat sa vanda materiale promotionale cu acele culori poti intra in litigiu cu ei daca exagerezi cu folosirea lor (daca vrei de exemplu sa faci mai multe in scop comercial). Un wascal anyone?

Daca in schimb il faci strict pentru uz personal, poti apela la legea copyrightului de folosire onorabila. Nu ii stiu echivalentul in romana dar stiu ca avem si noi asa ceva. Tradus din "fair use". Bineinteles asta nu te absolva de obligativitatea de a cere permisiunea titularului de brevet sau marca.

Vezi postarealefmir, la Feb 27 2010, 05:02 PM, a spus:

Wow... gresit pe nenumarate niveluri...

Numai bine,
Calin

0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2010 - 05:11 PM

Vezi postarealefmir, la Feb 27 2010, 05:02 PM, a spus:

nu cred ca e problema din moment ce avionul pe care vrei sa-l "schemuiesti" nu e 1:1...nu-mi spune tu mie ca aia cu ochii oblici au cerut acordul celor din echipa "blue angels" cand au facut F-18-urile din spuma.

Nu as baga mana in foc , plus ca nu este nici etic in final.

Uite am gasit si un extras de la conditiile puse de producator .

Order now. Get your own exclusive scheme!

There are many schemes on the market. Many schemes are nice but it is very difficult to fully appeal to everyone. I know I'm not fully satisfied with
what is out there and neither should you be. If you are as bored as me with the current schemes on the market, or just can't find the right one - look no further. We have the solution - No longer must you accept the schemes currently on the market ! It is really fun to be unique and like never before to own a private scheme on an ARF. The scheme will belong to you and you alone ! No one else in the world will have the exact same plane - which is currently very common. Where ever you fly, people will know you by your custom airplane. Don't worry about not having the skills or time to do your own covering - let us do it for you. Get your own unique custom covering scheme from Pilot-RC ! Just send us the photos of your scheme and we'll take it from there.

Important Note:
1. Please confirm your pricate scheme is legal. We will not make the scheme that the copyright does not belong to you.
2. We can only quote after we get the scheme photo. If the color of the covering is less than 4 colors. Usually price is :
$79 for one 30CC and 50CC plane
$95 for one 85CC and 100CC plane
$179 for one 150CC plane
$199 for one 200CC plane
3. we will not build your private scheme for anyone else and we will not put your private scheme on our website except you allow us to do it.

P.S.

Nu am inteles din text daca producatorul DOAR nu isi asuma raspunderea sau IMI CERE si un document in acest sens si daca DA care ar fi acel document ?

Scuze Calin scriam in acelasi timp !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 27 February 2010 - 05:14 PM

0

#5 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 27 February 2010 - 06:06 PM

Eu cred ca va faceti prea multe probleme .
RD, tu vrei avionul ala in scop personal, nu comercial, asa ca nu vad unde e problema.
0

#6 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2010 - 07:02 PM

Vezi postareaTOMY, la Feb 27 2010, 06:06 PM, a spus:

Eu cred ca va faceti prea multe probleme .
RD, tu vrei avionul ala in scop personal, nu comercial, asa ca nu vad unde e problema.

Da dar vezi tu , si muzica , si softurile inclusiv cel de simulator le iau tot in scop pur personal si cu toate astea eu le am CUMPARAT pe toate , desi le
am pe calculatorul de acasa.

Poate ajung si eu vreodata la un concurs pentru nelegitimati care se desfasoara poate tocmai pe Clinceni sau Strejnic , si ma vede comandantul sau vre un
pilot si vine si imi sopteste usor la ureche : " domnu.... stii cati piloti s-au jertfit in acest tip de model , ai intrebat si mata macar ..... ?
0

#7 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2010 - 07:39 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Feb 27 2010, 07:02 PM, a spus:

Da dar vezi tu , si muzica , si softurile inclusiv cel de simulator le iau tot in scop pur personal si cu toate astea eu le am CUMPARAT pe toate , desi le

Totusi sa nu incurcam lucrurile. Aia se cheama piraterie si tu prejuduciezi producatorul de softuri daca nu le cumperi cu licenta.
In cazul acestui model eu nu vad pe cine prejudiciezi, avand in vedere ca nu exista nici-un producator care sa faca acest model in schema respectiva de culori.

Cat despre Strejnic, sa stii ca acolo chiar se dau premii la sectiunea machete care tocmai asta inseamna: sa fie copie fidela a unui 1:1. Asa ca nu cred ca scenariul tau de a fi certat de catre cineva ca ti-ai vopsit avionul in culorile nationale, e tocmai corect.
0

#8 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2010 - 07:56 PM

Vezi postareaTOMY, la Feb 27 2010, 07:39 PM, a spus:

Totusi sa nu incurcam lucrurile. Aia se cheama piraterie si tu prejuduciezi producatorul de softuri daca nu le cumperi cu licenta.
In cazul acestui model eu nu vad pe cine prejudiciezi, avand in vedere ca nu exista nici-un producator care sa faca acest model in schema respectiva de culori.

Cat despre Strejnic, sa stii ca acolo chiar se dau premii la sectiunea machete care tocmai asta inseamna: sa fie copie fidela a unui 1:1. Asa ca nu cred ca scenariul tau de a fi certat de catre cineva ca ti-ai vopsit avionul in culorile nationale, e tocmai corect.

O.K. si atunci cum interpretezi fraza producatorului la care vreau sa apelez :

" Important Note:
1. Please confirm your pricate scheme is legal. We will not make the scheme that the copyright does not belong to you. "
0

#9 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 27 February 2010 - 08:39 PM

Eu n-am invatat engleza la scoala, stiu cateva cuvinte de pe bidoanele de sampon. Cred ca nu vei avea sprijinul lor daca vrei ca ei sa aplice schema ta de vopsire, in caz ca nu-ti apartine. Asta legat de ideea ca firma respectiva iti poate asigura vopsirea la cerere.

Intrebarea ta e justificata daca vrei sa copiezi un model 1:1 cu schema lui de vopsire. Nu stiu legislatia in domeniu. Intreaba proprietarul schemei de vopsire, daca poti afla care-i ala. In caz contrar, schimba culorile intre ele si pastreaza forma.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#10 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 27 February 2010 - 08:56 PM

RD,cred ca baietii de la Pilot,prin ce au zis acolo,se refera la faptul ca nu iti vor permite sa copiezi o schema de culoare de pe alt model RC,nu de pe modelul 1:1.Oricum daca se refera la modelul 1:1 poti adauga ceva in plus,cat de minuscul pe schema de culori ca sa ai o diferenta,adica la fel ca turcii la incaltaminte in ceea ce priveste firma Nike,ei au semnul un pic mai alungit dar arata al naibii de identic ca si cel original.
0

#11 Useril este offline   costin_branzas 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 18-December 08

Postat 27 February 2010 - 08:58 PM

Din cate stiu eu designeru schemei de vopsire e roman de prin aeroclub(schema creeata atunci cand s-au comandat extrele) dar am auzit(de la unul din pilotii dupa extre) ca si altii(straini si fara legaturi cu romania) si-au comandat si ei la fel extre dupa ce au vazut cele romanesi si le-au placut. La clinceni in aeroclub chiar aveau un model in culorile respective si il tineau pe acolo in scop ornamental. Nu cred ca ai avea aboslut nici o problema.
0

#12 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2010 - 10:12 PM

Va multumesc ! Luni am sa primesc raspunsul de la producator si vedem ce o sa imi spuna !
Daca e problema asta e ! Fie il fac doar o singura culoare ( ce de baza - albastra ) si ornamentele le fac si le aplic singur !
0

#13 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 12:31 AM

Vezi postareaTOMY, la Feb 27 2010, 07:39 PM, a spus:

Gresesti Tomy si toti cei care nu vedeti marca si dreptul ei aici. Hai sa lasam putin schema de culori a modelului si sa ne gandim ca vrei sa faci echipament sportiv pentru juniorul tau (vostru - daca e cazul). Fiind fan steaua te gandesti sa copiezi echipamentul, stema si cam tot ce e legat de acel club. Te joci cu alti copii si parintii lor vad echipamentul, il vor si ei, il vor lua/face si ei. Cum se numeste asta si cat timp crezi ca-i va lua la Gigi pana sa vina dupa tine? Vrei sa alimentezi o asemenea miscare care CHIAR nu este legala? Pentru ca toti vor zice de la X am luat ideea ca doar si el si-o facut...

Cred ca nu intelegi conceptul de HOTIE. Prejudicierea producatorului prin "piraterie" e defapt hotie. Prejudicierea proprietarului prin copierea unei marci sau drept de autor care are notorietate datorita proprietarului, este tot hotie. Chiar daca numai tu vrei sa folosesti chestia. Repet de la tine actiunea va lua moment si toti din jurul tau vor vrea acea schema!

Intrebati aeroclubul la ORDA sau cine o fi proprietarul schemei. Si asta trebuie sa o faca toti care vor folosi schema, nu e justificare ca "RD" o intrebat si implicit cred ca e ok. Poate o sa accepte la 1-2 dar cand va prinde moment miscarea vor zice pas.

P.S. RD te felicit pentru softul licentiat. Ai facut un pas bun.

Numai bine,
Calin

0

#14 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 28 February 2010 - 02:36 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Feb 27 2010, 07:02 PM, a spus:

Poate ajung si eu vreodata la un concurs pentru nelegitimati care se desfasoara poate tocmai pe Clinceni sau Strejnic , si ma vede comandantul sau vre un
pilot si vine si imi sopteste usor la ureche : " domnu.... stii cati piloti s-au jertfit in acest tip de model , ai intrebat si mata macar ..... ?

...domnu inseamna ca Extra 300L este interzis si ca avion (model) de facut este nu numai ca si coloristica...ca deh s-au jertfit pilotii.....ce sa mai zicem de P51..b,c,d...ca au crapat aia ce zecile de mii...apropo....muzica si softul nu-s machete si le utilizezi ca atare.....la softuri ai demo (un fel de macheta) ce nu necesita licenta, iar tu nu-ti faci 1:1 sa-l utilizezi ca atare in scop necomercial....
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#15 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 02:45 AM

....atunci, inseamna ca toti cei ce vor participa la F4C (F4B), vor fi nevoiti sa obtina copyright pt. schemele de culori si eventual si inmatricularea modelului...a principiul de escamotare a trenului de aterizare...etc.... (cel putin asa inteleg eu, daca am o macheta, respect si culorile avionului 1:1 si eventual inmatricularea) tu vrei un model (macheta)...nu un aparat de zbor 1:1. ...e absurd ce ti-au cerut aia....poate ar trebui sa ceara si copyright la sistemul de comanda al bechiei, ca poate utilizezi acelasi principiu...sau chiar la micsorarea la scala a modelului, nu...doar folosesti aceasi planuri (nu numai schema de culori) doar ca-s mai mici (copyright de forma aerodinamica :D ).....fiti ma seriosi....pt. fabricant, mai mult ca sigur este o masura de precautie ca nu va fi nevoit sa-si vanda modelele in vre-o 9999 de scheme de culori.....ca doar nu sta sa-si faca stoc de monocot, tot curcubeul.... :D :D :D mai sti ce cereri o fi primit...intr-adevar....asta ti-au cerut, ...da si tu textul pe http://translate.google.com ....ca il traduce relativ binisor si ai sa vezi ca din start pana sa puna ei conditii, o scalda cu schemele de culori personalizate. Chiar si la conditii te limiteaza la schema de maxim 4 culori utilizate in aceea schema....asa cer si eu o schema curcubeu...dar nu degrade ci culori separat :D :D de turbeaza ala pana mi-l infoliaza...

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 28 February 2010 - 02:53 AM

0

#16 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 03:02 AM

Vezi postareaCalin, la Feb 28 2010, 12:31 AM, a spus:

Gresesti Tomy si toti cei care nu vedeti marca si dreptul ei aici. Hai sa lasam putin schema de culori a modelului si sa ne gandim ca vrei sa faci echipament sportiv pentru juniorul tau (vostru - daca e cazul). Fiind fan steaua te gandesti sa copiezi echipamentul, stema si cam tot ce e legat de acel club. Te joci cu alti copii si parintii lor vad echipamentul, il vor si ei, il vor lua/face si ei. Cum se numeste asta si cat timp crezi ca-i va lua la Gigi pana sa vina dupa tine? Vrei sa alimentezi o asemenea miscare care CHIAR nu este legala? Pentru ca toti vor zice de la X am luat ideea ca doar si el si-o facut...

Cred ca nu intelegi conceptul de HOTIE. Prejudicierea producatorului prin "piraterie" e defapt hotie. Prejudicierea proprietarului prin copierea unei marci sau drept de autor care are notorietate datorita proprietarului, este tot hotie. Chiar daca numai tu vrei sa folosesti chestia. Repet de la tine actiunea va lua moment si toti din jurul tau vor vrea acea schema!

Intrebati aeroclubul la ORDA sau cine o fi proprietarul schemei. Si asta trebuie sa o faca toti care vor folosi schema, nu e justificare ca "RD" o intrebat si implicit cred ca e ok. Poate o sa accepte la 1-2 dar cand va prinde moment miscarea vor zice pas.

P.S. RD te felicit pentru softul licentiat. Ai facut un pas bun.

Numai bine,
Calin

nea Caline...BAD exemplu....Macheta=copie la scala a avionului real in cazul nostru...ca poate fi si masina, vapor, tren...etc...si apoi daca e copia formei, explica tu de ce nu si a culorilor...mama ei de clasa F4C ( B )....hai sa cerem copyright si pentru liniile (alura) avionului... :D

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 28 February 2010 - 03:05 AM

0

#17 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 03:47 AM

nu stiu foarte bine legislatia in vigoare si s-ar putea sa aberez. Nu stiu nici cum se organizeaza competitiile F4C dar cred ca intra sub legea "fair use" a copyright-ului. De aceea majoritatea machetelor raman cu titlu de unicat (?) iar daca se doreste productie se modifica in asa fel produsul sa nu mai infranga dreptul nimanui. Tot sub fair use se considera si machetele care aduc un "tribut" anumitor brevete sau marci care ori au devenit patrimoniu ori au expirat si sunt libere de obligatii.

A dat cineva exemplu mai sus cu Blue angels, cu produse facute in china. Chinejii sunt maestrii in adaptarea unui produs sa arate cat mai aproape de original dar suma tuturor modificarilor sa nu poata fi (sau foarte greu) atacata.

Cum zice si tipul din messageboardul de mai jos, este o chestiune de trademark nu copyright. Pt mai multe informatii (mai mult sau mai putin aplicabile in romania - dar inclin sa cred ca da din moment ce suntem parte din EU) cititi mai jos:

http://www.ibiblio.o...s/msg11470.html

Aceasta postare a fost editata de Calin: 28 February 2010 - 03:49 AM

0

#18 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 09:23 AM

Merg pe ce a spus Tomy ( ex nimsoc ) si alti colegi - pana la urma este o semi macheta - totul este sa vrea producatorul sa o faca !

P.S.

Dar in final credeti ca este o schema O.K. sau imi bat capul prea tare cu ea ? - poate aveti alte propuneri !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 28 February 2010 - 09:24 AM

0

#19 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 28 February 2010 - 11:12 AM

Eu am vazut acum cativa anisori buni la Pucioasa un extra 300 in schema care o vrei tu,destul de maricel si pot spune ca am ramas obsedat de ea de atunci.Mai avea si nenea care a zburat pe Strejnic,acum cu jeturile,un extra tot in schema romaneasca,mai micut ce`i drept dar tot arata superb.Eu unul,daca mi`as lua un extra,indiferent de schema de culori,l`as decoji instant si as aplica schema tricolorilor deci daca esti la fel de obsedat ca mine ar fi chiar pacat sa nu ti`l comanzi asa daca se poate face.
0

#20 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 28 February 2010 - 01:18 PM

Nu este o schema ok, daca chiar vrei pareri, dar daca iti place tie e ok. Comanda infolierea aia cu incredere la ei ca n-o sa ai nici un fel de probleme. Si daca totusi ai un stres mai trage-i o dunga undeva si gata.
Aia nu iti vor face sigur o infoliere identica cu cele folosite de ex de hangar 9 sau alte firme cunoscute...cam la asta se refera.
0

#21 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 12:43 AM

Si pe mine ma batea gandul mai acum ceva timp, la un Extra 300L cu schema identica, inmatriculat YR-EWD si sa fi zburat chiar pe Clinceni in memoria lui Mihai Dobre....si daca ne adunam si 4 Extre si cu ceva mai mult antrenament....sa fi tras si un zbor in formatie....rupeam gura targului...ar fi iesit ceva super...
0

#22 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 01 March 2010 - 10:06 AM

Salut,
Dupa parerea mea singura problema este daca producatorul accepta sa iti faca aceasta schema.
Stiu ca schema aceasta de vopsire este folosita si de alte tari...deci nu este "propietatea" Aeroclubului Roman....
Despre probleme legale in tara nu cred ca e cazul...atata timp cat eu insumi am facut macheta de zlin 726 cu schema de vopsire si inmatricularea romaneasca (YR-ZBH)...macheta pe care am facut-o pt. regretatul Gica Militaru (comandant Strejnic).
Macheta a stat ceva timp in vitrina la Strejnic apoi a facut cu ochiul cuiva...ca dusa a fost.

Ideea e sa nu folosesti avionul vopsit astfel in scop comercial.
Cred ca cel mai bun exemplu este cel al tricourilor fotbalistilor....Se vand "la liber" tricouri cu Gica Hagi...dar daca te apuci sa faci "striptis" pe net imbracat in tricourile nationalei sau stiu eu ce video clip in mod sigur vei avea o problema.

Bafta.

ps. cat despre aspect...mie imi place la nebunie..motiv pt care am facut edge-ul meu sa semene a extra :)

Fisiere atasate

Pacat ca Slz nu zboara.
0

#23 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 01 March 2010 - 06:11 PM

Dragi viitori si actuali machetisti.
Raspunsul este Nu, nu ai nevoie de nici o aprobare.Acesta este de fapt si spiritul machetelor, sa redai intocmai ceva existent la o scara redusa.Nebunia detaliilor merge pana la absurd. Se copiaza si se reduc la scara toate inscrisurile de pe avionul real prin micsorarea la scara pe decaluri sau direct cu sabloane cu aerograful. Se merge pana acolo incat se imita textura materialelor de constructie originale cum ar fi voalura aripii si a celorlalte suprafete. Se dovedeste in concurs la proba de stand fiecare detaliu si culoare cu poze cu avionul real.
Astept cu mare interes campionatul european de machete RCde la Strejnic unde vom vedea adevarate bijuterii ce reproduc fidel avioane reale.
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#24 Useril este offline   gicosu 

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1849
  • Inregistrat: 08-May 03

Postat 01 March 2010 - 06:59 PM

Ai perfecta dreptate Dane , asa e, si eu spun ca nu ar fi nici o problema.Nu sunt sigur daca lui Real Design o sa-i dea voie :angry2: Frate , fa-l odata si nu-ti mai pune atatea probleme ca nu o sa te aresteze nimeni ! Eu de abia astept sa-l vad!!
0

#25 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 08:17 PM

Vezi postareagicosu, la Mar 1 2010, 06:59 PM, a spus:

Ai perfecta dreptate Dane , asa e, si eu spun ca nu ar fi nici o problema.Nu sunt sigur daca lui Real Design o sa-i dea voie :D Frate , fa-l odata si nu-ti mai pune atatea probleme ca nu o sa te aresteze nimeni ! Eu de abia astept sa-l vad!!

Tie nu ti-l arat ! Il ascund cand vii la camp ! ( ca sa nu il deochi )
0

#26 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 09:46 PM

Vezi postareagicosu, la Mar 1 2010, 06:59 PM, a spus:

Ai perfecta dreptate Dane , asa e, si eu spun ca nu ar fi nici o problema.Nu sunt sigur daca lui Real Design o sa-i dea voie :rolleyes: Frate , fa-l odata si nu-ti mai pune atatea probleme ca nu o sa te aresteze nimeni ! Eu de abia astept sa-l vad!!

Sunt convins ca varianta asta coloristica ar putea fi imbunatatita sa para "si mai si".
Ia provoaca-l RD sa gandeasca o varianta si mai misto. Sa faca aia "copyright" dupa voi, nu voi dupa ei, ce naiba. :lol:

Aceasta postare a fost editata de TOMY: 01 March 2010 - 09:48 PM

0

#27 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 07:26 AM

Vezi postareaTOMY, la Mar 1 2010, 09:46 PM, a spus:

Sunt convins ca varianta asta coloristica ar putea fi imbunatatita sa para "si mai si".
Ia provoaca-l RD sa gandeasca o varianta si mai misto. Sa faca aia "copyright" dupa voi, nu voi dupa ei, ce naiba. :rolleyes:

Pai daca face Gicosu o schema intra Chinezi in concediu fara plata de oftica si or sa dea si foc la toata productia lor ! Basca ca or sa le cheme retur si pe alea vandute tot pentru "gratar" !
0

#28 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2010 - 03:22 PM

Am comandat modelul in schema de culori bine cunoscuta dar SURPRIZA :
azi am descoperit ( cam tarziu ) ca lotul national are un model NOU : si ca tip de avion dar si ca schema de culori :

Fisiere atasate

0

#29 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 30 March 2010 - 03:29 PM

Este un model comandat special asa in memoria lui Tone...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro