Modelism - RHC Forum: Guppy MK II - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Guppy MK II Build Log

#271 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1489
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 24 March 2014 - 08:34 PM

.

.

.

.

.

Fisiere atasate

0

#272 Useril este offline   airdream 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 30-September 09
  • Interests:Aeromodele

Postat 24 March 2014 - 09:28 PM

Într-adevăr, ţi-a ieşit foarte frumos. Meriţi toate laudele! Să te bucuri de el şi să auzim veşti bune de la zbor!
Numai că nu te credem pe cuvânt... :nea: vrem să vedem şi filme, ca să ne bucurăm şi noi cu tine. :yahoo: :clapping:
Felicitări!
0

#273 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2014 - 09:45 PM

Multumesc mult. Sper sa fie o reusita si primul zbor. Nu stiu cum va fi mai bine sa fac la el: eleroanele in sus sau flapsuri pentru aterizare? Nu stiu cum vine la aterizare acest model.Daca vine mai tare trebuie cumva franat. Asta numai daca stie sa zboare foarte incet, sa nu se angajeze... Ar fi bine sa stiu la ce sa ma astept la primul zbor...
Stima.
0

#274 Useril este offline   Adi-GVA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 March 2014 - 10:26 PM

Eu tot timpul la modelele fara flapsuri separate, am folosit spoilere (eleroane in sus) mixate cu un pic de profundor in jos.
Aceasta combinatie il stabilizeaza in zbor si-l face sa coboare mai repede pe verticala si reduce din viteza de inaintare.
Bineinteles ca la apropierea finala tragi usor de profundor si se aseaza perfect pe sol. Cursa in sus nu trebuie sa fie foarte mare (trebuie testat de la mic la mare pana la optim) Practic, eleronul in sus poate functioneaza ca o torsionare geometrica a aripii asa zisul "washout"

Fisiere atasate

Fly Extreme! __EXTREME FLIGHT
0

#275 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 25 March 2014 - 06:06 PM

...nu-i fa nici flapsuri nici spoilere. Nu prea au efect...o sa vezi.

Ce nu-i place modelului asta e tocmai ce iti doresti tu de la el...si anume -viteza mica...E varianta hotliner, si o sa fi surprins ca nu nu e chiar lenes. Eu puteam sa le prind in mana pe primele doua, iar pe asta care il am (vezi Guppy MK-Suppy) l-am prins aproape de fiecare data.

Un singur lucru il distruge - picajul pronuntat, din care farte greu mai iese...(primul nu a mai iesit si era sa dea foc la un lan de grau, ala rosu - era cat pe ce sa dau cu el de pamant, iar asta - a avut si el momentele lui). Cred ca la viteza mare, in picaj nu se mai redreseaza...decat foarte greu (sau sistemul de comanda a profundorului (pe care l-am facut eu la modelele mele a fost prost dimensionat..).

Din cat am zburat cu modelul asta - e ca Mig-ul 21. Zboara ca trenul. Daca-l scoti de pe calea ferata - face prapad...adica zboara bestial - numai sa-l faci sa zboare in regimul ala care-i place.

uite cum zburam odata cu unul dintre ele, si pe unde...

0

#276 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2014 - 07:52 PM

Sa inteleg ca nu stie sa faca looping? Comanda elevatorului este destul de ampla, chiar mai ampla decat zice proiectantul caci am modificat forma parghiei de comanda tocmai pentru ca nu-mi era pe plac cea din plan. Sa fie suprafata elevatorului ineficienta? Nu cred ca la dimensiunea lui cred ca e ok. Prin comparatie cu electro junior S de la graupner pe care il am, si care are profundorul tot sus ca si Guppy, suprafata zic eu ca e ok.Juniorul coboara in picaj fara probleme, si iese din picaj destul de ok, asta de exemplu in looping.
In legatura cu aterizarea, nu ai incercat sa ii faci frane? Nu franeaza deloc?Daca totusi sa zicem ca il franezi exista riscul sa se angajeze, sau sa devina instabil?
0

#277 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2014 - 08:00 PM

Am vazut clipul asta si pare ca se comporta destul de ok.
0

#278 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 March 2014 - 10:01 AM

eu iti zic ce am patit eu...(cu toate trei modelele). Face looping, tonou (de fapt un butoi mare de tot), vrie, zboara cu viteza (asta ultimul a facut si flutter la codita...dar a aterizat cu bine cu jumatate de profundor...). In concluzie - merita pe deplin cei 15 E cat costa planurile, iar Mitja merita din plin banutii astia, pentru ca a reusit un model excelent.

De aterizat - eu il prind in mana, de fiecare data. (Dar la ultimul i-am marit anvergura cu 25 cm fata de planurile initiale).
0

#279 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2014 - 07:31 PM

Am hotarat totusi sa fac îi setez la aterizare eleroanele în sus(airbrake) si elevatorul putin în jos. Sa vedem cum se va comporta la primul zbor (de care inca nu am avut timp...).Am setat cursa elevatorului mai mare decat cea stabilita de Mitja, in sensul ca si sus si jos am setat cursa servourilor cat a permis servoul deci mai ampla decat in instructiuni, sa vedem daca asa va iesi din picaj mai bine.
0

#280 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 May 2014 - 08:16 PM

Si am reusit sa il zbor la RR.
A zburat bine, putin greu de bot, dar se va rezolva, motorul trage la verticala de rupe, tinde sa alunece in viraje la viteza mica, zboara bine, dar mai trebuie lucrat la centraj, trimare,... pana va zbura pe placul meu.
La looping se descurca bine, din picaj iese fara probleme.
Cam aste a ar fi primele impresii.
0

#281 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 279
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 04 May 2014 - 08:32 PM

Bravo. Pacat ca nu ne-am gasit la Rapa pentru ca si eu am zburat Guppy-ul vreo 40 de minute.
Statie: Turnigy 9x
AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
HELI: Angel 300, LRP Disco Hornet, clona SYMA 107
AUTO: CARSON CPT 27cc, LRP Blast S10 TX
0

#282 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 May 2014 - 12:38 PM

...lasa ca ne vedem la anul...si facem un concurs de zbor la panta numai cu Guppy (si derivate).
0

#283 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 May 2014 - 06:56 PM

Vezi postareacatamures, la 04 May 2014 - 08:32 PM, a spus:

Bravo. Pacat ca nu ne-am gasit la Rapa pentru ca si eu am zburat Guppy-ul vreo 40 de minute.

Nu am stiut ca te cautam sa impartasim pareri, dar nu-i nimic, ne vedem cu prima ocazie... :good:
0

#284 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 06 May 2014 - 07:24 PM

Propun RR 2015 sa aiba la anul doua topice: unul ca pana acum, si altul destinat intalnirilor, cine cu cine vrea sa se vada :)
Si eu voiam sa vad un Guppy :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#285 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2014 - 05:29 PM

la fiecare participare a mea la RR am avut cate un Guppy...!!!nu e ciudat?...(e drept ca am venit soar la doua intalniri), si il aveam pe al trei-lea...care acuma ace dupa un dulap in asteptarea termicilor nebune din spatele curtii mele. Au semnat aia iarasi grau, asa ca, iarasi o sa prindem, impreuna, termici inalte la vara...Daca scapa, si probabil o sa scape, la anul la RR2015 o sa-l aduc, si facem un Guppy club!
0

#286 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2014 - 09:48 PM

Vezi postarearenatoa, la 06 May 2014 - 07:24 PM, a spus:

Propun RR 2015 sa aiba la anul doua topice: unul ca pana acum, si altul destinat intalnirilor, cine cu cine vrea sa se vada :)
Si eu voiam sa vad un Guppy :)

E o idee buna, :rolleyes:
0

#287 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 May 2014 - 11:07 PM

Eu, la anul, o sa-mi pun o palarie sau un tricou pe care o sa scriu CATAMURES. Anul trecut, l-am cunoscut pe Mihai dupa Guppy-ul pe care il avea in mana :D dar n-am apucat sa vorbim. Anul asta numai cu dl. Renato am stat de povesti un pic, cu nebunaticul de Ciprian (cipri tezaur) si cu un baiat de la Fagaras care mi-a admirat Guppy-ul.
Pentru mine intalnirile sunt mai mult didactice si as sta de povesti toata ziua, daca am cu cine, si ma uit la ce costruiesc altii, ma uit ce se zboara si cum zboara. De zburat pot sa zbor si acasa dar acolo nu prea am cu cine sta la povesti de modelism. Mai povestesc cu nevasta dar, inevitabil, adoarme. :pardon:

Aceasta postare a fost editata de catamures: 07 May 2014 - 11:08 PM

AERO: Wing Dragon, EDGE 540T, Planor Guppy homemade, EZ Glider Pro, BEAVER 2,5m, Robbe ARCUS 1.8m, BETA1400, ST MX2, ArtTech P51-D Mustang, Lil Ripper homemade, FT BloodyWonder homemade, Micro Cessna homemade, Robbe SeaGull 2,2m
0

#288 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 08 May 2014 - 03:32 PM

Nevastamea fuge inainte de a adormi.
Ar fi o ideie buna sa va intilniti la o zii de "Fun Fly" fara competitii numai de zburat de placere, de a zbura cu prieteni de a face prieteni noi. Ma gindesc Buzau aici. Si daca ai doi trei cu Gupi acolo si vreti o competitie prieteneasca dai drumu.
0

#289 Useril este offline   catamures 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 May 2014 - 01:20 AM

Vezi postareaF2B, la 08 May 2014 - 03:32 PM, a spus:

Nevastamea fuge inainte de a adormi.

:) Nea Traiane, matale ai acolo club si o gramada de zburatori. Aici in Targu Mures suntem vreo 3 si ne intalnim din an in paste.
0

#290 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2014 - 09:47 AM

Vezi postareaF2B, la 08 May 2014 - 03:32 PM, a spus:

Ar fi o ideie buna sa va intilniti la o zii de "Fun Fly" fara competitii numai de zburat de placere, de a zbura cu prieteni de a face prieteni noi. Ma gindesc Buzau aici.

La Buzau zburam, de regula cam 4 insi. Eu, Mamutelu, Alex_bz si Airdream. Cam astia ne facem veacul aproape zilnic pe micul nostru camp de zbor, de 200 de Ha. (mai vin si altii, dar nu prea i-am vazut pe aici p forum, doar pe Slayer, dar el vine mai rar). Intalniri, cea de 1 Decembrie, zi in care ne aduman cu cluburile de Rachetomodelisti din oras, si zburam impreuna, in rest, mai nimica. Altele, e tare greu de organizat, dar nu exclus, iar ideea nu e rea deloc. Vedem cand o sa vin acasa ce si cum, poate ne vedem la un zbor...
Pe campul de la Costesti - acolo e patria rachetomodelistilor, si acolo se tin toate concursurile lor. Noi doar ii ajutam cu prezenta...
0

#291 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 February 2015 - 09:13 PM

Am zburat modelul acesta si sunt extrem de incantat de el, dar din pacate la ultimul zbor, l-am facut praf, din cauza ca la o trecere i-am dat motor cam 75% si neavand mix motor-elevator setat in statie, a urcat puternic botul si ca sa fie tacamul complet a intrat si in directia soarelui care m-a orbit, modelul a facut un looping si a venit jos, nu l-am vazut decat cand nu mai puteam face nimic. Fuselajul a fost rupt 90%, a scapat doar coada. L-am refacut iarna asta, acum vreau sa setez pe statie mix motor cu elevator, sa nu mai ridice botul cad ii dau motor.
Postez cateva poze cu Guppy seria II :pardon:

.

.

.

.

.

Fisiere atasate

0

#292 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2015 - 07:16 AM

deci...îl vedem la RR?
0

#293 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2015 - 08:32 AM

Mihai, cu siguranță il vei vedea la RR
0

#294 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2015 - 09:53 PM

oki...facem un zbor la pantă..

Eu zic aşa..

Punem două jaloane la cam 200m pe pantă. La un jalon îl punem pe Alex (nu se supără, şi nu va trişa în favoarea mea, iar la celălalt, găsim noi..) Cine face mai multe ture între cele două jaloane, în 2 minute...câştigă. Cine pierde...face grătaru şi dă berea...Micii îi iau eu...probabil scrubia o să vină de la Galaţi!!!

...mai e ceva...deconectăm câte un fir dintre ESC şi motor...
0

#295 Useril este offline   adyrex 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 February 2015 - 02:53 PM

... Sună interesant. O să mă mai gandesc, mai ales la firul de la esc.
0

#296 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2015 - 09:25 PM

ideea cu firul e să nu folosim motorul deloc. aşa, cu un fir scos, motorul nu merge..restul merge fără probleme....
0

#297 Useril este offline   Khyushu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-April 02

Postat 22 March 2016 - 02:19 PM

Salut

Desi e mai vechi topicul asta....m-am apucat de construit un Guppy (mai mult pt. cel mic...e innebunit dupa avioane).
Acum am o intrebare pt cei care l-au construit deja: cum naiba ati bagat tuburile alea de plastic (pt comenzi) prin tubul de carbon??? Ati mai slefuit tubul de carbon la interior???
Ale mele nu intra nici batute...desi au diametrul de 2 mm....nu vor sa intre si pace:)

Numai bine
0

#298 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2016 - 02:59 PM

pai ce e in tubul ala... cuib de ... :unsure:

Ce diametru interior are ?
0

#299 Useril este offline   Khyushu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 09-April 02

Postat 23 March 2016 - 01:21 AM

Vezi postarearenatoa, la 22 March 2016 - 02:59 PM, a spus:

pai ce e in tubul ala... cuib de ... :unsure:

Ce diametru interior are ?

Salut Renatoa,

E tubul de carbon din planuri...diametru interior de 4...iar tuburile pt comenzi au diametrul exterior de 2...deci....
Si totusi nu intra....nici fortate..
0

#300 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 March 2016 - 10:44 AM

undeva niste zecimale nu bat :)
Ca idee si eu am tub carbon de 2x3 la exterior care nu intra in tub de 5x3 la interior :)

un singur tub de comanda intra ? ca sa vezi daca nu cumva ai mizerie in interior :unsure:
0

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul