Telefonul mobil un pericol neanuntat?
Postat 05 February 2010 - 05:51 AM
Se pare ca cei care folosesc intensiv telefonia mobila, sunt expusi la anumite boli specifice radiatiilor.
In special cancer la creier! Pentru persoanele care au folosit telefonia mobila in mod extensiv, mai mult de 2-3 ore pe zi , timp de zece ani!
O comisie de medici din Australia , dupa un studiu amanuntit, prognzeaza dublarea cancerului la creier in urmatorii 10 ani, tinand cont de faptul ca sunt cel putin 3 miliarde de utilizatori, in crestere, in special la copii si adolescenti!
Pentru cei care nu cunosc...cancerul la creier are rata de mortalitate de 100% . Studiul prognozeaza o crestere de 200% a incidentei cancerului la creier in urmatorul deceniu! conform doctorilor prognoza este optimista!
Eu am 2 telefoane....ce ma sfatuiti? Sunt cazuri de tumoare pe creier in Romania?
Cei care folositi telefonul , uzual 3-4 ore pe zi cum va simtiti?
Bucuresti/Rahova
Postat 05 February 2010 - 09:19 AM
Postat 05 February 2010 - 09:42 AM
nch, la Feb 5 2010, 05:51 AM, a spus:
Se pare ca cei care folosesc intensiv telefonia mobila, sunt expusi la anumite boli specifice radiatiilor.
In special cancer la creier! Pentru persoanele care au folosit telefonia mobila in mod extensiv, mai mult de 2-3 ore pe zi , timp de zece ani!
O comisie de medici din Australia , dupa un studiu amanuntit, prognzeaza dublarea cancerului la creier in urmatorii 10 ani, tinand cont de faptul ca sunt cel putin 3 miliarde de utilizatori, in crestere, in special la copii si adolescenti!
Pentru cei care nu cunosc...cancerul la creier are rata de mortalitate de 100% . Studiul prognozeaza o crestere de 200% a incidentei cancerului la creier in urmatorul deceniu! conform doctorilor prognoza este optimista!
Eu am 2 telefoane....ce ma sfatuiti? Sunt cazuri de tumoare pe creier in Romania?
Cei care folositi telefonul , uzual 3-4 ore pe zi cum va simtiti?
...asta e o chestie veche de cel putin 10 ani, abia acum te-ai trezit?!!!
Postat 05 February 2010 - 02:19 PM
Postat 05 February 2010 - 03:38 PM
Acum nu stiu sa explic clar ce s-a schimbat.
Am vazut si eu acu ceva timp un reportaj pe Discovery despre telefoanele mobile si cum afecteaza ele creierul .Acolo se vorbeau de telefoanele de generatie veche ,acum apar altele cu unde radioactive mai mici si etc.
Aceasta postare a fost editata de Al3xandru239: 05 February 2010 - 03:39 PM
Hpi E-firestorm Novak on 2s MaxAmps
Membru retras!
Postat 05 February 2010 - 03:53 PM
Serios acum de unde fac rost de material pentru o cusca faraday. E las ca sigur gasesc la vanzari unu care vinde materiale de bricolaj la pret de materiale de modelism.
Postat 05 February 2010 - 05:42 PM
Folositi headseturi si tineti telefonul in buzunar... asta daca nu va deranjeaza cancer la ... altceva din zona buzunarelor... oricum avem o pereche... deci rata mortalitatii scade la 50%? :lol:
Postat 05 February 2010 - 05:52 PM
Aceasta postare a fost editata de Abburo: 05 February 2010 - 05:52 PM
Postat 05 February 2010 - 09:35 PM
Emilare, la Feb 5 2010, 07:20 PM, a spus:
Nu stiu altii cum sunt, da' io am scapat de moarte.... cel putin pana acum :)
HoBao Hyper 8.5 PRO
Traxxas Slash 4WD
Postat 05 February 2010 - 09:59 PM
Postat 10 February 2010 - 07:30 PM
Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X
Postat 10 February 2010 - 07:57 PM
daniel_hnatec, la Feb 10 2010, 07:30 PM, a spus:
...Ce este SAR?
SAR este acronimul pentru Specific Absorbtion Rate, adica Rata de Absorbtie Specifica. Se defineste ca rata cu care energia este absorbita de unitatea de masa de tesut corporal si poate exprima atat o valoare medie pe ansamblul intregului corp, cat si una pe o portiune mai restransa a corpului.
SAR mediu pentru intregul corp este util pentru a caracteriza expunerea cauzata de emisiile statiilor de baza, deoarece antenele se afla de obicei la distanta de publicul larg. Restrictia de baza recomandata de Comisia Internationala de Protectie Impotriva Radiatiilor Neionizante pentru publicul larg este in acest caz de 0,08 W/kg.
SAR localizat se foloseste atunci cand emitatorul este foarte apropiat de corp si energia este absorbita de o parte restransa a corpului. Acesta este in principal cazul telefonului mobil care este tinut de obicei in apropierea capului sau a membrelor. Comisia Internationala de Protectie Impotriva Radiatiilor Neionizante a stabilit limita expunerii publicului larg pentru zona capului si a trunchiului la 2 W/kg, iar pentru membre la 4 W/kg.
...citat de pe :http://209.85.135.132/search?q=cache:17i4s...=clnk&gl=ro, acelasi lucru il gasim scris cam peste tot , unde electromagnetice ne inconjoara oriunde si oricand cu sau fara mobil, asa ca.............................!!!
L.E....un lucru nu pot crede insa, si anume faptul ca pe masura uzurii, mobilul meu devine mai performant ca putere de emisie ,ca din cate stiu radiatia asta inseamna!!!
Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 10 February 2010 - 08:03 PM
Postat 10 February 2010 - 09:28 PM
ipsihi, la Feb 10 2010, 07:57 PM, a spus:
SAR este acronimul pentru Specific Absorbtion Rate, adica Rata de Absorbtie Specifica. Se defineste ca rata cu care energia este absorbita de unitatea de masa de tesut corporal si poate exprima atat o valoare medie pe ansamblul intregului corp, cat si una pe o portiune mai restransa a corpului.
SAR mediu pentru intregul corp este util pentru a caracteriza expunerea cauzata de emisiile statiilor de baza, deoarece antenele se afla de obicei la distanta de publicul larg. Restrictia de baza recomandata de Comisia Internationala de Protectie Impotriva Radiatiilor Neionizante pentru publicul larg este in acest caz de 0,08 W/kg.
SAR localizat se foloseste atunci cand emitatorul este foarte apropiat de corp si energia este absorbita de o parte restransa a corpului. Acesta este in principal cazul telefonului mobil care este tinut de obicei in apropierea capului sau a membrelor. Comisia Internationala de Protectie Impotriva Radiatiilor Neionizante a stabilit limita expunerii publicului larg pentru zona capului si a trunchiului la 2 W/kg, iar pentru membre la 4 W/kg.
...citat de pe :http://209.85.135.132/search?q=cache:17i4s...=clnk&gl=ro, acelasi lucru il gasim scris cam peste tot , unde electromagnetice ne inconjoara oriunde si oricand cu sau fara mobil, asa ca.............................!!!
L.E....un lucru nu pot crede insa, si anume faptul ca pe masura uzurii, mobilul meu devine mai performant ca putere de emisie ,ca din cate stiu radiatia asta inseamna!!!
O sa ma mai documentez, dar pana atunci iti dau dreptate in mare masura.
Daca radiatia=putere de emisie=SAR, atunci de ce este limitata?, ar trebuii sa fie cat mai mare pentru a avea un semnal cat mai bun, receptie mai buna, etc.
La adresa resp apare:
"Ar trebui limitata expunerea copiilor in raport cu adultii?
In anul 2000, primul raport al Grupului Independent de Experti asupra Telefoniei Mobile din Regatul Unit, condus de Sir William Stewart, nu a putut stabili nici un efect negativ al utilizarii telefonului mobil, dar a recomandat limitarea expunerii copiilor pentru a fi precauti.", recomandarea asta pare ca totusi da unele motive de ingrijorare altfel nu ar fi sustinut-o, date fiind interesele financiare nu cred ca ar fi reusit sa spuna clar ca produc afectiuni sau ceva de genu asta, chestia asta imi aduce aminte de un caz cu o marca auto care a retras un numar mare de masini ca sa remedieze o problema minora, dar de fapt era o problema la frane sau ceva d genu asta.
Oricum eu asimilam SAR-ul cu campurile electromagnetice emise- EMF, daunatoare si din cauza asta spuneam ca pe masura ce se uzeaza tel-> cresc; de ex am avut un tel pe care i l-am dat bunicii mele si cand am fost la ea am observat ca bruiaza foarte mult tv-ul, lucru ce nu se intampla cand era nou.
Schumacher Mi4LP
Hobao Hyper Competition ST
Hobao Hyper 7
LRP S8BX team X 2
LRP S8BX
Traxxas Revo => crawler
Hpi Wheely King
Sanwa M11X